peki sen o getzi gelde bizim adananın öğlen sıcağında çalıştır bakalım çarpacakmı. klimadan soğuk hava çıkıyor çıkmasına 4. kademede çalıştırıyorum çıkan hava 10 cm ilerledikten sonra toz oluyor. yani göğsüme ulaşmasına fırsat vermiyor sıcak hava
abi soutmada bi faktörde iç hava sirkülasyon düğmesine basmaktır da nese auris almışın hayırlı olsun bnm megane (maşallah dein) allahına kadar soutuo en ihtiyacım oldugu anda açıom maksimum 2 2.5 dakka sora üşünüo arabanın içinde çok şükür
Bir çok ülke gezdim, çok az yerde Renault gördüm. Katılıyorum, Amerikada 1 tane Fransız arabası yok.
quote:
Orjinalden alıntı: daturkishulan
quote:
Orjinalden alıntı: apodaka
BEN MEMNUN DEĞİLİM ACABA RENOLARIN GENELİMİ BÖLE. YA DANDİK Bİ ARABAYA BİNİYORUM MESALA HYUNDAİ ARABANIN İÇİNDE DONUYUYORUM RESMEN YA. BENİM ARABAM 2004 MODEL SIFIR ALDIM AMA HİÇ BİR ZAMAN SOĞUTMA AÇISINSDAN BENİ TATMİN ETMEDİ. SİZDEDE AYNI SORUNLAR VARMI YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
o dandik dediğin hundayi amerika pazarında milyon adet satarken,röno trafik müsteşarlığnın sınavlarını hiçbizaman geçemediğnden dünyanın en büyük otopazarına girebilmiş bile değil.
anca işte bi avrupaya bi de 3.dünya ülkelerine araba satarlar.
arkadaşlar ben renoyu kötülemek amaçlı sölemedim
ben de de şu an megane 2 hb var kliması soğutmuyor hatta klimayı açtığımda motor torkunda bir değişiklik göremiyorum bazı araçlarda tork yükseliyordu (rölantide iken) acaba bi temassızlık mı var hiç mi devreye girmiyor..
bende megane 1 in klimasından memnun değilim
2008 megane 2 miz var ama hiç öyle bir sorun yok.Yazın sıcağında bile en soğukta güçlü çalıştırınca donuyoruz arabanın içinde.Gayet iyi.Volvo c30 aracımızla pek bir park yok açıkcası soğutma yönünden.
yok illa açıcam yerim deliğini diyorsanızda klimanın gazı bitmiştir gidin gaz bastırın.2. ihtimal filtre dir.
Geçen sene hem polen filtresini değiştirdik, hem de gazı tam dolu olduğu halde bir türlü soğutmuyor. Üstelik servis yapıyor değişimleri. 2. kademeden sonra çok gürültü yapıyor. Son kademede dahi, güzel bir soğutma yapmıyor. Opel vectra, honda crv, corolla'ya göre kıyaslayaibliyorum. Onların yanında çoook sönük kalıyor.
herkeste aynı sorun olduğuna göre yanlız değilim moralim çok bozulmuştu neyse zaten klima sağlığada zarar.
bende 2004 model megane II var klimayı 10 dk çalıştırıyım içidekiler üşümeye başlıyor ben çok memnunum eğer bir sorun varsa polen filtresini orjinali ile değiştirin ve gazını tamamlatın
renoların ısıtma soğutma sistemleri yetersiz. reno müşteri memnuniyetini ön plana alıp araçlarındaki temel sorunlarla ilgilenmiyor maalesef. sadece satış rakamlarıyla ilgili. oyak olmasa o da şüpheli ya. fiatın hatta kuş serisinin ısıtma sistemi bile anında ısıtır renoda en az 15 dakika kıkırdarsın. soğutma olmadığı için kuş serisinde ısıtma sistemini yazdım. tempraların iklimlendirmesi rakipsizdir en azından sınıfında. reno bu ve benzeri mesela polen filtresini takıp çıkarmadan dolayı torido tırnaklarının kırılması torpidonun kucağa gelmesi vb.çözse bu fiyat politikası ile rakipsiz olur ama kendin söyle kendin dinle. bu arada arabam megan 2 soğutmadan çok ısıtmasından şikayetçiyim kışın 15 20 dakikadan önce sıcak hava üflemiyor. kimse arızalı demesin akrabalarımın meganlarıda aynı.
1.4 astram var buz gibi yapıor içeriyi
2007 expres. hiçbir sorunum yok 2. kademede hasta edecek kadar sogutuyor.Filtre değişimi ve gaz kontrolu yapın direk olayı markaya yüklemek doğru olmaz.
arkadaşlar bizzat test ettim, megane kliması çok yetersiz, çok aracım oldu bugüne kadar ama megane kadar zayıf klimalıyı görmedim..Kore ve japonlar bu konuda süper honda/hyundai/toyota klimaları harika...Eskileri bile...
Honda Toyota ve Mitsubishinin klimaları gerçekten çok kuvvetli çalışıyor meganın kliması okadar kuvvetli değil.
Arkadaşlar, araçlarının klimasından memnun olmayan arkadaşlar haklı. Çünkü bizde de Megane II sedan dizel var ve biz de klimasından memnun değildik. Geçen sene bir ara hiç soğutmamaya başladı. Servise gittik, klima kompresörü kitlenmiş. Ayrıca serviste pek çok Megane'nin aynı promblem yüzünden servise geldiğini öğrendim. Renault bunu bir üretim hatası olarak kabul ettiği için klima kompresörünü ücretsiz olarak değiştirdi. Kompresör hatırladığım kadarıyla 1.100-1.200 lira . Geçenlerde yine soğutmamaya başladı. Servise gittiğimde kompresörün yine devre dışı kaldığını öğrendim. Klimaya aşırı yüklenince ya da klima uzun süre çalıştırılmayınca kompresör kendini korumaya almak için kapanıyormuş. Son gittiğimde servisteki yetkili Renault araçlarının klimasının (soğutma) olarak çok güçlü olmadığını söyledi. Renault Avrupa standartlarında araç ürettiğini söylüyormuş. Çünkü Avrupa'da bldiğiniz gibi iklim bizim ülkemiz kadar sıcak değil. Orada nemli ve yağışlı bir iklim olduğu için Avrupalıların klimaya (soğutmaya) pek ihtiyaç duymadıklarını söyledi . bu yüzden Megane klimasının gaz kapasitesinin bir Opel'e, Hyundai'ye göre çok düşük olduğunu, dolayısıyla soğutmanın yetersiz olduğunu belirtti. Megane klimasında klişma gazı kapasitesinin yanlış hatırlamıyorsam 500 gr kadar olduğunu söyledi. Japon araçlarındaki (Toyota,Honda...) klima daha iyi soğutuyor, çünkü klimaları daha güçlüi gaz kapasiteleri büyük. Yeni Meganelerde ,Fluence'de belki klimaları güçlendirmişlerdir.
eskiden hyundaim vardı kliması çok başarılıydı..
bizdeki 2007 grand scenic in ve 2008 meganın klima komresörleride garantiden değişti.
Klimanızı kesinlikle yüksek devirde seyrederken devreye almayın. Uzun yolda illa ki durmanız gerekmez, debriyaja basarak devri düşürün, klimayı açın ve debriyajdan ayağınızı yavaşça çekin. Aksini yapmanız halinde klimanın kompresörü ayak kırabilir.bu her araç için geçerlidir