Şimdi Ara

Megane II antifrizini nasıl değiştirebilirim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
11.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 lt koyulması yeterli heralde nasıl değiştiriliyor bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?hava yapıyormuş heralde havası nasıl alınıyor serviste değiştirecektim ama onlar güzelce temzlemiyorlar ben 5-6 defa temiz su koyup ondan sonra antifrizi eklemeyi düşünüyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane II Antifriz Değişimi

Gereken Malzemeler:

• Yeni otomotiv antifrizi (Renault onaylı, tipin uygunluğunu kontrol edin)
    • Drenaj kabı
    • Pense
    • Huni

Adımlar:

1. Güvenliği Sağlayın: Motoru durdurun ve soğumasını bekleyin. Elinizi koruyun, çünkü antifriz sıcak ve zehirlidir.
    2. Aracı Kaldırın: Aracı güvenli bir şekilde kaldırın veya rampaya çıkarın.
    3. Radyatör Tıpasını Sökün: Radyatörün alt kısmında bulunan drenaj tıpasını bir pense ile dikkatlice gevşetin.
    4. Antifrizi Boşaltın: Antifrizi bir drenaj kabına boşaltın. İşlemin tamamlanması birkaç dakika sürebilir.
    5. Tıpayı Takın: Antifriz tamamen boşaldıktan sonra drenaj tıpasını yeniden takıp sıkın.
    6. Yeni Antifrizi Doldurun: Yeni antifrizi radyatör kapağından bir huni yardımıyla doldurun. Megane II'nin yaklaşık 5 litre antifriz aldığını unutmayın.
    7. Hava Alın: Motoru çalıştırın ve rölantide birkaç dakika çalıştırın. Bu, sistemdeki havanın çıkmasına yardımcı olacaktır.
    8. Antifriz Seviyesini Kontrol Edin: Motor soğuduktan sonra antifriz seviyesini kontrol edin ve gerekirse doldurun.
    9. Sızıntıları Kontrol Edin: Motoru tekrar çalıştırın ve sızıntı olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir sızıntı tespit ederseniz, drenaj tıpasını veya soğutma sistemindeki diğer bağlantıları kontrol edin.

Önemli Not:

• Kullanılan antifrizin Renault onaylı olduğundan emin olun.
    • Değiştirilen antifrizi uygun şekilde atın.
    • Antifriz zehirlidir, bu nedenle cilt veya gözlerle temasından kaçının.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşlar bu foruma ne oldu ya önceden bir şey yazdığım zaman onlarca cevap gelirdi o kadar kişi bakmış kimse bir şey yazmamış antifriz değişimini yapan veya gören kimse olmadı mı?
  • merhaba.
    epeydir renault forumlarında bir uyuşukluk var bence de :)))
    eski heyecanını kaybetti.
    acaba diyorum, renault firmasının pazar payının azalması ile bir alakası var mıdır ? :) eskiden renault demeye kalmaz 8-10 kişi hazır bulunurdu.
    bizim coupe-cabriolet forumunda bile bir yavaşlama var. sorunu olduğunda yazıyor millet.

neyse,
    tavsiyem, eğer önemsiz bir işçilik alacaklar ise, başında durarak bir ustaya yaptırmanızdır. nedeni , görece kolay fakat, zahmetli bir işlem olmasıdır
    şöyle yapılır :
    öncelikle genleşme kavanozunun kapağı çıkarılır.
    radyatörün alt su bağlantısı çıkarılır, eskimiş antifriz-su karışımının boşalması sağlanır.

burada eğer, sistemde bir yıkama gerçekleştirilecekse , ki bence periyodik aralıklarla soğutma sıvısı değişen bir motorda gerek duyulmaz, radyatörün üst su bağlantısı da çıkarılır, böylece radyatörün alt ve üstünden su girişleri çıkarılmış olur, ve üstten bahçe hortumu ile su verilip , korozyonun alt bağlantıdan 2-3 dakika akması sağlanır.

radyatörü yıkadık.. peki ya blok ?
    bu yıkamadan sonra, motor bloğunun içinin yıkanmasına geldik, burada termostat sökülmelidir. termostat yerine takılırken özel ( genelde kırmızı renk) yüksek ısıya dayanıklı sıvı conta ile de takviye edildiğinden, bir sıvı conta alıyoruz öncelikle.
    termostatı yerinden söküyoruz, ve termostatın takılı olmadığı su borusundan içeri bahçe hortumu ile suyu veriyoruz. eğer termostatı sökmez ise, termostat su geçişine müsaade etmez, neden? çünkü su soğuktur ve termostat kapalıdır.
    bir süre korozyonu akıttıktan sonra, termostatı, ve takılı olacağı yeri kurulayıp, kenarlarına sıvı contasını sürüp, termostatı yerine takıyoruz. ( burada termostatın sızdırmazlık contaları da yenilenmelidir )

evet, radyatöre borularını geri takıyoruz. ve genleşme kavanozuna, önceden hazırladığımız SAF SU + ANTİFRİZ karışımını döküyoruz.
    ben motor ve radyatör yıkama yapmıyorum, çünkü zahmetli. ayrıca antifriz doldururken, özel antifrizli su alıyorum, yani kendiliğinden %25 antifriz karıştırılmış , miller marka, mavi renk soğutma sıvısı. pratik olduğu için tercih ediyorum . zaten bloktaki su toplam suyun ancak 3te biri veya 4te biri olacağından , o kadar suyu boşaltmasam da, bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

burada dikkat edilmesi gereken husus, bazı çok bildiğini iddia eden şahısların, saf antifriz koyulmasının daha yararlı olacağıdır, böyle birşey yapmayın, çünkü saf antifrizin donma derecesi, su ile karıştırılmış antifrizin donma derecesinden daha yüksektir.
    miller antifrizli su %25 antifriz içerir. yetmez diyorsanız, ona göre kendiniz hesaplayıp alın. benim arabam 6 litre soğutma sıvısı alıyor toplam, blok dahil.

Hava nasıl alınacak peki?

şimdi, antifrizli suyumuzu koyuyoruz, tamamını koymadan dolmuş görünüyor genleşme kavanozu, biz yavaş yavaş ekliyoruz, o çekiyor suyu, artık koyduğumuz suyu çekmediğine kanaat getirdiğimiz zaman, arabayı çalıştırıyoruz.
    çekmeye devam ettiğini gördükçe, MAXIMUM çizgisine kadar dolduruyoruz, o çekiyor biz dolduruyoruz, beş dakika kadar sonra ( burada ikinci bir kişi olsa çok iyi olur ) arkadaşımıza, devri 2000 e getir ve sabit tut diyoruz, devir 2000 deyken havanın hızlıca çıkmaya başladığını farkediyoruz.
    ve devam ediyoruz, eksilirse doldurmaya. ne zaman soğutma fanı devreye girip radyatörü soğutuyor, ve devreden çıkıyor, o zaman tamam diyoruz. kapağını kapatıyoruz. havası da alınmış oluyor ;)

parmaklarım ağrıdı yazmaktan .
    saygılarımla.

edit : eksik kelime yazmışız. düzelttik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 11 Aralık 2009; 13:47:45 >

• çok teşekkür ederim çok zahmetli bir işmiş ama hafta sonu yapmayı planlıyorum elinize sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.