Şimdi Ara

Klima servis tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2002 model Bosch marka 18000btu'luk bir klimam var.
    Bu klimayı yeni bir eve taktırdım. Ancak takan servisten hiç memnun kalmadım. Yeni taktırdığım yerde merkezi bakır borulama var, sanırım bu nedenle gazı az geliyor, soğutma yetersiz.
    Ayrıca klima geçen yarım saat çalıştıktan sonra içeri su verdi.
    Su tahliyesi de merkezi sistem ben bu sorunu nasıl çözebilirim?
    İstanbul A.yakasında önerebileceğiniz iyi bir "usta" var mı?

• Merhabalar.

Merkezi borulama olamaz. Boru tesisatı daha önce döşenmiştir.

Gazının az gelmesi durumu kaçak olursa gerçekleşir. Kaçak tespit edilip kapatılmalı,gerekirse boru yenilenmelidir.

Tahliye borusu sanırım yağmur suyu borusuna bağlı. Bağlı olduğu yerden benzin çeker gibi çekerek tıkanıklığı gidermek gerekir ama tabii dikkatli bir şekilde...

Saygılar...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Merkezi borulamadan kastım sıva altı boru tesisatı.
    Bu tesisat tüm dairelerde bina yapımında çekilmiş.
    Bu tesisatın uzun olmasından ötürü klima yeterli olmamış olabilir mi?

Çünkü klimayı söken arkadaş montajdan önce hiç gaz basma gereksinimi duymadı.

Bana önerebileceğiniz iyi bir usta var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: allornone

Merhaba,

Siva alti tesisatlarda cogu zaman insaat halinde cekildiginden muhafazasi zorlasmaktadir. Sivaci vs. Bakir boruyu kirdigi zaman saft ta herhangi bir yerde gecmis olsun. Drenajla ilgili isede eger su akitmasi en basindan beri var ise tesisatin megilinden asagi asilmistir klima snradan olustuysa gqzin kirilan boruda basincin azalmasindan dolayi terleme yapmaya baslamasindandir.
     Klima servis tavsiyesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba,

Merhabalar ...

İstanbulda pek usta tanımıyorum ne yazıkki.. arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.

Sn.Emre Sağanak'ın da dediği gibi sıva altı tesisatlarda ezilme,bükülme,kırılma olabiliyor.

ki sıvacılar vs. bu borunun sağlamlığının önemini bilmiyor kabaca eğip büküyor.

tesisat 7 metreyi geçmiyorsa gaz ekleme gerekmez genelde. 7 metreden sonra gaz eklenmesi gerekir.

klimayı monte ettiğine göre boru çapları uygun demekki eğer boru çapları farklıysa o da sorun oluşturur.

Saygılar...

• Su akitma sonradan oldu.
    Soyleki, eve daha tasinmadim, ilk bağlanınca 15-20 dakika çalıştırdım sorun yoktu.
    Böyle 2-3 gün 20şer dakika çalıştı sorunsuz. 4. Kez çalıştırınca içeri su verdi.

Merkezi tesisattaki boruların çapı ufak kaldı. Kendisi kaynak yaptı. Ne kadar sağlıklı bir iş yaptı bilmiyorum.
    O yüzde iyi bir ustaya inceletmek istiyorum. Sorun varsa söküp atacağım, çok uğraştım canım sıkıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 18 Ağustos 2013; 2:00:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Su akitma sonradan oldu.
    Soyleki, eve daha tasinmadim, ilk bağlanınca 15-20 dakika çalıştırdım sorun yoktu.
    Böyle 2-3 gün 20şer dakika çalıştı sorunsuz. 4. Kez çalıştırınca içeri su verdi.

Merkezi tesisattaki boruların çapı ufak kaldı. Kendisi kaynak yaptı. Ne kadar sağlıklı bir iş yaptı bilmiyorum.
    O yüzde iyi bir ustaya inceletmek istiyorum. Sorun varsa söküp atacağım, çok uğraştım canım sıkıldı.

su tahliye hortumunu kontrol ettirip tıkanıklığı gidermeniz gerekir ve boruyu uygun çapta yenilemeniz gerekir. bu şekilde sorun büyük ihtimal çözülecektir. bu şekilde klimayı kullanmayınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün montajı yapan "usta" geldi.
    İç ünitede radyatörlere su döktü, içeri su vermedi. Ancak bakır boruların birinde karlanma vardı. Bundan yapmıştır dedi ve gaz bastı. Karlanma gitti.

İç üniteyi temizlemek için söktü. Radyatörlere hiç birşey yapmadı. Plastikleri ve filtreleri yıkadı geri taktı.
    Sonuç: adam gittikten sonra tekrar su verdi.
    Bu sefer ben komple plastiği çıkarttım ve suyun, drenaj hortumunun su toplama kanalı gibi olan kanala bağlanan yerinden sızdıgımı gördüm.
    Drenaj hortumu o bölgede biraz ezilmiş gibi ayrıca gri yalıtım bandı da etkisini kaybetmiş. Zamanım olmadığı için bu aşamada bıraktım.

Artık kendim tamir etmeyi deneyeceğim. Başarı olursam temizliğide kendim yapacağım.

Temizlik için içerdeki radyatöre kireç sökücü cif sıkıp durulayacağım, doğrumudur?

Yada bana 18000lik bi klima önerin kökten bitsin bu çile :) servisi de işten anlayan olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 19 Ağustos 2013; 0:35:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.