Şimdi Ara

KLİMA SOĞUK HAVADA DONARMI HİÇ LÜTFEN YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
43.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizde de airfel markali bir klima var dediginin aynisi bizdede oluyor... birde sicaga aldigimiz zaman disarda duran uniteden acayip ses geliyor duvari bile titretiyor yaw neden olabilir yoksa butun klimalarda aynimi...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi@ -- 6 Ocak 2008; 15:42:57 >
  • dış üniteden fazla bi ses çıkmıyor bizde ama sen yinede o ses olayını servise söle aldıgıma pişman oldum keşke bu forumda almadan önce baya bi baksaydım
  • arkadasim birde bizim klimada havayi temizlemek icin mode dugmesinden hangisine getircez...tam olarak karsiliginida bulamadim kumandanin ustunde sunlar var : feel,cool,dry,fan,heat hic birinde kurutmaya benzer karslik yok...denedim dry fan birde digerlerini ama tam anlayamadim sen yaptiysan ya da bilen varsa yardimci olabilir mi? birde klimalar ortalama kac volt yakiyor elektrige aylik getirisi ortalama nekadardir gunde 2-3 saat calissa diyelim simdiden sagolun..iyi forumlar
  • eğer dışardaki üniteden aşırı ses geliyorsa gaz kaçırmış olabilir.Bu arada ben bolu da yaşıyorum ve 2 senedir klima ile ısınıyorum.Klima taktırmadan önce çok araştırdım .Bolu soğuk yer geceleri -25 dereceyi görüp te çalıştı klimamız ve odamız hamam gibi idi.Ben keşif için markaları çağırdığım da türk malı satan servislerin kapıdan girdiklerinde ilk söyledikleri 0 ın altında çalışmaz oldu.Ama ALMAN malı bu klima servis elemanı geldiğinde hocam dedi katalogta -7 yazar ama dedi -20 leri göreceksin dedi.Hemen takın dedim.Ve o kadar memnunum ki Nerdeyse klimayı öpesim geliyor.Hanıma diyorum ki hanım bak sana hizmetçi tuttum benim kıymetimi iyi bil diyorum.Forumdaki kilam ya su dökme söylemleri o kadar beni güldürdü ki anlatamam.Ben o klimayı söker atarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: nurican7437

eğer dışardaki üniteden aşırı ses geliyorsa gaz kaçırmış olabilir.Bu arada ben bolu da yaşıyorum ve 2 senedir klima ile ısınıyorum.Klima taktırmadan önce çok araştırdım .Bolu soğuk yer geceleri -25 dereceyi görüp te çalıştı klimamız ve odamız hamam gibi idi.Ben keşif için markaları çağırdığım da türk malı satan servislerin kapıdan girdiklerinde ilk söyledikleri 0 ın altında çalışmaz oldu.Ama ALMAN malı bu klima servis elemanı geldiğinde hocam dedi katalogta -7 yazar ama dedi -20 leri göreceksin dedi.Hemen takın dedim.Ve o kadar memnunum ki Nerdeyse klimayı öpesim geliyor.Hanıma diyorum ki hanım bak sana hizmetçi tuttum benim kıymetimi iyi bil diyorum.Forumdaki kilam ya su dökme söylemleri o kadar beni güldürdü ki anlatamam.Ben o klimayı söker atarım

ıyı de bu hangi marka..airfel mi..

• quote:

Orjinalden alıntı: _Divine_

arkadasim birde bizim klimada havayi temizlemek icin mode dugmesinden hangisine getircez...tam olarak karsiliginida bulamadim kumandanin ustunde sunlar var : feel,cool,dry,fan,heat hic birinde kurutmaya benzer karslik yok...denedim dry fan birde digerlerini ama tam anlayamadim sen yaptiysan ya da bilen varsa yardimci olabilir mi? birde klimalar ortalama kac volt yakiyor elektrige aylik getirisi ortalama nekadardir gunde 2-3 saat calissa diyelim simdiden sagolun..iyi forumlar

slm ardaşaım dry dügmesi dediğiniz işlevi yapıyor ama havayı temizlemiyor sadace içeriden aldıgı havayı filtreliyor yani fazla bişey yapmıyor dediğiniz klima tipleri dışarıdan temiz oksijen alan klimalar var ama normalde piyasadaki klimalar sadece içerideki havayı filtreden gecirip aynı havayı tekrar veriyor klimalar fazla elektirik yükü olmuyor ama kullanmasını bilirseniz bizdeki klima 1.8000 btu gunluk 10 saat durmadan çalışıyor aylık getirisi hesaplamalarımıza göre 70-80 yt yükü oluyor benim bildiğim 9.000btu 18000 btu arası klimalar saatte 1.5 kw yakıyor yani ufo kadar bile yakmıyor yanlış bilmiyorsam tabiki..

• siemens
  • genleşmeseside olabilir
  • ABİ BU KLİMA -20 DERECEDE HAMAM GİBİ YAPIYOR DİYORSUN MODELİ MARKASI KAPASİTESİ NEDİR
  • quote:

Orjinalden alıntı: efekentli1966

quote:

Orjinalden alıntı: _Divine_

arkadasim birde bizim klimada havayi temizlemek icin mode dugmesinden hangisine getircez...tam olarak karsiliginida bulamadim kumandanin ustunde sunlar var : feel,cool,dry,fan,heat hic birinde kurutmaya benzer karslik yok...denedim dry fan birde digerlerini ama tam anlayamadim sen yaptiysan ya da bilen varsa yardimci olabilir mi? birde klimalar ortalama kac volt yakiyor elektrige aylik getirisi ortalama nekadardir gunde 2-3 saat calissa diyelim simdiden sagolun..iyi forumlar

slm ardaşaım dry dügmesi dediğiniz işlevi yapıyor ama havayı temizlemiyor sadace içeriden aldıgı havayı filtreliyor yani fazla bişey yapmıyor dediğiniz klima tipleri dışarıdan temiz oksijen alan klimalar var ama normalde piyasadaki klimalar sadece içerideki havayı filtreden gecirip aynı havayı tekrar veriyor klimalar fazla elektirik yükü olmuyor ama kullanmasını bilirseniz bizdeki klima 1.8000 btu gunluk 10 saat durmadan çalışıyor aylık getirisi hesaplamalarımıza göre 70-80 yt yükü oluyor benim bildiğim 9.000btu 18000 btu arası klimalar saatte 1.5 kw yakıyor yani ufo kadar bile yakmıyor yanlış bilmiyorsam tabiki..

cok tesekkurler arkadasim bilgilendirmen icin..ama tamamen temizlememesi uzdu beni neyse napalim saglik olsun...okadar saat calismasina gore gayet guzel yakiyormus..ozman bizde 30-40 arasi yuku oluyordur herhalde..
    iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi@ -- 8 Ocak 2008; 17:29:11 >

• siemens 24000 lik
    ısıtması da soğutması mükemmel tavsiye ederim
  • Nurican7437 yapma kardeşim bir de alta hadis-i şerif falan yazmışsın siemens klima -25 derecede çalışırmı?Birde meteorolojinin sitesinden baktım Bolu'da tarihde görülen en düşük sıcaklık -22,6 derece oda 1985 yılında yani.Simenesle ilgili forumda ısıtmıyor diye bir sürü şikayet var.hatta en son taner diye birisi açmıştı hemde izmirden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Nurican7437 yapma kardeşim bir de alta hadis-i şerif falan yazmışsın siemens klima -25 derecede çalışırmı?Birde meteorolojinin sitesinden baktım Bolu'da tarihde görülen en düşük sıcaklık -22,6 derece oda 1985 yılında yani.Simenesle ilgili forumda ısıtmıyor diye bir sürü şikayet var.hatta en son taner diye birisi açmıştı hemde izmirden.

Burada siz katılıyorum,

ancak siemens mideaya yaptırdıgı 12.000 btu ınverter klimaları -15 dereye kadar çalışıyor diger mideaya yaptırıdıgı klasik modelleride -7 dereceye kadar,

eski elektraya yaptırıdıgı modeleri ise -7 dereye kadar çalışıyor,o arkadaşa aşka gelmiş yaznış

fazlada insanlara kızgın yazı yazmayın,sonra albani bey size her yerde eski eleman diyor eski niklerinizse gürcan1 ve mutklima imiş aman ha

• nurican hangi marka bu -20 derecede hamam gibi yapanı
  • ben bizzat yaşıyorum üstelik bolunun merkezinden biraz dağlara doğru uzaklardayım.yani biraz daha boludan yukarda.O açıdan klimadan son derece memnunum ben siemensin ortağı falan değilim.Ayrıca biz klimanın performansından memnun kaldık ve akrabalarımda da olmak üzere 3 adet 24000 lik klima taktırdık.Performansı iyi olmasa sonradan iki adet daha alırmıydık.
  • quote:

eğer dışardaki üniteden aşırı ses geliyorsa gaz kaçırmış olabilir.Bu arada ben bolu da yaşıyorum ve 2 senedir klima ile ısınıyorum.Klima taktırmadan önce çok araştırdım .Bolu soğuk yer geceleri -25 dereceyi görüp te çalıştı klimamız ve odamız hamam gibi idi.Ben keşif için markaları çağırdığım da türk malı satan servislerin kapıdan girdiklerinde ilk söyledikleri 0 ın altında çalışmaz oldu.Ama ALMAN malı bu klima servis elemanı geldiğinde hocam dedi katalogta -7 yazar ama dedi -20 leri göreceksin dedi.Hemen takın dedim.Ve o kadar memnunum ki Nerdeyse klimayı öpesim geliyor.Hanıma diyorum ki hanım bak sana hizmetçi tuttum benim kıymetimi iyi bil diyorum.Forumdaki kilam ya su dökme söylemleri o kadar beni güldürdü ki anlatamam.Ben o klimayı söker atarım

tamam arkadaşım ben klimayı alırken türk markası diye aldım ucuzlugundan filan değil yani paramız ülkemizde kalsın diye siemens markasınıda iyi bilirim ama şunu unutmamak gerekir hiç bir klima odayı veya bulunudugum ortamı hamam gibi yapamaz kapasite meselesi en kral klimada en yuksek kaç dereceye çıkarabiliyorsun bana cevabını verirmisin..

• quote:

Orjinalden alıntı: efekentli1966

quote:

tamam arkadaşım ben klimayı alırken türk markası diye aldım ucuzlugundan filan değil yani paramız ülkemizde kalsın diye siemens markasınıda iyi bilirim ama şunu unutmamak gerekir hiç bir klima odayı veya bulunudugum ortamı hamam gibi yapamaz kapasite meselesi en kral klimada en yuksek kaç dereceye
    çıkarabiliyorsun bana cevabını verirmisin..

iyide türk kliması yokki

onlar çinden getirip burada montaj yapıyorlar yada direk hazırı var alıp halka kakalıyorlar,aırfeli getiren firmanın tek iyi kliması vardır oda dünyanınm en iyi klimalarından HAİER markasıdır onun gibi sıcak hava üfleyen klimada dünyada yoktur,gerisi körler sagırlar birbirini düdükler usulü biz bizi,

• merhabala arkadaşım soruna cvp veremediğim için kusuruma bakma iş değişikliği sebebiyle foruma bakamadım.
    klimanı devirli olarak arttırmanın sebebini ben çözmüş değilim fan hızını arttırarak yapsan çektiği gücü anlarım ama sıcaklık ayarıyla oynaman ne çektiği gücü etkiler nede yaptığı işlevi bu klima zaten 40°c civarı üfleyecek sen bunu 22°c derecede yapsan aynı olacak. eğer benim çözümleyemediğim birşey varsa benide aydınlatın yeni birşey öğrenmiş olayım.
    fan hızını düşük seviyede tutmamn hava debisini düşürecektir buda klimanın set değerine gelmesi için daha uzun süre çalışmasına sebep olacaktır. auto modunda bırakman daha mantıklıcadır.
    bir başka dipnotta bende klimanıza kumandanızı direkt tutarak mod değişimi sıcaklık değişim aypmayınız kumandanın alıcı gözünü kapatıp ayarlamayı yapınız işlev tamamsa kumandayı kapatıp klimaya tutarak yenden açıyormuş gibi komut veriniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: co-pilot35

selam emre hocam uzun zamandır senı goremedım forumda asagıda yazdıgım konuda benı bılgılendırırsen sevınırım
    bende de hıtachı ınverter var gecen gun benım klımada calıstıktan 10-20 dakıka sonra durdu 5 dakıka kadar sonra yenıden calıstı ben hep klımayı 26 da bırakıyorum acaba yanlıs mı yapıyorum sızce???dıyelım kı kademelı arttırcam mesela 22den basladım arttırdım 26 oldu sonra klımayı kapatırken tekrar 22 ye mı alcam yoksa 26 da kapatıp,bır sonrakı gun actıgımda hemen 22 ye alıp yenıden mı kademelı arttırcam??kısaca soguk havalarda en verımlı kullanım seklı nedır?son olarak fan hızı hep otomatık te mı kalmalı yoksa en dusuk te calıstırmak daha mı akılcı bır kullanım olmakta?
    ızmırden selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

merhabala arkadaşım soruna cvp veremediğim için kusuruma bakma iş değişikliği sebebiyle foruma bakamadım.
    klimanı devirli olarak arttırmanın sebebini ben çözmüş değilim fan hızını arttırarak yapsan çektiği gücü anlarım ama sıcaklık ayarıyla oynaman ne çektiği gücü etkiler nede yaptığı işlevi bu klima zaten 40°c civarı üfleyecek sen bunu 22°c derecede yapsan aynı olacak. eğer benim çözümleyemediğim birşey varsa benide aydınlatın yeni birşey öğrenmiş olayım.
    fan hızını düşük seviyede tutmamn hava debisini düşürecektir buda klimanın set değerine gelmesi için daha uzun süre çalışmasına sebep olacaktır. auto modunda bırakman daha mantıklıcadır.
    bir başka dipnotta bende klimanıza kumandanızı direkt tutarak mod değişimi sıcaklık değişim aypmayınız kumandanın alıcı gözünü kapatıp ayarlamayı yapınız işlev tamamsa kumandayı kapatıp klimaya tutarak yenden açıyormuş gibi komut veriniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: co-pilot35

selam emre hocam uzun zamandır senı goremedım forumda asagıda yazdıgım konuda benı bılgılendırırsen sevınırım
    bende de hıtachı ınverter var gecen gun benım klımada calıstıktan 10-20 dakıka sonra durdu 5 dakıka kadar sonra yenıden calıstı ben hep klımayı 26 da bırakıyorum acaba yanlıs mı yapıyorum sızce???dıyelım kı kademelı arttırcam mesela 22den basladım arttırdım 26 oldu sonra klımayı kapatırken tekrar 22 ye mı alcam yoksa 26 da kapatıp,bır sonrakı gun actıgımda hemen 22 ye alıp yenıden mı kademelı arttırcam??kısaca soguk havalarda en verımlı kullanım seklı nedır?son olarak fan hızı hep otomatık te mı kalmalı yoksa en dusuk te calıstırmak daha mı akılcı bır kullanım olmakta?
    ızmırden selamlar

emre bey kademeli arttırmak arada cihazı termostat yapması için dış ortam çok soğuk olduğunda dış ünitenin buzlanmaya karşı korumak için aksi taktirde ınverter olduğu içinde yüksek frakansda çalışıp odayı istenilen değere kadar getirmesi için bi hayli zaman geçiçektir sizde bilirsinizki klima çihazları önce bulundukları ortamdaki cisimleri ısıtırlar bunun içinde ilk eve gelişte en az klimanın kendini toplaması için yaklaşık 2 saat zamandan daha fazlasına ihtiyaç var bununla beraber tüketici hem cihazın set değerini yükseltip hemde fan hızını arttırıyor bununla beraber evap yüzeyindeki ısı transferide düşüyor birde ınverter olduğu için gücü yani frakansını değiştirip yüklendiğinde alın size defrost yapması için en uygun şarlar yanlışmıyım?

• Klimanız ister ınverter ister klasik olsun ,havalar aşırı soguksa yapacagınız şey ya klimayı eve gelmeden programlayarak ısıtmasını saglamak siz gelene kadar.Yada düşük dereceden başlatmak,yoksa havaların sıfır altında oldugu durumlarda her klima yüksek dereceye ayarlandı ise defrosa girecektir,ama düşükten yukarı ayarlamak klimanızın performasına katkısıda olur,

klima odayı 22 dereceye getirince 24 derece yapın 24 olunca25-26 derece yapın ve birde başka gün aynı hava şartlarında direk 30 derece yapın kendi gözlerinizle bunu görün vede hisedin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.