Şimdi Ara

Klima soğutmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli ustalarım. bundan yaklaşık 4 yıl önce aldığım aldığım Seg marka 12.000 btu klimayı önce yeni taşındığım eve sonrada salona yeterli gelmemesinden dolayı geçen yıl yatak odasına taşıttım. son taşıma işleminde gazının yetersiz olduğu ve takviye yapılması gerekiyor diye gaz ilave ettiler. yeni yerinde ilk günkü gibi çok soğuk üflemediğini düşünüyordum hep. dün bu sezon için ilk defa çalıştırdım klimayı ama soğutması çok kötüydü. üfleme sıcaklığını çalıştıktan 15 dk. sonra 23 derece seviyelerinde ölçtüm. gazı yine mi eksik diye dış üniteye bağlanan bakır borulara baktım. ince boru nemli hatta su damlatıyordu. kalın olan boru ise kuruydu. internette ince borunun karlanması ya da ıslak olması ile ilgili değişik yorumlar olduğundan emin olamadım. sizce sorun ne olabilir ya da servis çağırmalıyım acaba? 20 dk çalıştıktan sonraki dış ünite bakır boru bağlantı yerlerinin fotoğrafını da ekliyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Klima soğutmama sorunu
     Klima soğutmama sorunu

• keremim kullanıcısına yanıt
    Öncelikle nemlenme neden olur ona bakalım. Bilinen şudur ki nemli ve sıcak olan hava, soğuk ve kuru olan yüzeye çarptığında üzerindeki nemi kuru ve soğuk olan yüzeye bırakır. buradan hareketle sizin ıslak olan borunuzda soğutma olduğunu ancak diğer boruda olmadığını düşünmemiz gerekiyor.
    Sistemin çalışma gerekliliğine göre soğutma modunda ince boru basma hattıdır, yani klimanızda gaz var ve basma hattında bu gaz basılabiliyor yani ince boru soğuyor, soğuduğu için nemleniyor. Dönüş hattında ise nemlenme yok çünkü soğumuyor boru. Aslında mantıken tabi ki zaten soğukluğunu evapa bırakıp dönmüş olması normal ama bu tahmin edildiği gibi bir komple bırakıp da geri gelme durumu değildir. sonuçta sistemde gaz var, ama yeterli gaz yok olarak nitelendirilebilir.

yaşadığınız sorunun olası kaynakları 1- gaz eksik 2- kompresör zayıf basma gücü yeterli değil 3 sistem tıkalı (mantıksız) gaz sağlıklı dönüş yapamıyor.
    sizin en öncelikli durumunuz gazın eksik olması, ama bana göre daha öncelikli sorununuz ise neden sürekli eksiliyor olmasıdır

• Ado kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, klimamda kalın boruda buzlanma ve yeterli soğutmama durumu var. Gaz eksilmesi olabilir mi acaba? Belli bir süre sonra iç ünitenin bir kısmından hava çıkışı olmuyor orta kısmından hava üflemiyor. Servis kaydı açtırdım yoğunluktan 1 hafta sonrasına gün verdiler.
  • enarr kullanıcısına yanıt
    eşanjörün 1 kanalı tıkalı olabilir, en net bilgi ölçümler sonrası belli olur hocam, her buzlanma gaz eksilmesi olarak yorumlanamayabiliyor maalesef
    Manometre ile basınç değeri alınması en makulüdür. yine de büyük olasılık eksik gaz durumu ile karşılaşılacaktır.
    Yanıt için teşekkürler hocam. Klasik termometre ile üfleme sıcaklığını ölçtüm 14 derece çıktı. Umarım sadece gaz eksikliğidir. İç ünite temizliğini düzenli yapıyorum, umarım başka masraf çıkarmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Öncelikle nemlenme neden olur ona bakalım. Bilinen şudur ki nemli ve sıcak olan hava, soğuk ve kuru olan yüzeye çarptığında üzerindeki nemi kuru ve soğuk olan yüzeye bırakır. buradan hareketle sizin ıslak olan borunuzda soğutma olduğunu ancak diğer boruda olmadığını düşünmemiz gerekiyor.
    Sistemin çalışma gerekliliğine göre soğutma modunda ince boru basma hattıdır, yani klimanızda gaz var ve basma hattında bu gaz basılabiliyor yani ince boru soğuyor, soğuduğu için nemleniyor. Dönüş hattında ise nemlenme yok çünkü soğumuyor boru. Aslında mantıken tabi ki zaten soğukluğunu evapa bırakıp dönmüş olması normal ama bu tahmin edildiği gibi bir komple bırakıp da geri gelme durumu değildir. sonuçta sistemde gaz var, ama yeterli gaz yok olarak nitelendirilebilir.

yaşadığınız sorunun olası kaynakları 1- gaz eksik 2- kompresör zayıf basma gücü yeterli değil 3 sistem tıkalı (mantıksız) gaz sağlıklı dönüş yapamıyor.
    sizin en öncelikli durumunuz gazın eksik olması, ama bana göre daha öncelikli sorununuz ise neden sürekli eksiliyor olmasıdır

Anladım hocam çok teşekkür ederim. o zaman ilk olarak sistemde kaçak olmasından şüphelenmeliyim sanırım. önce kaçağa baktırıp akabinde de gaz ilave ettirmek en doğrusu olacaktır. tekrar teşekkür ederim.

Bu hava koşullarında 14 çıkış ısısı çok kötü değildir hocam. yani aldığına oranla 15-20 arası fark koyması lazım. içerisinde bulunduğumuz dönemde TÜM soğutma sistemlerinin belli oranda fire vermesi olağandır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima sorunu
    6 ay önce açıldı
    BUZDOLABI AŞIRI SOĞUTMA SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Haklısınız hocam şu günlerde soğutma sistemleri zorlanabilir ilk zamanlarda kaç derece veriyordu hatırlamıyorum alalı 11 sene olmuş. Lakin benim klimanın sorunu geçen yaz da vardı, sadece 1 ay kullanmıştım, vantilatörle idare edebiliyorduk ondan ötürü baktırmamıştım. Bakalım servis gelsin baksın ne diyecek.
    Hayirlisi bakalim hocam. Bilgi veriniz lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı problem bende de var lg beko kullanıyorum buz gibi oluyordu oda ama şimdi dışardaki sıcak havayı içeri veriyor gibi.Ne yapmak lazım acaba,İşin garip yani salon ve oturma odasında lg beko var 2 tane ikisine de bir şey oldu biri 10 dakikada odayı buz gibi yapardı şimdi 30-40 dakikada anca soğutuyor,diğeri ise sıcak üflüyor.Problem nedir acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Servis gelsin baksın bilgi veririm hocam.
  • aynı sorun ben dede var. dış ünitede buzlanma iç ünite yeteri kadar sogutmuyor. oda 12-13 m2.ürün arçelik 900 btu.geçen yıl aldım 10 gun bile kullanmadım.3-4 saatta ancak 18 e düşüyor.zaten ben klima sogutmadıgından 18 derece çalıştırorum.
    klimaya vakum yapılmamıştı,ayrıca dış ünite % 5 kadar egri duruyor iç ve dış ünite boru mesafesi 60-70 cm civarı.. muhtemel sepepler nelerdır sayın ustalar.
  • Cumartesi günü servis çağırdım. usta bakınca cihazın gazı çok az kalmış tamamen boşaltıp yeniden doldurmamız lazım dedi. bende geçen yıl doldu kaçak vs. olmasın dedim. kapaklardan biri hafif açık tam kapanmamış oradan sızdırmıştır dedi, önceki servis köpük testi yapmalıydı dedi. halbuki geçen yıl gaz bastırdığımda da köpük testi yaptılar. önce hortumu bağlayıp içindeki gazı boşalttı sanırım fıss diye ses geldi. sonra da tüpe ve manometreye bağlayıp gaz doldurdu. vakumlama yapmayacakmısın dedim, cihaz zaten kendini vakumlar dedi. hiç inandırıcı gelmedi ve yaptığımız işin 1 yıl garantisi var dese de içim rahat etmedi doğrusu. gaz basmak için de 220 TL istedi. zorla 150 TL ye anlaştık. sizce kazıklanmış olabilir miyim? çünkü çok oldu bittiye geldi gibi. gaz basması da 5 dk. sürmedi. gaz basıldıktan sonra da kalın boru terlemeye başladı ama sanırım normal. işlem bittikten sonra üfleme sıcaklığını ise 12.3 derece ölçtüm. oda sıcaklığı 31 derece idi.

Klima soğutmama sorunu
     Klima soğutmama sorunu

• keremim kullanıcısına yanıt
    Veriler oldukça iyi olsa da, ''Allah vakum yapmamak 40 takla atıp ramazan mübarek gün yalan söyleyenlerin müstahakkını versin inşallah AMİN'' diyorum ve vakum konusunu geçiyorum. Aldığı para haram zıkkım olsun derdim oruç ağız ama Ben Mevla'ma havale edeyim o ne yapacağını iyi bilir diyerek susuyorum yine.

150Tl normaldir hocam ona lafım yok ama adama bu işin maliyeti 25TL dolayında, geldisi gittisi işçiliği vs normaldir yani.

En büyük sorun ise kaçak tespitinin yapılmadan gaz şarjı yapılmış olması ki, burada ana amaç belli, ''Ben önce gaz şarj edip parayı kapayım, sonra sorun olursa arıza için yine para alıp SİZDEN GAZ PARASI 150 DAHA ALMAYACAĞIM ABİ, SADECE ONARIM BEDELİNİ ALACAĞIM der işi bağlarım nasılsa'' düşüncesidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.