Şimdi Ara

klima suyu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İzin dönüşü yolda motor arıza lambası yandı, sağa çekip durduk, aracın suyunu-yağını kontrol ettim sorun yoktu; altından baktığımda sağ lastiğin iç tarafında bir yerden su damladığını gördüm. En yakın yer olan Akdağmadeni'nde bir ustaya gösterdim, klima suyunun aktığını, yola devam edebileceğimi söyledi ben de Düzce'ye geldim.

Arabayı ustaya götüreceğim ama götürmeden önce buraya bi sorayım dedim. Şimdi, bu durumda klimayı kullanmanın sakıncası olur mu? Bu sorun hemen halledilmesi gereken acil bir sorun mu? Araçta ne gibi sıkıntılara neden olabilir? Sorunun sebebi ne olabilir, çözümü aşağı-yukarı kaça mâl olur? Bilgilendirirseniz sevinirim. (Aracımız Chevrolet Lacetti, 2005 model).

Şimdiden teşekkürler.

• Klima suyunu ilk defa duydum . Klimanın yağı var ama o kaçırıyorsa biraz masraflı olur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima tesisatında oluşan yoğunlaşmadan atan sudur. Tüm klima sistemlerinde olur olması gerekir, tahliyesi nasıl yapılır o ayrı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimada sorun yok ki! Klima tahliye suyu dışarı atılır, damlar o normal zaten.
    Siz henüz arızanın kaynağını tespit edememişsiniz. Araç ECU'suna bilgisayarla bağlanıp arıza koduna bakılacak.
    Motor yağı, soğutma suyu eksik olmasın, arızanın sebebini tespit edene kadar aracı sıkıştırmayın yeter.
  • Arabanda hiç bir sorun yok. Klimayı sürekli çalıştırıyorsun ve yoğuşan su doğal olarak yola damlıyor. Evde veya iş yerinde kullandığın klimanın dış ünitesi mesela. Pis su giderine bağlanmamış ise suyu sokağa damlatır. Arabada ki de aynı işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Arabanda hiç bir sorun yok. Klimayı sürekli çalıştırıyorsun ve yoğuşan su doğal olarak yola damlıyor. Evde veya iş yerinde kullandığın klimanın dış ünitesi mesela. Pis su giderine bağlanmamış ise suyu sokağa damlatır. Arabada ki de aynı işte.

Aracın yürüründe filan hiçbir sorun yok evet, ama arıza lambasının yanması ilgilenmek zorunda olduğumu hissettiriyor, hala da yanıyor, yarın göstereyim diyorum.

Bir soru daha sorayım: memleketteyken araç hararet yaptı, termostatı plastikmiş, ömrünü doldurmuş, çürümüş, suyu boşaltmıştı, onu değiştirmiştik. Bugün bu klima suyu olayından bahsedince bir arkadaş ''Araç hararet yaptığı zaman kablolar fazlaca ısınıp klima suyunun tahliye borusunu da eritmiş olabilir belki'' dedi. Bu yoruma ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sairfilmenam58

quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Arabanda hiç bir sorun yok. Klimayı sürekli çalıştırıyorsun ve yoğuşan su doğal olarak yola damlıyor. Evde veya iş yerinde kullandığın klimanın dış ünitesi mesela. Pis su giderine bağlanmamış ise suyu sokağa damlatır. Arabada ki de aynı işte.

Aracın yürüründe filan hiçbir sorun yok evet, ama arıza lambasının yanması ilgilenmek zorunda olduğumu hissettiriyor, hala da yanıyor, yarın göstereyim diyorum.

Bir soru daha sorayım: memleketteyken araç hararet yaptı, termostatı plastikmiş, ömrünü doldurmuş, çürümüş, suyu boşaltmıştı, onu değiştirmiştik. Bugün bu klima suyu olayından bahsedince bir arkadaş ''Araç hararet yaptığı zaman kablolar fazlaca ısınıp klima suyunun tahliye borusunu da eritmiş olabilir belki'' dedi. Bu yoruma ne dersiniz?

Arıza lambası yanıyorsa baktırın o zaman. Diğer husus için bir fikrim yok maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikrodalgada su ısıtma
    12 yıl önce açıldı
    Klima kokusu
    geçen ay açıldı
    Klima soğuk üflemiyor........
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyla tam alakası yok ama klimayı görünce sorayım istedim.
    İki gündür klimayı açınca hırıltı sesi geliyor ve rölanti yükselmesi gerekirken 900 e kadar yükselip kalkışlarda titreme yapıyor. Sebebi ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.