Şimdi Ara

Mikrodalgada su ısıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geceleri kahve icecegim zaman ocakla filan ugrasmiyim diye hemen 1 dk da mikrodalgada isitiyorum suyu bunun fazla zarari olur mu bana ya da olmus mudur? (Su ana kadar 150-200 defa yapmisimdir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Hocam 20 liraya bi tane kettle al. Tertemiz ürün, sıkıntısı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leeu

Hocam 20 liraya bi tane kettle al. Tertemiz ürün, sıkıntısı yok.

+1.
  • olur tabi araştır biraz zararlarına bak
  • quote:

Iste ben de o yuzden sordum ciddi bir zarar veriyorsa kettle'a gecicem ama internette arastirdim mikrodalgada isitma en verimli ve etkili yol diye bahsediliyor hatta arcelik kılavuzunda da ısıtabilirsiniz diye yaziyormus.

• Yapma bidaha

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcı /kettle tavsiye
    6 yıl önce açıldı
    Kombi Sıcak su Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

+1
    mutasyon geçirirsin suyla oynama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expo-9009 -- 22 Haziran 2013; 23:53:04 >
  • Bir zararı olmaz da suyun tatı biraz yanık gibi oluyor, eğer tat konusunda sıkıntın yoksa sorun yoktur. Ama uzmanlar aynı şeyi 2. defa mikrodalgada ısıtmayın diyorlar ne kadar doğrudur ya da sağlıklıdır bilemiyorum ama.
  • Suyun metabolizması bozuluyor ve zararlı hale geliyor.

En güzeli ve doğalı sobada ısitilan su. Yavaş yavaş kaynamalı.

Kolay gelsin...

•  Mikrodalgada su ısıtma
  • quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Bir zararı olmaz da suyun tatı biraz yanık gibi oluyor, eğer tat konusunda sıkıntın yoksa sorun yoktur. Ama uzmanlar aynı şeyi 2. defa mikrodalgada ısıtmayın diyorlar ne kadar doğrudur ya da sağlıklıdır bilemiyorum ama.

Yok hocam tat da bir sorun olmuyor. Bir zarari olmaz diyosun yani eyw :)

• quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

Geceleri kahve icecegim zaman ocakla filan ugrasmiyim diye hemen 1 dk da mikrodalgada isitiyorum suyu bunun fazla zarari olur mu bana ya da olmus mudur? (Su ana kadar 150-200 defa yapmisimdir)

Mikrodalgada su her tarafi esit bir sekilde isinmaz, ayrica cok hizli isinir. Ve eger kullandigin kap cok yeni ise (yani yuzeyinde cizik, puruz vs yoksa), su kaynama noktasi gecildigi halde halen kaynama olmayabilir. Ve mikrodalgadan cikardiginda birden kaynamaya baslayarak yuzune/vucuduna sicrayip ciddi yaniklar olusturabilir. Bu yuzden mikroldaga kaynatirken suyu, kullandigin kap yeterli puruze sahip olsa bile icine bir karistirici cubuk ya da kahveyi ekleyip kaynatman yararina olur.

Ek: Bunun disinda sagliga herhangi bir zarari yok bildigim kadariyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 23 Haziran 2013; 0:33:15 >
  • Bak şimdi biz burada 150 kişi zararı olur deyip de 1 kişi zararsız gönül rahatlığı ile iç derse sen ona inanacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChangeOrBeCrushed

quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

Geceleri kahve icecegim zaman ocakla filan ugrasmiyim diye hemen 1 dk da mikrodalgada isitiyorum suyu bunun fazla zarari olur mu bana ya da olmus mudur? (Su ana kadar 150-200 defa yapmisimdir)

Mikrodalgada su her tarafi esit bir sekilde isinmaz, ayrica cok hizli isinir. Ve eger kullandigin kap cok yeni ise (yani yuzeyinde cizik, puruz vs yoksa), su kaynama noktasi gecildigi halde halen kaynama olmayabilir. Ve mikrodalgadan cikardiginda birden kaynamaya baslayarak yuzune/vucuduna sicrayip ciddi yaniklar olusturabilir. Bu yuzden mikroldaga kaynatirken suyu, kullandigin kap yeterli puruze sahip olsa bile icine bir karistirici cubuk ya da kahveyi ekleyip kaynatman yararina olur.

Ek: Bunun disinda sagliga herhangi bir zarari yok bildigim kadariyla.

Tesekkur cevap icin, bugune kadar hep kupanin icine koyup isittim icine kasik filan da koymadim oyle bir sorun olmadi , sadece kupayi firindan cikarirken su bir tıs sesi cikariyor ama o ocakta da oluyo zaten

• böyle yapa yapa noldu diye sormuyonuz hiç.
    .
    mutasyona uğradı, mutant oldu.
    wolvorine oldu arkadaş, son seride oynadı.
    .
    yaaa
  • Senin o mikrodalga dediğin şey radyasyon la manyak mısın kansere zemin hazırlamak.
  • zararı değil zararı olma ihtimali olsa elin gavuru o aleti sattırırmı yav, sattırmayı bırak ülke sınırından içeri sokturmaz, onların canı kıymetlidir, senden aldığı domatesin şeftalinin üzerindeki ilaç miktarını ölçüyor 1 nanogram fazla çıksa koca tırı geri gönderiyor, sonra o domatesleri şeftalileri sen ben yiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 25 Ağustos 2018; 4:27:11 >
  • şimdi bisi olmaz
    8-10 sene sonra mide veya barsak kanseri olursun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyasyon lvlı 4 ü aşmayan şeylerden bişi olmaz mikrodalga aşmıyo diye biliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.