Arkadaşlar şöyle bir sorunum var kombinin üzerinden musluk suyu sıcaklığını 35 de alsam 55 de alsam duş alırken vs su ya sıcak ya soğuk ortası olmuyor. Bu kombilerin çalışma mantığı mı böyle yoksa kombide sorun mu var? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kombi Sıcak Su Ayarı

-
-
Bataryayı kontrol etmeni öneririm, sıcak ile soğuğu doğru oranda veya hiç karıştırmıyor olabilir. Normalde tamamen sıcak (kombide ayarladığın sıcaklık) ile tamamen soğuk (şebeke suyu sıcaklığı) arasında istediğin gibi ayarlayabiliyor olman gerekiyor. Kombinin basıncı da 1,5-2 bar seviyelerinde olması gerek (modele göre değişebilir). Basınç yeterli olmazsa hem yakıt sarfiyatı artar hem de bahsettiğin problemler gözükebilir (bu ısıtma sağlayan peteklerle ilgili büyük oranda gerçi). Bu ikisini bir incele derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 23 Ekim 2023; 15:13:25 > -
Bar 1.5 da kontrol ettim. Sadece sıcak ve ya soğuk su akacağı zaman sorun yok kesintisiz akıyor ama iş ılıtmaya geçince ya çok sıcak ya buz gibi ortası olmuyor.
-
O halde musluk bataryasını (Türkçede nasıl deniyor bilmiyorum, İngilizcesi mixer shower) kontrol etmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. İçinde sıcak ve soğuk suyu karıştırmaya yarayan kartuş zamanla yıpranmış olabilir, genelde öyle oluyor. Değiştirmesi çok zor değil gerçi elinizden biraz iş geliyorsa halledebilirsiniz.
Benzer içerikler
- baymak duotec compact 24 kw (20.000 kcal) tam yoğuşmalı kombi yorumları
- baymak sıcak su sensörü değişimi
- delik petek tamiri
- demirdöküm şofben ateşleme yapmıyor
- demirdöküm aden kombi derece ayarı
- en iyi kombi markası
- az yakan elektrikli ısıtıcı tavsiye
- şofben fiyatları
- ısı pompası nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X