Şimdi Ara

Kombi Sıcak Su Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir sorunum var kombinin üzerinden musluk suyu sıcaklığını 35 de alsam 55 de alsam duş alırken vs su ya sıcak ya soğuk ortası olmuyor. Bu kombilerin çalışma mantığı mı böyle yoksa kombide sorun mu var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bataryayı kontrol etmeni öneririm, sıcak ile soğuğu doğru oranda veya hiç karıştırmıyor olabilir. Normalde tamamen sıcak (kombide ayarladığın sıcaklık) ile tamamen soğuk (şebeke suyu sıcaklığı) arasında istediğin gibi ayarlayabiliyor olman gerekiyor. Kombinin basıncı da 1,5-2 bar seviyelerinde olması gerek (modele göre değişebilir). Basınç yeterli olmazsa hem yakıt sarfiyatı artar hem de bahsettiğin problemler gözükebilir (bu ısıtma sağlayan peteklerle ilgili büyük oranda gerçi). Bu ikisini bir incele derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 23 Ekim 2023; 15:13:25 >
  • wakari_mayo kullanıcısına yanıt

Bar 1.5 da kontrol ettim. Sadece sıcak ve ya soğuk su akacağı zaman sorun yok kesintisiz akıyor ama iş ılıtmaya geçince ya çok sıcak ya buz gibi ortası olmuyor.

• f0rester kullanıcısına yanıt

O halde musluk bataryasını (Türkçede nasıl deniyor bilmiyorum, İngilizcesi mixer shower) kontrol etmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. İçinde sıcak ve soğuk suyu karıştırmaya yarayan kartuş zamanla yıpranmış olabilir, genelde öyle oluyor. Değiştirmesi çok zor değil gerçi elinizden biraz iş geliyorsa halledebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi su girişi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.