Şimdi Ara

Klima tahliye hortumundan gelen pembe renkli sıvı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
4.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 ay önce 2. el daylux dtxn50u 18000btu klima aldım
    Klimadan gaye memnunum. hiçbir sorunum yok
    sadece 2-3 hafta önce su tahliye hortumumda pembe renkli, hafif yapışkan bir sıvı gelmeye başladı.
    Bu nedir arkadaşlar?
    Servise sordum Gaz kaçağı olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal dedi.
    Soğutmasında herhangi bir problem yok.

Klima tahliye hortumundan gelen pembe renkli sıvı

• hocam ben klima ustasi degilim ama sizin mesajinizi okuduktan sonra biraz arastirma yaptim gordugum kadariyla o pembe renkli sivi kesinlikle sogutucu sivisi degil ama buyuk ihtimalle klima kompressor yagi kacak yapiyor. buradaki klima hocalarimiz en dogrusunu aciklar.

bence geri verin aldiginiz kisiye veya bastan asagi bakima sokun calistirmamanizi oneriyorum ben bakim yapilana kadar, cocuklugumdan beri de tedirgin olmusumdur klimalardan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

1-İç üniteden gelen tahliye hortumunda böyle bir akıntı var mı ?

2-İç üniteden gelen tahliye hortumu ile fotoğraftaki dış üniteye ait tahliye hattı ayrı mı yoksa birleştirilmiş mi?

R410A gazlı klimalarda Poe (Polyolester-Sentetik) yağ kullanılmaktadır.

Bu yağ,çoğunlukla sarımsı veya şeffaf renkte üretilmektedir.

Klima sisteminde bir kaçak söz konusu olduğunda,kaçak olan yerden soğutucu akışkan ile birlikte,soğutucu akışkan ile sistemde dolaşım sağlayan kompresör yağı da çıkar. Bu sayede açık olan borularda ve bağlantılarda kaçak tespiti,söz konusu yağlanma görülerek de yapılabilir.

Borudan akan maddenin yağ olduğunu düşünsek,bu kadar yağın çıkmasına sebep olacak bir kaçak söz konusu olduğunda sistemdeki soğutucu akışkan hızla boşalacaktır. Bu da klimanın çok zayıf soğutması veya hiç soğutmaması ile sonuçlanır.

Şayet performansından memnunsanız,bu durumda bu sıvının kompresör yağı olmadığı kanaatine varabiliriz.

Cihazınız 2. el olduğu için,daha önceden bakım yapılmış olabilir. Bakım sonrasında iyi durulanmadıysa ve çok kullanılmadıysa bakım esnasında kullanılmış olan temizlik maddesi iç ünitenin ve dış ünitenin drenaj tavalarında kalmış olabilir.

Kullanıma başlamanız ile birlikte oluşan yoğuşmuş nemin (su haline gelmiş nem) akması ile birlikte bu maddeler de akmış olabilir.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam iç üniteden gelen boru dış üniteye giriyor.
    ordan bu boruyla tahliye oluyor.
    iç üniteden gelen boruyu kontrol ettim ondan bu pembe renkli sıvı yok
    dış üniten artık ne oluyorsa o sıvı geliyor.
    şuan o sıvı akmaya devam etmiyor olabilir. boruya yapıştığı için o şekilde kaldı sanırım.
    Performansı gayet iyi hiçbir sorun yok.
    sadece bu sıvının ne olduğunu merak ettim.
    Cihaz 2 hafta civarında kullanılmış ve daha sonra servis tarafından sökülmüş.
    Uzun sürede (yaklaşık 1 yıl) beklemiş bir cihaz.
    Dediğiniz gibi temizlik maddesidir inşallah.
    Ama işin ilginç tarafı dediğim gibi kullanmaya başladıktan 3-4 hafta sonra bu sıvı gelmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky.Walker -- 29 Ağustos 2020; 22:47:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.