Şimdi Ara

klima universal kart montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
19.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar klima için universal kart aldım.çoğu bağlantısı tamam fakat klimadaki motor bağlantılarını bulamadım.aldığım kart

şeması

ve klimanın kablolarının olduğu yer

burada L N 1 2 olan kabloların bağlı olduğu yer var sanırım iç ve dış motor bağlantıları onlar fakat hangi kabloları nereye takıcam çözemedim?

Umarım yardımcı olursunuz.teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_matrix -- 19 Haziran 2013; 20:28:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: by_matrix

arkadaşlar klima için universal kart aldım.çoğu bağlantısı tamam fakat klimadaki motor bağlantılarını bulamadım.aldığım kart

şeması

ve klimanın kablolarının olduğu yer

burada L N 1 2 olan kabloların bağlı olduğu yer var sanırım iç ve dış motor bağlantıları onlar fakat hangi kabloları nereye takıcam çözemedim?

Umarım yardımcı olursunuz.teşekürler

çoğu klima da sarı içerisin de belirtiğim noktalara takılır.ama sizin paylaştığınız devre şemasına göre mavi ve kırmızı noktalar kompresör bağlantı noktaları.resimler çok net değil seçmek zor oluyor..düşük bir ihtimal yanılıyor olabilirim.

• öncelikle cevap için teşekürler. arçelik marka klima dış ünitesindeki elektrik bağlantı şemasına baktım.şemanın solundaki 2 kablo kompresör ortadaki topraklama sağındaki 2 kabloda fan sanırım.

1- şebekeden gelen elektrik mavi kablolar klima kartında 220v yazan yere takacağım.fakat kahverengi kablo şemada nereye takılacak?
    2-şemada numaralandırdığım yerlere hangi kabloları takacağım.

1- nötr? şebekeden gelen elektriğin kahverengi olan notr mü?
    2-heater? ısıtma ile ilgili sanırım.
    3-dört yollu vana? buda dış üniteden gelen kablolardan biri galiba
    4-dış fan motoru? dış üniteden gelen hangi kablo?
    5-iç fan motoru? bu kabloyu nasıl bulabilirim?
     klima universal kart montajı klima universal kart montajı klima universal kart montajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_matrix -- 20 Haziran 2013; 20:35:14 >

• Soldan sağa: faz- nötr- topraklama-4yollu vana-fan
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Soldan sağa: faz- nötr- topraklama-4yollu vana-fan

süpersin usta aradığım cevaplardan birisi buydu.bende 4 yollu vana ile fan kabloları birleşik kırmızı ve siyah.sanırım orjinal kartta öyleydi.bunları tek tek ayırıp soket haline mi getirmem gerekir? yeni aldığım kartta girişleri ayrı ayrı.
    -elektrik kablosunda mavi olan faz sanırım değilmi? 220v yazan yere takacağım
    -elektrik kablosunda kahveringi olanıda yanındaki girişe mi takacağız?
    -dış üniteden gelen nötr kabloyu 1 numaraya takacağız sanırım??
    -iç motor bağlantısı hangi kablo onu bulamadım.resim atsam söyleyebilirmisiniz.

Teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_matrix -- 20 Haziran 2013; 22:55:04 >
  • evrensel renkler kahverengi fazdır mavi de nötr.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.