Şimdi Ara

klima ve yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Arabanın adresine elektrik faturası gelmiyorsa her şey yakıttan destek alıyordur.

forum silinebilir

anlamamış olabilirler

bazı araçların kliması elektrikle çalışır bazıları kranktan alır

mesela ford connect kliması elektrikle çalışır
  • bende 2006 g.punto 1.3 multijet kullanıyorum.çift bölge dijital klima war.ve performansa zerre kadar etkisi yok.aynı şekilde yakıtta değişmiyo.ama kuzenimde 2003 brava 1.6 var.onda bariz performansı kesiyo yakıtı arttırıyor.ancak 2 aracında klimaları inanılmaz kuvvetli.izmirde yaşamamıza rağmen.
  • Klima aracın motoruna doğrudan veya dolaylı olarak yük getirdiğinden yakıt tüketimini artırmaktadır.
    Kompresörü elektrik ile çalışan sistemlerde yakıtı artırmaktadır bu sistemler gücü alternatörden alır ve alternatöre gelen yük arttıkça milini çevirmek daha zor olduğundan o da aynışekilde yakıt tüketimini artıracaktır.Klima açıkken çalıştırdığınız evaporatör ve kondenser fanlarıda alternatöre yani dolaylı olarak motorada yük bindirmektedir.
  • 1.2 aracım var klimayı acınca gitmiyo resmen.devirli kullanmam gerekiyo bu sefer de yakıt çok yiyor.en iyisi camları acacaksın efil efil gideceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnklee

bende 2006 g.punto 1.3 multijet kullanıyorum.çift bölge dijital klima war.ve performansa zerre kadar etkisi yok.aynı şekilde yakıtta değişmiyo.ama kuzenimde 2003 brava 1.6 var.onda bariz performansı kesiyo yakıtı arttırıyor.ancak 2 aracında klimaları inanılmaz kuvvetli.izmirde yaşamamıza rağmen.

arkadaşım sana hiç katılmıyorum brava da performans çok az düşüyor marka ismi vermek istemiyorum 1.3 motor aracım vardı benzinli kullanıyordum araç klimayı açınca gitmek için bir yerlerini yırtıyordu sen dua et multijet araban ve dizel biliyorsunuz dizel araçların tork gücü fazla o yüzden fark etmiyor aynen söylediğin gibide kliması nerdeyse mont giy kullan terlemiyorsun buz gibi mübarek birde arkadaşlar Şu tavsiyemi dikkate alın uzun yolda klima açık son vitesde gidiyorsunuz 300 metre ileride rampa var vitesi rampa içinde değil rampanın başına gelmeden değiştirirsek gaza yüklenmeden tatlı bir şekilde rampayı çıkarız yakıtımız artmaz birde ufak motorlu araçlar az yakar diyorlar dizeller hariç külliyen yalannnn gaza yüklendiğin zaman 1.6 araç kadar yakarlar ve gitmezler büyük konuşmak istemiyorum ama dizel araçlar hariç bir daha benzinli arabayı 1600cc den ufak almam

• Siz hiç 1.3 cdti Astra ile şehir içinde klima açık seyehat ettiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 14 Ağustos 2011; 14:21:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: night blue34

quote:

Orijinalden alıntı: cnklee

bende 2006 g.punto 1.3 multijet kullanıyorum.çift bölge dijital klima war.ve performansa zerre kadar etkisi yok.aynı şekilde yakıtta değişmiyo.ama kuzenimde 2003 brava 1.6 var.onda bariz performansı kesiyo yakıtı arttırıyor.ancak 2 aracında klimaları inanılmaz kuvvetli.izmirde yaşamamıza rağmen.

arkadaşım sana hiç katılmıyorum brava da performans çok az düşüyor marka ismi vermek istemiyorum 1.3 motor aracım vardı benzinli kullanıyordum araç klimayı açınca gitmek için bir yerlerini yırtıyordu sen dua et multijet araban ve dizel biliyorsunuz dizel araçların tork gücü fazla o yüzden fark etmiyor aynen söylediğin gibide kliması nerdeyse mont giy kullan terlemiyorsun buz gibi mübarek birde arkadaşlar Şu tavsiyemi dikkate alın uzun yolda klima açık son vitesde gidiyorsunuz 300 metre ileride rampa var vitesi rampa içinde değil rampanın başına gelmeden değiştirirsek gaza yüklenmeden tatlı bir şekilde rampayı çıkarız yakıtımız artmaz birde ufak motorlu araçlar az yakar diyorlar dizeller hariç külliyen yalannnn gaza yüklendiğin zaman 1.6 araç kadar yakarlar ve gitmezler büyük konuşmak istemiyorum ama dizel araçlar hariç bir daha benzinli arabayı 1600cc den ufak almam

kesinlikle katılıyorum.arkadaşımın 2009 corsa 1.2 benzinli aracı var.şehiriçi biraz yüklendin mi 40 krş yakıyor.yaktığı kadar da gitmiyor.ayrıca brava 1.6 çok keyifli bir araç ama arada teknoloji farkı var.benim araçta elektrikli sistem varmış galiba öyle söylüyorlar.gücü direk aküden alıyormuş ve motora bundan dolayı etki etmediğini söylüyorlar.şunuda unutmamak lazım brava türkiyede 99 da satışa çıkmışken g.punto 2006 çıktı.

• Bende de 1.2 Aveo var.Klima açıldığında araç çekişten bariz düşüyor ve şehiriçi gerçekten çok yakıyor.Ekonomik olsun diye 1.2 aldık ama aslında çok da ekonomik olduğu söylenemez.Bir daha sıfır araç almak kısmet olursa 1.2 motor almayı düşünmem şahsen.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.