Şimdi Ara

klima ve yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • klimayı açınca hem klima yüzünden yakıtımız artıcak ve araç çekişi düştüğü için gaza fazla bastığımız için yakıt tüketimimiz dahada artıcak.Doğru mu biliyorum acaba yoksa yakıt tüketimimiz artması sadece gaza yüklendiğimiz için mi artıyor .klima aküdenmi destek alıyor.mesela klimayı autoda açtığım zaman normal kaldırdığım gibi kaldırınca araba stop etmişti direksiyon sertleşince anlamıştım stop ettiğini.

• Evet yakıttan yer ayrıca arabada gördüğün her elektronik şey aküden yer
  • hem aküden yiyor hem yakıttan hemde fazla gaza bastığımız için bidaha yakıttan yiyor yani
  • bu sıcakta nerden yerse yesin...
    klimasız gezilir mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 13 Ağustos 2011; 15:19:09 >
  • her yaz geleneksel olan "klima ve yakıt tüketimi" başlığına hoşgeldiğiniz
  • Arabanın adresine elektrik faturası gelmiyorsa her şey yakıttan destek alıyordur.
  • dışım yanacağına içim yansın diyorum sıcak havalarda açıyorum . ama şehir içi hele küçük motorlu bir aracınız varsa araba gitmek istemiyor resmen. ve şehir içi gerçekten çok farkediyor klima. şehir dışı daha az farkediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yakması değil 3 yerden yakıyor bunu söylüyorum .hem aküden hem yakıttan hemde araba çekişten düştüğü için gaza yükleniyorsun biraz daha fazla yakıyor
  • Klima açık olduğu zaman araca göre az veya çok motor gücünden alıyor. Dolayısıyla yakıt tüketimini artırıyor. Çünkü klima açıkken daha fazla gaza basmanız gerekiyor.

Aracın bagajındaki gereksiz ağırlıkları alıp bir kenara bırakmak gerekiyor. Bu ağırlıklar dahi yakıt tüketimini artırıyor. Araç üreticileri aracın toplam ağırlığını azaltmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
  • Bana göre o klima ne kadar yakarsa yaksın arkadaş verdiği konfor hiçbir şeyde yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

her yaz geleneksel olan "klima ve yakıt tüketimi" başlığına hoşgeldiğiniz

Ama yiyor yakıttan yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

bu sıcakta nerden yerse yesin...
    klimasız gezilir mi...

Arkadaş noktayı koymuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara atmık

klimayı açınca hem klima yüzünden yakıtımız artıcak ve araç çekişi düştüğü için gaza fazla bastığımız için yakıt tüketimimiz dahada artıcak.Doğru mu biliyorum acaba yoksa yakıt tüketimimiz artması sadece gaza yüklendiğimiz için mi artıyor .klima aküdenmi destek alıyor.mesela klimayı autoda açtığım zaman normal kaldırdığım gibi kaldırınca araba stop etmişti direksiyon sertleşince anlamıştım stop ettiğini.

koyu renkli ksım yok

araç çekişinin bir kısmını klima kullandığından, çekiş düştüğü için gaza fazla bastığımız için yakıt tüketimimiz artıcak
  • Bozuk olan klimaya 2000 tl fiyat ceken ustalar yüzünden güneşten yiyoruz.
  • klima gazı pompası kranktan doğrudan güç çeker
  • şehir içinde yaklaşık %15 daha fazla yakmasına neden oluyor (araç vw caddy)... adana nın sıcağında serinledikten sonra umurmda olmuyor.
  • Mekan Adana olunca asıl soru: "Klima aracı ne kadar soğutuyordur..."

• 2.0 TDI motorlu aracımda epey farkediyor şehir içi şehir dışında ise çok dik bir rampa olmadıktan sonra sadece yakıt tüketiminde bir artış oluyor
  • Şimdi o kadar değil de eskiden alırken fazladan bir sürü para verip klimalı araba alan adam daha sonra da şu kadar fazla yaktı vs deyince acayip gıcık olurdum.Açma kardeşim madem zorla değil ya.Her nimetin bir külfeti var elbet küçük istasyonlarda durmamak lazım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Arabanın adresine elektrik faturası gelmiyorsa her şey yakıttan destek alıyordur.

forum silinebilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.