Merhabalar, Aracım 2020 model Joy 1.3 Manuel paketi. Göstergede ortalama en fazla 6.7 lt yakıt tüketimi gözükmesine rağmen araba en fazla 550 km yol yapıyor. Trafikte araç 450 km'ye kadar düşüyor. Araba 9.5-10 litre yakması lazım ki bu tarz bir tüketim olsun. Aracı bugün servise gönderdim ve bütün parametrelerin düzgün olduğunu söyledi. Araca hiç bir işlem yapmadılar. İnternetten baktığımda aracın yakıt tüketimi ortalama 7.0 lt olarak gözüküyor. Aracın yakıt deposu 50 lt'dir. Aynı model araca sahip olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Araç full depo ile kaç km yol gidiyor? Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcannoz -- 11 Ocak 2022; 16:6:41 > |
2020 Megane Fazla Yakıt Tüketim Problemi
-
-
Netteki yorumlara değerlere bakmayın ha kitapçıkta ki değere hiç aldanmayin yakar kışın bu araç 9-10 normal araç otomatik mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 11 Ocak 2022; 16:24:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzinli araç yakar hoca. Megane alıyorsan 1.5 dCi alınır.
Yol bilgisayari 6.7lt gosteriyormus ancak arac pompa hesabi 10lt yakiyormus. Dogru mu anladim ?
evet doğrudur ekranda maksimum ortalama 6.7 olarak gösteriyor fakat pompa hesabı olarak yaklaşık 10 lt olarak hesaplıyorum (50lt depo - 550km trafiksiz normal kullanımda trafikte 450 e düşüyor)
servis arabanın parametlerinde herhangi bir problem olmadığını söyledi. acaba filtrelerde falan bir sıkıntı mı var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcannoz -- 11 Ocak 2022; 18:55:47 > -
araç manuel en boş paketi sadece sis farları ve park sensörü var
-
Yol bilgisayarı aracın yakıtını enjektörlerden ölçüyor. Hata yapma oranı çok düşük.
Yaşadığınız olayda bir yerde bir sıkıntı var. Bu kesin. Depoyu fullediğinizde yol bilgisayarını sıfırlayıp o şekilde deneyin. İkinin tutması lazım.
Burada benzinli yakar diyenlere çok kulak asmayın. Dizel araçları var. Onlara göre 2000 model megane 20 litre filan yakması lazım ki gerçekte 10 litreyi bile zor görürdünüz.
2 defada da benzin aldığımda OK tuşuna başarak kmleri sıfırladım ilkinde ortalama 7.5 lt olarak gösterdi ve 450 km yol yaptı ikincisinde ise 6.5 olarak göstererek 550 km yol yaptı.
bende anlayamadım ilk kez başıma geldi. aracı sıfır olarak aldığımızda böyle bir durum yoktu. bakım ve debriyaj için 2 defa servise girdikten sonra bu olayı farkettim.
takıldığım nokta ise servisin bu duruma normal demesi ve hiçbir işlem yapmaması. mantıken bile hatalı bir durum. eğer doğruysa bu sefer göstergeler yanlış ölçüm yapıyor ihtimali çıkıyor fakat dediğiniz gibi
bunun düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. yarın tekrar servise giderek sorunu tekrar aktaracağım. araba hep eko modunda çalıştı acaba bu eco modundan kaynaklanan bir durum olabilir mi?
-
Depoyu tekrar fulleyince kaç litre yakıt alıyor? Bazı araçlarda ışık erken yanıyor çünkü.
7.5 litre gösterdiğinde yaklaşık 34 litre yakıt almış olması lazım.
6.5 gösterdiğinde yaklaşık 36 litre yakıt olması lazım.
siz kaç litre aldınız?
450 km yol yaptığı zaman ışık yandıktan sonra aldım 42.5 lt benzin almıştı ışık yandıktan sonra 50-60 km arası gidiyor zaten göstergede de 7.5 olarak gözükmekteydi
-
Bizim dizel araba istanbul trafiğinde 7.5 litreden aşağı yakmıyor.
Sizin araç 1.3 benzinli 9-10 litre yakması normal.
Uzun yol testi yapın 90 yada 100 sabit hızla gidin az yakacaktır.
Arabanızda sorun olduğunu düşünmüyorum.
-
Depo olcumu ile yol bilgisayari arasinda 3 litre fark imkansiz. Bir yerde gozden kacan birsey var.
evet hocam bende onu anlatmaya çalışıyorum servise ama anlatamıyorum kimseye herkes benzin kaç para olmul diyo kış diyor bu sorunu tespit etmek için neleri kontrol ettirmemiz lazım bir bilgin var mı?
yoksa servis hiçbir şey tok diyerek gönderecek yarın arabayı
-
Aracınız 9,4lt benzin yakmış. Yol bilgisayarı kaç gösteriyordu? 15-20km ortalama hız yakıtı bu bence.
Bende otomatiği var. Türk petrol ve shell fulsev ile pompa ölçümü birebir çıkıyor. Fakat opet ve shell nitro benzin ile 0,5lt sapma oluyor.
Bir yerde bir hata var. Biri 9.4 diğeri 7.5. Fark normal değil.
Yakıt hattında kaçak olabilir, buji-bobin kontrolü yapmış mıydınız?
Yaptirmadim sadece arac 10 bin bakimi yapil ve debriyaj ile alakali bir durum oldu o zaman aldigimda da otomatik start stop calismamisti sarja koyduk dediler yarin gidince soyleyecegim arabayi makineye baglayip kontrol ettik dediler o kadar baska bir seye bakmamislar o haldr arabayi teslim ediyolar boyle olursa ordan alip arabayi aldigim yerdeki servise goturecegim
Evet insanlara bunu anlatamiyorum adamlar arabada bir sey yok diyerek teslim yapiyorlar yarin gidince konusacagim cozum bulunursa buraya yapilan cozumi yazacagim
Götürebiliyorsanız iyi bir yetkili sevise götürün, a dan z ye her şeyine baktırın.
Bende EDC olanı var yol bilgisayari 7 litre gösteriyor şehir içi, depo ölçümü 7.5-8 litre gibi yakiyor..benzin ışığı yanında benzin alıyorum aşağı yukarı 40-41 litre anca alıyor.550 TL civarına doldurdum en son.bununla yaklaşık 500-550 km yol gidiyor ışık yanana kadar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Depo olcumu ile yol bilgisayari arasinda 3 litre fark imkansiz. Bir yerde gozden kacan birsey var.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X