Şimdi Ara

Civic fb7 aşırı yakıt tüketimi, neden olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, önyargısız olarak fikirleri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim,

Aracımın yakıt tüketimi son dönemde arttı,
    araçta LPG yok benzinli,
    ama bu sıcak havalara rağmen tüketim şehir içi 14-15 littrelerde geziyor.. normal de 11-12 lere alışığım...

Şu anda İzmir Karşıyaka da kullanıyorum aracı, yokuş vs
    . falan yok...

En son ; Aküyü 60 amper olarak yeniledim,v kayışi ve fren hidroliği değişti...

Ondan sonra sanki tüketim arttı...

yada sürekli klima açık ve araç dolu gidip geldiğim için tüketim düşmüyor....

Subap ayarı olabilir mi?

Araç 57 bin km.de benzinli LPG yok...?

• Olası etkiler:
    1- Hava filtresi dolmuş olabilir
    2- Egzoz'daki katalitik tıkanmış olabilir
    3- Lastik hava basınçları düşük olabilir
    4- Benzin enjektörleri sıkıntılı olabilir
    5- Bujilerin değişme vakti gelmiş olabilir
    6- Bobin bozulmaya başlamış olabilir
    7- Varsa buji kablolarının değişmesi gerekebilir.

Ben olsam 1-3-5-6'yı denerdim öncelikle.
  • Hocam o aracın yakacağından çok çok fazla kesinlikle bir kontrol ettirin.
  • Yol bilgisayarı mı pompa hesabı mı?

Bir de kısa mesafe gidip geliyorsanız ve trafik var mı?
  • Yol bilgisayarı verisi, ışık var ortalama hız 30 km civarı..
  • Dediğim gibi bana da anormal geldi, acaba akü değişimi ile alakalı olabilir mi?? Hava basıncı yazan vardı ama o kadar etki eder mi?
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Aküden kaynaklı olamaz.Motora giren hava borularını kontrol edin.Sensörleri kontrol ettirin.
  • Olası etkiler:
    1- Hava filtresi dolmuş olabilir
    2- Egzoz'daki katalitik tıkanmış olabilir
    3- Lastik hava basınçları düşük olabilir
    4- Benzin enjektörleri sıkıntılı olabilir
    5- Bujilerin değişme vakti gelmiş olabilir
    6- Bobin bozulmaya başlamış olabilir
    7- Varsa buji kablolarının değişmesi gerekebilir.

Ben olsam 1-3-5-6'yı denerdim öncelikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortalama hız 30 , klima açık , araba yüklü .. 14-15 çok mu ? Kaç olması gerekir normali ?
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Katlıyorum, ayrıca sanayide Honda gördükleri anda en kötü 10w40 yağ koyulur hemen, bu da normalde 0w20 5w30 gibi yağa göre tasarlanmış motorda aşırı tüketim oluyor.

56.000km de katalitik dolması için hep fazla ve kötü yağ konulması gerekli ve bobin için çok erken.

Hava filtresi iyi olmalı,
    Buji değişmiş olmalı,
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler ,çok derli toplu yazmışsınız... hakkınızi helal edin...
  • Yağı kendim bizzat alıp değiştiriyorum, 0w 20 MOTUL koydum Aralık ayında,hava filtresi de yeni sayılır...bunlar da sorun olduğunu sanmıyorum.
    Buji?
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Valla 3 sene olacak artık sanırım bu değerler benim gözüme batmaya başladı....bence normal olmamalı, 3-4 km mesafe, 2 trafik ışığı var... dur kalk trafik falan değil...
  • Buji 100 bin km. De falan yazıyor kitapçığın da hiç değişmedi...araç 2012 model...
    İşin aslı 60.000km’de azalmaya başlar, tabi atmosferik makina kullanıma göre çok ucu açık. Hava filtre kaliteliyse, yağ kaliteli ,geriye buji kalıyor, eğer fazla yağ koyup katilitik boğulmadıysa, ve düzgün kullanılıyorsa 60.000km için başka birşey gelmedi aklıma.

Mesela BMW’de 30.000 de bir değişiyorum.

100.000 buji için çok, belki bozulmaz ama ülkemin yakıtında (etanol oranı da azaltıldı pandemi etkisiyle) verimli yanma sağlamaz, 100.000 sonra buji bobin birlikte değişme yerine erken değişmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Temmuz 2020; 16:10:9 >
  • 2012 model fb7 (lpg'siz, otomatik) sahibi idim, iki buçuk sene 17 bin km kadar kullandım. Çoğunlukla ankara trafiğinde yaz aylarında 8,2~8,5 litre, kışın ise 9,2~9,5 litre tüketimi oluyordu fb7'nin (ortalama hızı not etmemişim maalesef ama günlük şehir içi 16-20 km kadar yol yapıyordu). motor/filtreler için bilgili forumdaşlar yönlendirecektir (oguzhanc64'ın yazdığı gibi) ama araç lastiğini değiştirdiğimde 0,5-1 litre arası farketmişti tüketim değeri, lastiğinizin yakıt tüketim değeri de küçük de olsa bir miktar etkiliyor olabilir, belirtmek istedim.
  • Çok teşekkürler
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı araç ve aynı şehir, tek fark bizimki lpgli. Şehir içi klima açık babamla birlikte 9lt/100km ortalamamız var. Babam yakıt tüketimine dikkat edecek son insandır haliyle o binince çok yakıyor, ben normal sürücüyüm lambayı görünce ayağımı gazdan çekerim. Biz genelde yüksüz kullanıyoruz ama klima her zaman açık.

Sizin aracınızdaki değerde sıkıntı var bence, çünkü litre bazında lpg %15-20 daha fazla yakar ve yakıt sayacı bunu hesaba katarak doğru sonucu gösteriyor. 9lt üzerinde ortalamayı 90000kmdir hiç görmedik. Olabilecek tüm kötü koşullarda bile 10ltnin üzerine kolayca çıkabileceğinizi sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Handsome Family -- 24 Temmuz 2020; 18:44:10 >
  • Aynı güzergahta gözden kaçırdığım trafik ışıkları olmuş, dün saydım, yaklaşık 4 km. De 5 defa kırmızı ışığa yakalanıp durmak zorunda kalıyorum.. muhtemelen bu da tüketimi bozuyor...
    Tek çözüm hybride geçiş aslında... Hyundai ioniq hevesim vardı belki bahane olur
  • Gayet normal yahu millet benzinli araçlarda heralde dümdüz yolda 7-8 litreleri görüyor ben hayret ediyorum.

Mümkün değil aynı aracı 2 sene kullandım 11-12-13 gayet normal helede yokuş ve dur kalk etkenleri varsa oturduğunuz yerde normal bence.

Şuradaki yorumları gerçekten kim yapıyor merak içerisindeyim kullanmasak eyvallah diycez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.