arkadasım slm benim bildiğim ve dogru olan bir şey var .. sanayii bakanlıgı bu seneden itibaren a-b sınıfı dısındaki ve r-22türkiyeye girmesini yasaklıyor.. bu dogrultuda büyük ihtimalle gelecek seneden itibaren stok dışındaki bu ürünler ülkemize giremeyecek .. buna istinaden bu ürünlere vergi zammı yapılmaya ve diğer ürünlere vergi indirimi yapılacagını biliyorum.. bu yüzden kklima fiyatları zam yiyecek özellikle gelecek seneden sonra r -410 a gazı ve a-b sınıfı ürünler piyasada bulunacagından artık kalite iş yapacak ve fiyatlar biraz üst seviyede seyredecek ama tahminime göre rekabet daha bir tatlı olmaya baslayacak ve önümüzdeki seneden itibaren kalite biraz daha ucuza yada zam yemeden satılabilecek .. tabii bu benim görüşüm......
saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: mavi simsek
arkadasım slm benim bildiğim ve dogru olan bir şey var .. sanayii bakanlıgı bu seneden itibaren a-b sınıfı dısındaki ve r-22türkiyeye girmesini yasaklıyor.. bu dogrultuda büyük ihtimalle gelecek seneden itibaren stok dışındaki bu ürünler ülkemize giremeyecek .. buna istinaden bu ürünlere vergi zammı yapılmaya ve diğer ürünlere vergi indirimi yapılacagını biliyorum.. bu yüzden kklima fiyatları zam yiyecek özellikle gelecek seneden sonra r -410 a gazı ve a-b sınıfı ürünler piyasada bulunacagından artık kalite iş yapacak ve fiyatlar biraz üst seviyede seyredecek ama tahminime göre rekabet daha bir tatlı olmaya baslayacak ve önümüzdeki seneden itibaren kalite biraz daha ucuza yada zam yemeden satılabilecek .. tabii bu benim görüşüm......
saygılar
R 22 2010 yılına kadar yasak yok ,ama sınıflandırma olarak C nin altındaki cihazlara izin verilmeyecek.Tabi sadece duvar tipi modellerde,gelin görünki herkes kılıfına uydurmayıda biliyor bizde.Bir markanın getirdiği malda üretici firmada cihaz bırakın A sınıfını D bile değil,ama adam yapmış kataloğu A diye satıyor.Yani işini bilir bizim ithalatçı.Daha öncede TSE dediler iyiside ,dandiğide TSE aldı.Bence bununda formülünü bulurlar.R 410 gazına geçilirse fiyatlar otomatikman %20 artar vede artıyor zaten ,birde en büyük üretici çinde de zamlar var zaten.15 gün sonra fiyatlar zıplar merak etmeyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme