Merhaba Arkadaşlar, Klimalarda 24 derece yerine 29 dereceye ayarlamak arasında (soğutmak için) ne kadarlık bir enerji tasarrufu olur? Yoksa olmaz mı?
Klima, ortamın ısısını daha çabuk düşüreceği için, dolayısıyla daha çabuk termostata girer ve enerji tasarrufu mutlaka olur. Ama ne kadarlık bir tasarruf sağlar onu bilemeyeceğim.
29C de rahat edermisin o var bir de tabii....ama 20-22de kullanmak yerine 26-27C ye ayarlamak baya bi tasarruf sağlar....
quote:
Orjinalden alıntı: eyvaz
Merhaba Arkadaşlar, Klimalarda 24 derece yerine 29 dereceye ayarlamak arasında (soğutmak için) ne kadarlık bir enerji tasarrufu olur? Yoksa olmaz mı?
arkadaşlar ben işyerimde klimayı 26-28 derece arasında kullanıyorum bazende 29 dereceye kadar çıkardığım oluyor. eğerki siz 24 derecey ayarladınız ama klima içerisini 27 dereceden aşağı soğutamıyor, klimanın derecesini 27 dereceye yükseltirseniz arada termostat yapmış olur yada invertersa minimum da çalımaya başlar, düşürmeyip aynen 24 derecede çalıştırmaya devam ederseniz, klimanın hiçbirzaman getiremeyeceği dereceye getirmek için tama kapasitede çalışır bu yüzden ay sonunda faruranız da fazla gelir. İdeal kullanın az ödeyin.
saygılarımla
Ben klimayı sürekli kullanımda gündüz 25 derecede sleep modunda gece de 27 derecede sleep modunda kullanıyorum. Bu sleep modunu önemseyin arkadaşlar. Fanı da gereksiz yere yüksek ayarda çalıştırmayınız.
Klima havanın nemini aldığı için serinliği zaten daha bariz hissedersiniz. 27 derece %20 nem ile 21-22 derece hissedilir. Onun için bu 18 dereceye klimayı indirenlerin aklına şaşmak gerekiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Mr_Thunder
Ben klimayı sürekli kullanımda gündüz 25 derecede sleep modunda gece de 27 derecede sleep modunda kullanıyorum. Bu sleep modunu önemseyin arkadaşlar. Fanı da gereksiz yere yüksek ayarda çalıştırmayınız.
Klima havanın nemini aldığı için serinliği zaten daha bariz hissedersiniz. 27 derece %20 nem ile 21-22 derece hissedilir. Onun için bu 18 dereceye klimayı indirenlerin aklına şaşmak gerekiyor.
18 derece zaten hasta yapar büyük ihtimalle, ama bazı arkadaşlar çok ateşli ondan jet cool' da sürekli çalıştıranlar bile varmış
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme