Şimdi Ara

KLİMALARDA SES GERÇEĞİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
8.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocalarım. ben izmir metro dan zass 9luk inverter aldım. ( gree üretimi diye ) gel gelelim klima dış ünite devri düştügünde ugultu yapıyordu. içeriye yansımasının duvar ve montaj etkisi de var. ama be nbuna gıcık oldum. takozu söktüm. elimle tarttım dış üniteyi. ertesi gün sanayiden kabaca o agırlıga denk ve montaja uygun yay aldım. kompresörün altına denk gelen ayakların oraya koydum yayı . vidalamadım. diger 2 ayak takoz üstünde sabit. şimdi uyurken felan hiç gürültüsüz uyuyorum.

ancak şimdiki sıkıntım ise odadaki oksijen azlıgı. bilmiyorum klimanın buna negatif etkisi varmı. taze hava girişi nasıl yapabiliriz? gerçi izmirin yükseğinde olmama ragmen soba dumanı sokaklarda hissediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilinc

bugun alt komsu geldi. Duramıyoruz sizin klima sesinden kapatın şunu dedi.
    Servis çağırıyorum yeni aldığım klimaya :)

Kaç db miş ses ölçtünüz mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölçmedim telefonu resetlemiştim. ama servis gelsin yanlarında ölçeceğim.

ama servisi çağırdım gelmediler.

Pazartesi tekrar çağıracağım
  • Bizdeki klimada hiç ses gelmiyor normalmi acep..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

Bizdeki klimada hiç ses gelmiyor normalmi acep..

yapma ya.Klimayı açmayı unutmuş olmayasın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiltoldum -- 2 Ocak 2014; 19:22:46 >
  • LG'nin,dünya'nın en sessiz çalışan klima'sı ünvanlı bir modeli var'dı o ne oldu?

• ses verinnnnn!!
  • Güncel kalsın ..
  • 9-10 bin BTU 1300 lira civarı sessiz klima önerisi olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

9-10 bin BTU 1300 lira civarı sessiz klima önerisi olan?

Arkadaşım selam.Daha öncede klima tavsiyesi bölümünde yazdım.Şu an ZÜBÜK lerin çekim alanındasınız.

Türkiye de eli ayağı düzgün,iş yapacak,baş ağrıtmayacak 9 luk inv. makine 1600 TL lerin altında yok.Ama çakallar iş başında ,tel maşa makineler ara sıra kampanya vs. adı altında o paralara satılabilir.

1650 TL ye Haier 9 luk olabilir mesela.Airfel i de takip edebilirsiniz.Ama alüminyum boru tesisatı olunca miyde bulandırıyor.
  • Bende Airfel inverter var
    Ablamda yeni fuitsu inverter var
    ikisi de aynı BTU..
    İkisinin de ses şiddeti benim kulağıma göre aynı
  • Eski standarta göre iç ünitenin dB seviyesi belli bir uzaklıktan ölçülüyordu. Şimdi ise yakınından ölçülüyor. Eurovent etiketinde iki dB şiddeti yazıyor. Biri dış ünitenin ~65dB seviyesindeki değeri, iç ünite değeri ise ise ~55dB seviyesnde. Anlayacağınız etiketlerde öyle 20 dB seviyesi yazmıyor. Yazan değer en fazla mı en düşük mü ortalama mı henüz cevabı bende değil.

• arkadaşlar bende sessiz klima önerisi isteyeceğim uzmanlardan ve kullananlardan. (bunu klima tavsiye bölümüne yazsaydın demeyin orada elle tutulan bişey yok atışma var son sayfalarda herkes başka bişey diyor) bende arçeliğin 121410 serisi var biraz aceleye denk geldi sıcaktan bunalmıştık öğleyin aldım 2 saat içinde montaj yaparız dediler bende almıştım ama çooook gürültülü vede plastiğin soğutmadaki ve ısıtmadaki çıt çıt sesleri de cabası.
    12000 btu ve 2000 2500 civarı bütçe ile bana plastik sesi gelmeyecek ve sessiz çalışacak bir klima lazım. küçük bir ilçede yaşadığım için her marka servisi yok (daikın, mitsubishi...) bilindik markalar var (arçelik bosch...)
    kafamdaki modeller arçelik 125410 ve bosch B1ZMI12911
    dediğim gibi mitsubishi daikın yada toshiba vb... burada zor. bu modellerden hangisi daha sessizdir yada başka model öneriniz var mıdır?

• enokss kullanıcısına yanıt
    Verdiğin iki model arasında Arçelik daha sessiz. Ama çok sessizlik bekleme. Her iki markanında daha sessizleri var. Bayideki katalogda detaylı yazar.
  • Bizi bilen arkadaşların aşağıdaki konuda objektif yorumlarını bekliyoruz.

http://forum.donanimhaber.com/m_108642437/f_//tm.htm#108698269
  • benim yeni aldıgım inverter olmayan 9.000 BTU klimada and.cep telefonunda ölçme sonucu ses düzeyi 45 db civarı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.