Şimdi Ara

KLİMAYI ISINMAK İÇİN KULLANANLAR BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: bilgisatan

Merhaba. Benim de bu konuyla ilgili bir sorum olacak. Aşağıda özelliklere sahip Haziran ayında aldığım klimanın kabaca elektrik tüketimi ne kadar olur? Faturaya ne kadar yansır tahmini. Bilgi verenlere çok teşekkürler. Kışın ısınmak için günde 10-12 saat açık kalacak. Yazın da aynı şekilde. Ayrıca daha verimli ısınmak için düşük sıcaklıktan yüksek sıcaklığa kademe kademe mi çıkmak lazım? Hoşçakalın. Klimanın özellikleri

Arçelik
    4020 AA
    Kapasite / Neo Plazma
    Soğutma / 13000 Btu/h W/ 3812
    Isıtma / 14200 Btu/h W/ 4164

Elektriksel Özellikler
    Çekilen Enerji (Watt) / Soğutma 1190
    Isıtma 1220

Çekilen Akım (Amp) / Soğutma (Max) 5,4
    Isıtma (Max) 5,5

ortalama saatte 810 watt elektrik çeker ama çok soguk günlerde değişebilir,
    daha verimli klimadan faydalanabilmek için düşük sıcaklıktan fasılalı olarak artırarak çalıştırmak daha iyidir,direk 26-28 dereceye almak çok nemli ve aşırı soguklarda hemen defrosa girmesine neden olur.

• İYİ AKŞAMLAR BEN YAZIN MİTSUBİSHİ MSH-GA5OVB KLİMA ALDIM DÜN AKŞAM ÇALIŞTIRAYIM DEDİM ISNMAK İÇİN
    SANKİ ÇOK İYİ ISITMIYOT GİNİ GELDİ.İŞYERİMDE 18 LİK BEKO DAHA İYİ ISITIRYOR GİBİ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: benhasan

İYİ AKŞAMLAR BEN YAZIN MİTSUBİSHİ MSH-GA5OVB KLİMA ALDIM DÜN AKŞAM ÇALIŞTIRAYIM DEDİM ISNMAK İÇİN
    SANKİ ÇOK İYİ ISITMIYOT GİNİ GELDİ.İŞYERİMDE 18 LİK BEKO DAHA İYİ ISITIRYOR GİBİ.

arkadaşım tam tersi olması lazım,bir servise danışın,o dediginiz dünyada olacak şey degil
  • SATICIYA SORDUM FAN AYARINI AZALT VE HAVA AŞAGI GELECEK SEKİLDE AYARLA DEDİ.
    BENDE BU KLİMAYI ARAŞTIRDIM OŞEKİLDE ALDIM.EVET AYNEN SİZİN DEDİGİNİZ GİBİ SÖYLEDİLER.İNŞALLAH DÜZELİR.
  • quote:

SATICIYA SORDUM FAN AYARINI AZALT VE HAVA AŞAGI GELECEK SEKİLDE AYARLA DEDİ.
    BENDE BU KLİMAYI ARAŞTIRDIM OŞEKİLDE ALDIM.EVET AYNEN SİZİN DEDİGİNİZ GİBİ SÖYLEDİLER.İNŞALLAH DÜZELİR.

sayın arkadaşım klimanız elektrik ve 18000 btu sanırım acaba kaç metre kare yere taktınız,

ve agız çıkış sıcaklıgını bir digital termometre ile ölçün 48-55 derece arası sıcaklık üflemesi lazım eger bu derecelerden aşagı üfleme yapıyorsa sorun vardır klimanızda servisi çagırın gelip baksınlar gaz eksikligi yada sizin kullanımızda sorun vardır çok sogukları beklemeyin garantili cihazınız var
  • TEŞEKKÜR EDERİM .SÖYLEDİĞİMİZİ YAPACAM
    BU KLİMA 24 SAATÇ ALIŞŞA NEKADAR ELEKTİRK TÜKETİR
    AKILLI SAYAÇ KULLANIYORUM.
  • quote:

TEŞEKKÜR EDERİM .SÖYLEDİĞİMİZİ YAPACAM
    BU KLİMA 24 SAATÇ ALIŞŞA NEKADAR ELEKTİRK TÜKETİR
    AKILLI SAYAÇ KULLANIYORUM.

sayın arkadaşım normal saatte 17 kuruş (ortalama havanın daha soguk oldugu günlerde ve sizin kullanımıza baglı olarakda sarfiyat aşagı yukarı oynayabilir)gece ondan sonrada %68 indirimli olarak düşünün
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

quote:

Merhaba. Benim de bu konuyla ilgili bir sorum olacak. Aşağıda özelliklere sahip Haziran ayında aldığım klimanın kabaca elektrik tüketimi ne kadar olur? Faturaya ne kadar yansır tahmini. Bilgi verenlere çok teşekkürler. Kışın ısınmak için günde 10-12 saat açık kalacak. Yazın da aynı şekilde. Ayrıca daha verimli ısınmak için düşük sıcaklıktan yüksek sıcaklığa kademe kademe mi çıkmak lazım? Hoşçakalın. Klimanın özellikleri

Arçelik
    4020 AA
    Kapasite / Neo Plazma

Elektriksel Özellikler
    Isıtma 1220

Isıtma (Max) 5,5

daha verimli klimadan faydalanabilmek için düşük sıcaklıktan fasılalı olarak artırarak çalıştırmak daha iyidir,direk 26-28 dereceye almak çok nemli ve aşırı soguklarda hemen defrosa girmesine neden olur.

ytl olarak ortalama ne kadar öderim 10 saat kullandığımızı hesaplarsak verdiğiniz değerlerden. bir de belirttiğiniz şekilde klima belli bir çalışma sonrasında defros oluyor ve sonra çalışmaya devam ediyor. dün 24 derece ile başlattım ve kademe kadem artırdım 26 ya kadar ama sık sık defros yapması normal mi?

• quote:

quote:

quote:

Arçelik
    4020 AA
    Kapasite / Neo Plazma

Elektriksel Özellikler
    Isıtma 1220

Isıtma (Max) 5,5

ytl olarak ortalama ne kadar öderim 10 saat kullandığımızı hesaplarsak verdiğiniz değerlerden. bir de belirttiğiniz şekilde klima belli bir çalışma sonrasında defros oluyor ve sonra çalışmaya devam ediyor. dün 24 derece ile başlattım ve kademe kadem artırdım 26 ya kadar ama sık sık defros yapması normal mi?

Arkadaşım eger günde 10-12 saat kullanırsanız sizin klima ayda 45-50 ytl artı sarfiyat getirir,gelen faturaya,gene burada yukardaki sözümü tekrarlayacagım sizin kullanmanıza ve havanın ısısı ve nemine baglı değişiklikler gösterebilir.

siz defros denilence ne anladıgınızı anlamak için şunu sorayım,defros iç ünitenin tamamen durarak dış üniteni ısıtılarak dıştaki olan buzu çözme işlemidir,yani klima termostat yapıp ikide bir durması defros degildir,eger hava 5 derecenin altına düştü ise (arçelikler için geçerlidir) ve dışarda aşırı nem varsa defros olur ve çok soguk havalrda klimanızı daha önce çalışmaya programlıyın ve 20-22 dereceden ısıtma işlemine başlayın 28-30 dereceye ayarlamak odanın daha çabuk ısınması anlamına gelmez,klasik klimalar 20 derecede osa 30 derecede ola aynıagız çıkış sıcaklıgını üfkerker ,kısacası kademeli artırma daha az defrosa girmesini ve daha saglıklı çalışma saglar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arçelik
    4020 AA
    Kapasite / Neo Plazma

Elektriksel Özellikler
    Isıtma 1220

Isıtma (Max) 5,5

Arkadaşım eger günde 10-12 saat kullanırsanız sizin klima ayda 45-50 ytl artı sarfiyat getirir,gelen faturaya,gene burada yukardaki sözümü tekrarlayacagım sizin kullanmanıza ve havanın ısısı ve nemine baglı değişiklikler gösterebilir.

siz defros denilence ne anladıgınızı anlamak için şunu sorayım,defros iç ünitenin tamamen durarak dış üniteni ısıtılarak dıştaki olan buzu çözme işlemidir,yani klima termostat yapıp ikide bir durması defros degildir,eger hava 5 derecenin altına düştü ise (arçelikler için geçerlidir) ve dışarda aşırı nem varsa defros olur ve çok soguk havalrda klimanızı daha önce çalışmaya programlıyın ve 20-22 dereceden ısıtma işlemine başlayın 28-30 dereceye ayarlamak odanın daha çabuk ısınması anlamına gelmez,klasik klimalar 20 derecede osa 30 derecede ola aynıagız çıkış sıcaklıgını üfkerker ,kısacası kademeli artırma daha az defrosa girmesini ve daha saglıklı çalışma saglar.

dediğiniz şekilde klimanın iç ünitesi tamamen duruyor ve bir süre sonra sıcak üflemeye devam ediyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: tarki35

klımalarda kullanılan gazın r22 ya da r410 olması olun elektrık sınıfını belırlemez bunu da anlayamadım.daıkın ınverter ı r410 gaz kullanır ama c sınıfıdır. toshıba r22 kullanır ama a+ sınıftır.daha fazla bılgı almak ısteyen varsa yazsın cevaplayayım...

peki gazın ısı transfer yeteneği makinanın total vermini etkilemez mi? Yani ısı transferi ve verim doğru orantılıdır termodinamikte. bu da aynı birim miktardaki gazın kompresör/kondanser ısıl çevriminde daha fazla enerji açığa çıkmasını sağlar.bu da enerji sarfiyatını direkt etkiler.bence yanlış düşünüyorsunuz. biraz daha derine inmenizi tavsiye ederim..
  • arkadaşlar şu an ısınmak için japon malı ZİBRO kullanıyorum(9000btu'luk ve invertersiz) inanılmaz güzel bi klima evde bir tanede LG Beko var ısındığı için plastikleri çatur çutur ses yapıyor zibroda henüz hiç ses duyamadım nazar değmesin bir de klima çok sessiz çalışıyor ve çok iyi ısıtıyor herkese ısınmak için zibro klima öneririm ayrıca termostatı çok hassas bekoların termostatları gibi sallama çalışmıyo süper bi klima
  • quote:

Orjinalden alıntı: desmodus84

arkadaşlar şu an ısınmak için japon malı ZİBRO kullanıyorum(9000btu'luk ve invertersiz) inanılmaz güzel bi klima evde bir tanede LG Beko var ısındığı için plastikleri çatur çutur ses yapıyor zibroda henüz hiç ses duyamadım nazar değmesin bir de klima çok sessiz çalışıyor ve çok iyi ısıtıyor herkese ısınmak için zibro klima öneririm ayrıca termostatı çok hassas bekoların termostatları gibi sallama çalışmıyo süper bi klima

Sayın arkadaşım birde - degerlere düşünce vede kasım sonu aralık gibi performanlarınıda yazarsanız seviniriz.
  • BEN AIRFEL 24000 BTU TURKUAZ MODELİNİ KULLANIYORUMM 120 METREKAREYİ BANAMISIN DEMİYOR ISITIYOR FATURAYA 70 İLE 60 TL FARK GELİYOR YANİ TOPLAM FATURAM 80 TL İLE 107 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.