Şimdi Ara

KLİMAYI ISINMAK İÇİN KULLANANLAR BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klimayı ısınmak amaçlı kullanan arkadaşlar, bu başlık altında deneyimlerimizi paylaşalım.
    Hangi klima ile kaç m2 kare alanı ısıtıyoruz ve kaç YTL elektrik faturamıza ilave oldu, gerçekten istediğimiz verimi aldık mı gibi.
    Isınmak amaçlı alacaklara büyük bir faydası olur bence.
    Forumda değişik başlıklar altındaki bilgilerde aynı başlık altında toplanmış olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: gezgin1268

Klimayı ısınmak amaçlı kullanan arkadaşlar, bu başlık altında deneyimlerimizi paylaşalım.
    Hangi klima ile kaç m2 kare alanı ısıtıyoruz ve kaç YTL elektrik faturamıza ilave oldu, gerçekten istediğimiz verimi aldık mı gibi.
    Isınmak amaçlı alacaklara büyük bir faydası olur bence.
    Forumda değişik başlıklar altındaki bilgilerde aynı başlık altında toplanmış olur.

Odanızın Isı Kaybına göre Klima secerseniz hiç bir sorun yaşamassınız. Aşağıda verdiğim linkteki secim programını kullanabilirseniz. sizi doğru bilgiye yönlendirecektir.

http://www.alarko-carrier.com.tr/Intranet/SecimProgramlari/KlimaSP/default.htm

• 15 ve 16 metre kare yerde 2 ınverter klima kullanıyorum ısınmak için 9000 btu çok memnunum,80 ytl geçmedi geçen sene,evde herşey elektrikli oldğu halde ve klimaların biri 24 saat biri 18 saat devamlı çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tribıl

15 ve 16 metre kare yerde 2 ınverter klima kullanıyorum ısınmak için 9000 btu çok memnunum,80 ytl geçmedi geçen sene,evde herşey elektrikli oldğu halde ve klimaların biri 24 saat biri 18 saat devamlı çalışıyor.

Bütün faturanız mı 80 ytl geldi yoksa klimalardan ilave olan tutar mı 80 ytl.
    Siz hangi şehirdesiniz bu da oldukça önemli. Son olarak klimalarınız ne marka.
    Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: gezgin1268

quote:

15 ve 16 metre kare yerde 2 ınverter klima kullanıyorum ısınmak için 9000 btu çok memnunum,80 ytl geçmedi geçen sene,evde herşey elektrikli oldğu halde ve klimaların biri 24 saat biri 18 saat devamlı çalışıyor.

Bütün faturanız mı 80 ytl geldi yoksa klimalardan ilave olan tutar mı 80 ytl.
    Siz hangi şehirdesiniz bu da oldukça önemli. Son olarak klimalarınız ne marka.
    Teşekkürler

Bütün gelen fatura 80 ytl,
    izmir,
    daıkın,mitsubishi elektrik,sadece bu ikisini kullanıyorum bir kaç tane daha vardai

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribıl -- 12 Eylül 2007; 22:53:32 >

• Hacı sende onu kullandım bunu kullanıyorum bunun montajını yaptım bunun bakımını yaptım diye diye milleti forumdan kaçırıyorsun ya.Daha dün benim de 10 yıldır C sınıfı klimam var diyordun şimdi inverterin oldu birdenbire hem de 2 tane.
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: stres

Hacı sende onu kullandım bunu kullanıyorum bunun montajını yaptım bunun bakımını yaptım diye diye milleti forumdan kaçırıyorsun ya.Daha dün benim de 10 yıldır C sınıfı klimam var diyordun şimdi inverterin oldu birdenbire hem de 2 tane.
    quote:

Arkadaşım bende klima çok evde (3 ev var)10 tane işte ise sayısını bilmiyorum onların bakımını herşeyi bana ait yani her marka var bizde bende ki daıkın eski 3-5 sene falan o ya C yada B serisi yani R 22 gazlı mitsubishi elektrik yeni şimdi bir tane daha alacagım ona karar veremedim bende ya bekleyecegim ururu sarara alacagım yada toshiba daiseka,ben meraklıyım sitediğim klimayı patrona aldırırm incelerim bakarım ,biri takılıyor öbürü eskiyor1 hafta falan öncede dıamond 22000 btu takıldı 2 tane çok iyiler ama onlarda R 22 gazlı alınmış ama vestelden,arçelikten çok çok üstünler.

Burada size yardımcı oluyoruz işte kullanmadığımız klima kalmıyor gibi arada bende umutuyorum ya ne vardı işyerinde evde gibi gidip bakıp geliyorum,izmirde bu klimalar için gitmediğim servisi satıcı tanımadığım yok böylece sizlerede faydam oluyor bir başlık daha açtım baktınızmı daıkınlarla ilgili acaip ucuza veriyorlar izmir İREM mağazaları ınverter daıkınları.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daıkın'lara bakmadım ama gerçekten Dıamond klimaların en iyi fiyat/performans ürünü olduğunu hem gördüm hem de çok duydum.Bildiğim kadarıyla kompresörü Mitsubihi veriyormuş üretiyormuş diye duydum
  • quote:

Daıkın'lara bakmadım ama gerçekten Dıamond klimaların en iyi fiyat/performans ürünü olduğunu hem gördüm hem de çok duydum.Bildiğim kadarıyla kompresörü Mitsubihi veriyormuş üretiyormuş diye duydum

Evet dıamond klimaların kompresörleri mitsubishi elektriktir,zaten daıkını tartışmaya gerek yok bence dünya lideridir klimada daıkın,şu an.
  • arkadaşlar merhaba
    MSZ-GB50VA mitsubishi electric 30 metre kare salonum da ısınmak için yeterlimi ısıtma 26000 btu inverter fiyat 2800 ilginiz için teşekkürler
  • bazı arkadasların yazdıkları ne yazık kı cok yanıltıcı oluyor.15 yıllık Alarko-Carrier bayisi olarak split klima türkiye ye ılk gırdıgı donemden berı satmaktayım.(yılda ortalama 2000 adet)izmir de klima ısıtma ıcın cok cıddı bır alternatıftır.Once sunu belırteyım kı 105-16 metrekare lık bır alana 9.000 btu/h klima olmaz ıster ınverter olsun ıster olmasın. enn kaba hesapla toplam hacımX160 btu/h dıye hesaplayın odanın ıcındekı havanın ıhtıyacı bıle 6.500 btu/h cıkar.buna daha dıs duvar ve cam kayıpları dahil degildir.Ayrıca A sınıfı dıye satılan beyaz esya markalarının yurtdısı labaratuar bılgılerıne sahıbım ve bunları alanlara cok uzuluyorum.cunku etıkette yazan degerlerle uzaktan yakından baglantıları yok.bır baska yanlıslık dıamond elektrık ıle ılgılı,mutsubıshı asla kendı komprosorunu baska bır uretcıye vermez.o yuzden bu tamamen dımaond adlı fason klımayı turkıye ye ıthal edenlerın pazarlama taktıgı sakın kanmayın.klımalarda kullanılan gazın r22 ya da r410 olması olun elektrık sınıfını belırlemez bunu da anlayamadım.daıkın ınverter ı r410 gaz kullanır ama c sınıfıdır. toshıba r22 kullanır ama a+ sınıftır.daha fazla bılgı almak ısteyen varsa yazsın cevaplayayım...

• quote:

Orjinalden alıntı: tarki35

bazı arkadasların yazdıkları ne yazık kı cok yanıltıcı oluyor.15 yıllık Alarko-Carrier bayisi olarak split klima türkiye ye ılk gırdıgı donemden berı satmaktayım.(yılda ortalama 2000 adet)izmir de klima ısıtma ıcın cok cıddı bır alternatıftır.Once sunu belırteyım kı 105-16 metrekare lık bır alana 9.000 btu/h klima olmaz ıster ınverter olsun ıster olmasın. enn kaba hesapla toplam hacımX160 btu/h dıye hesaplayın odanın ıcındekı havanın ıhtıyacı bıle 6.500 btu/h cıkar.buna daha dıs duvar ve cam kayıpları dahil degildir.Ayrıca A sınıfı dıye satılan beyaz esya markalarının yurtdısı labaratuar bılgılerıne sahıbım ve bunları alanlara cok uzuluyorum.cunku etıkette yazan degerlerle uzaktan yakından baglantıları yok.bır baska yanlıslık dıamond elektrık ıle ılgılı,mutsubıshı asla kendı komprosorunu baska bır uretcıye vermez.o yuzden bu tamamen dımaond adlı fason klımayı turkıye ye ıthal edenlerın pazarlama taktıgı sakın kanmayın.klımalarda kullanılan gazın r22 ya da r410 olması olun elektrık sınıfını belırlemez bunu da anlayamadım.daıkın ınverter ı r410 gaz kullanır ama c sınıfıdır. toshıba r22 kullanır ama a+ sınıftır.daha fazla bılgı almak ısteyen varsa yazsın cevaplayayım...

Bazı arkadaşların yazdıkları ne kadar yanıltıcı oluyor diyerek niye yanıltma yapıyorsunuz,16 metre kare yerde yüzlerce ınverter klima canavar gibi sogutuyorda ısıtıyorda.

dıamond klima konusundada yanılıyorsunuz dış üniteleri bile aynı eger izmirde iseniz gelin size göstereyim,bayileri servisleri ile bizzat görüştüreyim,herşeyi aynı arada ufak farklılıklar olabilir(bu sene itibari ile)

diğer yazdıklarınıza katılıyorum.

• quote:

Daıkın'lara bakmadım ama gerçekten Dıamond klimaların en iyi fiyat/performans ürünü olduğunu hem gördüm hem de çok duydum.Bildiğim kadarıyla kompresörü Mitsubihi veriyormuş üretiyormuş diye duydum

DIAMOND ELEKTRIK KLİMALARDA MITSUBISHI KOMPRESÖRÜ OLABİLİR HATTA DAIKIN KOMPRESÖRÜ DE OLABAİLİR; DIAMOND ELECTRIC ISISAN HIGHLIFE VE BAZI AURA KLİMALARLA AYNI KLİMADIR VE ÇİNDE YUKARIDA ADI GEÇEN KLİMALARIN 10 YIL ÖNCE KULLANDIĞI VE ŞUAN DA KULLANIMINI TERK ETTİĞİ KOMPRESÖRLERİ KULLANABİLİRLER. (AMA O BİLE ÇİNDEKİ NONAME KOMPRESÖRLERDEN İYİDİR. AYRICA ŞUDA VAR DACIA ARAÇLARDA DA RENAULT MOTORU VAR AMA ARADA CİDDİ KALİTE VE FİYAT FARKI VAR..)

• dacia zaten renault fırması tarafından satın alınmıs bır araba fabrıkası oldugu ıcın aynı motorun(clio ile aynı) ve aynı şanzumanın(megane) kullanılması neden garıp gelıyor anlayamadım sonucta ıkısı de kendı fabrıkası.adı gecen klımaların ıc yapısını ve kullandıgı teknolojıyı avucumun ıcı gıbı bıldıgım ıcın hala dıamond electrıc adlı klımada dedıgınız kompresorlerın kullanılmadıgını ıddıa edıyorum.atolyemde musterılerden sokulmus kompresorlerı yanmıs dıamond klıma var ısteyen gelsın gorsun kompresoru.sonucta dımaond electric dıye bır marka ya da fırma yoktur. tamamen fason uretılen cın malı klımalardır.bu durum sadece bu markaya aıt degıldır.bugun bır cok beyaz esya fırması aynı seyı yapıyor.arcelık ya da vestel klıma uretoyor mu sanıyorsunuz? sadece dısındakı plastık kısma ısımlerını yazdırıyorlar.toshıba,carrıer,mutsubıshı ve mutsubıshı electrıc,daıkın kendı kompresorlerı ureten ve sadece kendı klımalarında kullanan fırmalardır.kım ısterse çin'de eger gereklı adetı garantı ederse kendı adına bıle fason klıma urettırır.cunku sadece bu sekılde uretım yapan fabrıkaları gezdım gordum bılıyorum.daha ıyı anlasılması ıcın su ornegı de vereyım.cıkın bakın magazalara,sıemens,bosh olarak satılan klıma ıle electra marka klıma vıdasına kadar aynıdır ve aynı fabrıkada uretılır.ve kompresorlerı ne sıemens ne bosh ne de electradır.bunun gıbı yuzlerce ornek var ulkemızde.ben 16 metrekare yerde ınverter olmaz demedım. bu alanda bır yerın ıhtıyacı 9.000 btu/h ıle karsılanmaz dedım.ayrıca klıma satın alırken sınıfına degıl COP degerıne bakılması gerekır. ve ozellıkle ısıtmayı hangı sartlarda verım kaybı olmadan yapabılır buna bakılmalı.satıcının agzından degıl cıhazın katalogundan bu bılgılere ulasılmalı.ornek verırsem toshıba ınverter cıhazları -15 dıs sıcaklıkta ısıtma yapabılır ve bu katalogunda yazar COP degerı de 5 e ulasan modellerı var ama cogu fırma bu bılgılerı kataloglarına yazmaya cesaeret bıle edemez.onlar fıltrelere garıp ısımler koyarak on plana cıkmayı tercıh etmıslerdır.

• ZATEN AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUZ DIAMOND ELECTRIC = ISISAN HIGH LIFE = AURA
    AMA ISISAN GAZİEMİRDE HIGHILIFE KLİMANIN İÇİNDEN ÇIKAN KOMPRESÖRÜ GÖREBİLİRSİNİZ MITSUBISHI ELECTRIC OLARAK, YADA SERVİS MÜDÜRÜNE SORABİLİRSİNİZ.. KOMPRESÖRLERİNİN MARKASINI. ZATEN YUKARDADA YAZDIM 10 YIL ÖNCE KULLANDIĞI VE KULLANIMI TERK ETTİĞİ KOMPRESÖRLERDİR DİYE...
    YANİ BENDE YAN SANAYİİ DEMİYORUM.
  • herhangi bir urun bırden fazla degişik isim altında satılıyorsa zaten bunun adı yan sanayı veya fason uretımdır.dunyada ne hıgh lıfe ne de oura dıye bır marka yoktur.markasız klımayı satamayacagı ıcın bır ısım uydurmak durumundalar.bu sene hıhg lıfe olur seneye bambaska bırsey.sonucta bu ısısan ın yaptıgı fason uretıme bır ısım takmak o kadar.gazıemırdekı yere cok gıttım cunku bayılık tekfınınde bulunmuslardı.ne satacagımı bılmek ıcın defalarca gıttım.oradakı cıhazla bayılerde satılan cıhazlar aynı degıl bunu farketmek son derece kolay.ayrıca bu konuyu daha fazla uzatıpp konu baslıgından uzaklasmaya sebep olmak ıstemıyorum.sonucta arkadas klımayla ısınılır mı ısınılmaz mı dıye sormus.dogru klımayla ızmır gıbı ıklıme sahıp yerlerde cok rahat ısınırsınız.ama aynı klımayla kalkıp erzurumda ısınamazsınız.onemlı olan dıs unıtenın ne kadar dusuk dıs ortam sıcaklıgında buzlanması yanı defrost konumuna gecmesı.cunku defrost demek ıc unıtenın sıcak hava vermemesı demektır kı butun sıkayet budur.en kotu klımadan bıle sogutma ıle ılgılı bır sıkayet gelmez ama dıs sıcaklık +5 derecede soguk ufluyor dıye sıkayet gelır butun sorun budur.carrier ve toshıba -15 dereceye kadar ısıtma yapar ve bunu kataloglarında belırtır.ama ısısan da b u yoktur.

• İYİDE KONUYU ZATEN UZATIP SAPTIRAN SİZSİNİZ, BEN ORDA BİR ARKADAŞIN SORDUĞU SORUYACEVAP VERDİM ARKADAŞ İKİ SATIR YAZMIŞ BEN 4 SATIR SİZSE YAZDIKÇA YAZIYOR UZATTIKÇA UZATIYORSUNUZ. AYRICA ISISANDA BIRAKIYOR ZATEN YAKINDA HIGHLIFE KLİMALARI.
  • arkadaşlar bende bu sene ısınmak için klima aldım sharp 12000 inverterini bakalım ne olacak aslında bende toshibayı çok düşünmüştüm ama nerdeyse 500 ytl fark vardı oyüzden sharpı aldım bakalım bu kış nasıl geçecek çanakkalede oturuyorum
  • arkadaşlar istanbul avcılar da oturuyorum 3 yıldır kışı klima ile geçiriyorum.. evim yaklaşık 80 metrekare 2 oda 1 salon evin koridorunda 12000 lik klima odanın birinde ise 9000 lik klima var kışın çok soğuklarda salonun kapısını kapalı tutuyorum yada çok gerekirse elktrikli ısıtıcı kullanıyorum.. ev tek cephe açık 3 tarafında daire var...koridordaki klima koridora açılan banyo mutfak ve bir odaya yeterli ısı veriyor çok soğuk olmadığı zaman salonada yetiyor.. yaz elektrik faturası 70-80 ytl arası kışın ise 120-140 arası değişiyor.
    klimalar teknolojik olarak biraz eski 9000 olan sanyo kelon 12000 lik olan ise markasını bile yazzmaya elim varmıyor çok verimsiz bir klima bir daha sök tak olmasın diye çekiyorum randıman olarak 9000 liğin verdiği randımanı vermiyor...ama 3 yıldır ısınma sorunu yaşamadık..
  • Merhaba. Benim de bu konuyla ilgili bir sorum olacak. Aşağıda özelliklere sahip Haziran ayında aldığım klimanın kabaca elektrik tüketimi ne kadar olur? Faturaya ne kadar yansır tahmini. Bilgi verenlere çok teşekkürler. Kışın ısınmak için günde 10-12 saat açık kalacak. Yazın da aynı şekilde. Ayrıca daha verimli ısınmak için düşük sıcaklıktan yüksek sıcaklığa kademe kademe mi çıkmak lazım? Hoşçakalın. Klimanın özellikleri

Arçelik
    4020 AA
    Kapasite / Neo Plazma
    Soğutma / 13000 Btu/h W/ 3812
    Isıtma / 14200 Btu/h W/ 4164

Elektriksel Özellikler
    Çekilen Enerji (Watt) / Soğutma 1190
    Isıtma 1220

Çekilen Akım (Amp) / Soğutma (Max) 5,4
    Isıtma (Max) 5,5
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.