Şimdi Ara

Klipsli Ets Ameliyatı oldum (el terlemesi için). (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
42
Favori
393.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    küçüklüğümden beri el terlemesi sıkıntısını yaşıyordum.hafife alınıcak bi şekilde terlemiyordu. 16-17 yaşındayken elime botoks yaptırdım. bu sadece bi kaç aylık bi çözümdü fakat bende işe yaramadı. daha sonrasında youtubedan gördüğüm iyontoforez denilen mekanizmayı yaptım evde. olumlu sonuç aldım fakat 2-3 haftalık bir süreliğine. daha sonrasında tekrarladı.özelde çalışan bir doktorun vasıtasıyla devlette olan doktora gittim. ben gitmeden zaten benim durumumdan bahsetmişti arkadaşına. ameliyat kağıdında da bu ameliyatın nasıl gerçekleştiği vs her şey çok detaylı bir şekilde yazıyor. ve özellikle şunu söylemek istiyorum. terleme nedeni doğuştan gelen bir terleme ve ameliyat olunmadığı sürece terleme kesilmez yazıyor. ameliyat kağıdında diğer alternatifler (botoks, iyontoforez) de yer alıyor fakat bunların kısa süreli olduğu bahsedilmiş dediğim gibi. el terleme ameliyatı iki türlü oluyor birincisi klipsli ikincisi yakılarak. doktorum bana yakılarak olmasının daha iyi sonuç vereceğini eğer klipsli olursa ilerde terin sızabileceğini söyledi. bu klips aldırma olayını da klipsler alınsa bile sinir eski sinir olmayacak dedi. ameliyat yaklaşık 1 saat sürdü. ameliyattan çıktığımda zorlandım. çok fazla göğüs ağrım oldu.belkide yaşımdan dolayı bu kadar ağrıyı hissetmişimdir zorlanmışımdır bilemiyorum.10 gün sonra dikişlerim alındı ve hiçbir acı hissetmedim alınırken. refleks terleme sırt ve göbek kısmımdan çıkıyor. ama beni şuanlık rahatsız etmiyor çünkü ellerim terlemediği için kendimi rahat hissediyorum. doktorum refleks terlemeninde zamanla geçtiğini geçmeyen kişilerin nadir olduğunu söyledi. ben ameliyattan memnunum. bunca yıl çektiğime değmezmiş. yazım uzun oldu fakat bilgilendirmek istedim. çünkü ben de ameliyata girmeden bu forumdaki yorumları tek tek okumuştum:) umarım bu yorumu okuyan kişiye yardımım dokunmuştur biraz da olsa kafasındaki soruya yanıt bulabilmiştir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxsosyoxx -- 22 Mayıs 2020; 17:23:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xxsosyoxx X kullanıcısına yanıt
    merhaba geçmiş olsun, yakılarak yapılan ameliyatın ismi nedir?
  • teşekkür ediyorum. direkt ets ameliyatında yakılıyor.
    klipsli ets ameliyatında ise klips takılıyor.

• 21 yaşında bir genç kızım defalarca doktora gittim özel devlet üniversite hepsine gittim hatta özele gittiğimde doktor hiçbir şey yapılamayacağını söyleyerek paramı iade etti benim için o an nasıl zordu en iyi siz anlarsınız şimdi üniversite hastanesinde iyontofereze başladım üçüncü günüm etkisinin olup olmaması makul fakat benim için bu tedavinin kalıcı olmaması önemli bu yüzden ameliyat düşünüyorum ailem onay vermiyor çünkü onlar beni anlayamadığı için büyük bir sorun olarak görmüyorlar iyneden bile aşırı korkan insanım açıkçası ameliyat olup bıçak girsin istemiyorum ama tıp bunun üzerinde hiç çalışmadığı için mecbur gibiyim yazılanları okuyorum bazıları olumlu bazıları olumsuz çok korkuyorum pişman olmaktan anladığım kadarıyla yakılarak olan daha iyi onu düşünüyorum ameliyat olanlar bana cevap yazabilir misiniz çok merak ediyorum

• Merhaba,
    Ben de 21 yaşındayım. Ameliyatı olalı 1 yıl olmamışır. Ameliyatı yüzüm terlediği için olmak istedim aynı zamanda koltukaltlarımda da rahatsız edici bir terleme vardı. İkisini de aradan çıkatmak istedim. İlk hafta bacaklarım falan aşırı terliyordu ama yüzüm pul pul dökülüyordu ve kup kuruydu. Koltukaltlarım da aşırı kuruydu. Hayatta giyemem dediğim açık renkli kıyafetlerimi giyiyordum. Ellerim de oldukça kuruydu çünkü yüz ve eller aynı sinire bağlıymış. Fakat zamanla koltukaltım terlemeye devam etti. Zaten %80 azalma vaad etmişlerdi ama bana kalırsa %20 anca azaldı. Yine siyah ve bol kıyafetlere döndüm. Üstelik bazen sırt ve göğüs kısmım da terliyor. Yüzüm acı şeyler yemediğim sürece pek terlemiyor bu biraz mutlu ediyor beni ama yeterli değil. Okuduğum yorumlara göre 2 yıla kadar refkeks terleme de azalıyor ama benim kendi terlemem muhtemelen devam edecek. Bu şekilde yaşamayı kabul etmekten başka çarem yok sanırım. Ameliyatı önerir miyim bilmiyorum ama benim canıma tak etmişti. Bir ortama girdiğimde alnımdan su akarcasına terlemem psikolojimi de bozuyordu artık. O raddede insan pek bişey düşünemiyor, bir an önce ameliyatı olup kurtulmak istiyor. Pişman değilim ama tamamen de kurtulamamış olmak üzüyor bazen.

• Arkadaşlar selamlar, bende uzun süre araştırarak bu illetten kurtulmuş biriyim.

Ets ameliyatı bende oldum, şuan çok rahatım, acı yok, terleme yok. reflex terleme hiç yok.
    Zira limited ETS diye bir şey yaptırdım, limitli ETS, sadece 1 blok zincire müdahele ederek gerçekleştirilen bir ameliyat, şimdi internette araştırın dikkat edin, aşırı şikayeti olanlar hep t2-t3-t4 böyle çok katmanlı sinir çıkarılan bireyler, bütün sinirleri oradan söküp alınca vücudun dengesi felan kalmıyor. Kalp ritmi bozuklukları, bölgesel aşırı terlemeler, daha bir çoğu.
    Bende 3-5 yıl önce başvurduğum doktorlar hep t2-t3-t4 gibi müdahelelerde bulunuyorlardı, tekli iş yapan yok, hemen kaçtım. :)

Ben ise uluslararası kaynaklardan araştırdığım bilgilere göre yalnızca t4 sinirine müdahele edildiğinde, yani kesildiğinde yada klipslendiğinde, el terlemesi yok oluyor, mesajımın sonunda kaynaklarımı da vereceğim.

Şimdiki durumum.
    El terlemesi %1, yani aşırı zorlarsam nemlenme oluyor ki nemlenme olması şart arkadaşlar zira nemlenmezse elleriniz kuruyup kabuk bağlar :)
    Bu nemlenme kesinlikle ter değil, el terlemesi olan arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaktır :)
    Ayak terlemem %70 oranında azaldı. ara ara olmuyor değil yalan yok ama eskisine göre %70-80 oranında az.
    Sadece t4 müdahelesinin ayaklara bir etki etmesi beklenmez ama sistematik bir şekilde sinyal azaltma olduğundan ayaklarda nasibini alıyor.
    Hatta bunu test etmek için şöyle bir şey yapabilirsiniz, ellerinize iyontoferez yaptırın.
    10 gün devam edin, ellerdeki teri bu da geçici olarak kesecektir, eğer ellerdeki terleme kesildiğinde ayaklarınızda da belirgin bir şekilde azalma hissediyorsanız tebrikler, ets ameliyatını olduğunuzda ayaklarınızda azalacak demektir, kendim bu şekilde bir test gerçekleştirdim, düşündüğüm gibi oldu.

Şuan sadece hafif sırtım terliyor ama inanın rahatsız edecek gibi değil, inanın hayattan bezdirecek bir reflex terleme değil ve inanın aşırı değil.

Bu ameliyatı Gaziantep Medikal Park'ta özel olarak yaptırdım, hocaları tezlerime ve yurtdışındaki araştırmalara ikna etmem çok zor oldu, ama sonunda yapıldı.
    Kendi üstümde resmen deney yaptım :)
    Bana toplam maliyeti 6 bin tl, bunun içinde ameliyat masrafı, yatak parası vb. hepsi mevcut.
    Eğer ameliyata karar verir Antep'e gelirseniz Op. Dr, Murat Demir'i ve Prof. Dr. Levent Elbeyli'yi bulun :)
    Oğuz 'un tecrübelerini dinledim derseniz onlar anlayacaktır durumu :) Buradan hocalarıma da saygılar. :P
    Buraya geldiğinizde derdinizden kurtulursanız bana da bi paça ısmarlamayı unutmayın kurumuş ellerinizle.

Not: Yukarda yazdıklarımın hiç biri tedavi tavsiyesi ya da öneri değildir.
    Hepsi kendi deneyimlerim ve tecrübelerim. isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz, kişinin kendisini bağlar.

Kaynaklar: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1933552/
    clinicaltrials.gov
    T3 Versus T4 Sympathicotomy for Treatment of Primary Palmar Hyperhidrosis - Full Text View - ClinicalTrials.gov
    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01295853
    www.ncbi.nlm.nih.gov
    T4 sympathectomy for palmar hyperhidrosis: looking for the right operation. - PubMed - NCBI
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18549895
    www.ncbi.nlm.nih.gov
    T3 versus T4 thoracoscopic sympathectomy for palmar hyperhidrosis: a meta-analysis and systematic review. - PubMed - NCBI
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28985838
    ETS And Reversals Discussion Forum
    ETS of only T4 for Palmar HH
    https://www.tapatalk.com/groups/etsandreversals/ets-of-only-t4-for-palmar-hh-t3391.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz618 -- 16 Şubat 2020; 13:12:55 >

• oguz618 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben de bu ameliyatı düşünüyorum. Yazdıklarınızı araştırdım. Açıkçası ben de ellerimde iyileşme sağlarken reflex terlemenin şiddetli olmasından korkuyorum. El ayak koltukaltı terlemem var ama ellerimdeki terlemeden kurtulsam dünyaya yeniden gelmiş gibi olacağım şüphesiz. Siz halen memnun musunuz ameliyat sonucunuzdan. Yardımcı olursanız çok sevinirim

• Yasooo010203 Y kullanıcısına yanıt
    zaten herşey yazılmıs hatta tekrar tekrar.
    ne gibi bi bilgi istiyorsun mesela yaptırmak veya yaptırmamak icin.
  • Sevgili @zupper79, hani bu ameliyat sonucunda pişman olanlar var ya, hani @oğuz618 adlı arkadaş da Farklı bir işlem yaptırmış ya, ona istinaden halen memnun musunuz diye sordum ben. Refleks terleme oldu mu yaptırdığı işlem sonucunda onu merak ettim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasooo010203

Sevgili @zupper79, hani bu ameliyat sonucunda pişman olanlar var ya, hani @oğuz618 adlı arkadaş da Farklı bir işlem yaptırmış ya, ona istinaden halen memnun musunuz diye sordum ben. Refleks terleme oldu mu yaptırdığı işlem sonucunda onu merak ettim..
    ben yaptırdım bende oldu refleks terleme ama olmayanlarda var burda. okuduğum kadarıyla çoğu kişide releks terleme oluyor. olmaması tamamen şans.

tamamen kişinin kendisine kalmış bi ameliyat.

amleiyattan sonraki yaz Antalyaya gitmiş tim tatile. bastan asagı su gunduzleri. hiç bi şey yapmayıp bi bankta otursan yine terliyorsun.

diğer yandan elinin terlememesi de güzel bi şey. Benim korkum bazı ameliyat olmuş kişilerin elterlemesi bir kaç sene sonra tekrar oluyormuş. nasıl oluyor bilmiyorum. mantığa ters bi durum.

Benim el terlemem hala yok. 3 sene filan oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 21 Mayıs 2020; 19:36:16 >

• Arkadaslar selam, neredeyse tum yazilanlari okudum ve genel olarak cogu kisinin sikayeti refleks terleme uzerine.refleks terlemede genel olarak sirt gogus bolgesinde yani yazilanlarin cogu o yonde.benim de el ve ayak terlemesinin aksine sirtim ve kafam cok terliyor.korkum ise bu bolgelerdee olan terlememin daha da artmasi.olan arkadaslara doktorlari bu bolgeyle ilgili herhangi bir bilgi verdi mi ?

• 2019 yılında ameliyat oldum çok memnunum keşke çok önceden yaptırsaydım hayatımı mahvetti bu hastalık insanlardan kaçıyordum düğünlere hiçbir şeye gitmek istemiyordum. İnsanlarla tokalaştıktan sonra sizin karşınızda ellerini eşyalarına silmeleri bunu yapmasalar bile yüz ifadeleri insanı aşırı üzüyor. bU ÇOK Cİddi bir hastalık
  • Yasooo010203 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, hala çok memnunum, yaz geldi Antepteyiz, hava 40 derece. sadece sırtım terliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abiler ablalar. özelden çok mesaj geliyor, telefon doğrulaması yapamadım onun için cevap veremiyorum. tüm sorularınızı cevaplayacağım. mevcut durumum mükemmel, her yer eskisi gibi terliyor. eller kupkuru, ayaklar %30 seviyesinde. elin terini sırttan atıyoruz. sistemleri bozmadık.

he unutmadan. koltuk altı teri %0~1

• Not: Bu bir tavsiye yazısı değildir. Deneyimlerimi bu siteye borç bildiğim için aktardığım bir yazıdır. Ameliyat olmak ya da olmamak tamamen size ait bir karardır. Ben forumdaki kişilerin yazılarını okuyunca yakmalı düz ETS ameliyatı olmaya karar verdim. Galiba klipsli olanında koltuk altından giriyorlar ama ben yaktırmalı yaptırdığım için mi anlamadım göğüslerimin altından girmişler teker dikiş var. 18 yaşıma gireceğim ve erkeğim bu arada. 😀 Ameliyatı olduğum tarih 1 Temmuz 2020.
    Selamın aleyküm herkese. Aşırı el ve ayak terlemem var idi. Bu durum fazlası ile canımı sıkıyordu. Ne tür bir çile olduğunu ancak yaşan bilir diyorum. Ben klipsli ETS'nin terlemeyi tekrar etme riskini göze alamadım ve düz olan yaktırmakı ETS ameliyatını oldum. Ameliyatımı Denizli Pamukkale Üniversitesi Göğüs Cerrahisinde Doç. Dr. Ümit Aydoğmuş Hoca yaptı. Kendis bu konuda baya deneyimli bir hoca. Amleiyatı olalı 4 gün oldu ve ellerim kupkuru. %50 oranında ayaklarım da kurudu diyebilirim. Sadece bacaklarımdan normalden biraz daha fazla ter akıtıyorum ama hava 35 derece.Buna rağmen ellerim kupkuru. Ameliyatın nasıl yapıldığı hakkında çok fazla yazı ve makale bulabilirsiniz ben burada uzun uzun bahsetmeyeceğim ama şunu söyleyeyim asıl cerrahi müdahale yaklaşık 20 dk sürüyor. Ameliyat boyunca baygın olduğunuz için hiçbir şey hissettmiyorsunuz. Uyandıktan sonra ise ciğerlerimin olduğu kısımda ağrı hissettim ama dayanılmaz değildi. Ardından tarifi zor olan bir kaşıntı hissi gibi bir his geldi. Beni ağrıdan daha çok zorladı diyebilirim. Bir gece hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Fiyatı merak edenler için ameliyat masrafım doktor seçtiğimizden ötürü 5.503₺ tuttu. Açıkçası halimden gayet memnunum. Refleks terleme yaşamadım bu süre zarfında. Tabi ki bu biraz şans işi. Ameliyat 15-40 yaş aralığı için. Kanımca genç yaşta olmakta yarar var. İnşallah okuyan kardeşlerimin meraklarını bir nebze de olsa giderebilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canyakan-64 -- 30 Ağustos 2020; 13:13:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya bi şey sormak istiyorum yaşım 18 den küçük ama ellerim ve ayaklarim aşırı terliyor ameliyatı yaparlar mı lütfeen bilgendirin yapamıyorum artık sınavlara giremiyorum sporumu yapamıyorum bıktım artık

• Ya 18 yasindan kucugum ama ellerim ve ayaklarim asiri terliyor çok büyük sıkıntılar çekiyorum ve Hicbisey yapamıyorum herkes yazmis ki gencliginizi böyle geçirmeyin ama ameliyatı yaparlar mı bilmiyorum lütfen bilgilendirin lütfen

• Gozdetekin G kullanıcısına yanıt
    Ameliyat 14-15 yaş üzerisi için yapılıyor. Karar size kalmış. İşin ehli bir doktor seçmekte fayda var.

• BirDost61-61 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba umarım mesajımı görür ve cevaplarsınız. 17 yaşındayım küçüklükten beri aşırı el ayak terlemesi sıkıntısı yaşıyorum. Sorunlarımı anlatmama gerek yok zaten siz de az çok tahmin ediyorsunuzdur. Sorum şu siz bu ameliyatı olalı 1.5 yıl olmuş ve şu an bir sıkıntı yaşıyor musunuz ?
  • Merhaba. El terlemesi kendiliğinden zamanla geçebilir mi ? Yaşım 28, çocukluğumda elimin terlediğini hatırlamıyorum. Lise de ve orta okulda da terlemıyordu yanı terlese hatırlardım sanırım. Son birkaç yıldır sorun olmaya başladı acaba dıyorum kendılıgınden gecer mı ?

Anneme sordum gençken onda da varmış ama 28-29 yaşlarında geçtiğini söyledi. Bır akrabamın kocasının da ellerı ve ayakları terlıyormuş ve buz gibi oluyormuş. Onun da zamanla geçmiş suan 50 küsür yaşında.

Bır de son gunlerde iyice arttı, daha once boyle degıldı. Donem donem artıp azalan bır sey mı bu ?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.