Peki bana doktorun adını özelden iletme imkanınız var mı ben de olmayı düşünüyorum en azından tecrübeli bir doktora olayım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klipsli Ets Ameliyatı oldum (el terlemesi için). (39. sayfa)
-
-
Doktorunuz Gökhan Yuncu mu acaba cidden şubat gibi ameliyat olmayı düşünüyorum ve çok ihtiyacım var bir tavsiyeye. Bunda reklam olucak bir şey olacağını düşünmüyorum aksine bana büyük faydanız dokunacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Koltukaltindaki terde t3,t4de azaliyor. Onu hic dusunmemistim o kadar bikmistimki el terinden o bana surpriz oldu artik istedigim kiyafeti giyebiliyorum. Kendime guvenim gelmeye basladi daha yeni oldugum icin yeni yeni toplum icinde olsun kendi icimde olsun guvenimi kazanmaya başladim. Bir giriyorum mutfaga herkesin onunde neler neler yapiyorum. Takilar yuzukler vb takabiliyorum rahat rahat tornavidayi kullanabiliyorum evin tamir islerini zevkle yapiyorum.Insanlarla daha cesur konusmaya basladim . Siz baskasinin tecrubelerine fazla bakmayin kendiniz arastirin kendiniz karar verin.
Cidden verdiğiniz cevapları okudukça duygulandım bu bana cidden lazım sosyal biriyimdir ama eminim bu ameliyat sonrası daha da özgüvenim yerine gelecektir.
Allah herkese hayirlisini versin. Sizide yonlendirmis olmayayim kendiniz dusunup karari verin doktorunuza sorun kendiniz ne karar verirseniz verin arkasinda durun. Birde hangi ameliyata giderseniz gidin olumlu ve mutlu girin pozitif enerjiyle girin gerekirse bu ameliyati yada baska herhangi bir ameliyat olacaginizi kimseye soylemeyin cok bilmis cahil insanlar en yakinlarimiz olsa bile herseyde bir fikirleri var insani korkutuyorlar.
Ben dahil herkes istiyorki hicbir yerim terlemesin oyle bir sey yok. Ben terimin yerini degistirdim hatta azalttim sempatik sinirler kalbin çalışma hızını ve atardamarlardaki kan basıncını artırır. Sempatik sistem aynı zamanda organizmanın korku, öfke, dehşet, heyecan ve şiddetli ağrı gibi stres yaratan durumlarda tepki oluşturmasını sağlar deniyor,dendigi icin bizim sempatik sinirler aşiri fazla calistigi icin ben cok heyecanliydim psikolojimde bir degisikti. Ameliyattan sonra normal insanlar gibi sakin oldugumuda farkettim. Hep özenirdim sakin rahat mutlu insanlara. Anı yasayanlara simdi oyle oldugumu fark ettim. Yeniden doğdum. Herşeyiniz ayni kaliyor bu arada. Mesela onceden cabuk sinirlenirdim cocuklarim cok etkilenirdi simdi daha temkinli sakinim. Hızınızda vs başka şeyde kotu bir etkisi yok ben ondan korkmustum birsey olursa diye. Açikçasi salaklasip ruh gibi dolasirmiyim diye cahilce batil inanclarim da vardi olmadan önce. Degisen bir sey yok sizin kendi icinizde ve toplum içinde parlamanizdan başka
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likya89 -- 30 Aralık 2021; 11:14:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar bende yıllardır araştırıyorum 2 yıl öncesinde ameliyat için gün verdiler ama vazgeçtim refleks terlemenin kötü olacağından korkuyorum burada herkesin yorumunu tek tek okudum hem de defalarca şimdi yine randevu aldım muayene oldum ameliyat için gün vermelerini bekliyorum. El ayak ve koltuk altı özellikle yazın istediğim renkte kıyafet giyemiyorum açık terlik ayakkabı giymek kabus gibi terliyor ve yerdeki bütün tozlar ayaklarıma yapışıyor. Evde çorapsız asla gezemiyorum ayağım çıplak bassam parkeye ayak izim çıkıyor ve yerdeki tüm pislikler ayağıma yapışıyor. koltuk altı desen berbat sırıl sıklam ıslak ve az da değil sinir oldukça daha çok terliyor ter izi daha çok büyüyor ve yazın sıfır kollu bir şey giymek istemiyorum resmen koltuk altımdan sızıyor. Ellerim kışın buz gibi oluyor ama asla üşümüyorum telefonumun arkası su gibi eşim elimi tutsun istemiyorum. Artık bıktım ameliyat olacağım ama başka yerden de aşırı derecede terleyip çıkmasından korkuyorum. Aranızda yeni ameliyat olan varsa tecrübelerini yazabilir mi rica etsem.
-
İyi günler dilerim. Ayak için olmayı düşünüyorsanız en riskli olan kısmı ayaklar. Ben elim için olmuştum. Ayaklara giden sinir hayati organ sinirleriyle ilişkili demişti doktorum. Ama el, koltuk altı, yüz için risk yok denecek kadar az demişti yine doktorum. Ellerim için ameliyat olunca ayaklarımdaki terleme de bir hafta boyunca minimuma indi. Bir hafta sonra ise eski hâline geri geldi. Ben klipsin tekrar etme riskini göze alamayıp yaktırmalı olan ameliyatı oldum. Koltuk altı yerine göğüslerimin hemen altından açılan delikle kapalı ameliyat yaptılar. Refleks terleme oluştu bacaklarımda ve göbeğimde ama ellerim kukpuru. Can sıkıcı olabiliyor refleks terleme ama alıştım diyebilirim. Önceki yazımı da okuyabilirsiniz tecrübelerimi orada da anlattım. Ameliyat olup olmamak size kalmış. Ben size ne tavsiye ediyorum ne de olmayın diyorum. Yaşadığım tecrübenin bir kısmını aktarıyorum. İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canyakan-64 -- 7 Ocak 2022; 13:13:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Az önce aradılar perşembe günü için gün verdiler hala çok kararsızım ya bacaklarınızdaki terleme sıklığı nasıl bir yere oturduğunuzda daha çok terleme oluyor mu pantolon ıslanıyor mu terden merak ettim yoksa bütün gün iş yerinde çekilmez bu durum offff çok gerginim yaa refakatçi de almıyorlar kimse de olmayacak yanımda sinirlerim bozuldu çok kararsızım olmaya da bilirim
-
Refleks terleme oyle birsey degil hafif terliyor. Hangi siniri yaktiracaktiniz
Bayansin sanirim. Yarin doğum yaptigin zaman cok cekersin lohusa terin ellerinden cikicak. Bebeginin üstü hep ıslak olacak. Iki insanin yaninda yaprak saramayacaksin,borek kurabiye vs hamur isleri yapamayacaksin. Vs. Vs. Vs. Anlatmama gerek yok çekilen çileyide refleks dengeleyici terleme yasadigini bile unutacaksin oyle durduk yere terlemiyor bacaklar zaten nemleniyor sirtin terliyor
Merhaba bu perşembeye ameliyat için gün verdiler ama refleks terleme yüzünden çok korkuyorum yaklaşık 6 ay önce ameliyat olmuşsunuz, refleks terlemede azalma oldu mu yada terleme yoğunluğu ne kadar çok rahatsız ediyor mu?
-
Evet kadınım. hatta doğumdan sonra hormonlar değişir geçer mi diye de düşünüyorum. Hala ameliyat için çok kararsızım perşembe günü yatış verdiler cuma günü ameliyat olacak ve refakatçı almıyorlar coronadan sebep ilk defa ameliyat olacağım ve korkuyorum açıkçası tek başıma yapamam ameliyat sonrası tek kalmak istemiyorum birde hafta sonu giriyor beni pazartesi taburcu eder herhalde sorum gelince konuşuruz dedi bu konuları net bir şey söylemeyince de insan endişeleniyor galiba vazgeçeceğim vakalarda çoğaldı hastane ortamında uzun süre kalmak da gözümü korkuttu vakalar azalınca ve refakatçı yanıma aldıklarında gidip olma taraftarıyım. Bu arada refleks terlemesi ne durumda yoğun mu ve zaman geçtikçe azalıyor mu? Kış ve yaz aylarındaki yoğunluğu nasıl cevap verirseniz çok sevinirim. Size de geçmiş olsun bu arada cevap verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.
-
Genel olarak bol giysiler giyen biriyim. Pantolonun ıslanıyor diyemem ama çok nemleniyor. Atlet giymeyi ihmal etmezdim önceden, şimdi giymek farz oldu diyebilirim. Fakat kendi hayatımda getirisi götürüsünden fazla oldu diyebilirim. Tercih meselesi oluyor artık. Ben öğrenciyim ve masa başında çok sık oturuyorum. Oturduğum bölgenin sırılsıklam olduğunu hissediyorum ama dışarıdan bakınca ıslandığı belli olmuyor. Bu durumları genelde yazın aşırı sıcak havalarda yaşadım. Dediğim gibi tercih meselesi oluyor. Eğer ikilemde iseniz klipsli olanı yaptırabilirsiniz. Memnun kalmaz iseniz klipsleri tekrar aldırma şansınız var. Ben yaktırdım sinirlerimi. Tekrardan belirtiyorum olun veya olmayın demiyorum, bilgilerimi aktarıyorum. Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım. İyi forumlar dilerim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz kafanizda olmamayi tercih etmişsiniz. Ön yargilar ve korku olduğu için ben ne dersem diyeyim siz olmayacaksınız ki. Basit bir ameliyat koltuk altinizda kucuk dikisle uyaniyorsunuz kısıtlanma yada bakima muhtaclik yok ben ayni gun eve gelip kaldigim yerden devam ettim. Ter olayida ayaktaki ter yuzde elli azaldi. Refleks terleme iş yaptiginiz zaman ya da sicakta terlersiniz ya sirtiniz az terliyor bacak nemleniyor o kadar. Hangi siniri yaktiracaksiniz o da onemli
Bu ameliyat zaten zorunlu olundugu icin oldugumiz bir ameliyat. El terlemesi engelli ediyor insani. Kar zarar hesabi yaparak olacaksin. Ben böyle yaşanmaz dedim. Iyikide olmuşum ellerimden cikmasinda ter nerden cikarsa ciksin dedim rezillik baska bir sey degil el terlemesi cok lanet bir şey. Vucut icinde zarari yok. Sen kadinsin cok cekersin bak ol geç. Ama sor hangi siniri yakicak. Daha once kac defa yapmis doktor
Çok aceleye geldi dr konuşmam ya bunlardan çok bahsetmedi bende sormadım tekrardan görüştükten sonra ameliyat olacağım.
-
Tabi sor. Belki t2 yide kesicek doktor nerden sikayetin varsa o sinir oluyor.Sen doktorunla sakin sakin görüş çok panik yapmissin. Bu kadar abartilacak birşey değil gercekten. Bizde böyle olmak istemezdik ama çaresi var öyle düşün kurtulmak varken.Benimde psikolojim bozuldu neden bedel ödemek zorunda kaliyorum dedim ameliyati olana kadar şöyle olursa böyle olursa diye takinti yaptim, birsey olmuyor ama o stresi tabi basitte olsa ameliyat neden ben dedim bedel ödemem gerekiyorsada öderim dedim gittim oldum.Ben çok memnunum keşke daha önce olsaymişim diyorum yeni evlendiğim zaman olsaymisim diyorum. Bak yeni dogum yapan bayanlar gunde3,4 kere atlet degistirir sirtindan su akar. O lohusa teri senin sirtindan degil gene ellerinden cikicak cocugunu emziremezsin bez tutarak gogsu tutmaya calisirsin çünkü göğsun elinin terinden kayıcak tutamayacaksin.Gelen giden eşin kaynanan bu cocuk niye islak diye yakinir durur en basit orneği... çok çekersin kurtulmak istiyorsan bedeli odeyeceksin çaresi yok çünkü. T2,t3,t4 degilde sadece t3,t4 ü kestir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likya89 -- 8 Ocak 2022; 14:51:8 >
-
Arkadaşlar maalesef ben de bu hastalıktan muzdarip bi kişi olarak bu perşembe doktorla görüşmeye gidicem. Yıllardır sürekli ertelediğim hatta randevu alıp sonradan vazgeçtiğim günler oldu diyebilirim. Aklımdaki belirsizlikleri tek tek doktorumla görüşerek iyi veya kötü bir şekilde karar verebileceğimi düşünüyorum. Hepimiz refleks terlemeden korkuyoruz fakat her işimizde kullandığımız ellerimizin terlemesinden kat kat iyidir diye düşünüyorum ya da kendimi öyle avutmak istiyo da olabilirim. Buradaki yanıtları tek tek okudum refleks terlemeden hayatı daha da berbat olanlar var. Belki de bu yorumlar bizi bu kadar caydırıyor. Yıllardır yaptığım araştırmalara göre T2 sinir ağına dokunulmadığı sürece bir problem görmüyor doktorlar fakat bu refleks terlemenin şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için artık şansıma diyerek ameliyat olucam gibi duruyo çünkü bunun bi sonu yok ve her defasında bunu düşünmek yoruyo insanı. Klipsli ve yakılarak deaktive edilen ameliyat sonucunda ne gibi farklılıklar oluyo ve son zamanlarda bu ameliyatı olanlarda görülen refleks terleme için bilgi verebilirler mi ? Herkese sağlıklı günler.
-
T2 yi degilde sadece t3,t4 yakildigi zaman sıkıntı olmuyor. Ben t3,t4 u yaktirdim ilerde sinir yeniden kendini onarip tekrar ter başlamasin diye yaktirdim ve sizinti olmasin diye ikisini yaktirdim cok memnunum. Refleks terleme yaşadigini bile zamanla unutuyor insan çünkü diger insanlar gibi sirtin belin terliyor. Bacagin nemleniyor. Ellerin terlemesindense o bölgelerin terlemesi kat kat iyi. Bu arada her şeye ben cevap veriyorum çok bilmiş gibi ama memnun olanlar ben dahil t2yi elletmeyenler. Kabullenerek olmalisin. Ama oyle abartildigi gibi terleme yok. Sadece t3,t4 yakildiginda diye biliyorum. Git ol kurtul keske daha once olsaymisim diyeceksin. Şimdi bana kaybolan yillarimi verseler diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likya89 -- 10 Ocak 2022; 22:43:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X