Şimdi Ara

Klişe Kitap Tavsiyelerinden Sıkılanlar??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kowalski941

quote:

Orijinalden alıntı: A Moonwalker

quote:

Orijinalden alıntı: Sociopathious

Stephen King'i iyi yazar sanan arkadaşlara bir tavsiyem var. Çok satanlar ve polisiye/gerilim/macera bölümlerinden başka bölümlere de uğrayın bir ara.

iyi yazar nasil oluyor biz bilmiyoruz reyiz

Çok iyi yazarları genellikle düz mantık olarak belirliyoruz en çok satan kitabın yazarı genellikle Bize göre en iyi yazar olarak görüyoruz. Bizim sorunumuz burda olaylara at gözlüğüyle bakıyoruz

o zaman en cok satanlar listesinde olmayan herhangi bir kitabin yazari iyi yazar diyebilir miyiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Stephen King'i iyi yazar sanan arkadaşlara bir tavsiyem var. Çok satanlar ve polisiye/gerilim/macera bölümlerinden başka bölümlere de uğrayın bir ara.

Çok iyi yazarları genellikle düz mantık olarak belirliyoruz en çok satan kitabın yazarı genellikle Bize göre en iyi yazar olarak görüyoruz. Bizim sorunumuz burda olaylara at gözlüğüyle bakıyoruz

o zaman en cok satanlar listesinde olmayan herhangi bir kitabin yazari iyi yazar diyebilir miyiz

Şuan en çok satanlara bakıyorum Stephen king yok ayrıca Dostoyevski , Tolstoy, Balzac, Gothe... gbi birçok yazar yok ne yani şimdi bu yazarlar çok satanda olmadığı için kötü yazar oluyor? Sana göre Laurent Gounelle de çok iyi bir yazar dimi ?

• Güzel ve kaliteli bir yazınsal sohbete dönüşebilecek konu ne yazık ki geniş zamanın olumsuzunun emir kipinde kullanılmasını içeren öğütlerle(... eleştiremezsin, ... diyemezsin), beğeni veya hoşnutsuzluğumuzu yazınsal yönlerden değil de önyargılarla belitmemizden öteye gidemedi.
    Ortak noktaya varamadığımız arkadaşların kitap önerileri olsun bizim beğenilerimiz olsun okuyucu için mükemmel de rezil de olabilir. Zira kitap okuma sürecinde yazarın tekelinden çıkar ve okuyucuya ait bir meta haline gelir. Ben S. King'in herhangi bir romanını okurum ama edebi ve dilbilimsel olarak kitabın derinliklerine dalamayıp sığ sularında kalırım sen Soren Kierkegaard okursun hayatın değişir.Tam tersi de olabilir keza... O yüzden kitap okuyucuya göre iyi veya kötüdür.
    Burada öznel eleştirilerden ziyade eleştirme sanatına, yazınsal süreçlere ve determinizme dayanan kısmen nesnel kısmen de öznel eleştiri ve yorumlar olmasını beklerdim, bu doğrultuda da yorumlarda bulundum, karşılık gelmedi ne yazık ki! Bu noktadan sonra da benim adıma diyecek pek bir şey kalmadı. Herkese kendi edebi kırmızı çizgileri ve eleştiri skalasıyla dolu dolu yaşayacağı kitap dolu günler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şuan en çok satanlara bakıyorum Stephen king yok ayrıca Dostoyevski , Tolstoy, Balzac, Gothe... gbi birçok yazar yok ne yani şimdi bu yazarlar çok satanda olmadığı için kötü yazar oluyor? Sana göre Laurent Gounelle de çok iyi bir yazar dimi ?

hayir arkadasim o zaman senin mantiginla soyle oluyor

tolkienin buyuk basyapiti yuzuklerin efendisi tum zamanlarin en cok satan kitaplari arasinda.
    dolayisiyla tolkien cok berbat bir yazar ve yuzuklerin efendisi bos ve sacma bir kitap

edit ben zaten 2 saattir burda s. king iyi bir yazardir diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Fichtner -- 12 Ekim 2012; 21:31:39 >

• S.King sevilmiyorsa o zaman gerilim,korku ve polisiye sevilmez kategori size göre belli olur.S.King'i beğenmiyor olabilirsiniz ama kağıt israfı diyemezsiniz Adam kağıt israfı olmasaydı kitapları milyonlarca satılıp beğeniler kazanmazdı
  • bakin benim gorusum bu begenen olur begenmeyen olur.

bir kere ben kitaplari cok satan veya satmayan diye ayirmam. her cok satan kitap iyidir veya kotudur demiyorum. cok satan kitap iyide olabilir kotude olabilir. ama sonucta ortada bir emek var. buna kesinlikle kagit israfi denemez. kitabi ne kadar begenmesekte.
    birde soyle bir anlayis var. cok satan kitaplar, fantastik kitaplar, polisiye gerilim aksiyon vs kitaplari bos kitaptir klasikler muthistir kitap okuyorsan klasik okuyacaksin. digerleri bir sey ogretmez. oncelikle bir klasik kitabin zamaninda cok satmadigi nerden biliniyor? vede klasikler hayata bakis acimizi degistirebilir ama ben diger polisiye kitapta gecen cografyayi,atiyorum amerika, gorebilme imkanim yok oranin yasayis tarzini merak ediyorum kitaplardan ogreniyorum mesela? bakin en basitinden bir seyler ogretiyormus degil mi ? bu konuda suan cok sey yazilabilir maca bakiyorum simdi
    sonuc her kitap bir sey kazandirabilir fantastigide klasigide polisiyeside gereklidir ama hicbir kitap kagit israfi degildir. gorusuni belirtmek isteyen varsa buyursun

• Hayatlarında okudukları en ağır eser "Hayvan Mezarlığı" olan arkadaşlar bayağı rahatsız olmuşlar anlaşılan.
  • quote:

bakin benim gorusum bu begenen olur begenmeyen olur.

bir kere ben kitaplari cok satan veya satmayan diye ayirmam. her cok satan kitap iyidir veya kotudur demiyorum. cok satan kitap iyide olabilir kotude olabilir. ama sonucta ortada bir emek var. buna kesinlikle kagit israfi denemez. kitabi ne kadar begenmesekte.
    birde soyle bir anlayis var. cok satan kitaplar, fantastik kitaplar, polisiye gerilim aksiyon vs kitaplari bos kitaptir klasikler muthistir kitap okuyorsan klasik okuyacaksin. digerleri bir sey ogretmez. oncelikle bir klasik kitabin zamaninda cok satmadigi nerden biliniyor? vede klasikler hayata bakis acimizi degistirebilir ama ben diger polisiye kitapta gecen cografyayi,atiyorum amerika, gorebilme imkanim yok oranin yasayis tarzini merak ediyorum kitaplardan ogreniyorum mesela? bakin en basitinden bir seyler ogretiyormus degil mi ? bu konuda suan cok sey yazilabilir maca bakiyorum simdi
    sonuc her kitap bir sey kazandirabilir fantastigide klasigide polisiyeside gereklidir ama hicbir kitap kagit israfi degildir. gorusuni belirtmek isteyen varsa buyursun

Senin görüşüne kimse bişey diyemez ayrıca kitapları çok satan ve az satan diye ayırdığınıda ima etmedim genelimizde bu sorun var kendimizi kısıtlıyoruz bu kitap olsun başka şeyler olsun. Yazarın yazdığı kitaba kağıt israfı diyorsada o onun görüşüdür.Emeğe saygısı yoksada o onun eksikliğidir orası ona kalmış bişeydir :)

• quote:

Kişisel saldırı ve hakaret olmadıktan sonra forumda tartışmanın bir sakıncası yok. S. King'i de kimse beğenmek zorunda değil ama beğenmemek ayrı bir durumdur evrensel birçok başarıya imza atan kişinin objektif yönlerinin umarsızca yaftalanması ayrı bir durumdur.

quote:

Ne tarz istedigini, ne aradıgını belirtmeyen adama önerilen kitaplara da karısamazsınız. Müstahaktır ona.

quote:

Stephen King'e laf atan şahıs yazar mı ? Hayır. Hiç kitap yazmıs mı ? Hayır. Ee o zaman nasıl olur da 50'den fazla kitap yazmıs bir adama laf atabilir. Sebebi basit ; Kıskanclık ve niteliksizlik.

quote:

herkes her kitabi elestirebilir begenmedim begendim diyebilir nedenlerini belirtebilir ama Stephen King gibi bir adamin kitaplarina "dandik" ve "kagit israfi" demek akil alir gibi degil

quote:

S.King'i beğenmiyor olabilirsiniz ama kağıt israfı diyemezsiniz

Karşımda bulunan topluluğun bu konudaki mesajlarına tekrar kısaca göz gezdirdim ve yukarıdaki örnekleri buldum. Hani, bana "geniş zamanın olumsuzunun emir kipi"nde yorum yaptığım söyleniyor ya, neyse. Bu arada, kimse çıkıp da, "Aa, bu benim mesajım!" vs. demesin, yorum yapan herkesten bir şeyler var.

Şimdi gelelim, benim size anlatmaya çalıştığım son derece basit gerçeğe: Bir okuyucu, herhangi bir kitap için istediği yorumu yapabilir. Bakın, bu kadar basit. Hiçbir laf cambazlığına gerek yok. Hiçbir yerde, hiçbir yazılı yahut sözlü bir kaynak, Stephen King ya da başka herhangi bir yazar hakkında yapılacak yorum kalıplarını söylemez, söyleyemez de. Ben bunu söylüyorum, herkesin de anlaması gerek. Stephen King kime ne ifade ediyor, bu beni ya da başka birini bağlamaz. O kitabı okuyup beğenmemişsem o kitap hakkında "kağıt israfı", "boş kitap" deme haklarım da mevcuttur. Kimse bana karışamaz. Yani, neden anlamak istemiyorsunuz ki? Nasıl anlatabilirim bilmiyorum gerçekten, hani birkaç cümle daha yazayım, daha açık olsun diyorum ama zaten olabilecek en açık haliyle yazıyorum. Bir kitap hakkındaki yorumuma kimse karışamaz. Ben, nasıl sizin Stephen King'i çok beğenmenize, "Stephen King'i beğenmeyen neyi beğenecek acaba?" tarzındaki fanatikliğe kaçan yorumlarınıza karışmıyorsam, siz de benim son derece olumsuz olabilecek yorumlarıma karışamazsınız.

Kaldı ki, ben Stephen King'e de olumsuz fikirler beslemeyen bir insanım, birkaç kitabını okuyup beğenmiştim. Bu yazdıklarımı buna göre değerlendirirseniz umarım bu sefer beni anlayacaksınız.

Not: Olay King ekseninde sıkışıp kaldı ama King nezdinde tüm yazarlar için konuşuyorum. Yanlış anlamayın lütfen. Herhangi bir klasik yazar ya da kitabı hakkında da aynı yorumlar yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 12 Ekim 2012; 22:30:36 >

• En sevdiğim laf da şu; "ortada bir emek var." Öyle bir diyorlar ki, sanarsınız o yazar bizim iyiliğimiz için emek harcıyor.

Umarım aynı saygıyı beyaz kadın ya da uyuşturucu ticareti yapan insanlar için de gösteriyorsunuzdur. Onlar da sonuçta belli bir emek harcıyorlar.
  • quote:

Açlık Oyunları , Dan Brawn , Stephen King vs. tavsiyelerden sıkıldık artık sıradışı ve bilinmedik tavsiyeleri bekliyoruz :)

Enver Aysever Yazgıcılar
  • Önceki mesajlarımın noktası virgülüne kadar arkasında olup "Aa, bu benim mesajım!" demeyeceğimi belirterek daha önce de dediğim gibi kişisel saldırı olmadıktan sonra forumda tartışmanın, tartışarak doğruları bulmaya çalışmanın bir zararı yok. Tartışırken de "Şimdi gelelim, benim size anlatmaya çalıştığım son derece basit gerçeğe: Bir okuyucu, herhangi bir kitap için istediği yorumu yapabilir. Bakın, bu kadar basit. /Yahu siz rahatsiz misiniz?" şeklinde çarpım tablosunu izah eder üsluptaki yaklaşımlar hiç hoş değil.
    "En sevdiğim laf da şu; "ortada bir emek var." Öyle bir diyorlar ki, sanarsınız o yazar bizim iyiliğimiz için emek harcıyor.

Umarım aynı saygıyı beyaz kadın ya da uyuşturucu ticareti yapan insanlar için de gösteriyorsunuzdur. Onlar da sonuçta belli bir emek harcıyorlar.
    " ifadenize katılıyorum zira her emek kaliteyi getirmez. Yazarların her kitabına da gözü kapalı güzel demek yanlıştır. Beğenmeyen insana da "beğeneceksin, mecbursun seveceksin" demek saçmadır. Hiçbir mantıklı kişisel ve geçerli estetik sebep göstermeden de yazar ve eserleri yaftalamak da eleştirinin doğasına aykırıdır.

• konu ne için açılmış, ne tartışılmış... adam tavsiye istemiş, millet birbirine laf sokuyor ilginç bir şey gerçekten. yok yani o kadar tahrik edici unsur var ki az kala ben de bir şeyler döşeyecektim ki ne kadar saçma bir durum olduğunun farkına vardım. sinema bölümünde çok yaşadığım için tanıyorum bu uzlaşamamayı ve bundan bir şey öğrendiysem o da burada tartışılanın her insanın kendi değerleri olduğudur. hal böyle olunca uzlaşmak imkansız oluyor. her insan farklı malum. yapılmaması gereken, gereksiz yere asabilik yapıp kendi beğenmediğine sataşmamak. bırak isteyen istediğini okusun, 'hayır öyle değil böyle' demek kimsenin üzerine vazife değil. en azından bu konuda ve buna benzer birçok yerde böyle. ha, kişisel fikrim şudur babında düşünce belirtilebilir ama o da başkasına dokunan tahrik edici kelimelerden uzak olsun, bir saygıdır bu. belki niyet iyi, insanlara daha iyi kitaplar tanıtabilirim diye düşünülebilir ama böyle yaptıktan sonra ne anlamı kaldı ki? ha açın tartışma konusu orada dökün zihninizi ortaya, gerekçelerini sunun vs. orada da kavga çıkar ya neyse... tartışmak zor zanaat bunu biliyorum...
    tavsiye isteyenlere gelince, ben de forumdan tavsiye bekleme olayını anlamam, kitap öyle çok bilinmeyen bir alan değil ki internetten yararlanarak bir sürü şey -tavsiyelerin alası dahil- öğrenilebilirken burada birkaç kişinin ağzına bakmak bence gereksiz. aç google'ı başla aramaya. ben denedim çalışıyor yani, benim tavsiyem de bu olsun.

• birbirimize laf soktuğumuz filan yok tartışıyoruz biraz ağıra kaçmış olsada :D
  • Benim demek istedigim hala anlasilamamis ya, bir sey demiyorum artik. İstediginizi yapin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Hiçbir mantıklı kişisel ve geçerli estetik sebep göstermeden de yazar ve eserleri yaftalamak da eleştirinin doğasına aykırıdır. "

Katılıyorum. Bu yüzden daha önceki yorumlarımda eleştirme sebeplerimi de belirtmiştim. Çok ısrar eden olursa teknik anlamda da sabaha kadar eleştirebilirim. Ki ben en sevdiği yazarları, insanları, dizileri, filmleri, müzisyenleri vs. bile eleştiren bir insanımdır. Yeri gelince eleştirmek iyidir. Eleştiriyi hakaretle karıştıran insanların sayısı da bir hayli yüksek maalesef.
  • quote:

su ana kadar gordugum en sacma baslik sanki facebooktaki birsayfadan alinmis gibi "klise kitap tavsiyelerinden sikilanlar ?? kac kisiyiz gorelim begene yuklen xD"

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Kişisel saldırı ve hakaret olmadıktan sonra forumda tartışmanın bir sakıncası yok. S. King'i de kimse beğenmek zorunda değil ama beğenmemek ayrı bir durumdur evrensel birçok başarıya imza atan kişinin objektif yönlerinin umarsızca yaftalanması ayrı bir durumdur.

quote:

Ne tarz istedigini, ne aradıgını belirtmeyen adama önerilen kitaplara da karısamazsınız. Müstahaktır ona.

quote:

Stephen King'e laf atan şahıs yazar mı ? Hayır. Hiç kitap yazmıs mı ? Hayır. Ee o zaman nasıl olur da 50'den fazla kitap yazmıs bir adama laf atabilir. Sebebi basit ; Kıskanclık ve niteliksizlik.

quote:

herkes her kitabi elestirebilir begenmedim begendim diyebilir nedenlerini belirtebilir ama Stephen King gibi bir adamin kitaplarina "dandik" ve "kagit israfi" demek akil alir gibi degil

quote:

S.King'i beğenmiyor olabilirsiniz ama kağıt israfı diyemezsiniz

Karşımda bulunan topluluğun bu konudaki mesajlarına tekrar kısaca göz gezdirdim ve yukarıdaki örnekleri buldum. Hani, bana "geniş zamanın olumsuzunun emir kipi"nde yorum yaptığım söyleniyor ya, neyse. Bu arada, kimse çıkıp da, "Aa, bu benim mesajım!" vs. demesin, yorum yapan herkesten bir şeyler var.

Şimdi gelelim, benim size anlatmaya çalıştığım son derece basit gerçeğe: Bir okuyucu, herhangi bir kitap için istediği yorumu yapabilir. Bakın, bu kadar basit. Hiçbir laf cambazlığına gerek yok. Hiçbir yerde, hiçbir yazılı yahut sözlü bir kaynak, Stephen King ya da başka herhangi bir yazar hakkında yapılacak yorum kalıplarını söylemez, söyleyemez de. Ben bunu söylüyorum, herkesin de anlaması gerek. Stephen King kime ne ifade ediyor, bu beni ya da başka birini bağlamaz. O kitabı okuyup beğenmemişsem o kitap hakkında "kağıt israfı", "boş kitap" deme haklarım da mevcuttur. Kimse bana karışamaz. Yani, neden anlamak istemiyorsunuz ki? Nasıl anlatabilirim bilmiyorum gerçekten, hani birkaç cümle daha yazayım, daha açık olsun diyorum ama zaten olabilecek en açık haliyle yazıyorum. Bir kitap hakkındaki yorumuma kimse karışamaz. Ben, nasıl sizin Stephen King'i çok beğenmenize, "Stephen King'i beğenmeyen neyi beğenecek acaba?" tarzındaki fanatikliğe kaçan yorumlarınıza karışmıyorsam, siz de benim son derece olumsuz olabilecek yorumlarıma karışamazsınız.

Kaldı ki, ben Stephen King'e de olumsuz fikirler beslemeyen bir insanım, birkaç kitabını okuyup beğenmiştim. Bu yazdıklarımı buna göre değerlendirirseniz umarım bu sefer beni anlayacaksınız.

Not: Olay King ekseninde sıkışıp kaldı ama King nezdinde tüm yazarlar için konuşuyorum. Yanlış anlamayın lütfen. Herhangi bir klasik yazar ya da kitabı hakkında da aynı yorumlar yapılabilir.

Sana karısan eden yok zaten. Niye durup durup kuduruyorsun da milletin avukatlıgını yapıyorsun.

Şimdi diyeceksin ki ''Kudurmak da benim hakkım''. Ben sana kudurma demiyorum hobi olarak yine kudur

• Hahah, yazik.

Hakaret edecekseniz yazmayin, ugramayin foruma. Guya kitap okuyan, bir seylerin farkindaliginda olan insanlarsiniz. Karsi yoruma bu kadar tahammulsuzseniz ne diyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Hahah, yazik.

Hakaret edecekseniz yazmayin, ugramayin foruma. Guya kitap okuyan, bir seylerin farkindaliginda olan insanlarsiniz. Karsi yoruma bu kadar tahammulsuzseniz ne diyeyim.

Konu, senin havadan nem kapman. Senin yaptıgın, düsüncelere karsı olmak değil ki maydonoz olmak.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.