Şimdi Ara

Klişe Kitap Tavsiyelerinden Sıkılanlar??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstanbul'da yaşasaydınız hiç sıkıntı çekmezdiniz o konuda.
  • Konu kirliliği yaratmamak için buraya yazıyorum.

Şu yaşıma kadar hiç klasik kitap okumadım. Karamazov Kardeşleri (Türkiye İş Bankası Yayınları) alıp okusam çok mu ağır olur. Yoksa daha önce okumam gereken başka kitap var mı? Dostoyevski'nin kitaplarına merak saldım. Birinden başlamak istiyorum. Karamazov Kardeşler'den önce okumam gereken eser varsa söylerseniz sevinirim. Sonuçta 1008 sayfa
  • @Sociopathious biraz da kitap öner yahu.
  • Karamazov kardeşler kitabı bir sürü yayınevinden yayınlanmış bazılarında tek cilt 500 sayfa bazıları 3 cilt 2000 sayfa yazarlarda aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooRDeLia

Konu kirliliği yaratmamak için buraya yazıyorum.

Şu yaşıma kadar hiç klasik kitap okumadım. Karamazov Kardeşleri (Türkiye İş Bankası Yayınları) alıp okusam çok mu ağır olur. Yoksa daha önce okumam gereken başka kitap var mı? Dostoyevski'nin kitaplarına merak saldım. Birinden başlamak istiyorum. Karamazov Kardeşler'den önce okumam gereken eser varsa söylerseniz sevinirim. Sonuçta 1008 sayfa

Dostoyevski okuyacaksan ilk olarak Karamazov Kardesler'den baslama derim. Daha hafif, daha kolay sindirilebilecek kitaplarla alisman daha mantikli. Karamazov Kardesler agir gelirse ilk bastan soguma.

Oneri olarak; İnsanciklar, Kumarbaz ve Beyaz Geceler kitaplarini oneririm. Hatta Beyaz Geceler 80-90 sayfa civarinda bir hikayedir, onla basla.

İletisim Yayinlari iyidir Dostoyevski konusunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @CooRDeLia; Dostoyevski'ye başlayacaksanız Karamazov Kardeşler biraz ağır gelebilir. İnsancıklar, Suç ve Ceza ve hatta Dosto'yu daha iyi tanımak adına Ölüler Evinden Notlar ya da Yeraltından Notlar ile bile başlayabilirsiniz. Budala ve Karamazov Kardeşler'e sonra bakın derim. Ayrıca Dostoyevski'nin "Bir Yufka Yürekli" gibi kısa öyküleri de vardır. Onlar da başlamak için idealler.

@Kowalski941; onun sebebi bazı yayınevlerinin kitapları kısaltarak yayınlamalarıdır. Orjinali 1000 sayfa civarı diye biliyorum. Bazı yayınevleri ciltler halinde, bazıları ise tek parça halinde yayınlamışlar. Ben genelde tek parça halinde okuma taraftarıyım, tabi 1000 sayfalık kitabı taşıması ve okurken tutması biraz sorun teşkil ediyor.

@K.Ozan; dostum önceki sayfada birkaç yazar önerisi yaptım. O yazarları inceleyebilirsiniz ancak çok isterseniz o yazarlardan kitap tavsiyelerinde de bulunabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grandis Spiritus -- 16 Ekim 2012; 13:15:16 >

• @Sociopathious: Taşırken Sorun olucanı sanmam ama okurken baya zorlanıyorum
  • @hmac @Sociopathious

Teşekkürler o zaman önce tavsiye ettiklerinizden başlayim. Karamazov Kardeşler gerçekten göz korkutucu
  • Suç ve Ceza'da ısrarcıyım.
  • Klişelerden hoşlanmamakta haklı olabilirsin ama biri sana Suç ve Ceza'yı oku diyorsa da okuyacaksın arkadaş Yaklaşık 700 sayfa ama gözünde büyütme,öyle bir dili var ki 40 yıldır kıraathanede çay içip kağıt oynayan Mahmut efendiye bile kitapları sevdirebilir.

Bunun dışında Kürk Mantolu Madonna,Baba (Mario Puzo),Kinyas ve Kayra adlı kitaplar da tesir gücü oldukça yüksek,bana göre nitelikli ve hayatna tebessüm katacak kitaplardandır.Herkesin edebi zevki ayrıdır şüphesiz,ama bazı kitapların da sana göre,bana göresi yoktur açıkçası
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.