Şimdi Ara

km ile oynama????????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Acaba lüks araçların da km'leri değiştirilebiliiyor mu? Lüksten kastım A3, 1 serisi vs. değil. 7 serisi, 6 serisi, A8, A7, CLS, S Class, RR Vogue vs. vs.

Oynanmasına oynanıyordur belki ama nerde yaptıracaksın. Hadi aldın bi s600 bindin bindin şeytan girdi aklına düşüreyim dedin. Mb servisi böyle bir iş yapar mı sence. Sanayiye gitsen abey bunun kaput nerden açılıyor durumu olur.

Sizden araç alınmaz. Böyle bir sahtekarlığı aklınıza dahi getiriyorsanız siz de o yoldasınız demektir.

Zihniyetinizi değiştirmelisiniz.

Hocam kimi neyle suçladığınıza dikkat edin terbiyesizliğin lüzumu yok. Arkadaş üst sınıf otomobillerde de bu dolandırıcılığın yapılıp yapılmadığını sormuş o araçlarda bunu engelleyen bir sistem olabilir diyerek.malum o araçlara servet ödeniyor böyle bir şey yapıp satan var mı diye merak etmiş. Bende yapılıp yapılmadığı hakkındaki fikirlerimi söyledim. Alt mesajlara bakarsanız daha iyi anlarsınız. Büyükbaşlığın anlamı yok. Bir mesaj okuyup yanlış anlayıp milleti sahtekar ilan edemezsin.

Hocam ben terbiyesizlik yapmıyorum. sizin yazdığınız mesaja yönelik tespit ve eleştiri yaptım. görüşlerinizin eleştirilmesini istemiyorsanız mesaj yazmazsınız. bakınız şu ifade sizin:

Hadi aldın bi s600 bindin bindin şeytan girdi aklına düşüreyim dedin.

benim inandığım dürüstlük değerlerine göre bu işi akla getirmek bile ilerde bu işi yapabilirim demektir.
    yazdığım gayet açık. birçok insanın canı yanıyor bu km düşürme rezilliğinden. burada yazılanları her türden insan okuyor. yeni yetmeler de dahil. onlara örnek olmamız gerekiyor. bir kişiye bile faydalı bir bilgi aktarsak kardır.

Direkt bana terbiyesiz şeklinde ithamınızı da kabul etmiyorum. her şey net ve ortada. km düşürme işi sahtekarlıktır, düzenbazlıktır. nokta.

O bir varsayım cümlesidir. S 600 sahibi birinin km düşürmek istese bunu nasıl yapacağını tahmin etmek üzere kurulmuştur. Sonraki cümle ve mesajlarımı okursan bu aracın serviste ve sanayide km düşürme işleminin olamayacağı için diğer araçlara nazaran daha gönül rahatlığı ile alınabileceğini söyledim. Km düşürme muhabbetine buradaki herkes sizin kadar kızıyordur merak etmeyin kendinizi melek zannetmenize gerek yok. Buradaki herkes için,otomobil tutkudur onun için buradadır ve tutkulara sahtekarlık karışınca hoş karşılanmaz. Km muhabbetinin açılması bile bu konuda güvenebileceğimiz bu işleme izin vermeyen araç var mı yok mu onu öğrenmektir. Hadi diyelim ben cümle bazında yanlış anlaşılabilecek bir cümle yazdım. Mesajdan tem olarak benim sahtekar olacağım sonucuna ulaşmanız da ne,demek oluyor bu nasıl sığlıktır. Neyse,gidin biraz,bir şeyler okuyun dostum ciddi problemleriniz var bu konuda zira. İyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimle oynama söyledim sana
    Şansını zorlama uğurlar olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silentmachine

her türlü araçların km düşürüyorlar
    dayım albea aldı mesela adam söyledi satarken km düşürdük diye sonra dayım orjinal km geri yükseltti

Bunu bende yaptırmaya çalıştım. ben almadan önce adam km düşürmüş. Yaklaşık km'yi öğrendim. Arabayı yetkili servise bakıma verdim. Alırken km'si şu rakama çıkarın dedim. Olmaz dediler. Yetkili serviste km oynaması yapılmaz dediler. O zaman dışarda gerçek km'sine aldırırım dedim. Bu sefer de dediler ki:

Arabayı 60.000 km yukarı çekince sanki 60.000 km'dir hiç bakım yapılmamış gibi görünecek. Tavsiye etmeyiz dediler.

Düşündüm. Adamlar haklı. Artık 3. bir şahsa satarken oynandığını söylerim. Ya da Bağdatlılar'a takasa vermeyi düşünüyorum. Ayrıca arabanın km göstergesi digital. Gayet rahat oynamışlar km'si ile.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Acaba lüks araçların da km'leri değiştirilebiliiyor mu? Lüksten kastım A3, 1 serisi vs. değil. 7 serisi, 6 serisi, A8, A7, CLS, S Class, RR Vogue vs. vs.

Oynanmasına oynanıyordur belki ama nerde yaptıracaksın. Hadi aldın bi s600 bindin bindin şeytan girdi aklına düşüreyim dedin. Mb servisi böyle bir iş yapar mı sence. Sanayiye gitsen abey bunun kaput nerden açılıyor durumu olur.

Sizden araç alınmaz. Böyle bir sahtekarlığı aklınıza dahi getiriyorsanız siz de o yoldasınız demektir.

Zihniyetinizi değiştirmelisiniz.

Hocam kimi neyle suçladığınıza dikkat edin terbiyesizliğin lüzumu yok. Arkadaş üst sınıf otomobillerde de bu dolandırıcılığın yapılıp yapılmadığını sormuş o araçlarda bunu engelleyen bir sistem olabilir diyerek.malum o araçlara servet ödeniyor böyle bir şey yapıp satan var mı diye merak etmiş. Bende yapılıp yapılmadığı hakkındaki fikirlerimi söyledim. Alt mesajlara bakarsanız daha iyi anlarsınız. Büyükbaşlığın anlamı yok. Bir mesaj okuyup yanlış anlayıp milleti sahtekar ilan edemezsin.

Hocam ben terbiyesizlik yapmıyorum. sizin yazdığınız mesaja yönelik tespit ve eleştiri yaptım. görüşlerinizin eleştirilmesini istemiyorsanız mesaj yazmazsınız. bakınız şu ifade sizin:

Hadi aldın bi s600 bindin bindin şeytan girdi aklına düşüreyim dedin.

benim inandığım dürüstlük değerlerine göre bu işi akla getirmek bile ilerde bu işi yapabilirim demektir.
    yazdığım gayet açık. birçok insanın canı yanıyor bu km düşürme rezilliğinden. burada yazılanları her türden insan okuyor. yeni yetmeler de dahil. onlara örnek olmamız gerekiyor. bir kişiye bile faydalı bir bilgi aktarsak kardır.

Direkt bana terbiyesiz şeklinde ithamınızı da kabul etmiyorum. her şey net ve ortada. km düşürme işi sahtekarlıktır, düzenbazlıktır. nokta.

O bir varsayım cümlesidir. S 600 sahibi birinin km düşürmek istese bunu nasıl yapacağını tahmin etmek üzere kurulmuştur. Sonraki cümle ve mesajlarımı okursan bu aracın serviste ve sanayide km düşürme işleminin olamayacağı için diğer araçlara nazaran daha gönül rahatlığı ile alınabileceğini söyledim. Km düşürme muhabbetine buradaki herkes sizin kadar kızıyordur merak etmeyin kendinizi melek zannetmenize gerek yok. Buradaki herkes için,otomobil tutkudur onun için buradadır ve tutkulara sahtekarlık karışınca hoş karşılanmaz. Km muhabbetinin açılması bile bu konuda güvenebileceğimiz bu işleme izin vermeyen araç var mı yok mu onu öğrenmektir. Hadi diyelim ben cümle bazında yanlış anlaşılabilecek bir cümle yazdım. Mesajdan tem olarak benim sahtekar olacağım sonucuna ulaşmanız da ne,demek oluyor bu nasıl sığlıktır. Neyse,gidin biraz,bir şeyler okuyun dostum ciddi problemleriniz var bu konuda zira. İyi günler.

Ya sevgili arkadaşım ben size direkt sahtekar mı dedim de olayı yanlış yerlere sürüklüyorsunuz. o kullandığınız cümle yanlış anlaşılmalara sebebiyet veriyor. ama şimdi diyorsunuz ki öyle kastetmedim. tamam işte bunu en baştan deseydiniz ya.

kendimi melek falan zannetmiyorum. bakınız siz de kurulan cümlelerden alakasız anlamlar çıkarabiliyorsunuz. genel etik değerlerine göre doğru ve yanlış olan şeyler vardır. ben bunu kastettim.

gidip birşeyler okumadığımı da nereden çıkardınız? yine aynen varsayımlar yapıyorsunuz ve bir önceki mesajınızda bana itham ettiğiniz gibi büyükbaşlık yapıyorsunuz.

saygılarımı sunuyorum size.

• quote:

quote:

Emin olun cok kolay sekilde dusuruyorlar. W221 S350 Aracimi 80bin diye almistim. Megerse 135binde servis gordugu ortaya cikti. 55bin km dusurmusler.

Yurtdisindaki galerilerinde Tr dekilerden farki yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Km düşürüldüğünü nasıl anlarız ? kolay bir yöntemi var mı?

2 el araba alım satımı yapan yada sanayiden bi,r usta getirirsin adam hemen anlar adamlar kaputu açıp motora bakıp hemen km sini söylüyolar 3 aşağı 5 yukarı
  • Gaz, debriyaj ve fren pedallarına bakıyorum ben.
    genelde burayı değiştirmeyi nutuyorlar.
    ve km'si yüksek araçlarda bu alanlar daha çok yıpranmış oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agorian

quote:

quote:

Emin olun cok kolay sekilde dusuruyorlar. W221 S350 Aracimi 80bin diye almistim. Megerse 135binde servis gordugu ortaya cikti. 55bin km dusurmusler.

Yurtdisindaki galerilerinde Tr dekilerden farki yok.

Olabilir hocam üst mesajda da söyledim galeriler illaki bir yolunu buluyordur. Ancak bu aracı kullanan bireylerin buna tenezzül edeceğini etse bile yaptıracak yer bulabileceğini sanmıyorum. En azından diğer otomobillere nazaran daha düşük bir ihtimal.

• quote:

Olabilir hocam üst mesajda da söyledim galeriler illaki bir yolunu buluyordur. Ancak bu aracı kullanan bireylerin buna tenezzül edeceğini etse bile yaptıracak yer bulabileceğini sanmıyorum. En azından diğer otomobillere nazaran daha düşük bir ihtimal.
    Haklisiniz galeriler bir sekilde yaptiriyorlar. Bireysel saticilarda dusurulme olayi daha az ama yok degil. Sahit oldugum bir kac olay var.

Insanin ici fesatsa bir sekilde bulup yaptiriyor malesef...
  • Almadan önce Plakadan Tramer sorgusu yapıcaz, yetkili serviste ekspere göstericez o zaman kesin belli olurmu km oynandığı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Almadan önce Plakadan Tramer sorgusu yapıcaz, yetkili serviste ekspere göstericez o zaman kesin belli olurmu km oynandığı ?

hocam plakadan sorguda son 2 muayenedeki kmlerin bilgisi geliyor. son 2 muayeneden önce de düşürülmüş olabilir.
    eğer araç ilk günden itibaren bakımlarını yetkili serviste yaptırdıysa oradaki km gerçek kmsini gösterir.

işini çok iyi bilen motor ustası ve kaporta usatsı bence kmnin düşürüldüğünü anlayabilir. zaten normal bir kullanıcının da kontrol etmesi gerekn noktalar var. döşemelere bakın, çok yıprandıysa şüphe duyun. kılıf varsa mutlaka söktürüp bakın. direksiyona, vites topuzuna, pedallara, kapı tutma kollarına vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Man -- 14 Kasım 2013; 13:27:42 >
  • km ile oynama farz gibi birşey.

Basit ama pahalı bir önlem söylüyorum size.

Özellikle dizel alacaklar 2 yaştan yukarı araç almasın ve garantisi devam etsin. sıkıntı yaşama ihtimaliniz yüzde 1 gibi birşey.
  • 98 Astra aldım, km 134.000'de idi. Arabanın her yerinden yattığı belli olduğundan km düşürülmediğini anlayabildim. Topuz, direksiyon, yürürü, duruşu belli ediyor az çok..

• Adam orijinal 88.000 km'deki aracı 68.000 km'ye düşürüp satıyor. Bakımları gelmiş diyerek fiyat kırmasınlar diyor. Sanayide bu iş maalesef bir selama, 20 liraya bakıyor.

Devlet buna kesinlikle bir çözüm bulmalı. Tüm özel veya yetkili oto servisleri bir merkeze bağlanmalı, araç şasi numarası ile araçlara yapılan her bakım veya işlem tarih ve km bilgisiyle kaydedilmeli.

Sonuçta araçlar can taşıyorlar, yine çevredeki halkın canına zarar verme ihtimalleri var.

Hem bu araç kaza yaptı, pert oldu. Artık ben bunun sağlıklı olarak görevini yerine getireceğine inanmam diyor, kasko yapmıyorlar. Hem de perte çıkan araçları 3. şahıslara satıp tekrar piyasaya sokuyorlar.
    Bir çete tramer kayıtlarında şasi-motor numarasındaki bir harfi değiştiriyor. Sorgulamada da çıkmıyor. Hadi çöz çözebilirsen.

Hem km düşürme hem de bu pert kayıtlı araçların durumu gizlenerek satışından madur olan binlerce insan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Hem km düşürme hem de bu pert kayıtlı araçların durumu gizlenerek satışından madur olan binlerce insan var.

Mesela ben
  • İkinci el lüks araçlar kuvvetle muhtemel yine yetkili servise gidecekleri için ortaya çıkacağından ve ortadaki meblağlar yüksek olduğundan ve yine alan satan kişiler saygın olacağından pek uğraşılmıyor. Benim tahminime göre 6-7 yaşından evvel Mercedesler vs.. kötü niyetli galerilere, satıcılara genellikle düşmüyorlar.
  • Arabalarla ilgili ottan b.ktan herşeyden vergi almasını biliyorlar, o çabanın 10'da birini km takip olayına harcasalar çoktan çözülmüştü... Ama niye yapsınlar, yapınca kasaya girecek parada değişiklik olmayacak ki..

Tam devlet ltd. şti. olduk.. Ticari çıkar yoksa bahsi bile geçmiyor.. Ama ucunda azıcık para göründüğü zaman yapmak için 1000 yol bulunuyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde bir araca baktım direksiyonundan döşemelerine kadar her yeri berbat durumdaydı, özellikle deri döşemesi oturula kalkıla yırtılmış, direksiyon resmen aşınmış durumdaydı. Bu araca utanmadan galerici arkadaş 139.000 km yazmış ve orjinal diyordu.
  • Bazi araclarda cok daha zor oluyor, w212 cdi var.. Alirken kolumana sorduk aracin sahibiyle birlikte gidip, kolumanin dedigine gore aracta 6 ile 8 arasinda beyin var ve bu beyinler km'yi kayit eder.. Birisinden oynama yapsan digerinden yapamazsin.. Cok isinin ehli profosyonel birisi belki yapabilir dedi ama hemen sonrasinda aracta arizalar cikmaya baslar dedi.. Arabayi aldik aradan epeyde zaman gecti, sadece luks araclara hizmet veren bir yer varmis oraya goturduk araci, dedik bunun km'ye bir bak oynama yapmislar mi..? Adam bakti bakti sonra yedek anahtarla araci calistirdi bakti bakti normal dedi oynama yok dedi.. Peki sen dusurebilirmisin dedik arac 2 gun kalmasi lazim dedim ucretinede 700 lira demisti.. Yani demem o ki luks araclarda oynama yapmak daha zor, km dusurme olayi eski araclarda daha kolay yapilabiliyor.. Luks arac alacak kisinin km'yi dusunmesine gerek yok, acaba oynama varmi diye..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.