Başımdan geçenleri sizlere kısaca anlatmak istiyorum.Kısa bir süre önce KM Player programının 1435 sürümünü işyerimdeki masaüstü iş istasyonu olarak kullandığım bilgisayarıma yükledim burada çeşitli film ve videoları sorunsuzca oynatabiliyorum.Açıkçası çokta memnunum programdan.Programı kurarken bir kaç sitede de bulunan en iyi km player izleme ayarları gibi bir makaleden birebir uyumlu yükledim.720p ve 1080 leri sorunsuzca kullanıyorum.Bu arada işyerimdeki bilgisayarın özelliklerini de belirteyim Core2 E6700 2.66 GHz 4GB Ram Ekran Kartım da NVidia Quadro FX3500.Daha sonra programın aynısını aynı ayarlar ile dizüstü bilgisayarıma kurdum.Her iki kurulumda da CoreAVC ve K-Lite Mega Codec Pack kurdum ( Makalelerde her ikisini de kurmam söyleniyordu).Gerekli ayarlamaları yaptım yani CoreAVC codec tanıtımı felan tercihlerden.Dizüstü bilgisayarımın özelliklerini de belirteyim HP dv9580et Core2 2.0GHz 3GB Ram NVidia 8600M GS.
Ne olduysa 2-3 gün önce oldu dizüstü bilgisayarımda bir klip seyrederken seste problem yaşadım ve codec seçeneklerinden ses ve video seçimlerini değiştirdim.Şimdi ise KM Player ın Modern görünümünde klipten klibe geçerken süzgeç problemi yaşıyorum ve kitlenip kalıyor.Uyarı yazısında bu süzgeçi kullanmanız KM Player ı kararsızlaştırabilir ve kapanmasına sebep olur yazıyor.Bunu Süzgeç Yöneticisi ile engellemek istermisiniz sorusu üzerine seçiyorum ve belli bir süre sonra KM kitleniyor.Öyleki programı sadece görev yöneticisinden kapatabiliyorum.Arkadaşlar herşeyi denedim Haali yi kaldırdım sadece coreavc paketi yükledim yada sadece k-lite yükledim registry temizledim km player tekrar yükledim bütün codecleri kaldırdım her şeyi baştan kurdum hatta işyerimdeki bilgisayarıma kurulu olan km player ayarlarının her sayfasının resmini alıp birebir ayarları aynı yaptım genede problem çözülmüyor.Yeni bir klibi açarken ya da hesaplayıcıya geçerken bu süzgeç hatasını veriyor.Lütfe biri bana yardım etsin çıldırmak üzereyim VLC player yükledim oda tat vermedi zaten bazı videolarda da performanslı değil.Ayrıca birde dizüstü bilgisayarımın ekran kartında PURE Video HD desteği mevcut.Bu bir tür yazılım yanılmıyorsam ve bu hd ler için faydalı diyorlar nereden bulup indirebilir ve kurabilirim lütfen en kısa sürede kıymetli cevaplarınızı bekliyorum.Saygılarımla
bahsettiğiniz süzgeç problemi çakışan codeclerden kaynaklanıyor ancak henüz yapmadıysanız kurulu olan bütün .ax yani bütün codec filtrelerini ve playerları kaldırıp tekrar kurmanızı önericem.1435 versiyonunun Windows 7 ile çakıştığını da ekliyim.
Pure video HDye gelince sadece vmv dosyalarında gözle görülür performans verdiğini şahsen tecrübe ettim. CoreAVC 1.9.5'in de hardware acceleration seçeneği mevcut ki zaten kullanıyorsunuz sanırım.
Ayrıca dip not olarak eklemeliyim ki kmplayer tam ekran yapıldığında LCD televizyonumda kareli görüntü verirken Mpc- Home Cinema HD filmleri noktasına kadar gösterebildi. Eski bir KMPLayer kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki arayüz çok da önemli değilse sizin için MPC Home Cinema'yı external filter'lar ile deneyin...
Umarım en kısa sürede sorununuz çözülür... Saygılar...
@burakpadir
verdiğin bilgiler için teşekkürler bende codec çakışması diye düşündüm ve hepsini kaldırdım hemde defalarca halihazırda da problemin codec lerden kaynaklandığını düşünüyorum ama yapmam gereken herşeyi yaptım bu arada vista kullanıyorum.arayüz konusunda aslına bakarsan ısrarcıyım bu programı herkes sorun yaşamadan kullanabiliyorsa ki işyerimde çok çok düşük kapasiteli pc de bile rahatça çalışıyor bende neden çalışmasın.yani ne yapmama lazım bilemiyorum codecleri registry den temizleyemediğim fikri ağır basıyor Advanced System Care ile registry temizledim yetmedi el ile tek tek codec temizledim nereye kendini yazdı ise hem km nin hem coreavc nin hem k-lite ın.acaba bunları yüklemenin bir sırası mı var yani mesela coreavc yi yükleyip daha sonra k-lite yüklediğimde haali yi kaldırman gerekli problem olabilir diyor bunu mu yapmam gerekli
bu programı bende kullanıyorum ama gelin bana sorun, program bug deposu adeta. her nereye el atsan kilitleniyor, donuyor, anlamsız mesajlar veriyor,gom playerın bütün sorunsuzluğuna karşı gene bunu kullanıyorum.nedenini bilmesemde....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme