Şimdi Ara

Km'si Düşürülmüş Araba Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2014 yılı şubat ayında 2010 model Ford Focus araç aldım. Aldığımda 125.000 km civarındaydı. Arabaya 129.000'de LPG taktırıp ruhsata işlettim (30.04.2014). 142.000 km'de aralık 2014'te aracı başka bir araçla takas ettim. Şimdi sattığım adam arabanın eylül 2012'de 146.000 km'de olduğunu yetkili servisten öğrenmiş. Benim bu durumdan haberim yoktu. Mahkemeye başvuracağını söylüyor. Arabanın 5664 sorgusu ise şu şekilde:
     Km'si Düşürülmüş Araba Sorunu

Aracın ben almadan 1 yıl önce bile düşürülmüş kilometrede olduğu belli. Şimdi açılacak davada benim aleyhimde bir durum oluşur mu? Sonuçta en son satan benim.

• sahip86 S kullanıcısına yanıt
    Bu durumdan sizin haberiniz olmadığından ötürü size birşey olmaz.O konuda içiniz rahat olsun arabayı aldığınız tarihten önce kilometre düşürüldüğü için bu suç size arabayı satan şahsın suçudur.
  • Sağ olun. İnsan ne olursa olsun geriliyor bu durumda. Ayıplı mal satmakla itham edilecekmişim.
  • işin peşini bırakmayın hocam
    artık bıktık bu dolandırıcılardan
  • 2 yılda yaklaşık 150 bin km. yapıp kilometresi indirilen araçlar genelde dizel. O kadar km. yapacak biri neden benzinli alır anlamam. Kısacası servis kayıtlarında da hata olabilir, inşallah öyledir yani. Sizde alırken tramere göre alıyorsunuz sonuçta, mahkemelik olsanız bile sizi aracı alırken neden yetkili servisten sorgulamasını yapmadınız diye suçlayacaklarını sanmam. Siz almadan önce km.nin düşürüldüğü belli. Bence şu anki sahibi kadar sizde mağdursunuz.
  • Araba filo aracıymış. İlk arabam olduğu için acemiliğime geldi aldım. Bir daha bütün ayrıntıları incelerim artık.
  • benim anlamadığım bu tuvturk oktan b.ktan şeylerde araç ağır kusur diyerek aracı muayeneden geçirmiyor asıl bu haksızlığa dur demeleri gerekmezmi?
    önceki sene c4 aracımda ruhsatta (ruhsat çıkalı 4 ay olmuştu) 4 kişilik yazıyor diye benim aracı ağır kusurlu diyerek bıraktı ve yeniden ruhsat parası ödeyerek 4 ü 5 yaptım
    sinir stres ve masraf cabası. yani ağır kusur olacak durum km düşürülmüş kendi kayıtlarındada muhakkak görülüyordur bence bunun bir cezası olmalı ki caydırıcılığı olsun kimse başvuramasın böyle bir şeye artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Aracınızın km si ve modeli
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elinde satış Belgen varsa hicbirsey olmaz sonuçta sende magdursun senden önce olmuş bir olay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senden önce olsa da aracı satan sensin. adam seni muhattap alır. dava açılırsan tazminat ödemek durumunda kalabilirsin. sattığın kişiyle görüşüp anlaşmayı dene. karşılıklı sulh anlaşması yapın bir daha dava açamasın. burada yazanlara fazla inanma. senden önceki kmyi düşürmesi onu muhattap yapmaz. dava sana açılır ve kaybedebilirsin. sonrasında sende aldığın kişiye dava açıp yaptığın masrafları ve ödediğin tazminatı ondan istersin ve kazanabilirsin. herşeyin bir yolu yordamı vardır. düz mantıkla ben suçlu değilim ben sorumlu değilim deyip işin içinden çıkamazsın.
    tabi sattığın adam dava açmazsa bunların hiçbirine gerek kalmaz
  • acı ama gerçek, hiçbir şey olmaz.

eylül 2012'de araç sizde olmadığı için ve aracı iyiniyetli şekilde devraldığınız için size bir şey olmaz.

araç benzinli olduğu için muhtemelen rent a car aracıdır. o tür işletmeler dizel araçları çok kullanmaz.

---

araç muhtemelen muayene tarihine kadar 200 bin km'yi gördü, 2013 yılında muayenede 115 bin km civarına düşürüldü, tertemiz ayağına satıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 12 Nisan 2015; 14:37:26 >
  • Sattığım kişiyle ve benim aldığım galeriyle anlaşıp arabayı aldığım galeriye iade ettik. Sorunu böyle çözdük. Artık galeri ne yapar bilmiyorum.
  • Kanunda "kilometresi düşürülmüş araç satmak" diye bir suç yok. Zaten sorun çözülmüş.

Asıl özde çözülmesi gereken vicdanlardaki sorunlar. Maalsef buna hiçbir kanun fayda etmiyor.

İyice araştırıp, kılı kırk yarıp iş yapmaktan başka çaremiz yok. Güven, itimat yerlerde..
  • sahip86 S kullanıcısına yanıt
    Aldığınız galeriyi paylaşırsanız, adamlara güven sağlanabilir belki. Aracı geri almışlar yoksa siz uğraşırdınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer omer

Aldığınız galeriyi paylaşırsanız, adamlara güven sağlanabilir belki. Aracı geri almışlar yoksa siz uğraşırdınız...

İzmir otokentten Panel Otomotiv'den almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahip86

Arkadaşlar 2014 yılı şubat ayında 2010 model Ford Focus araç aldım. Aldığımda 125.000 km civarındaydı. Arabaya 129.000'de LPG taktırıp ruhsata işlettim (30.04.2014). 142.000 km'de aralık 2014'te aracı başka bir araçla takas ettim. Şimdi sattığım adam arabanın eylül 2012'de 146.000 km'de olduğunu yetkili servisten öğrenmiş. Benim bu durumdan haberim yoktu. Mahkemeye başvuracağını söylüyor. Arabanın 5664 sorgusu ise şu şekilde:

Aracın ben almadan 1 yıl önce bile düşürülmüş kilometrede olduğu belli. Şimdi açılacak davada benim aleyhimde bir durum oluşur mu? Sonuçta en son satan benim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-panel-otomotiv-den-ford-focus-triptonic-lpg-li-209743853/detay

Aldığınız araba bu muydu? Kilometresini yükseltip tekrar satışa çıkarmışlar sanırım, dürüst galeriymiş.

• Evet o araba. Yalnız km'yi en az 40-50 bin yükseltmeleri lazımdı. 12.000 km yükseltmişler. Ayrıca fahiş fiyat çekmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahip86 -- 28 Nisan 2015; 22:28:52 >
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    kanunda dolandırıcılık diye bir suç var. bu da ona giriyor. merak etmeyin şikayet eden olursa gayet güzel kanunlar işler kişiler ceza alır. ama bizim insanımız korkak olduğundan karakola-adliyeye gitmeye şikayet etmeye çekinir. bu yüzden böyle dolandırıcılar artarak devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

kanunda dolandırıcılık diye bir suç var. bu da ona giriyor. merak etmeyin şikayet eden olursa gayet güzel kanunlar işler kişiler ceza alır. ama bizim insanımız korkak olduğundan karakola-adliyeye gitmeye şikayet etmeye çekinir. bu yüzden böyle dolandırıcılar artarak devam eder.

Çok haklısınız. Fakat hakim kanuna yasaya göre karar vermek zorunda. "Kilometreyi ben düşürmedim" yada "düşürüldüğünü bilmiyordum" dendiğinde hakimin yapacağı birşey yok. Böyle bir km düşürme olayını denetleyecek hem teknik hemde kanuni bir mekanizma yok. Yoksa elbette ki bu bir dolandırıcılıktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.