Şimdi Ara

.:: KME Sıralı Otogaz Sistemleri Hakkında.:: (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
813
Cevap
4
Favori
158.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emre Bey aracım 4 gündür problemsiz olarak çalışmakta size ve Nuri Ustaya çok teşekkür ederim.
  • Sayın KME ;

1. Arabama bakım yaptırdım daha sonrada KME yetkili serviste bilgisayara baglayarak gaz ayarı yapyılar.Hiçbir sorun yoktu.Fakat Yaklaşık olarak bir hafta sonra aracımla seyir ederken (tabi araç lpg' de) vites küçültürken ve araç boşta iken araba stop etmeye ve gaz kesmeye başladı.Tekrar KME servisine gittim.Serviste 4 tane buji yi yenilediler tekrar ayar yaptılar.Aracın stop etmesi durdu fakat araçta gaz keser gibi tekleme devam etti.Bobinden dediler teker teker bobinleri denediler yine aynısını yaptı.bu sorunu araç neden yapar.

2. Aracım su eksiltmekte başka ustaya sordum LPG baglantısından kaçırıyo olabilir dediler.Servise sordum ordan olmaz diyerek bakmadılar bile.Su eksiltme baglantılardan yapabilirmi, yoksa başka şeyden de eksiltirmi? şimdiden teşekkürler.
  • selamlar arkadaşlar....işlerim nedeniylle foruma giremedim kaç zamandır...

emre bey...özellikle belirtmeliyim ki daha önce de belirttiğim gibi, marea 2006 model arabamda kme kit takılı ve motor sıcakken stop edipte yarım-bir saat sonra çalıştırdığımda lpg ye geçişte stop ediyor arabam...

KME kiti adıyaman ipek otomotivde taktıralı yaklaşık bir sene oldu ve ilk kme kiiti taktırdığım zamanda aynı problem olmuştu ve saolsun ipek otomotiv kurucusu ibrahim ustamın yaptırdığı ikinci bir ayarla sorun çözülmüştü..

bu yaz döneminde tatile gidecegimden dolayı trigeri değiştirdim ve bakım yaptırdım arabama. ancak triger değişirken, boğaz kelebeğinin oradaki jakların yerinden oynaması ve temassızlık nedeniyle araba soğuk yada sıcak farketmeden lpgye her geçişte sönüyordu, bazan yolda giderken lpgdeyken rölanti düşüyor ve araba sönüyordu..(sorunun jaktan olacağı kimsenin aklına da gelmedi, jaklara bakılmadı bile )
    sorunun lpg den oldugunu düşünerek adana fırat otogazda (kme servisi) kontrole girdim, adıyamandaki ustamın yönlendirmesiyle.adandaki serviste sorunu ve olayları anlattıktan sonra , triger sente atlatmış dediler, bende adıyamanda yaptırırım diyerek tekrar beyine yeniden program yüklendi, ancak sorun yine geçmedi.(sorun senteden değil, kelebek boğazındaki jaktan kaynaklanıyormuş)

tabiiki lpg beynine program yüklenmesiyle tüm düzen bozuldu, adıyamana geldiğimde gerek triger ve gerekse diğer kontroller tekrar yapıldı ve sentede problem olmadığı görüldü.ve jaklar yerine tam olarak oturtuldu ve arabanın ilk çalıştırmada lpg ye geçiş problemi ortadan kalktı.

ancak, adanada tekrardan program yüklendiği için, ilk takıldığında meydana gelen sıcakken aracın lpg ye geçişte sönme problemi hiç geçmedi...problemin çözümü için servise arabayı 4-5 defa gönderdim..servisteki arkadaşlar saolsun ilgilenip bişeyler yapmaya çalışıyorlar ama hala sorun çözülmüş değil.
    en son 27.08.2009 perşembe günü yine gönderdim arabayı servise ve tekrar ayar yapıldı ve deneyin bakalım diyerek geri göndermişler..
    ara ara evin önünde denediğimde sorun yok gibi gözüküyordu ama bugün özellikle deneme amaçlı dışarı gittim..araba ısınınca (90 derce civarında) arabayı uygun bi yyere park ettim ve 15-20 dakika dolaştım..gelip çalıştırdım ve malesef STOP etti lpg ye geçişte...
    neyse dedim tekrar çalıştırdım geçiş sırasında gaza biraz fazla basarak lpgye geçişi sağladım ve biraz tur attıktan sonra markete gittim ve parkettim arabayı....
    45-50 dk markette dolaştıktan sonra tekrar çalıştırdım arabayı....yine lpg ye geçişte stop etti.....

sayın emre bey...durum bu kadar açık ve net...araba soğukken lpg ye geçişte hiç bir problem yok, sürüş sırasında hiç bir problem yok, gaz yemede hiç bir problem yok.....

ama sıcakken, bekleyip çalıştırmalarda lpg ye geçişte stop etme olayı var, ve 4-5 kez ayara gittiği halde hala aynı durumda..değişen hiç birşey yok..

sorun neyden kaynaklanıyor olabilir..adıyamandaki servisi yada beni yönlendirmeniz mümkün mü????

eger olmayacaksa, kiti söktürmekten başka çare yok gibi duruyor.

açık olmak gerekirse, 1998 yılından bu yana lpg li araç kullandım ( hepside karbüratörlüydü ve adıyamanda ipek otomotivde takıldı 3 arabama da ve hiç sorun yaşamamıştım-ustamın maşallahı var-diğer karbüratörlü araçlara da adıyamanda ipek otomotivde taktırmıştım kitleri ve bir daha ayar vs vs için hiç uğramamıştım ), şüphe içinde taktırdım 2006 model marea liberty arabama ve enjeksiyonlu araçlarda lpg kit sistemi tam oturmadığı için lpg yi ruhsata da işletmedim daha...

öneriniiz ne olur benim için..sorunu çözebilirmiyiz, yoksa kiti mi söktürmeliyiz....

• emre bey....iletişim bilgilerimi özel mesajla gönderdim....ilginize şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar aracıma sonunda kme marka lpg kiti taktırdım.10 gün 400 km oldu.ilk gün rolanti sorunu yaşadım.tekrar ayar yaptılar bu düzeldi.fakat bu seferde stop etme sorunu yasadım.park ederken,ışıkta yavaşlarken sık sık stop ediyordu.tekrar ayar yapıldı,enjektör uçları 1,9mm den 2,4 çıkardık sorun çözüldü.ogünden bugüne 2 3 defa daha stop sorunu yaşıdım.sizce sorun nerde?bu tür bir sıkıntı yaşayan varmı?yanlız şunuda belirteyim araç lpg takılmadan öncede rolantide beklerken çok çok az sarsıntılı çalışıyordu zaman zaman acaba sorunumun kaynağı bu olabilirmi bilindiği üzere benzindeki sorun lpgde 2 katına çıkar diyorlar.ayrıca bujileri de değiştim lpg takılır takılmaz.
  • Erdoğan bey, daha önce bu sorunuza şuradan cevap yazıldı;

http://forum.donanimhaber.com/m_34133231/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: erdoğanönder

arkadaşlar aracıma sonunda kme marka lpg kiti taktırdım.10 gün 400 km oldu.ilk gün rolanti sorunu yaşadım.tekrar ayar yaptılar bu düzeldi.fakat bu seferde stop etme sorunu yasadım.park ederken,ışıkta yavaşlarken sık sık stop ediyordu.tekrar ayar yapıldı,enjektör uçları 1,9mm den 2,4 çıkardık sorun çözüldü.ogünden bugüne 2 3 defa daha stop sorunu yaşıdım.sizce sorun nerde?bu tür bir sıkıntı yaşayan varmı?yanlız şunuda belirteyim araç lpg takılmadan öncede rolantide beklerken çok çok az sarsıntılı çalışıyordu zaman zaman acaba sorunumun kaynağı bu olabilirmi bilindiği üzere benzindeki sorun lpgde 2 katına çıkar diyorlar.ayrıca bujileri de değiştim lpg takılır takılmaz.

• selamlar.....
    aracımdaki sorunla ilgili olarak, dün arabamı adıyamandaki lpg servisi olan ipek otomotive gönderdim.Saolsun ibrahim usta adıyamandaki servisteydi ve aracımla ilgilendi...
    arabanın lpg ayarlarında sorun olmadığını, benzin ecu sunda hata kodları bulundugunu ve bunların sıfırlandığını söyledi...acil bir durum nedeniyle adanaya gitmem gerektiğinden, denememi ve dönüşte benzin ecu sunun verecegi hata durumuna göre çözüm bulacaklarını söyledi.

ve bugün...aracım 3 defa aynı şekilde hatta bir kerede sogukken lpg ye geçişte stop etti..ve yaklaşık 200 km dir benzinle kullanıyorum...dur kalkta yaptım, ısındıktan sonra çalıştırdımda...sonuç..benzinde stop etme veya rölanti dalgalanması yok.....

sorun..hala diyorum ki lpg ayarlarında lpg ayarlarında...

ve diğer forumlarda ve nette araştırmalarımda ayarın sürüş konforu bölümündeki 2 olan değerlerin 4 yapılarak çözümlenecegi, veya lpg rölanti devrinin biraz yükseltilerek çözülecegi yönünde.....
    pazartesi adıyamanda olacam ve sabahtan arabayı tekrar yollayacam ibrahim ustaya...

hayırlısı olsun bakalım.......

• arkadaşlar bu boğaz kelebeyinide temizlettik hala stop ediyor.yardım lütfen.
  • Benim arabamda da aynıcsorun yaşıyorum.İlk çalışırken araba normal çalışıyo.belli bir süre sonra çalışınca araba rolantide kendiliğinden stop ediyor.Bendede aynı sorun var.servise gidoyorum ayar yapıyorlar ertesi gün yine aynı bende anlamadım nasıl iş yapılıyo.
  • selamlar.....
    kme lpg kiti takılı bulunan 2006 model marea liberty marka arabam 2 gündür lpg servisindeydi...stop etme sorununun çözümü için....ve bugün eve geldi...

ilk denemelerde ki sonuç..................................................

lpg ye geçişte pır pır etme, stop edecekmiş gibi duruma geçme ve iman gücüyle lpg ye geçiş...

adıyaman ipek otomotiv bu sorunu çözemediyse, çözecek başka da servis tanımıyorum....hem işçilik hem bilgi bakımından mükemmel bir lpg servis sistemi işleten adıyaman ipek otomotive herşey için teşekkürler, uğraştılar, didindiler, bişeyler yapmaya çalıştılar ama malesef çözülemedi gibi duruyor...

neyse, artık tek çözüm kaldı....kiti söktürmek ( iyiki ruhsata işletmemişim )....devamında arabayı satmak......herşeyde bir hayır vardır derler...
    sorunla ilgilenen tüm arkadaşlara ve yetkililere teşekkür ederim.......

• selamlar...
    il denemelerden sonra ara ara denemeler yaptım ve hlpg ye geçişteki stop sorununn çözülemediğini gördüm malesef...
    en son bugün arabayı ilk çalıştırdıktan biraz sonra pır pır ederek ve zorlayarak lpg ye geçti(bende gaz verdim biraz sönmesin diye), ve yola çıktım..
    yolun ortasında, 3üncü vitesten 2 ye düşerken stop etti..ortada kalakaldım..tekrar çalıştırdım ve ısınana kadar dolaştım..90 dereceye gelince bi yer bulup arabayı parkettim..yarım saat bekledikten sonra tekrar çalıştırdım ve lpg ye 15-20 saniye sonra geçerken stop etti....

neyse..
    artık yapacak bişey yok malesef...kit sökülecek....

yardım ve önerileriniz için teşekkürler....
  • vallah ne yalan söyleyim 2001 1.4 16v clioma kme lpg kiti taktırmayı düşünüyordum bu yorumları okuduktan sonra vazgeçmeyi düşünüyorum.
  • selamlar...kardes clio na taktır lpg kitini..ama kiti taktıracağın servisten kesinlikle referans iste ve dha önce aynı model arabaya takıp takmadıklarının teyidini al....
    hatta ve hatta, aynı model ve taktırmayı düşündüğün kit sahibi clio kullanıcılarının telini al ve bizzat görüş...

şuna emin ol..iyi bir usta ve iyi bir lpg servisi sorunlarla sonuna kadar uğraşıyor..

şu an benim marea tekrar serviste ve ustam bu araba ya olacak ya olacak diyor...allah razı olsun uğraşıyor, yapmaya çalışıyor...ve daha da olmazsa sökeriz diyor..ama sökmeyi bunca yıllık mesleğime yediremem diyor....usta dediğin böyle olacak...
    ne yalan söyleyeyim bugün araba için tüm servis bişeyler yapmaya çalışırken duygulandım.....helal olsun dedim..

ve eger bu araba olmazsa satacam dediğimde, ben alırım bu arabayı ve yapana kadar da uğraşırım...ya olacak ya olacak diyor.......

o sebeple, lpg kit taktırmada usta, servis ve ggaranti çok önemli..

bende kme var ve halenn diyorum ki kme bir numara..benim arabamda belkide başka sorun var bilmiyoruz ama araştırıyoruz ha bire...
    bugün serviste 10 araca lpg kiti takılıyordu ve çoğunluğu son model arabalar ve jiplerdi ve çoğu tercihini kme den yana yapmıştı....

eğer adıyamandaysan ipek otomotive bir uğra...servistekilerin çalışmalarını ve servis anlayışını bi izle.....sonra tercihini yap...

ben kamu kuruluşunda il müdür yardımcısıyım ve bugün müdürümle birlikte gittik servise..o da arabasına kme taktıracak...düşün benim o kadar sorun yaşadığımı bildiği halde, servis anlayışı ve usta ilgisi farklı...
    ben derim ki...KME....

TERCİH SENİN ARKADAŞIM....

• balıkesirde ikamer ediyorum.bende kamu görevlisiyim.balıkesirdeki kme yetili servisi ile görüştüm işletmeleri çok temiz ve tertipli.yetili ile görüşmemde beni ikna etti ve garanti verdi.daha önce cliolara takmış ancak 16v olanlara takmamış ancak mal benim her türlü garantiyi veririm dedi.hayırlısı bakalım aslında 150-200 tl daha verip daha üst kalitede bir kit taktırmayı düşünüyordum ama ustanın tavsiyesi üzerine kme taktırıyorum.sonucu buraya yazarım.inşallah pişman olmam
  • benimde birkaç sorum olacak öncelikle marka modelini bilmeyerek kullandığım lpg kitimden memnunum halada memnunum ama şu aralar biraz kafamı kurcalamaya başladı.öncelikle kitin ne marka olduğunu merak ettiğim için araştırmaya başladım araç içindeki göstergede herhangi bir şey yazmadığı motor kısmında lpg ile ilgili aparatlardan birinin üzerinde KME ibaresini gördüm ve bu markayı araştırdığımda benim aracımda bu marka kit olduğunu öğrendim(aracı babam aldığı için sormayı unutmuş markasını bende sormadım daha sonra ayar için konyada brc servisine gitmiş tamam yapalım demişler ben brc diye tahmin ediyordum daha sonra olmadığını farkettim )bu arada aracım golf 4 2001 model 1.6 8v dir. şuanda aracım rolantide çalışırken vuruntu duyuyorum ve aracım gaz pedalına hassas bir şekilde cevap vermiyor. bakımı yapılmışmı bilmiiyorum yaptıracaktım aksarayda (68)anlayan yokmuş baktıramadım şuan şimden dolayı ardahandayım ve servisine bakımı için göstermek istiyorum bana en yakın servis nerde vardır bana yardımcı olabilirmisiniz birde vuruntu gibi çalışmasının sebebi nedir ayar mı istiyordur birde bunların filtresi kaç binde değişiyor filtrenin herhangi bir standartı varmı biz filtre alsak değiştirebilirmiyiz beni aydınlatırsanız sevinirim

• veya filtreler temzileniyormu
    birde depo bitmeye yakın aracın egzosundan su gibi birşey atıyor durduğu yeri nemlendiriyor elini tuttugun zaman ıslatıyor depom da sumu vardır ve bunu da nasıl giderebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhan4 -- 16 Eylül 2009; 14:45:07 >
  • sayın gkhan4 normal şartlarda ekzosdan gelen su motorun sağlıklı olduğunun göstergesidir. belli bir süre sonra eksoz ısınınca kaybolur.

filtreler 10 binde değişiyor ben daha değiştirmedim ama 40-50 tl kaşılığında değiştiriyorlar. servis ağını kahvecioglu adlı siteden bulabilirsin. ayrıca KME nin enjektörleri vuruntulu çalışabilir. vuruntu varken ekzostan suda atabilir. benim düşüncem bujilerin eski

ise değiştir. sonra bakım için lpg servisine götür. buji alırsan marka olarak NGK bujiyi öneririm.

saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: gkhan4

veya filtreler temzileniyormu
    birde depo bitmeye yakın aracın egzosundan su gibi birşey atıyor durduğu yeri nemlendiriyor elini tuttugun zaman ıslatıyor depom da sumu vardır ve bunu da nasıl giderebilirim

• arkadaşlar kme marka lpg kitlerinde matrix enjektör mü kullanılıyor?
  • Değişiklik yoksa rail marka kullanıyordu.
    quote:

Orijinalden alıntı: erenkonu

arkadaşlar kme marka lpg kitlerinde matrix enjektör mü kullanılıyor?
  • eskiden matrix tercih ediyorlardı, ama ülkemizin gaz şartları nedeniyle rail'e dönülmüştür, ancak özel istek ve fiyat farkıyla matrix taktırabilirsiniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: erenkonu

arkadaşlar kme marka lpg kitlerinde matrix enjektör mü kullanılıyor?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.