|
Bildirim
|
Bir nesil başında çürüdü..
|
Bu oyunu efsane yapan ne grafikleri ne eventları ne de olağanüstü zenginliğiydi. Zaten bir oyunun efsane olması için bunlar önemli değildi. Oyunun "zevki" olmalıydı. Mesela Counter Strike bugün bile (GO'dan bahsetmiyorum) kendini oynatabiliyorsa bu grafikten dolayı değildir.
O yıllarda Knight çıktığı zaman doğru dürüst bir görev yönlendirmesi yoktu. İtem elde etmek ise gerçekten zordu. Sadece Forgotten Temple vardı bir de Abyss Dungeon. Ha bir de yılbaşılarında yapılan Lottery Event, Snowman Event falan. FT Blue ve Green Treasure Chest veriyordu. Sadece ondan High Class itemler ve bir takım Unique'lar (Enion Bow, Dark Vane, Hanguk Sword v.b) düşebiliyordu. Onun haricinde sadece boss kesmek gerekiyordu. Abyss Gem Mid Class (O zamanlar Class olayı yoktu gerçi) item atıyordu. FP falan işte bilirsiniz. Ancak bu oyunu sevdiren özellikler ne eşsiz grafikleri ne de dolu dolu içeriği değil, az olan içeriğe erişmenin zor olması ve bu içeriğin saygı sebebi olması (Pelerinli Clana girmek bütün cafede hava atma sebebiydi. Hatta vakti zamanında 25 level mageme +0 Ligthing Erenion taktığımda bütün cafe başımda toplanıyordu. "Üff özelliklere bak baştan aşağı yeşil" diyorlardı. Tradeden millete gösterip hava atıyordum ki zaten o zaman Wizard Staff şeklinde gözüküyordu millet Wizard Staff sanıyordu) insanları bu oyuna "hırsla" bağladı. Herkes "İtem yapma" ve "Saygı toplama" peşindeydi resmen. Evet bildiğiniz iteminize göre muamele görüyordunuz. Yahu 35 level mage ile eskaza pelerinli clana girdim Luferson'da. Moradon geçtim birden bire PM üstüne PM gelmeye başladı. Ben 1 tane kapatana kadar 10 tane PM geliyordu. Büyük bir şeydi o zaman için. Çünkü bugünküne göre çok az olan item ve diğer içeriğin ulaşılması ve edinilmesi de çok zordu. Bakın bugün Steam olsun normal Usko'nun yeni serverları olsun ilk günden +7-+8 itemler kol geziyor, 1 ayda +9'lar piyasaya çıkıyor. O zamanlar bu yoktu ve item kıymetliydi. Peki bu kadar cimri mekanikleri olan bir oyunu kim neden sevdi? Her şeyden önce bu oyundan önce piyasada olan Hack'n Slash RPG'lerin bunda etkisi vardı. Millet 2001 yılında o döneme göre devrimsel yapıda 3 boyutlu yaşayan bir şehirde, 3 boyutlu modellenmiş arabaları sürerek aksiyonun içinde gezerken (Bkz. GTA III) bir güruh vardı ki ekrandaki minicik piksellerden oluşan iki boyutlu adamlarla oradan oraya koşuşturan. Evet o güruh Diablo, Icewind Dale gibi oyunları oynayan bir güruhtu. İtem dizmek, Unique bulmak için defalarca boss kesmeye çalışan, exp kasmaya çalışan bir güruh. Evet böyle adamlar vardı "Charlarına" emek harcayan. Döneminin Knight Online'ını sevenler de bu tür adamlardı işte. Charlarının elindeki silahı, parmağındaki yüzüğü için saatlerce sıkılmadan farm yapabilecek, boss kovalayabilecek adamlar. Knight Online bunu vaat ediyordu. İstediğin gibi takıl. Bununla birlikte PvE ve PvP mekanikleri o dönem için devrimseldi. Tıpkı bir Counter Strike gibi devrimseldi. Döneminde ve KO'dan sonra çıkan oyunların çoğunda çok daha hantal bir dövüş sistemi varken KO'da çok daha çılgınca ve fütursuzca hareket edilebiliyordu. Slide yaparak atak yapmalar, combolar, mouse ile "kaydırarak" kontrol (O dönemki çoğu RPG ya da MMORPG'de "Click To Point" olayı vardı. Yani bir noktaya tıklarsınız karakter oraya koşar. Basılı tutarak yürütme yoktu) etme imkanı hem dövüş esnasında hem gezinme esnasında büyük rahatlıktı. Ayrıca dediğim gibi itemlere ulaşmanın zorluğu bahsettiğim güruh için nimetti. Herkes ulaşamadığı için bir kıymeti vardı. Eğer bu oyuna bu şekildeyken müdahale edilmeseydi illa ki bu kadar büyük bir oyuncu kitlesine ulaşılamazdı ama Knight'ı Knight yapan olay böyle başladı. Ancak daha sonra oyuna gelen yeni patchler ile bir kaç event eklendi. Sonra Fire Drake eklentisi geldi. Bu eklenti oyuna büyük bir ivme kazandırdı çünküsünü bir sonraki paragrafta açıklayacağım ama bu ivme oyunun sonunu başlatan bir ivmeydi. Her şeyden önce oyunun stabil olan hali bir şişme haline dönüştü. Oyun bir balon gibi şişmeye başladı. Yavaş, sakin ve kendi yağında kavrulsaydı (Doğru hamlelerle) bu raddeye asla ulaşmazdı ama oyun "Hızlı yaşa genç öl" mentalitesini seçti. Neyse bu konuya ilerleyen paragraflarda geri döneriz Şimdi Fire Drake ile oyuna gelen ivmeye bakalım. Her şeyden önce 10 yaşında bir çocuğun dahi anlayabileceği yönlendirmelerle bir sürü görev geldi oyuna. Bununla birlikte Andream eklendi. Bu hamleler "Ot gibi yaşayıp uzun yaşayacağıma, kısa yaşarım ama adam gibi yaşarım" diyerek kendine kebap söyleyen 50 li yaşlarda bir abinin düşüncesi gibiydi. Oyunun bu eşsiz mekanikleri kısıtlı bir oyuncu kitlesiyle sınırlı kalmamalıydı. Herkes bu mekanikler ile PK atabilmeliydi. Herkes PK atabilmeliydi ki hem oyun canlansın hem para getirsin. Zaten öyle ya, +5 Cleaver görevini seri seri yap, Chitinleri piyasadan +5 topla +7 yap Cleaver'ları +8 yap görev takılarını diz, 59 level ol 1 haftaya Andream'dasın. Nitekim +8 Cleaver +7 Chitinle bile PK yapılan bir dönemi oldu oyunun. Üstelik çok dengeliydi. Sonra yavaş yavaş +8 MD +8 Chitin'e doğru sonra +8 Shard'a doğru kaydı ibre ki olması gereken de buydu bir yerde. O dönemde +8 Shard'ın 65 liradan satıldığını hatırlarım. Oyun resmen şenlenmişti. Hem görev itemleri ile yeni ticaret imkanları eklenmişti (Sadece görev itemi toplayıp satarak güzel bir char dizip Andream'da eğlenebilirdiniz) hem de Andream sürekli hareketliydi. Bu dönemde çıkan Koxplara firma tarafından aşırı şekilde göz yumuldu. Nedendir bilinmez belki de oyunu cidden canlı tutuyordu belki de yanlış politikaydı ama böyle oldu. Sonra dedim ya oyun şişmeye başladı diye (Sharda kadar her şeyin görevi vardı. Bir de BDW ile Red Treasure Chest çıkmıştı), kısa sürede Chitin Sheller ve döneminin görkemli itemları olan üst sınıra ulaşılmaya başlandı. İşte oyunun geri dönülmez noktası burasıydı. Artık yapılacak tek şey yeni event, yeni item seviyesi ve ıvır zıvır yeniliklerle oyunu uzatabildikleri kadar uzatmaktı. Her yeni gelen item serisi bir öncekini "çöp" etti (Bkz. Forumlarda +9 Shell Set mi +7 Krowaz set mi başlıkları). Her yeni gelen event oyuna geçici bir heyecan getirirken oyunun kaçınılmaz sonunu hızlandırmaya başladı. Chaos ile oyunun tek bir serverine günde 200'den fazla Treasure Chest girdi, bir günde binlerce item görevlerden piyasaya katılıyordu. Günde 200 Treasure Chest demek nereden baksanız günde 20-30 sağlam unique demekti. Ayrıca Krowaz, UTC, Dragon Box gibi şeylerle oyun geçici olarak canlı tutulmaya çalışıldı ama bu oyun gibi bir oyun daha gelmeyecek olması, PVP serverların yasal olmaması (2 ayda kapanması v.b) oyuncuları USKO'ya çekiyordu. Ee zaten premium, cash gibi şeyler bu oyunu oynamaya devam edebilmek için (Hele bir de CZ'de oynayacaksanız) şarttı. Oyunu oynamak aylık ücretli oyunlardan daha pahalıya geliyordu. Bir nevi altın yumurtlayan tavuk. Kısaca yenilikler oyunu canlı tutmaktan ziyade, bu sonunu hazırlayan şeylerdi. Artık bu oyunun adam olacağını da beklemeyin, 1299 dan açılsa bu kadar saracağını da beklemeyin. Zira herkes oyunu çok iyi biliyor artık. 1299 DB ile başlasa bile kısa sürede ortalık en üst düzey itemlerle dolar. ![]() |
Adettendir.
Knight Online, hayat offline. xD |
Şu oyunu seviyorum yalan yok. İlkokul bitti, lise bitti, üniversite bitti, işe girdik evlendik. Wormlerin peşinden koşturalı 10 yıl geçmiş.
Velhasıl steam sayesinde oyundaki kekolar, pazarcılar ve dolandırıcılar azalırsa, bizde girer ara ara takılırız. Gerçi işten güçten vakit kalmıyo ama... |
şu konuya foruma her girişimde istemsizce uğruyorum ,bu kötüye işaret.
![]() ![]() |
Knight en basit oyundur kombolar haric . Bu kadar zorlandiysan bence Allah sana yardim etsin.
Non target oyun oynasan demek ki gecmis olsun |
İlk başta oyun değişir diye düşünüyordum ama olduğu gibi devam edecek boşa para ve zaman kaybı
|
Multihesaplar, moradon pazardan ev gecindirenler, sadece JR'ye girmek icin login olan insanlarla 1500-2000 gozukuyor.
PK diye bir sey yok. Felankor zamani 5-10dk PK donuyor Cypher'da o kadar. Pathos ve Hellsgarem komple bitmis durumda zaten. Yani 1500-2000 "oynamiyor" sadece clientleri acik. Oynayan kesim daha cok 150-200 gibi bir rakam. |
Vay be bu topiğin hala var olduğunu bile unutmuşum.
Burada ki bir mesajımı bir arkadaşla küfürleşerek ban yemiştik ve ben ona steamko 1 yıl ayakta kalırsa bu mesajımı uplayacam demiştim ve uplamıştım ve o eleman ortalıklarda yok tabi. 2005 yılından beri oynayan kemik kiteledenim malum sebeblerden dolayı bende 2009da bıraktım. 2011'de euko hypeyla geri döndüm nntgame 'in lisansı alışı ve çok heyecanlı açıklamalarına kanarak döndüm.euko çok çabuk yalan oldu yaptığım yatırım çöp oldu ve daha sonra arkadaşları dönmek için yalanlara inanmamaları için bütün topiklere giderek durumu bildirdim ve istenmeyen adam oldum hatta ve hatta bu başlığın bile 3.yorumu benim:D neyse euko patladıktan sonra Midgard faciası da yaşandı .Tekrardan büyük bir hypela milleti yeni server çektiler.Gene orada da ilk oltaya gelen yorumları atan kişiyim gidip bakabilirsiniz.Neyse midgardda büyük patladı zaten yok oldu 1 sene dayanmadı. sonra steamko;ama bu sefer ki hype diğerlerinden çok çok fazla oldu hatta bu konu dh popilere girdi ve ben başıma gelenleri anlatınca linç yedim ve steamko ko tarihinin en fazla hile olan yeri olarak tarihe geçti ve sanırım kapanıp kapanmadığı bile bilinmiyor ve zaten 15 yıllık oyunun steamden yeşil ışık almak için çaba göstermesi ne kadar acziyet içinde olduğunu gösterir. Gerçekten oyuna geri dönmek istiyorum ve ama 2 kere büyük kandırıldım sadece steamkoyu yutmadım ve bu aralar yeni server açılması gündemde kesinlikle ve kesinlikle hypelanmayın arkadaşlar |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 17 Ocak 2016; 3:40:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woineer -- 17 Ocak 2016; 2:46:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|