Şimdi Ara

koaksiyel kablo ile analogdan aldığım sesin yarısını alamıyorum yardım ederseniz sevinirim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • the_cantan senin o uzun uzun yazdıklarını kimse okumaz boş boş yazı yazma millete sallıyosun diyip kendini dinlettirmeye çalışma ama birazcık daha kısa anlaşılır yazabilirdin neyse uzatsanda yazmışsın bişeyler zaten bu konuyu kapatın adamın sordugu soruya cvp veren bi kişi bile yok herkez kendi davasını açmış olmaz böle .!!!

Dünyadaki araştırmacı ses profosör lerini atlıyıp kimse koaksiyel baglantı diyemez derse nedeni olmalı sende boşuna uraşma adamların kanıtı belli 100%0 kayıpsız ses ileten OPTİK tir testşnş cartunu curtunu yapmış adamların elindeki milyonlarca yatırımları hiçe saymana şaşırmadım aslında neyse uzatmamak gerek bende gerçek konunun üstünde kalamadım ama konuyu açanın olmasada geriye kalan koaksiyel cilerin derdini cvpladım siz güneş gözlügü kullanın biz gözümüzle idare ederiz tmm !.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLCuKuNus -- 12 Şubat 2007; 11:18:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: k_cetin

slm arkadaşlar...
    philips HTR5000 ses sistemim ve hediyesi olarak 5410 dvd player ı bugün uzun aramalar sonucu teknosada buldum ve aldım fakat dvd yi ses sistemine koaksiyel kablo ile bağladığımda ses çok az çıkıyor.analog kablolarla bağladığımda ses cok farkediyor ve oldukça artıyor.bunun sebebi nedir sizce tüm akşam uğraştım işn içinden çıkamadım.

yukarıda anlattım.
    koaksiyel veya tos/link bağlantın yaptığında dijital bağlantıdan her zaman kaliteli veya güçlü ses alamazsın.
    bunun sebepleri;
    dvd kaynaklı medyanın kopya kalitesi düşüktür. piyasa da satılan ucuz rus yapımı dvd filmlerden kaynaklanır.
    ampliye analaog gönderieln sinyalin genliği daha güçlü olması her vakit dinamik ses almana neden olur.bu tecrübe ve doğru olarak gerçektir.

quote:

2. sorunum da analog ses aldığımda dts i çalıştıramıyorum.dvde player ın dts ozelliği yok dts ozellikli bir dvd player alırsam bu sorun cozulurmu ??
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

dts decor e sahip dvd player sahip olursa ve analog bağlantı yaparsan güçlü ses alabilirsin. kaldı ki hazır set almışsın.
    toplama set bile ayarlasan 1.soruda sorduğun tatmisizlikle toplama sette bile karşılaşma şansın analog alacağın kaliteli ses olasılığı kadardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: SeLCuKuNus

the_cantan senin o uzun uzun yazdıklarını kimse okumaz boş boş yazı yazma millete sallıyosun diyip kendini dinlettirmeye çalışma ama birazcık daha kısa anlaşılır yazabilirdin neyse uzatsanda yazmışsın bişeyler zaten bu konuyu kapatın adamın sordugu soruya cvp veren bi kişi bile yok herkez kendi davasını açmış olmaz böle .!!!

Dünyadaki araştırmacı ses profosör lerini atlıyıp kimse koaksiyel baglantı diyemez derse nedeni olmalı sende boşuna uraşma adamların kanıtı belli 100%0 kayıpsız ses ileten OPTİK tir testşnş cartunu curtunu yapmış adamların elindeki milyonlarca yatırımları hiçe saymana şaşırmadım aslında neyse uzatmamak gerek bende gerçek konunun üstünde kalamadım ama konuyu açanın olmasada geriye kalan koaksiyel cilerin derdini cvpladım siz güneş gözlügü kullanın biz gözümüzle idare ederiz tmm !.?

ben hep okuyorum, cunku inan cogu kimsenin yapmıyacagı bir sey yapıyor, yazarken emek harcıyor, ki bundan dolayı bir kere daha tsk ediyorum kendisine, cok yeni olsamda bu isler de:) kendimce gayet simple bir sistemim olsada okuyorum belki anlattıkları benim icin sadece teoride kalıcak olsada yine de okuyorum

Yanlız tek bir sey merakım, benim Sony STR DB 798 bir amfim var X-fi ses kartım ile baglıyım ona, kullandıgım baglantı turu COAX ve gayet basit bir kablo, her yerde bulunan kablolardan yani, ben bu kabloyu iyi bir marka ile degistirirsem , ses kalitesinde kulaklarım ile hissedecegim bir artıs olur mu, inanın bu cok muallakta oldugum bir durum, yani verecegim paraya deger mi fiyat/performans olayında, kusura bakmayın basit ve cok ustunden gecilmis bir konu oldugunun farkındayım, ama cevremde bu anlamda sistemi olan hic yok ve arada ki farkı dinlemek kısmet olmadı o yuzden bilemiyorum bunu

Pardon bir de, ben coax baglantı ile analog baglantıdan aldıgım sesten daha dolgun bir ses alıyorum music dinlerken , o kısımda bende mi bir sorun var ki acaba??

saglıcakla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poser -- 12 Şubat 2007; 14:11:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: poser

Yanlız tek bir sey merakım, benim Sony STR DB 798 bir amfim var X-fi ses kartım ile baglıyım ona, kullandıgım baglantı turu COAX ve gayet basit bir kablo, her yerde bulunan kablolardan yani, ben bu kabloyu iyi bir marka ile degistirirsem , ses kalitesinde kulaklarım ile hissedecegim bir artıs olur mu, inanın bu cok muallakta oldugum bir durum, yani verecegim paraya deger mi fiyat/performans olayında, kusura bakmayın basit ve cok ustunden gecilmis bir konu oldugunun farkındayım, ama cevremde bu anlamda sistemi olan hic yok ve arada ki farkı dinlemek kısmet olmadı o yuzden bilemiyorum bunu

saglıcakla kalın

sayın @poser,
    X-FI ses kartı ile ampli arasında yaptığınız bağlantı COAX derken sanırım coaxiel kablo ile bağlantı yapılan S/Pdif dijital bağlantıyı kastediyorsunuz.
    çünkü analog derken sinyal analog formunda değil dijital formunda olup; s/pdif dijitall sinyalin COAX kablo ile taşınabildiğidir. ve bu COAX kablo, tos/link optical lazer bağlantıyı taşıyamaz. szin için değil. kafalar karışmasın.
    COAX kablo hem hem dijital hem analog sinyali taşıyabilir. sorunuza gelince her yerde bulunabilen
    bir kablo derken sanırım 2-3ytl lik kabloyu kastettdin. dijital bağlantında 0 ve 1 ne kadar kesin olsa da silinen mesajımda dedim ki taşıcıyı kablonun iletken malzemesi ve en önemlisi di-elektrik kılıf malzemesinin kaliteli oması iyidir.bu kalitede analog sinyal için önemlidir. lakin dijital s/pdif için çok cüzi bir durum ve dandik bağlantı yerine 10-20ytl lik birazcık daha kaliteli kablo kullanılması s/pdif için yararlıdır.
    sizin bağlantınızın ne sonuç doğuracağı belli değil.
    neden;
    ses kartın ses çıkış kalitesi,
    ses kartın kalitesi,
    kaynak dvd sinyali ne durumda_?,
    s/pdif coax veya tos/link arasında ciddi fark olmayabileceği,
    analog bağlantı yapsan s/pdif daha iyi çıkabilir,
    tos/link bağlantı yapsan analogtan daha iyi çıkabilir.
    s/pdif bağlantı yapsan tos/linkten iyi çıkabilir
    tos/link bağlantı yapsan analog ses iyi çıkabilir.

yani bunun kesin doğrusu yok.uydurmasınlar.

quote:

Pardon bir de, ben coax baglantı ile analog baglantıdan aldıgım sesten daha dolgun bir ses alıyorum music dinlerken , o kısımda bende mi bir sorun var ki acaba??
    saglıcakla kalın

yok tabi ki.
    ihtimallerden bir kaçını sıraladım ne mesela ses kartın ses kalitesi... profesyonel bir şey değil ki. ör. vereyim tv. kartını nere bir ekran kartı neresi?
    şöyle yaparsan bir değişime olur.bilgisayar ve ona harici DAC ekle o vakit bir anda dengeler değişiverir.ama menunsun ve bunu bir sorun zannetme. her zaman için kaynak sinyalin önemli olduğu akılda bulunsun.

• sevgili cantan zaman ayırdıgın icin tsk ediyorum, ki zaman zaman yazılarını okuma sansım oluyor,

en azından ben cevabımı aldım:), biraz daha kaliteli bir kablo edinmeye karar verdim sonuc olarak(bu anlamda referans edebilecegin bir marka olur ise cok memnun olurum), ve dedigin gibi baglantım ''coaxiel kablo ile bağlantı yapılan S/Pdif'' seklinde...
    Kendi kulagım ayarında konusmak gerekirse
    Optic ile coax arasında bir fark algılamadım ben kalite olarak
    Ama analog kısmına gelirsek , sahsi fikrim Coax in analog dan daha doygun ses verdigi idi.

coax baglantıyı kullanmamım asıl nedeni ise , analog baglantıda amfi nin bir cok ayarını disable etmesi,

ve ben musigi multi stereo dinlemeyi daha cok seviyorum

affınıza sıgınarak son bir sey, ses kartından amfinin SACD sine giris yaptım, ANALOG DIRECT dinlemek icin, bu anlamsız bir islem mi idi acaba, yani ses sanki daha sönük gibi geldi bana

sevgili cantan a ve tum fikirlerini paylasan arkadaslara yeniden tsk ediyorum

saglıcakla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poser -- 12 Şubat 2007; 17:44:03 >

• Selam,
    rica ederim bunlar çerez bana göre.bu arada dün dijitalş kablo kalitesinde s/pdif üzerinde durdum ama tos/link kablo da 20ytl kusur satılanlar tercih edilmeli. ne idüğü belirsiz çin malı 5ytlk lik ince kablolar tavsiye etmem.
    dostum referans olarak önereceğim bir kablo yok. kaldı ki dijital bağlantı için kullanacaksın. tos/link ve s/pdif arasında ciddi bir fark yok. tekno sa'da satılan AR pro series dijital bağlantı kablolarına bakabilirsin.

ses kartından amfinin SACD in girişine bağlamışsınız. anlamsız değil. ses kartından nasıl bir sinyal gönderiyorsun bilmem ama amfine CD in yapmışsın yada SACD in yapmışsın.anlamsız değil gereklide değil. analogue direct bile olsa.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SeLCuKuNus

the_cantan senin o uzun uzun yazdıklarını kimse okumaz boş boş yazı yazma millete sallıyosun diyip kendini dinlettirmeye çalışma ama birazcık daha kısa anlaşılır yazabilirdin neyse uzatsanda yazmışsın bişeyler zaten bu konuyu kapatın adamın sordugu soruya cvp veren bi kişi bile yok herkez kendi davasını açmış olmaz böle .!!!

ben hep okuyorum, cunku inan cogu kimsenin yapmıyacagı bir sey yapıyor, yazarken emek harcıyor, ki bundan dolayı bir kere daha tsk ediyorum kendisine, cok yeni olsamda bu isler de:) kendimce gayet simple bir sistemim olsada okuyorum belki anlattıkları benim icin sadece teoride kalıcak olsada yine de okuyorum

saglıcakla kalın

OZAMAN DÜZELTELİM THE_CANTAN SEENİN O YAZDIKLARINI SENİN GİBİLERDEN BAŞKASI DÜŞÜNEMEYENLERDEN BAŞKASI VE BİŞEYİ KABUL ETMEK İSTEMEYEN ARKADAŞLARDAN BAŞKASI OKUMAZ SİZ ARANIZDA SALLIYOSUN FLN DİYE DEVAM EDİN BİRBİRİNİZE AMAN KÜFÜR ETMEYİNDE NASIL ANLAŞIYOSANIZ ANLAŞIN O ARKADAŞLARINIZLA FORUM OLMASA ONUDA YAPIN ARANIZDA AMA FORUM İŞTE ŞANSIZLIK SİZİN AÇINIZDAN FORUM OLMASI NEYSE POOERPR ARKADAŞIM ALDIN CVBINI VEREBİLDİYSEM NE MUTLU BANA .!!!!

• quote:

slm arkadaşlar...
    philips HTR5000 ses sistemim ve hediyesi olarak 5410 dvd player ı bugün uzun aramalar sonucu teknosada buldum ve aldım fakat dvd yi ses sistemine koaksiyel kablo ile bağladığımda ses çok az çıkıyor.analog kablolarla bağladığımda ses cok farkediyor ve oldukça artıyor.bunun sebebi nedir sizce tüm akşam uğraştım işn içinden çıkamadım.
    2. sorunum da analog ses aldığımda dts i çalıştıramıyorum.dvde player ın dts ozelliği yok dts ozellikli bir dvd player alırsam bu sorun cozulurmu ??
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Basit bir şekilde anlaşılacak bir mesele ne kadar uzamış yahu...Arkadaşlar bildiklerinizi mi yarıştırıyorsunuz yoksa insanlara yardımcı olmaya mı çalışıyorsunuz?Analog bağlantıda sesin içerisinde gereksiz frekanslar bulunduğundan ses daha fazla gelir.Dijital bağlantıda ise ses süzüldüğü için belli oranda toplam ses şiddetinde düşme olur bu kadar basit!!!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.