Şimdi Ara

koaksiyel kablo ile analogdan aldığım sesin yarısını alamıyorum yardım ederseniz sevinirim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    philips HTR5000 ses sistemim ve hediyesi olarak 5410 dvd player ı bugün uzun aramalar sonucu teknosada buldum ve aldım fakat dvd yi ses sistemine koaksiyel kablo ile bağladığımda ses çok az çıkıyor.analog kablolarla bağladığımda ses cok farkediyor ve oldukça artıyor.bunun sebebi nedir sizce tüm akşam uğraştım işn içinden çıkamadım.
    2. sorunum da analog ses aldığımda dts i çalıştıramıyorum.dvde player ın dts ozelliği yok dts ozellikli bir dvd player alırsam bu sorun cozulurmu ??
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Coaxial, optic ve 9pinlik kablolar dijital bağlantı içindir. Dijital seste analog sese göre mutlaka azalma olur. Ama bu azalmanın sebebi, analogdaki fazla, rahatsız edici sesleri dijitalde almamanız, kaynağı olduğu gibi dinlemenizdir. Bunun için en iyisi de dvd uygulamalarıdır yoksa mp3 ve diğer stereo uygulamalarda coax veya optic bağlantı gerçekten uzaktır. Çünkü stereo sesler dijital değildir. Bu nedenle analog bağlantı en iyi sesi verir. Ama kullandığınız kaynak bir dvd video veya audio ise o zaman dijital bağlantı önerilir tabii ki imkanınız varsa.. Yoksa mecburen yine analog bağlantı tercih edilecektir. Bu sefer de ses fazla gelecektir. Dijital bağlantıda sesler kristal halde ve kaynağından olduğu gibi aynen, hiçbir değişikliğe uğramadan gelir.

dts de dolby digital gibi 5.1 ile başlayıp değişen bir dijital ses kodudur. Bunu çözebilen dvd player olması gerekir. Analog bağlantı ile dts ses alamazsınız. Analog bağlantı ile dts sesi alabilmeniz için dts çözebilen ses kartı kullanılması gerekir. Bu da encode olur, decoder olmaz, o nedenle gerçeği gibi olamaz yine.. Ancak benim bildiğim dvd playerlarda mutlaka dolby digital decoder vardır. Son çıkan dvd playerlarda dts çözücü de eklenmekte. Eğer dvd player'ınız bu 2 ses kodundan herhangi birini çözüyorsa zaten dijital ses alıyorsunuz demektir. Müzik dinlerken analog bağlantıya geçmenizi öneririm..

Saygılar...

• Evet arkadaşım wolverine'nin belirttiği gibi digital sinyaller süzülmüş ve sesin temizlenmiş halidir.Bu yüzden digital bağlantı yaptığında analog sese göre bariz oranda düşer ama ses pürüzsüz ve daha kaliteli hale gelir.Bütün frekansları tane tane alırsın.Bunun sisteminle bi alakası yok tamamen analog ve dijital ses formatlarıyla alakalıdır.Şöyle düşün akan bir nehrin önüne elekten bir set yaptığında önceki haline nazaran su miktarı düşer ama bu arada su da gereksiz atıklardan arınmış olur
  • wolverine arkadasima bir sorum olacak cevaplarsa sevinirim bir cd calarda baglantiyi digital yapmak miiyi yoksa analogmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: hi-fi MAN

wolverine arkadasima bir sorum olacak cevaplarsa sevinirim bir cd calarda baglantiyi digital yapmak miiyi yoksa analogmu

stereo sesi analog olarak almak ve hiçbir değişikliğe uğratmadan aynen dinlemek en iyisidir. cd çalardaki cd nin kodlanmış ses kalitesi önemlidir bunun için. stereo dinlerken işin içine decoderi sokup ses formatını değiştirmek kulaklara istenmeyen sesleri verecektir.
  • anladigim kadariyla bir cd nin gercek perfonmansi analog ses almakmidir?
  • optik dijital bağlantı en dandik bağlantıdan biri haberiniz var mı? optiği bu forumda marifet sananlar var ama ne diyeyim hayrını görsünler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok haklısın. kaliteli bir kablo ile koaksiyel bağlantıyı her zaman tercih ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

optik dijital bağlantı en dandik bağlant ıdan biri haberiniz var mı? optiği bu forumda marifet sananlar var ama ne diyeyim hayrını görsünler.
  • Arkadaşlar ne alakası var şimdi adamlar milyonlarca dolar yatırıyo optik konularına ve siz ahh canım oda neymiş bu kon. baglantı varken bu kablo nun fiyatı açık ara farkla iyi diye ben iyi demiyorum adamlar optik baglantıyı daha iyi oldugu için seçmişler ama siz bu yatırımları dünyanın yaptıgının tersini idda ederseniz boş zaman larımızı dolduramıcaz bu sitede demektir en iyisi gidin önce bi araştırın bu adamlar bunu neden tercih ediyo diye sonra tercih size kalsın hee buarada optik kablonun iki tarafıda altın kaplamalıdır bunun sebebinide bi araştırın sonra burda bazı bilmiyen arkadaşlara bilgi verip yanlış yönlendirirsiniz tmm_?_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLCuKuNus -- 9 Şubat 2007; 11:12:01 >
  • kulaktan dolma bilgilerle olmaz bu iş. hi-end cilerin birinci tercihi koaksiyeldir.
    quote:

Orjinalden alıntı: SeLCuKuNus

Arkadaşlar ne alakası var şimdi adamlar milyonlarca dolar yatırıyo optik konularına ve siz ahh canım oda neymiş bu kon. baglantı varken bu kablo nun fiyatı açık ara farkla iyi diye ben iyi demiyorum adamlar optik baglantıyı daha iyi oldugu için seçmişler ama siz bu yatırımları dünyanın yaptıgının tersini idda ederseniz boş zaman larımızı dolduramıcaz bu sitede demektir en iyisi gidin önce bi araştırın bu adamlar bunu neden tercih ediyo diye sonra tercih size kalsın hee buarada optik kablonun iki tarafıda altın kaplamalıdır bunun sebebinide bi araştırın sonra burda bazı bilmiyen arkadaşlara bilgi verip yanlış yönlendirirsiniz tmm_?_
  • quote:

Orjinalden alıntı: k_cetin

slm arkadaşlar...
    philips HTR5000 ses sistemim ve hediyesi olarak 5410 dvd player ı bugün uzun aramalar sonucu teknosada buldum ve aldım fakat dvd yi ses sistemine koaksiyel kablo ile bağladığımda ses çok az çıkıyor.analog kablolarla bağladığımda ses cok farkediyor ve oldukça artıyor.bunun sebebi nedir sizce tüm akşam uğraştım işn içinden çıkamadım.
    2. sorunum da analog ses aldığımda dts i çalıştıramıyorum.dvde player ın dts ozelliği yok dts ozellikli bir dvd player alırsam bu sorun cozulurmu ??
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Öncelikle arkadaşım dts analog sinyalle çalışmaz. Senin dvd playerini de değiştirmene hiç gerek yok. Sadece yapman gereken dvd player ayarlarından dts ses çıkışını kontrol etmen gerekiyor. Elindeki sistem zaten dts çözücü içeriyor yani. Ufak tefek karıştırırsan farkedersin sende.

Ayrıca da forumun bu kısmındaki bazı arkadaşların pek konular hakkında okumadıkları, yeterince araştırma yapmadıkları belli oluyor. Dvd medyasının kaydı ister çok kanallı (5.1, 6.1 gibi) ister iki kanallı olsun kayıt kesinlikle dijitaldir. Bu yüzden bu dijital kaydın dvd veya av recevier tarafından analog'a dönüştürülmesi gerekir. Buradaki tercih recevier olmalıdır. (tabi varsa) dijital bağlantıda en kayıpsız veriyi optik bağlantıyla elde edilir. Daha sonra diğerleri tercih edilir.

Eğer sizlerin analogda daha fazla ses elde ettiğiniz gibi bir durum varsa bilin ki bu kullandığınız dijital bağlantı kablosunun kalitesizliğindendir. Asla dijital bağlantıda söylediğiniz gibi bir kayıp sözkonusu değildir.

Ses yolculuğuna kayıt sırasında başlar. Sonuçta ortalama cd gerçek sesten saniyede 44100 ve ya 48000 kere örneklem alır. Dvd kaydı ise en çok saniyede gerçek sesten 96000 kere örneklem alır. Dvd audio ise (şahsen kullanıyorum) iki kanalda (stereo) gerçek sesten 192000 kere örneklem alır. yani gerçeğe en yakın ses diyebiliriz buna. Şimdilerde ortaya çıkan hd audio ise dvd audio standardındadır denilebilir.

Biz ne yaparsak yapalım ses kaybı baştan beridir vardır. Sadece direkt analog kayıt (plak) gerçeğe en yakın sesi içerir. Aynı dijital fotoğraf makinasıyla, analog fotoğraf makinalar arasındaki fark gibi. Kaliteli analog her zaman dijital olana göre aslına daha sadıktır. Fakat günümüzde analog kayıt artık pek tecih edilmiyor. Ekonomik sebebler vs.gibi.

En sıcak sesleri ve ayrıntıları yakalamak içinse kaliteli bir lambalı amfiye ve kaliteli bir pkap ya da cd çalar a ihitiyaç vardır. kaliteli dediğim cd çalarlar upsampling özelliğine sahiptirler yaklaşık fiyatları 2.500 ile 10.000 dolar arasında değişir.
    Bu gibi pahalı sistemlere müzik dinlemek için ihtiyaç duyulabilir. Ama film izlemek içinse ortalama bir sistem herşeye yetebilir.
    Herkese kolay gelsin.

• @kenai

Çok güzel bilgiler vermişsin teşekkür ederiz, ellerine sağlık.Bazı kavramlar yerine oturdu şimdi.Ancak kalite sıralamasında optik bağlantıyı ilk sıraya koymuşsun. Ben buna katılmıyorum.Koaksiyel bağlantı daha kayıpsız sesi iletir.Tek istisna mesafedir.Receiverın 5-6 mt uzaklıkta olması durumunda optik bağlantı daha iyi sonuç verir.Bunun dışında çoğumuzun bu uzaklıkta kullandğını düşünmüyorum. Bizim için koaksiyel en iyisidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenai
    Ayrıca da forumun bu kısmındaki bazı arkadaşların pek konular hakkında okumadıkları, yeterince araştırma yapmadıkları belli oluyor. Dvd medyasının kaydı ister çok kanallı (5.1, 6.1 gibi) ister iki kanallı olsun kayıt kesinlikle dijitaldir. Bu yüzden bu dijital kaydın dvd veya av recevier tarafından analog'a dönüştürülmesi gerekir. Buradaki tercih recevier olmalıdır. (tabi varsa) dijital bağlantıda en kayıpsız veriyi optik bağlantıyla elde edilir. Daha sonra diğerleri tercih edilir.

Eğer sizlerin analogda daha fazla ses elde ettiğiniz gibi bir durum varsa bilin ki bu kullandığınız dijital bağlantı kablosunun kalitesizliğindendir. Asla dijital bağlantıda söylediğiniz gibi bir kayıp sözkonusu değildir.

Ses yolculuğuna kayıt sırasında başlar. Sonuçta ortalama cd gerçek sesten saniyede 44100 ve ya 48000 kere örneklem alır. Dvd kaydı ise en çok saniyede gerçek sesten 96000 kere örneklem alır. Dvd audio ise (şahsen kullanıyorum) iki kanalda (stereo) gerçek sesten 192000 kere örneklem alır. yani gerçeğe en yakın ses diyebiliriz buna. Şimdilerde ortaya çıkan hd audio ise dvd audio standardındadır denilebilir.

Biz ne yaparsak yapalım ses kaybı baştan beridir vardır. Sadece direkt analog kayıt (plak) gerçeğe en yakın sesi içerir. Aynı dijital fotoğraf makinasıyla, analog fotoğraf makinalar arasındaki fark gibi. Kaliteli analog her zaman dijital olana göre aslına daha sadıktır. Fakat günümüzde analog kayıt artık pek tecih edilmiyor. Ekonomik sebebler vs.gibi.

yanlış...

koyuya aldığım yerler de tutarsız.maalesef.

• Arkadaşım mevzuyu anlayabileceğin şekilde açıkladım umarım faydalı olmuştur
  • Orjinalden alıntı: the_cantan

@kenai aşağıda ki kendi yazımda alıntının kırmızı koyu olan yeri ve yazımı oku...

Orjinalden alıntı: the_cantan

bazı noktalar karışık.
    mesela 1* dipnotun ne dmek istediğini tam anlamış değilim.

bu cümleye ne demeli... 192000 kez sampling yapılsın milyon kez oversampling yapsın yaramaz. hele gerçek ses dendi çüşşşş. gülmemek elimde değil.
    önce X-bit Quantization ne onu öğren gel.

öncelikle seviyesizleme (çüşşş) gibi. bildiklerinin benden fazla olduğunu düşünüyorsun sanırım.ama benim öyle yarışmak gib bir derdim yok. fakat okumadığın ve seviyesiz uslubundan iyi bir dinleyici olmadığın da belli oluyor. ayrıca iddialarına katılmıyorum, çünkü anlattıklarımı bizzat deneyerek yaşıyorum. 20 yıldır bu işlerle uğraşıyorum bunuda belirtmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenai -- 9 Şubat 2007; 21:42:51 >

• arkadaşlar bende optik olan seçimin daha iyi olucagını düşünüyorum.
    nedenim ; optik kabloda direncin olmamasıdır . coax cablo ne kadar kaliiteli olsada direnc olacagına inanıyoruym. ve bu diren sesi bozacaktır.

bu arada THE_CANTAN SENİ KİŞİLERE KARŞI OLAN ÜSLUPLARINDAN DOLAYI KINIYORUM !!!!
    ne olursa olsun çüşş , sen daha mitoz iken vs. . .

DİYE HİTAB EDEMEZSİN....
  • Hee buarada arkdaşlar konuyu açan arkadaşa cvp vermeyi unutturdular bize yaa arkadaşım analog sesi aldıgın yerde deyişime uruyo yani ses ordada belki ufak çaplı bi anfi yoluyla deyişime uruyodur ama uruyo bu anfi sesi yüksek gönderiyo senin elindeki anfiye mesala bende bi vcd var 2 kanala 35 watt rms verdigi için yamaha anfiye ondan baglantı yaptıgımda ses çok çok artıyo ama tabiki sadeligini yitiriyo azda olsa yapar sendede ..!!!
  • yazdıklarımı okurken bazı konuların yanlış anlaşıldığını farkettim. nedir bu gerçek ses kavramı, ben dvd veya cd deki kaydın gerçek ses olduğunu söylemedim. belirtmek istediğim kayıt esnasındaki sesti ama bunu nedense sanki cd veya dvd nin kendi içindeki sesi anlamışsınız. gelelim bağlantı seçeneklerine. ben bu topiğin açılmasına sebep olan sorudan yola çıktım sadece 3 bağlantı tipini ele almıştı arkadaş o yüzden. yoksa kendim firewire bağlantı kullanıyorum. yani tercih edilecekse; analog, coax yada optikten biri ben optik olanın daha başarılı olacağını söyledim. SACD ile DVD-AUDİO konusunda ise tercih kullanıcının kulağı ile ilgilidir, her ikisinin de sese olan yaklaşımı tamamen farklıdır. iki farklı kayıt tekniği kullanılır. ben her ikisinide test ettikten sonra dvd-audionun bana daha çok hitap ettiği farkettiğim için dvd audio kullanmaya başladım. ama demiyorumki sacd kötüdür, o da en az dvd audio kadar iyidir. tercih meselesi, bir başka deyişle kulağın algılaması. sesin recevierde çözülmesine gelirsek, benim cihazları aldığımda hala herhangi amfi dvd audio sesi bünyesinde çözemiyordu. aldığım cihaz olan dvd audio player sesi çözüp recevier e gönderiyor. ama söylemek istediğimi yine yineliyorum ses amfi de çözülürse daha başarılı olur. bunu da gayet basit bir örnekle açıklayayım. dahili dekoderi olan bir dvd playerle dolby dijital 5.1 kodlanmış bir filmi, analog 5.1 bağlantıyla (her ses kanalı için ayrı kablo kullanarak yani) bağlarsanız alacağınız ses optik bağlantı ve recevierde çözülen sesten daha başarılı olmayacaktır. ayrıca kimin kime neyi ispatlamaya çalıştığınıda anlamış değilim seviyesiz tarzdaki mesajları asla kaale almam ve cevap vermem. herşeyden çok daha önemlisi kullanılan cihazlar ve ara bağlantıları sağlayan her türlü kablolar yeterli kalitede olursa ortalama bir dinleyicinin ihtiyacını karşılar. ama tekrar dikkat çekeyim ortalama bir dinleyicinin. birde benim dediğim upsamling özelliğine sahip player konusuna ve neden pahalı olduklarına, bu cihazlar cd üzerinde mevcut olan seslerden yola çıkarak cd nin sınırlı olan kapasitesini sanal yollarlaen az iki veya daha fazla kat arttırlar. kimisi bundan oldukça hoşlanabilir. çünkü elindeki malzemelerle normal cd den yeterince verim alamıyordur artık.

• quote:

Öncelikle arkadaşım dts analog sinyalle çalışmaz. Senin dvd playerini de değiştirmene hiç gerek yok. Sadece yapman gereken dvd player ayarlarından dts ses çıkışını kontrol etmen gerekiyor. Elindeki sistem zaten dts çözücü içeriyor yani. Ufak tefek karıştırırsan farkedersin sende.

dts analog sinyalle çalışır. dijital çıkıştan dts zaten destekliyse (çoğu dvd çalarda dts digital out %99) dijital çıkış desteklidir.seçmeye vs. gerek yok.eski model dvd çalarlarda dts dijital çıkış olmaz. pioneer dv-505 gibi.kafadan 6 senelik cihaz.seçmeye gerek yok direkt s/pdif yada tos/lin çıkıştan çıkar.
    decoder-çözücü varsa seçilir; analog alınır.

quote:

en kayıpsız bağlantı dediğiniz optical tos/link'in s/pdif sinyale göre ne gibi kayıpsızlığı söz konusu? ikisi de kesin olan olan dijital sinyal kare dalga formu 0 ve 1 taşır.iletim kesindir.ne eksik ne fazla.
    bağlantı seçeneğinde sinyal kaynağının DAC çözücüsü iyiyse kaynakta çözülür ve analog ve kalitelide aktarılabilir. receiver illa her zaman iyi sonuç vermez. optical iletimin enterferans an etkilenmemesi ve hızlı iletim sağlaması(0.5, 1, 2mt. kısacık zaten.) dışında bir avantajı yok.
    ayrıca konular hakkında bazı arkadaşlar deyip araştırma yapmadıkları diyorsun. dostum yazın nelerle dolu. bize ayıp oluyor.

quote:

bu durumun kabloyla alakası yok.
    optimum kablo seçiminde bile
    analog sesin daha güçlü olduğu durum sizi şaşırtmasın. dijital kaynakta(dvd, cd çalar.) çözülen analog sinyalin güçlü ve kaliteli olması bir sürpriz değildir.
    dediğin gibi dijital bağlantı kayıp sözkonusu değilse; kablo nasıl suçlu oluyor? tutarsızlık değil mi. analog sinyal için desen anlarız da.

quote:

örneklem mi. gülüyorum sadece.açıklamasını yaptım. Quantization nedir incele.
    dvd-audio gerçek ses demek doğru değil. ben de Blue-ray Disk en iyisi der; dvd-audio da karşı SACD tabirinle gerçek ses diyebiliriz desem olur mu?

quote:

yukarıda ki mesajda arkadaşın sorduğu soru için üç bağlantıdan optik iyidir deyip; ''bazı arkadaşlara'' taş neden atıyorsun?

ayrıca o soruya da geleceğim.

quote:

En sıcak sesleri ve ayrıntıları yakalamak içinse kaliteli bir lambalı amfiye ve kaliteli bir pkap ya da cd çalar a ihitiyaç vardır. kaliteli dediğim cd çalarlar upsampling özelliğine sahiptirler yaklaşık fiyatları 2.500 ile 10.000 dolar arasında değişir.
    Bu gibi pahalı sistemlere müzik dinlemek için ihtiyaç duyulabilir. Ama film izlemek içinse ortalama bir sistem herşeye yetebilir.
    Herkese kolay gelsin.

upsampling de ahım şahım bir şey değil ki.elzem değil.

kaliteli CD çalarda 192 kHz işleme ihtiyac duymayabilir. 48.1kHz le de işine bakar. ; şu sırada tüketici piyasasında ki cihazlar da d var. fark nerde? DAC dönüşümde bile upsampling e ihtiyaç yok. upsampling den daha önemli şeylerde var.

quote:

yazdıklarımı okurken bazı konuların yanlış anlaşıldığını farkettim. nedir bu gerçek ses kavramı, ben dvd veya cd deki kaydın gerçek ses olduğunu söylemedim. belirtmek istediğim kayıt esnasındaki sesti ama bunu nedense sanki cd veya dvd nin kendi içindeki sesi anlamışsınız.

alırız tabi ''bazı arkadaşlar incelemeden okumadıkları araştırma yapdıkları belli oluyor'' diyordun. ne oldu sonra. zaten kayıtta kayıp olan kyıplı mevcut sinyali yerde optiği dijital bağlantıda en iyi yere koyman saçmalık. s/pdif bağlantı ile ne farkı var acaba? tepkimizi mazur görün ama maalesef.

quote:

gelelim bağlantı seçeneklerine. ben bu topiğin açılmasına sebep olan sorudan yola çıktım sadece 3 bağlantı tipini ele almıştı arkadaş o yüzden. yoksa kendim firewire bağlantı kullanıyorum. yani tercih edilecekse; analog, coax yada optikten biri ben optik olanın daha başarılı olacağını söyledim. SACD ile DVD-AUDİO konusunda ise tercih kullanıcının kulağı ile ilgilidir, her ikisinin de sese olan yaklaşımı tamamen farklıdır. iki farklı kayıt tekniği kullanılır. ben her ikisinide test ettikten sonra dvd-audionun bana daha çok hitap ettiği farkettiğim için dvd audio kullanmaya başladım.

yukarıda ki alıntıda hiç de 3 bağlantı seçeneğini ele almamışsınız.tiyatro geliyor bana.
    dvd-audio kullanıyorum diyordun. ne zaman başladın firewire kullanmaya?

optik dandik bağlantılardan biri bunu bilin.i yi olur veya olmaz. biri şunun der biri bunu der; ilgilendirmez. firewire bağlantını nerede kullanıyorsunuz? hangi sistemle sadece kullanıcı için fikir almak.en iyi dijital aktarımdan biri ve optik lazerle çalışmıyor.bu bile fikir veriyor.
    önce ki SACD ve dvd-audio için sorduğum sorulara cevap verebilirdiniz ki doğruya ulaşalım.
    DVD-Audio için gerçek ses derken sadece size göre en iyi olduğunu(size daha çok hitap ettiğini değil.) başta söyleseydiniz bir şey demezdik. ama hem itham hem doğru sandığın iddiaların çürüyünce son mesajımda yazdığım gibi. moderetor arkadaştan o mesajı rica edeceğim.

quote:

ama demiyorumki sacd kötüdür, o da en az dvd audio kadar iyidir. tercih meselesi, bir başka deyişle kulağın algılaması. sesin recevierde çözülmesine gelirsek, benim cihazları aldığımda hala herhangi amfi dvd audio sesi bünyesinde çözemiyordu. aldığım cihaz olan dvd audio player sesi çözüp recevier e gönderiyor. ama söylemek istediğimi yine yineliyorum ses amfi de çözülürse daha başarılı olur.

tamamen asılsız.

quote:

bunu da gayet basit bir örnekle açıklayayım. dahili dekoderi olan bir dvd playerle dolby dijital 5.1 kodlanmış bir filmi, analog 5.1 bağlantıyla (her ses kanalı için ayrı kablo kullanarak yani) bağlarsanız alacağınız ses optik bağlantı ve recevierde çözülen sesten daha başarılı olmayacaktır.

kendini zaten bloke etmişsin.

dvd veya harici decoder çözücüde çözülen 5.1 kod'un 5.1 analog kablo ile av alıcı ampliye direkt gönderildiğinde dijital bağlantıyı çok rahat alt edeceği; şansı yüksektir. optik bağlantı her daim iyi değildir. optik receiver da çözülmesi bazan iyi olur bazan iyi olamayabilir. aklında bulunsun.

quote:

ayrıca kimin kime neyi ispatlamaya çalıştığınıda anlamış değilim seviyesiz tarzdaki mesajları asla kaale almam ve cevap vermem.

ben anladım seni.

quote:

herşeyden çok daha önemlisi kullanılan cihazlar ve ara bağlantıları sağlayan her türlü kablolar yeterli kalitede olursa ortalama bir dinleyicinin ihtiyacını karşılar. ama tekrar dikkat çekeyim ortalama bir dinleyicinin. birde benim dediğim upsamling özelliğine sahip player konusuna ve neden pahalı olduklarına, bu cihazlar cd üzerinde mevcut olan seslerden yola çıkarak cd nin sınırlı olan kapasitesini sanal yollarlaen az iki veya daha fazla kat arttırlar. kimisi bundan oldukça hoşlanabilir. çünkü elindeki malzemelerle normal cd den yeterince verim alamıyordur artık.

upsampling ses'te çok iyi bir şey zannetmeyin. yaramaz aklında bulunsun. cd sesini sanal nasıl arttırıyorlar? kelimenin anlamına dikkat ettin mi?
    192 yada 96kHz upsampling örneklem deyip cevap verirken nerede hata yaptığını farkedeceksin. upsampling taktın durdun. phiplis sony red book'ta 16 bit ne diyor.
    CD çalarda önemli olan okuyucu mekanizmadır. bu mekanizma işini beceremiyorsa sampling ihtiyaç duyar ki aslında sampling örnmeklemeden ziyade işi filtreleme dir. bunu niye ihmal ediyorsun bilmem.(bilmiyosun diyeceğim de foruma uygun insanlarız vesselam.) diyeceğim DAC ın yapacağın en iyi şey yapabilirse upsampling ve filtrelemeye ihtiyac duymadan analog dönüşümü başarması. transnsport önemli. PS besleme, mekanizma..
    sampling ihmal etmiyorum yanlış değerlendirmeyin.
    ama sampling herşey değil.güya pahalı markalarda varmış ne yazar. adamlar sampling i istenirse devre dışı bırakmaya izin vermişler. ses i etkisi her zaman belli ve/ya iyi olmaz. örnek AQVOX

http://www.aqvox.de/index_en.html

Alman firması ve aletin tasarımı CEC-DAC'ların da tasarımını yapan Candeias Engineering tarafından yapılmış.
    aslında uzatmamaya çalışıyorum. bilmediğini bilmeyenler ne yaptığının farkında olsa veya yanlışı doğru diye sunmaslar bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 12 Şubat 2007; 12:05:56 >

• hafta sonu mesaj atmıştım kayboldu herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 12 Şubat 2007; 12:09:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.