Şimdi Ara

Koaksiyel ve optik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir 5.1 ses sistemi aldım. Baktım giriş olarak koaksiyel ve optik girişler mevcut. Ben bu tür bir cihazı ilk defa kullanıyorum. Birkaç sorum olacak, yanıtlarsanız çok mesut ve bahtiyar olurum.

1. Bu iki bağlantı da sadece (kendilerine özel) tek bir kabloyla mı bütün hoparlör sistemine sesi taşıyabiliyor? Eskiden her kanal için neredeyse ayrı bir kablo kullanmam gerekiyordu?
    2. Koaksiyel bağlantının kablosu, iki ucunda tos soket olan bir kablo mudur? Kutudan iki ucu tos soketli siyah bir kablo çıktı. (Kılavuzda fazla bir bilgi yok maalesef?)
    3. Optik bağlantı kablosu da sanırım tek bir tane kablo. DVD player'dan hoparlöre bir tek o ucu ışıklı kabloyu çekince ses için başka bağlantıya gerek kalmadığını tahmin ediyorum.
    4. Koaksiyel mi, optik mi? Hangisi daha güzel ses verir?

Sorularım alakanıza mazhar olursa çok mutlu olacağım. Selamlar, sevgiler.

lektem71 (yaş otuzaltı)

• Evet tek bir kabloyla dijital ses alıyorsun.Hem optik kablo ile hem de koaksiyel kablo ile dijital ses alabilirsin.Optik ile coaxiyel arasında pek bir fark yoktur.Çok çok uzun bağlantılarda optik kablo tavsiye edilir.Bence koaksiyel bağlantı daha ucuza geldği için o tür bağlantıyı tercih edebilirsin.

Koaksiyel ve optik

Koaksiyel ve optik

• Tüm Audiophille ve teknoloji uzmanları Coaxiel bağlantıyı kullanır ve tavsiye eder.

Hatta bendeki anfinin kitabında bile, OPtik ve Coaxiel bağlantı şeklinden bahsederken altında Coaxiel bağlantı şeklini kullanmanızı tavsiye ederiz şeklinde bir dip not var.
  • Bir bildikleri var herhalde! :)
    Teşekkürler
  • tercih meselesi ... ben optik kullanıyorum mesela ama dendiği gibi koaksiyel tavsiye ediliyor,bu demek değil ki optik kesinlikle kötüdür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.