Şimdi Ara

KOÇ-ODTÜ-BOUN-BİLKENT CENG ARASINDA KALANA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın dostum bu dörtlüden birisini tercih edecek. Bulunduğumuz şehir Ankara’ya yakın olduğu için gidiş-geliş kolaylığından ODTÜ’yü veya Bilkent’i yazmayı düşünüyor. Aralarında Bilkent bir adım önde gibi dursa da Koç ve BOUN etiketini de bir çırpıda silmek ona zor geliyor. Bu dörtlü arasında sizce büyük bir network veya seviye farkı olur mu? Ya da İstanbul yazmadığı için ilerde pişman olur mu?

(İlerde teknoloji girişimcisi olmak gibi bir hedefi var)

• Ankara'ya yakın olduğu için Bilkent yazması iyi olur sanki. İstanbul yazmaması network açısından sıkıntı yaratmaz, network olarak da Türkiye için Boun diğerkilerden biraz öndedir ama önemli bir fark asla yok. Girişimcilik konusu ise kişiye bağlı bir şey, yazdığı üniversiteyle alakası oldukça az.
  • sabanci varken 2.kaliteler cs bolumunde.
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Naptınız hocam adam zaten kararsızdı, şimdi 5 seçenek arasında kalacak
  • Ankara'ya yakın olduğu için Bilkent yazması iyi olur sanki. İstanbul yazmaması network açısından sıkıntı yaratmaz, network olarak da Türkiye için Boun diğerkilerden biraz öndedir ama önemli bir fark asla yok. Girişimcilik konusu ise kişiye bağlı bir şey, yazdığı üniversiteyle alakası oldukça az.
  • Sanırım en mantıklısı bilkent..
  • Mühendislik= sabancı
    Aslında her bölüm okunur burada ama özellikle mühendislik için çok geniş bir bütçe ve araştırma imkanı söz konusu.
    Girşimcilik demişsin, Sabancı kadar girişimleri destekleyen bir yer bilmiyorum. Sık sık start up kuruluyor, sucool denen oluşum ile de fonlar alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanmayanhaber -- 10 Ağustos 2020; 9:4:45 >
  • Hemen sabancı yazıyorum hocam çok teşekkürler hayatımı kurtardınız
  • Onu bunu bilmem ben bilkentciyim arkadaş
  • donanmayanhaber D kullanıcısına yanıt
    sabancıyı savunmak için aylık 400 tl para alıyorsunuz herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: functionmachine

sabancıyı savunmak için aylık 400 tl para alıyorsunuz herhalde?
    Burada her okulu savunan insan var. Neden bu sene forumda sanki Sabancı'yı anlatan insanlar para alıyormuş gibi bir algı yaratılıyor anlamadım. Gerçekten donanımhaberde bunu yapmaya ihtiyaçları var mı sanıyorsunuz? :D İnsanlar okullarını seviyor ve anlatmaya çalışıyor, ya da okulu biliyor söylüyor işte.
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    Hayır, tanıtım ekibinde değilim
    Bu okulu gönüllü olarak tanıtıyorum çünkü tanıtılmayı hak eden , imkanları geniş, başarılı bir okul. Herkes üniversitesini tanıtıyor burada, neden size Sabancı battı?
    Tanıtımcıların görevleri kampüsü gezdirip online görüşme yapmak ayrıca, donanımhaber kapsam dışı ve 400 TL' den çok alıyorlar bu arada
  • Arkadaşınızın ailesinin ekonomik durumu nasıl? Eğitim olarak çok aham şaham farkları yok bu saydığın üniversitelerin ve birini seçmek daha çok zevk meselesi çünkü hepsinin kendince artıları var. Çalışan hocaların geçmişine bakıp yönelmek istediği alanda tecrübeli hoca barındıran okulu seçmesi mantıklı olabilir.

Savunma sanayi düşünüyorsa eğer Odtü daha mantıklı bir seçim olacaktır fakat istemiyorsa İstanbul'daki üniversiteleri düşünmeli.

Bence ekonomik durumu daha iyice ise Bilkent düşünebilir, ekonomik durumu kötüyse de Boun veya Odtü. (ki bu benim yapacağım tercih yerinde olsam çünkü Bilkent'in kalilteli fiziksel imkanları var.)
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Sanırım en mantıklısı sabancı...
  • Sabanci
    Diger uniler TR960001200914000016****60 ibanima yollayacaginiz yesillerle sizin reklaminizi yaparim. Diğer 4 hane icin pm
  • Bilkent trolleri bu forumda nedense hiç eleştirilmiyor. En büyük Bilkent, yaşasın Bilkent. Harvard, Stanford, MIT, Bilkent...
  • Network istiyorsa Boğaziçi yazmalı
  • Tats T kullanıcısına yanıt
    Ortalama bir ekonomik durumları var. Memur çocuğu
  • The Prince of Dorne kullanıcısına yanıt
    Hocam istediğiniz üniversitelerin akademik kadrosunu araştırıp dediğiniz alanda geçmişi olan daha çok hoca barındıran üniversitelere bakmanız yardımcı olabilir.

Boun'un ceng'in çeşitli alanlarında hoş projeleri var ama teknoloji girişimciliği alanında var mı bilmiyorum.

Sabancı'nın CS eğitimi ve imkanlarının kaliteli olduğunu duydum (ki Bilkent için de öyle).

Koç daha endüstriye yönelik bir eğitim veriyor.

Odtü ise daha geleneksel.

Ben bir Odtülü olarak Bilkent veya Sabancı'nın arkadaşınız için daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum

Hangi üniversiteyi seçerseniz seçin hepsi ülkenin en iyi üniversiteleri ve pişman olacağınızı sanmam (belki odtü'de pişman olursunuz bir ihtimal).
  • Bunların hepsi kaliteli. Açıkçası kampüslerini gezsin ve en çok duygusal bağ kurabildiği yeri yazsın. Ben Bilkent Bilgisayar son sınıf öğrencisiyim. Bu saydığınız okullar içinde Bilkent ve Odtü'yü bir tık önde görüyorum. Fakat her şey akademik kaliteden ibaret değil. Bence bu bölümlerin herhangi birinde okumak diğerlerinde okuyanlara göre çok ekstra bir artı değer katmaz. Tamamen kişiye bağlı yani. Bu yüzden en mutlu olabileceği yeri seçebilmesi için kampüse gidip hocalarla filan konuşmasını tavsiye ederim. Ben Bilkent'in akademik açıdan bu saydıklarınızın en güçlüsü fakat sosyal açıdan en zayıfı olduğunu düşünüyorum. Bir arkadaş Bilkent-Sabancı karşılaştırması istemiş ona da Bilkent ile daha fazla fikir vermek açısından şunu yazmıştım:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144996627

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.