Şimdi Ara

koç üniversitesi yurtları nasıldır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
10.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Brothers of Metal

quote:

Orijinalden alıntı: gegecht

quote:

burs kesme gibi bir durum var mı

bir de okul içi yatay geçiş kolay diye bir şey duydum doğru mudur

hazırlık artı 4 yıl burs garanti. asla kesme söz konusu deil. çap yaparsan hazırlık artı 5 yılmış. eğer okulu uzatırsan sadece kaldığın derslerin parasını veriyosun. yani okulu yarım sene uzatsan yarım dönem parası vermicekmişin.

ders parası derken.. yine pahalı olmaz mı hacı

heralde şu şekilde oluyo. bi sene boyunca koç ta okusan 30.000 küsür bişi verceksin. diyelim bi senede 10 ders görüyosun normalde. sen 1 dersten kalmışsan o paranın 10 da birini ödüyosun. şu an orda okuyan biri söledi bana

• quote:

hocaları kolay olduğunu söledi. herangi bi not ortalaması falan da tutturman gerekmiyomuş. ama niçin daha üniye girmeden yatay geçiş düşünüyosun
  • quote:

quote:

hocaları kolay olduğunu söledi. herangi bi not ortalaması falan da tutturman gerekmiyomuş. ama niçin daha üniye girmeden yatay geçiş düşünüyosun

çünkü asıl istediğim bölüm değil kimya biyoloji mühendisliği, puanım da bir tek oraya yetiyor. diyeceksin ki niye başka üniversiteye gitmiyorsun istediğin bölüm için, imkanlarının koç kadar iyi olacağını sanmıyorum ve yurt parasıyla falan uğraşmak istemiyorum. peki neye göre geçiş yapılıyormuş, nota bakmıyorlarsa.

ayrıca ders parası o şekildeyse bayağı fazla be hocam.. düşünsene 4 dersin kaldı 12 milyar yapar .

• kim. biy. mühendisliğinin iyi olduğunu duydum ama ilgini çekmiyorsa o ayrı. kalma konusuna gelince diğer vakıf ünileri için duyduğun para kazanmak için milleti bilerek bırakıyolarmış olayı burada pek geçerli deiimiş. ama kalmayı kafana koyduysan 12 milyarı 5 yılda biriktirmeye bak:) senin de dediğin gibi koç çok ii bi üniversite. öğrenciyi zor durumda bırakmıyolarmış. eğer adam bölümü gerçekten deiştirmek istiyosa önüne fazla engel koymuyolarmış. geçen fizikten ekonomiye geçecek biriyle konuştum ondan öğrendim bunları.
  • yatay geçişte belli bir not ortalaması istemese bile, o bölüme geçiş yapmak isteyenler arasında notlarının üst sıralarda olması gerekir. herkesin geçmek istediği bi bölüme düşük bi ortalamayla geçmen zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liliala

yatay geçişte belli bir not ortalaması istemese bile, o bölüme geçiş yapmak isteyenler arasında notlarının üst sıralarda olması gerekir. herkesin geçmek istediği bi bölüme düşük bi ortalamayla geçmen zor.

geçişi zorlaştıran şeylerden birisi de yök ün kuralları. her bölüm kontenjanına göre diğer bölümlerden öğrenci alıyor. ama yine de koç da yatay geçiş diğer ünilere göre daha kolaymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: liliala

tam burslulara 4 kişilik oda veriliyor sanırım genelde. ilk 300 içindekilere 2 kişilik oda veriliyormuş. yurtların çoğunda banyo-tuvalet ortak, her katta ortak mutfak var falan. ben 3 sene önce bir gidip görmüştüm, 4 kişilik odalar baya dar görünüyordu ama sanırım yeni yurtlar da yaptılar arada, şu anki hali nedir tam bilmiyorum.
    ben de Koç'a gideceğim sanırım, en azından ilk dönem yurtta kalıcam gibi görünüyor. hangi bölüm düşünüyor kardeşin?

uluslararası ilişkiler düşünüyo tam burslulara verilen 370 tlden haberi yoktu, şimdi ciddi ciddi koçu da düşünüyo

• not istemediği kesin mi. koçun sitesinde de nottan bahsetmiyor ama bi mezunla konustum 3.00 ort istiyor dedi.
  • quote:

not istemediği kesin mi. koçun sitesinde de nottan bahsetmiyor ama bi mezunla konustum 3.00 ort istiyor dedi.

3.00'ı çap için istiyo. bende mezunla konuştum. bölüme geçmek isteyenler içinde yüksek not ort olanlara bakıyolar ama.
  • quote:

quote:

not istemediği kesin mi. koçun sitesinde de nottan bahsetmiyor ama bi mezunla konustum 3.00 ort istiyor dedi.

3.00'ı çap için istiyo. bende mezunla konuştum. bölüme geçmek isteyenler içinde yüksek not ort olanlara bakıyolar ama.

allah allah konuştuğum kız yanlış biliyormuş o zaman e abi niye koçta geçiş kolay diyorlar ki öyleyse, yükseklere bakıyorlarsa zordur yine yani ne bileyim enteresan.

• quote:

quote:

quote:

allah allah konuştuğum kız yanlış biliyormuş o zaman e abi niye koçta geçiş kolay diyorlar ki öyleyse, yükseklere bakıyorlarsa zordur yine yani ne bileyim enteresan.

ya diğer okullara göre kolaylığı şöyle, 1. sınıfta her öğrencinin alması gereken bir ortak çekirdek programı var. yani uluslararası ilişkiler okuyanla moleküler biyoloji okuyanın (bölümleri salladım) 1. sınıftaki ders programı hemen hemen aynı. bu sayede eğer geçiş yapabilirsen ondan sonrası daha rahat yani diğer okullara göre

• quote:

arkadaşlar koç üniversitesini tercih etmeyi düşünüyorm. yurtlar hakkında bilgi verebilir misiniz. ayrıca istanbulda oturuorm. yurt çıkmama ihtimali var mı

Koç Üniversitesinde iki ayrı lokasyonda yurtlar vardır. İlki Ana Kampus diğeri ise Batı Kampüsüdür.

Batı Kampusunun ana kampuse mesafesi yaklaşık 3-4 km dir ve ana kampus ile arasında ücretsiz sürekli münibüs link seferleri vardır.

Batı kampusunde odalar iki kişiliktir ve hazırlık dil okulu burada bulunmaktadır. Genelde hazırlık okuyan öğrenciler bu kampuste kalmaktadır.

Ana Kampuste 4 kişilik odalar daha yaygındır. Ana kampusde İki kişilik yada tek kişilik odalar pahalıdır.

Hangi kampuste hangi tip odada kalınacağını öğrenciler seçmektedir. Şu anki yurt kapasitesi ile açıkta kalmak mümkün değildir.

Buna rağmen yurt yerleştirmesi öğrencinin ikametgahının okula uzaklığı ve sınavdan aldığı başarı puanına göre yapılmaktadır.

Yurtlar oldukça temiz ve lüks bir oteli aratmayacak türdendir. Oda türüne göre yurt ücretleri yarım yıl için 2000-3000 TL dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ronaldinho07

tam burslulara yurt ücretsiz mi?

http://adaylar.ku.edu.tr/burslar

Burslarımız

Koç Üniversitesi'nde her 3 öğrencisinden 2'si bursludur.
    Burslar karşılıksızdır. Normal eğitim-öğretim süresince devam eder. (Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl; Hazırlık Programı'nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için dört yıldır. Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı altı yıldır.Çift anadal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı artı beş yıldır.)
    Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamazlar.
    Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversite'nin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam eder.
    Herhangi bir burs kontenjanından Koç Üniversitesi'nin bir lisans programına yerleşip bu programı tamamlamış veya ayrılmış olanlar herhangi bir burs indiriminden yararlanamazlar.
    Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.
    Başarı Bursları: Koç Üniversitesi'nin tam burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs;

eğitim-öğretim ücretini,
    masraflarına katkı olarak 10 ay süreyle aylık burs desteğini,
    öğrencilerin yurtlarda kalmasını kapsar.
    Başarı bursları aşağıdaki kategorilerden oluşur:

Semahat-Nusret Arsel ve Suna-İnan Kıraç Üstün Başarı Bursu

Koç Üniversitesi'nin çeşitli programlarına Tam Burslu olarak en üst sıralamalarda yerleştirilecek 30 öğrenciye verilecektir. Bursların en az 3'er adedi Hukuk ve Tıp Fakültelerine ayrılmıştır. Üstün Başarı Bursu;

eğitim-öğretim ücretini,
    masraflarına katkı olarak 10 ay süreyle ayda 530 TL burs desteğini,
    öğrencilerin arzu ettikleri takdirde yurtlarda 2 kişilik odalarda ücret ödemeden kalmasını,
    öğretimleri süresince ders kitabı giderlerini,
    2011–2012 ders yılında bir seferlik 2.000 TL’lik giriş başarı ödülünü kapsar.

Özel Başarı Bursu

Tam Burslu bir programa yerleştirilen öğrenci yerleştirildiği puan türünden LYS sıralamasında ilk 300 öğrenci içindeyse Özel Başarı Bursu'ndan yararlanır. Bu öğrencilere sağlanan burs;

eğitim-öğretim ücretini,
    masraflarına katkı olarak 10 ay süreyle ayda 470 TL burs desteğini,
    öğrencilerin arzu ettikleri takdirde yurtlarda 2 kişilik odalarda ücret ödemeden kalmasını,
    öğretimleri süresince ders kitabı giderlerini,
    2011–2012 ders yılında bir seferlik 1.500 TL’lik giriş başarı ödülünü kapsar.

Yüksek Başarı Bursu

Tam Burslu bir programa yerleştirilen öğrenci yerleştirildiği puan türünden LYS sıralamasında ilk 1000 öğrenci içindeyse Yüksek Başarı Bursu'ndan yararlanır. Bu öğrencilere sağlanan burs;

eğitim-öğretim ücretini,
    masraflarına katkı olarak 10 ay süreyle ayda 420 TL burs desteğini,
    öğrencilerin arzu ettikleri takdirde yurtlarda ücret ödemeden kalmasını,
    öğretimleri süresince ders kitabı giderlerini kapsar.

%100 Burs (Tam Burs)

Koç Üniversitesi'nin Tam Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs;

eğitim-öğretim ücretini,
    masraflarına katkı olarak 10 ay süreyle ayda 370 TL burs desteğini,
    yurtlarda ücret ödemeden kalmasını kapsar.

Diğer burs imkanları aşağıdaki kategorilerden oluşur:

%50 Burs (Destek Bursu)

Koç Üniversitesi'nin %50 Burslu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinin yarısını kapsar.

%25 Burs (Kısmi Burs)

Koç Üniversitesi'nin Kısmi Burslu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinin dörtte birini kapsar.

• koç üniversitesinde paranız yoksa ve bursluysanız 4 kişilik kampüse en uzak yurtlardan kurtulamazsınız. çünkü o odalar en ucuzlarıdır.ne yazık ki durum bu. kuzenimin yurdu 2 yıldır bu şekilde ve etrafındaki çoğu burslu aynı imiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peksukela

koç üniversitesinde paranız yoksa ve bursluysanız 4 kişilik kampüse en uzak yurtlardan kurtulamazsınız. çünkü o odalar en ucuzlarıdır.ne yazık ki durum bu. kuzenimin yurdu 2 yıldır bu şekilde ve etrafındaki çoğu burslu aynı imiş.

En uzak mesafe dediğiniz nedir ?????

Koç Üniversitesini bilmeyen biri için bu ne ifade ediyor sizce ???

Siz belli ki bilmiyorsunuz, o halde ben izah edeyim.

En uzak mesafe dediğiniz şey TAM 500 METRE...

Bu 500 Mt mesafe en uzak yurt ile Sınıf arasındadır...

Buna uzak diyorsanız, söyleyecek söz yok demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IBM/As400 -- 1 Ağustos 2011; 23:21:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBM/As400

quote:

Orijinalden alıntı: peksukela

koç üniversitesinde paranız yoksa ve bursluysanız 4 kişilik kampüse en uzak yurtlardan kurtulamazsınız. çünkü o odalar en ucuzlarıdır.ne yazık ki durum bu. kuzenimin yurdu 2 yıldır bu şekilde ve etrafındaki çoğu burslu aynı imiş.

En uzak mesafe dediğiniz nedir ?????

Koç Üniversitesini bilmeyen biri için bu ne ifade ediyor sizce ???

Siz belli ki bilmiyorsunuz, o halde ben izah edeyim.

En uzak mesafe dediğiniz şey TAM 500 METRE...

Bu 500 Mt mesafe en uzak yurt ile Sınıf arasındadır...

Buna uzak diyorsanız, söyleyecek söz yok demektir.

Alıntıları Göster
    hocam adam zaten koç yurtları arasındaki en uzak yurt demiş demek diğerleri 500 metereden yakın. bol paragraf öneriyom size

bu arada up

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0786DE130

hocam adam zaten koç yurtları arasındaki en uzak yurt demiş demek diğerleri 500 metereden yakın. bol paragraf öneriyom size

bu arada up

Alıntıları Göster
    hocam 8 yıllık gönderiyi neden hortlatıyorsun, ben de ulan burslulara yurt ücretsiz değil ki diye bakıyorum gönderiye
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.