Dün markete gittim fındığın kilosu 73 lira olmuş! AA. artık. (anadolu ajansı) |
Kocaeli'de 18 yaşındaki genç intihar etti: Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum (6. sayfa)

-
-
2000 depreminden önce evler kesinlikle oldukça ucuzdu. Ümraniye'de 20.000 30.000 liraya epey güzel evler alınabiliyordu.
Hatırlıyorum 15.000 lira para vardı da bizimkiler daire almak yerine dükkana kiraya girmişlerdi tekstil üzerine.
-
Kesinlikle haklısınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
formun yarısı aöf okuyup askerlik yapmaktan kaçar lakin bitirincede ben üniversite mezunuyum iş bularmıyorum devlet bana iş versin diyor.
-
İNTİHARDAN AFORİZMA!
İntihardan aforizma üretenler, kişilik bozukluğunu karakter göstergesi olarak gösteriyor.
Furkan denen bir çocuk, 'ilgisizlik', 'gelecek kaygısı', 'her şeye inancını kaybetmek', `ev ve araba sahibi olamayacağını' düşünerek intihar ediyor. İntihar notunu sosyal medyadan paylaşıyor. Ve milyonlarca kişi bu üzücü duruma; neredeyse, 'aferin', 'ne akıllı çocukmuş' 'kahraman' diyerek methiyeler düzüyor.
Her türlü zorluk karşısında direnen milyonlarca insana haksızlık edilmiş sayılmıyor mu...?
Gelecekle ilgili umutsuzluk aşılama furyası ne kadar tuhaf değil mi?
İnsanlık her şeye doymuş gibi sanki...
Hayatta kalmak, sevdikleri için mücadele etmek. Kutsal saydığı her şey için nefesini harcamak, aldığı her nefes sağlıklı olduğu her an için şükr etmek.
Sadece sevdiklerinin mutluluğu ile mutlu olabilmek.
Yılmamak, inancı, ailesi, ülkesi, değerleri ve insanlık için fedakarlık yapmak.
Mücadele etmek. Her türlü olumsuz şartta, acıda, hüzünde herkese gülümseyebilmek. Ekmeğini paylaşmak, sadece kendi yaralarını değil insanların ve hayvanların yaralarını kapatmaya çalışmak, ne zaman başarısızlık oldu.
Mutluluk zengin olmak mı?
Mutluluk araba ev sahibi olmak mı?
Bu dünyada yoksulluğa, hastalıklara, savaşlara karşı direnen ecdadımızın kemiklerini sızlatmak, hatta bu mücadeleyi henüz yaşayan güzel insanların mücadelesine umutsuzluk aşılamak akıllılık mı?..
Gençlere intiharı özendirmek, 'Güzel cümlelerle intihar etmiş aferin' demek nasıl bir akıllılıktır?
Bir insan kendi değerini, başka fertlerin gözünde, itibarını insanların değerlendirmesinde arıyorsa zaten bitmiştir.
Erdem sahibi olmak, onur, karakter, vicdan, güçlü bir kalbe sahip olmak, dürüstlük, adil olmak gençlere aşılanmalıyken, kendine adil davranmayan kişiye övgüler düzerek,
'akıllı çocuk intihar etmiş' cümlesi toplumsal bir depremdir.
Gerçek başarı zengin olmak mıdır? Yoksa doğru olanı yapmak mı?.. Başarıyı kariyerde ve maddi kuvvetlerde arayanlar, bir çocuğun ve gencin nezdinde başarısını aldığı maaşa ve yaptığı işe göre değerlendirenler, düşmana kızmanıza gerek yok.
Her insanda cevher aramak yerine,
İnsanları maddi ölçeklere göre kategorize etmek betonarme bir ruh yapısının işaretidir.
Artık manevi idealizmi yıktınız ve düşman kazandı diyebiliriz.
Maalesef, değerler örselenirken, küresel zihin çalışıyor ve istediğini elde ediyor.
Elektronik ve küresel ebeveyn, girift ve çıkmazda bir nesil yetiştiriyor.
Allah bizlere, neslimizden geleceklere sağlam ve doğru inanç, basiret, selamet ve iyilik versin.
M.Kurtbay Önür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 25 Eylül 2020; 7:21:4 >
-
Olduktan sonra ne olucak?quote:
Orijinalden alıntı: dr20mouseİntihar notundan anladığım yaşama nedeni yokmuş gencin. Acaba hiç hayatında birisine aşık olmuş muydu? Merak ettim.
Ya ayrilirlar ya evlenirler. Evlenmek icin para bile yok demek istemis arkadas. Ev araba lazim bi aile icin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lafı gelen çakmış, giden çakmış. Hala cevap veriyorsun utanmadan...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Klasik çirkin, bayağı dinci yazısı. Gençlerin içinde bulunduğu durumdan gram haberi yok, sisteme dair eleştiri bile yapamadan, “zenginlik mutluluk mu” gibi saçma sapan sorular ve illüminati duj güç, şükür ekseninde bir manasızlık yığını.
Para ve rantın paylaşım endeksi neden bu kadar kötü? Bu ülkenin bunca büyük zenginlikleri neden az sayıda kişi tarafından paylaşılıyor ve bunun sonuçları neler olur diye bir kez olsun sorabilmiş mi bu yazıyı yazan?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 25 Eylül 2020; 14:54:8 >
Çocuğun yazdıklarını okuyunca bu intiharın sebebini çok iyi anlıyorsunuz. İster kişilik bozukluğu deyin ister farklı bir tanım yapın. Sonuçta intihar da doğal bir olay. Çocuk dünyada kendini gördüğü yer ile yakın çevresinde , televizyonlarda internet ortamında yansıtılan veya anlatılan yaşantıları değerlendirmiş . Aldığı bu uyaranlar sonucundaki duygu bozukluğunun davranışı da intihar olmuş. Ben gerçekten üzüldüm. Yazdıkları ne bir replik ne de hikayeden alıntı. Bir insanın yazabileceği en samimi itiraflar. Mekanı cennet olsun. Kimse de bu çocuğun yaşadığı duygu yoğunluğunu yaşamasın.
-
Bu yaşlardaki intiharlar çok üzücü çünkü duyguların en yoğun yaşandığı ve insanın mantıklı düşünmediği zamanlar
Bu arkadaş intahar dan kurtulsaydı şayet ileriki yıllarda çevresine 18 yaşında intahara kalkışmıştım gençtik ozamanlar cahildik diye anlatıcağı buruk bir anı olarak kalıcaktı belki ama artık öyle Bir şey olmayacak sonsuza dek...
quote:
Orijinalden alıntı: dr20mouseİntihar notundan anladığım yaşama nedeni yokmuş gencin. Acaba hiç hayatında birisine aşık olmuş muydu? Merak ettim.
Aşık olmak hayata tutunma sebebi değildir. Güçsüz erkekler aşık olur.
-
Önemli olan aslında kaç bin olduğu değil o zaman ki maaşlara göre kaç bin olduğu.Oranlama yaparsak net 3-4 kat fakirleşmiş ülke. Piki görmüşüz ekonomide.
-
asıl trollüğe ters tepkiyle size şoyle cvp vermek aslında :
dünya geneli intihar oranları dip seviyede Türkiyede, bu kafa yapınıza göre akp mükemmel yönetiyor herkes hayatından memnun hayatları gıcır elit ve nezih ozaman ..
sanki intihar eden 35 yaşında 2 cocuk babası kirasını faturalarını ödeyememişte adam çok bunalmış intihar etmiş (ki o bile kaçıp gitmekte, çocuklarını yüz üstü bırakmakta)
bir savaşa girsek zora girsek kuru ekmeğe muhtaç kalsanız burası kendini ipte sallandıranlar klubü olucak herhalde kesin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Eylül 2020; 12:43:12 > -
umarım olmamıştır. birde onun derdini, tasasını çekmemiştir. Dünya hassas kalpliler için cehennemdir diye bir söz var. Biz o cehennemde yandık, umarım o yanmamıştır.
-
Çok eskiye gitmeye gerek yok, 2012 de bile 24 maaşımla sıfır araba alabiliyordum, 4 yıl kendimi sıksam çok rahat alıyordum.
Şimdi en az 60 maaşımı vermem gerekiyor aynı araba için.
3 kat fakirleşmişiz.
Çocuğa da yazık olmuş.
Ülkenin bu hale gelmesinde payı olan herkesin, oy veren de olsa siyasi de olsa herkesin elinde o çocuğun kanı.
Kabul etseniz de etmeseniz de.
"Yalan, argo, küfür" çocuk kendi kendine etmiş. Kişinin vicdanı, hayatta kalmasını sağlayan başlıca unsurdur. Kendi vicdanınızı tüketirseniz, hayatta kalma gerekçenizi de ortadan kaldırırsınız. İnsanlar, esnek duygusal zekalı varlıklar değillerdir. Kendinin iyi olduğunu düşünmüyorsan, kendinden nefret edersin.
Bizim de böyle kendi sonunu hazırlayanlar olmuştu. Bunlara üzülmek olmaz. Adalet hissine aykırı. Kendi düşen ağlamaz. Kaldı ki, çevresindekilere acı verme maksadıyla işlenmiş.
Keyboard master leader iş başında gene kendisine ver bakıyım o işi kaç gün yapabilir anca burada cene yap.
Sanki depoculuktan zor iş yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X