Forslu araçlarda çok nadir halk arasından geçen siyah araçlarda seyahat eden diplomatlar çok büyük görevlere sahiptir. Halk arasında diplomatların maaş dedikoduları da hiç bitmez. Çok maaş almalarının arkasında neler var neler! Halkın üstünlüğünü gözeterek uluslararası köprü görev tanımı çok geniştir. Diplomat olmak için yola çıkan pek çok genç için tavsiye niteliğinde maddeler;
Diplomat nasıl olunur, ne kadar kazanır mesleki gereklilikleri yazının devamında detaylarıyla paylaşılıyor. Diplomat Nedir, Nasıl Olunur? Uluslararası ilişkiler köprü görevi gören, ülkesini en iyi şekilde temsil ederek hizmet ettiği bölge ile ilişkilerini kuvvetlendiren kişiye diplomat denir. Diplomatlar temelde halkın çıkarlarını korur ve üstün tutar. Devletlerarası bu gayeyle aracılık eder. Günümüzde çalışkan Türk kadın diplomatlar da bulunur. Kadın adayların özellikle bu konuda teşvik edilmesi gerekir. Diplomat olmak için bu göreve başvurusunda kabul gören üniversite bölümleri şunlardır;
Üniversite bitirmek yeterli mi diplomat nasıl olunur gereği dil bilmeden başvuru yapılamaz. Üniversiteden mezun olanlar sınava girme hakkı elde eder. Diplomat Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı? Üniversiteden mezun olan gençler diplomat olma yolunda karar aldıkları durumlarda sınava girmek için hazırlanır. Diplomatlık için Dışişleri Bakanlığı tarafından açılan sınavlara katılır. Başvuru şartları her sene ilan edilir. Diplomat olmak için girilen sınavın adı diplomatlık sınavı. Diplomatlık sınavı iki aşamalıdır. Yazılı ve sözlü olarak uygulanır. Sınavları geçebilmek için her ikisinden de en az 70 puan almak gerekir. Sınav sonucu ve mülakatlar kapsamında başarı yakalayan adaylar göreve başlar. Diplomatlar Dışişleri Bakanlığı merkezi teşkilatlarında yerel görevler üstlenebilirler. Diplomatların çalışabileceği diğer görev yerler;
Diplomat nasıl olunur, ne kadar kazanır ikinci kısmında diplomat statüsündekilerin aldıkları ödemeleri inceliyoruz. Diplomat Maaşları Diplomatlık Sınavını başarıyla geçen adaylar Dışişleri Bakanlığı Yönetici kadrosunda memur ve stajyer olarak görece başlar. Bu statüde alacakları maaş diplomat maaşının çok altındadır. 2 senelik memurluk döneminde hem eğitim alır hem de çalışırlar. Rütbe atlayan memur 1 yıl ataşelik görevi yapar. Nispeten ataşelik maaşı yüksektir. Peki, ortalama olarak diplomatlar ne kadar kazanır incelediğimizde tatminkâr rakamlar görüyoruz. Ataşelik görevini tamamlayanlar 3 yıl boyunca 3.kâtiplik görevine geçerler. 3. Katip maaşları gayet yüksektir. 3. Katiplik sonrası 3 er yıl 2.katiplik son olarak da Başkatip olarak görevine devam edilir. Başkatip maaşı 2.katiplikten daha yüksektir. Başkâtip unvanı alan kişi konsolosluk yeterlik sınavına girer ve başkonsolos unvanını alır. Bu görevde başarı sağlayanlar elçi veya büyükelçi olabilir. Memur maaşları 5bin civarında iken diplomatların maaşları 12bin olması şaşırtıcı olmayacaktır. Bu kadar çok bilgi, çalışma ve başarının karşılığı tabii ki yüksektir. Diplomatlık çok saygın bir meslek olduğu için herkes tarafından gıpta edilir. Bu nedenle diplomat olma yolunda azim göstererek çalışan herkes maddi ve manevi karşılığını alacağını bilir. |
Kocaeli hukuk mezununu diplomat yaparlar mı? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yalvarırım bana yardım edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ediyorum singapurda büyük elcilikte odacı tanıdık var mezun ol onu devreye sokup yeni zelanda ya büyükelcilige yollariz seni kardişimmmm üzme tadlu canını
-
Neden kpss çalışmıyorsun? Özelin çalışma şartlarından şikayetçi değil miydin?
-
internet geçmişinden dolayı seni yapmazlar.
-
imam hatıp mezunu cumhurbaskanı olduguna ınanıyorsunda hukuk mezununun dıplomat olacagına ınanmıyormusun
-
Yaparız kardeşim, fiyatı konuşalım.
Hukuk okuyan birisi olarak bu konu kafamı karıştırdı piyasada gerçekten çok fazla mezun mu var memurluğu bırakıp geçmeyi düşünüyorum avukatlığa..
kpss istemiyor ki
-
Dışişlerinde calisanlarin cogu hep odtu/gsü/Bilkent siyaset iktisat mezunu hukukta ise genelde İstanbul hukuk falan hocam. Kocaeli hukuk ile de girme ihtimalin var bence ama çok iyi yabancı dil ve genel kültüre hakim olman lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Diplomat çaycısı olabilir hocam.
-
yds'den 90 alıcam ama speaking'im çok kötü
toefl'da da reading'i fullemiştim ama speaking yüzünden 89'da kaldım
olmaz mı yine de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 17 Nisan 2023; 22:26:12 > -
Başvur hocam yine de ne olacak ama şöyle bir şey de önemli galiba unilere başvuru yaparken de misal, sadece total değil subject olarak da bakıyorlar. Misal adamın ielts notu 7 ama reading 4.5 almış diğerleri çok yüksek. Univeriste totalde 6.5 istiyor diyelim ve her bölümden en az 5.5 istiyorsa reading 4.5 olduğu için Total not yetse bile reddediyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yds 90çok iyi kpss az birşey yapsan mis gibi kamuda iş bulursun yds sayesinde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
onu biliyorum pilotluktan bu yüzden patladım itep reading vocab lis. full çektim speakingde mıçtım
-
kpss adamı yoruyor hiç girmedim düşünmüyorum da anca özelde iş bulamazsam
-
Yds var olm bankada çok güzel pozisyonlarda bile iş bulursun çalışanlarına verdikleri yıllık temmetü miktarını duysan dudaklarını uçuklatır
ziraat ve vakıf dehledi beni
kamuya girmeye çalışmaya seçimi kemal dedem almazsa tövbe ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 17 Nisan 2023; 22:43:20 > -
Alevi dededen torpil mi bekliyorsun
torpile ihtiyacım mı var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X