Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Amedra

Coder'lar için özel ritmik şarkılar mevcut, arkadaşım dinlediği zaman asıl işini yapabiliyordu.

coder ne oluyo bu arada "programcı" olmasın o
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

işte 5-6 saat kod yazmayla,internetten kod bulmayla , kodu değiştirmeyle ya da sıfırdan kod yazmayla , 2 saati de renkli film izlemeyle geçiyor ,birazda internette takılıyorum mesayi bitiyor

bende yazılım geliştiriciliği hedefliyorum ve bazı sorularım olacak mesai kaç saat ? disiplin sıkı mı?çalışma ortamı nasıl?iş bulması kolay mı?maaş ne kadar?
  • GÜNCELLL
  • Oturup kod yazmak bana göre olmadıgı için bu bölümü secmedim.

Ama mühendislik okudugum C ve birkac dilin egitimini aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Oturup kod yazmak bana göre olmadıgı için bu bölümü secmedim.

Hocam anlatsan ya birazcık o programlar nasıl zor mu bunaltıcı mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Hiç unutmam 90-95 kişinin girdigi C vizesinden 100 almıstım. En yakın not 50 küsürdü. Ortalama ise 20 lerdeydi. Bu sonuca bakılırsa zor. Ben 100 aldım ama bence de zor.

İş biraz ilgi, sıkı takip, sürekli egzersiz ve en önemlisi de algoritma mantıgında bitiyor. Bu algoritma mantıgı herkesde olucak bişey degil. Hatta sonradan kazanılcak bisey de degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 8 Ocak 2013; 20:57:17 >

• quote:

quote:

quote:

Hiç unutmam 90-95 kişinin girdigi C vizesinden 100 almıstım. En yakın not 50 küsürdü. Ortalama ise 20 lerdeydi. Bu sonuca bakılırsa zor. Ben 100 aldım ama bence de zor.

İş biraz ilgi, sıkı takip, sürekli egzersiz ve en önemlisi de algoritma mantıgında bitiyor. Bu algoritma mantıgı herkesde olucak bişey degil. Hatta sonradan kazanılcak bisey de degil.

Peki bu doğuştan gelen algoritma yeteneği bizde var mı yokmu nasıl anlayacağız ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

çok lanet bir şey dir. oyun oynarsın ama oyundan zevk almazsın sürekli hata bulmaya çalışırsın
    bura script bura mantıksız bura hiç gitmemiş vs gibi.

program yazacaksan deli olman lazım

ufak bir not=delphi den uzak durun

ciddi misin hocam hevesim kaçtı vallahi

• Günde 10 saat 3 senedir kod yazarım. Soruları alıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

Günde 10 saat 3 senedir kod yazarım. Soruları alıyım.

sorum şu işte çok sıkıcı ömür törpüsü mü yoksa bal şeker kaymak mı ?
  • quote:

quote:

çok lanet bir şey dir. oyun oynarsın ama oyundan zevk almazsın sürekli hata bulmaya çalışırsın

takıldım biraz ama kod yazmak bazen eğlenceli iken bazen sabır işi gerektiriyor.
    canın sıkkınsa hiç çekilmiyor ama keyfin yerindeyse; müzik-kahve-kod 3 lüsü güzel gidiyor.

• dil ingilizce grameri öğrenmek ,araba sürmeyi öğrenmek gibidir.
    kod yazmak ingilizce fikir yazısı yazmak,araba üretmek demektir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

Günde 10 saat 3 senedir kod yazarım. Soruları alıyım.

sorum şu işte çok sıkıcı ömür törpüsü mü yoksa bal şeker kaymak mı ?

Bir mesleği sıkıcı olup olmadığına göre seçemezsin. Bana göre sıkıcı değil ama sana göre sıkıcı gelebilir. Sıkıcı gelse neden yapayım zaten. Meslek seçeceksen zevkli meslek diye bişey yoktur. Sana zevkli gelen meslek vardır bu da kişiden kişiye değişir. Ayrıca mühendisliğe gidince sana kod yazmanın % 1 ini ancak öğretirler. Sen kod yazmayı bilmiyorsan üni de öğreneceğini filan düşünme. Ayrıca internet işinde diplomaya pek bakmazlar. Konu açıp duracağına oturup iki satır kod yazmaya çalışsan bunları çoktan aşardın.

• quote:

quote:

quote:

takıldım biraz ama kod yazmak bazen eğlenceli iken bazen sabır işi gerektiriyor.
    canın sıkkınsa hiç çekilmiyor ama keyfin yerindeyse; müzik-kahve-kod 3 lüsü güzel gidiyor.

Sağolun hocam yardımlarınız için

• baştan şunu söyleyeyim ben bilgisayardan çok iyi anlıyorum çok iyi format atıp driver yüklüyorum herhalde kodda yazarım canım ne var bunda falan diyorsan hiç bulaşma. Ama bildiğin şeyleri bir kenera bırakıp sanki ilk defa pc başına oturuyomuş gibi programlama öğrenmeye çalışacaksan başarılı olabilirsin
  • 13 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım ve bilgisayarı severek kullanıyorum ve bazı zamanlarda kendim program yazmak istiyorum hayal etmesi bile beni mutlu ediyor internetten görsel anlatım vs vs.yle pek olucak birşeye benzemiyor daa önce denemiştim birşey anlamadım ve ilk videodan sıkılıp kapatmıştım yüz yüze eğitim şart fakat bilgim olmadığı için birşey yapamıyorum şöyle bi yapım var bir işin temelini kavradımmı severek yaparım günümün bütün saati uykum gelene kadar pc başında geçiyor ve sürekli birşeyler öğrenme peşindeyim programlama dili öğrenip kendimin birşeyler yapıp olduğunu görüp kendimle gurur duyarım.Ama nerden ve nasıl başlıycam banada bi yardımcı olursanız sevinirim.

• css dökerken bile sıkıntıdan patlıyorum ama canım sıkkın olduğu zaman css döküm yapıyorum nasıl oluyor bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

css dökerken bile sıkıntıdan patlıyorum ama canım sıkkın olduğu zaman css döküm yapıyorum nasıl oluyor bu

evet hocam nasıl oluyor.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seemon38

baştan şunu söyleyeyim ben bilgisayardan çok iyi anlıyorum çok iyi format atıp driver yüklüyorum herhalde kodda yazarım canım ne var bunda falan diyorsan hiç bulaşma. Ama bildiğin şeyleri bir kenera bırakıp sanki ilk defa pc başına oturuyomuş gibi programlama öğrenmeye çalışacaksan başarılı olabilirsin

Hocam birisi kod yazmak doğuştan gelen bir yetenektir diyor öteki üniversitede öğretmezler sen geç klamışsın başlamak için diyor beriki çok sıkıcı ama çok güzel diyor :S:S zaten karışık olan kafam iyice karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 11 Ocak 2013; 10:13:09 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.