Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah aşkına benim gibi hayatında "hello world" den başka birşey yazmamış olanlar yorum yapmasın

edit: "hello world" den başka birşey yazmamışlar da yorum yapıyor kaçın

aylar sonra gelen edit: oğlum İşletme mühendisi oldum ben yazılım alanına girecek varsa diye konuyu sildirmedim. herşey sizin için liseliler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 13 Ağustos 2013; 14:54:30 >

• evet kod yazmak tavsiyeye ihtiyaç duyuyorsan bu mesleği seçmemelisin bilgisayar hakkında herşeyle ilgileniyorsan bilgisayarı seviyorsan yapmalısın günümüzde donanımsal eğitim veren üniversite yok en mantıklısıda bu zaten sen ne bekliyordun bu meslekten ?
  • donanımsal eğitim veriliyor ama boşa veriliyor.. daha dogrusu verilemiyor diyelım... (ogrenciyim ) abilerimizi konuya bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

evet kod yazmak tavsiyeye ihtiyaç duyuyorsan bu mesleği seçmemelisin bilgisayar hakkında herşeyle ilgileniyorsan bilgisayarı seviyorsan yapmalısın günümüzde donanımsal eğitim veren üniversite yok en mantıklısıda bu zaten sen ne bekliyordun bu meslekten ?

Kod yazmak eğer bir takın yazıları ezberleyip amele gibi yazmaksa bir ömür gitmez bence. Sen neden seçtin bu mesleği?

algoritma ne demek bir araştır istersen madem ilgilisin kod yazmak öyle ezberlenip yapılacak bişi olsa çoluk çocukta kod yazardı.Bilgisayara olan merakımdan seçtim programların çalışma prensibi nedir,oynadığımız oyunlar nasıl yazılır, web siteleri nasıl oluşturulur vesaire ...

• işte 5-6 saat kod yazmayla,internetten kod bulmayla , kodu değiştirmeyle ya da sıfırdan kod yazmayla , 2 saati de renkli film izlemeyle geçiyor ,birazda internette takılıyorum mesayi bitiyor
  • Bende Bu Sene ATML Ye Başladım Güzel Şeyler Olucak Sanırım Veri Tabanı Alt Dalı Alıcam Hangi Programa Dillerini Görürüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

işte 5-6 saat kod yazmayla,internetten kod bulmayla , kodu değiştirmeyle ya da sıfırdan kod yazmayla , 2 saati de renkli film izlemeyle geçiyor ,birazda internette takılıyorum mesayi bitiyor

Hangi okul mezunusunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kod yazmaktan zevk almıyorsan tam bir baş ağrısıdır. Algoritma kurmak, kod yazmak, problem çözmek zevkli şeylerdir ama herkesin zevkleri farklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Kod yazmaktan zevk almıyorsan tam bir baş ağrısıdır. Algoritma kurmak, kod yazmak, problem çözmek zevkli şeylerdir ama herkesin zevkleri farklıdır.

Hocam algoritma kurmak ve problem çözmek ne anlama geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

donanımsal eğitim veriliyor ama boşa veriliyor.. daha dogrusu verilemiyor diyelım... (ogrenciyim ) abilerimizi konuya bekleriz

Bilgisayar mühendislerinin stajda teknik servis elemanından da eğitim aldığını biliyormuydunuz şahsen 3 tane mühendis eğittim donanım konusunda sorun çözme konusunda okuldaki hocalar donanımdan teorik olarak biliyor ama eline tornavida verince donup kalıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Kod yazmaktan zevk almıyorsan tam bir baş ağrısıdır. Algoritma kurmak, kod yazmak, problem çözmek zevkli şeylerdir ama herkesin zevkleri farklıdır.

Hocam algoritma kurmak ve problem çözmek ne anlama geliyor?

Algoritmayı burada uzun uzun anlatmak olmaz. Linki incele, orası gayet açık.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Algoritma

Algoritma kurma da bir problem çözmedir. Aynı zamanda elimdeki bir uygulamada oluşan hataları bulma ve düzeltme de bir problem çözmedir. Kodu yazarken oluşan hataları düzeltme de bir problem çözmedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 1 Aralık 2012; 22:00:01 >

• Algoritma kısacası işlemi sıralandırma, aşamalandırma

Veya sorun çözümü için Vikipedi'deki örnek gibi;  KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? gibi sorunu bulup seçenekleri değerlendirip sonuca ulaşmak tabi bunu yapmak malesef resimdeki gibi kolay olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 1 Aralık 2012; 23:41:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GaMeSsO

Algoritma kısacası işlemi sıralandırma, aşamalandırma

Veya sorun çözümü için Vikipedi'deki örnek gibi;  KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? gibi sorunu bulup seçenekleri değerlendirip sonuca ulaşmak tabi bunu yapmak malesef resimdeki gibi kolay olmuyor

oyun oynamak eğlenceli ama o oyunu yapmak,işkence olmasa gerek.Sanırım bilgisayar mühendisisin.Sence bu iş zevkli mi yani verdiğim örnek üzerinden gidersek kod yazmak sıkıcı bir problem çözmekmi yoksa eğlenceli tarafı da var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 2 Aralık 2012; 0:02:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GaMeSsO

Algoritma kısacası işlemi sıralandırma, aşamalandırma

oyun oynamak eğlenceli ama o oyunu yapmak,işkence olmasa gerek.Sanırım bilgisayar mühendisisin.Sence bu iş zevkli mi yani verdiğim örnek üzerinden gidersek kod yazmak sıkıcı bir problem çözmekmi yoksa eğlenceli tarafı da var mı

Oradaki örnekte işlem aşırı basit ve bu tip örnekler zevklidir ama alanında ilerledikçe yapman gereken algoritmalar eğlenceden(tabi bu zevk almayacaksın demek değil kişiye göre değişen bir durum) çıkıp matematik problemleri haline gelmeye başlıyor, eğlence işi ise kişiye bağlı bazı arkadaşlarım kod yazmaktan, algoritma kurmaktan bıkmış durumda(algoritma kurmadan bodoslama kodlara girenlerden bahsetmiyorum bile), ben ve bir kaç arkadaşım ise bu kodlar ile uğraşmaktan keyif duyuyoruz özellikle başarıyla yapılan programın ardından duyulan keyif pahabiçilemez .Sana tavsiyem bir ay kadar yazılım diline biraz uğraş zaten en fazla 15-20 gün içinde kendi durumunu farkedersin baktın bıkmadan kodlar ile uğraşmaktan keyif alıyorsun hem temel atmış olursun hemde mesleğini belirlemeye bir adım daha yaklaşırsın .
    Bu arada malesef mühendis değilim ileride inşallah umarım yazdıklarım sana biraz fikir vermiştir
    Not:Herangir bir dil çalışmaya başlarsan kesinlikle video da, kitap da olan örnekler ile yetinme kendine yeni sorular oluştur onları yap internetten daha farklı örnekler araştır, dil olarak ise C#'ı araştırmanı tavsiye ederim hem diğer dillere oranla anlaşılması biraz daha iyi ve kapsamlı bir dildir, tabi sen genede yazılım bölümünde bulunan diğer konulara göz at belki aklına yatan başka bir dil de bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 2 Aralık 2012; 0:28:57 >

• Algoritma kurmak sana sıkıcı geliyorsa hiç bulaşma derim ben biraz yazmaya başladım baktım sarmıyor bıraktım bir de çok sıkıcı bütün gün bilgiseyar başında algoritma kur kod yaz falan filan ilgin yoksa zulümdür keşke biraz araştıraydın kardeşim birde artık elini sallasan bilgsieyarcıya denk geliyorsun tamam piyasının hala bir açığı olabilir ama ya 3 sene sonra o yüzden başka bir alan bul derim ama ilgiliyim araştırırı ederim diyorsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

donanımsal eğitim veriliyor ama boşa veriliyor.. daha dogrusu verilemiyor diyelım... (ogrenciyim ) abilerimizi konuya bekleriz

Bilgisayar mühendislerinin stajda teknik servis elemanından da eğitim aldığını biliyormuydunuz şahsen 3 tane mühendis eğittim donanım konusunda sorun çözme konusunda okuldaki hocalar donanımdan teorik olarak biliyor ama eline tornavida verince donup kalıyor.

donanım olarak kastım teknik servis elemanı gibi iş gorme değil.. lojik tasarımlar parça yapımı .. bence hocalar bilgili ama aktarmada sıkıntı var
  • quote:

İşiniz bütün gün mesai bitene kadar KOD yazmak mı?
    Eğer öyleyse bu durum çok mu sıkıcı?
    Bu mesleği bizlere tavsiye edermisiniz?

ben bilgisayar mühendisliği 2.sınıf okuyorum öyle derslerde falan sürekli kod yazan bi halimiz yok devre yapıları,elektrik devreleri,algoritma,yapay zeka gibi bir sürü farklı dersler görüyoruz hatta 1.sınıfta fizik ve kimya görmüştük 2 yıllık progracılığı bitiren bi programcı belki bir mühendisten daha iyi kod yazabilir fakat mühendis olmak demek herhangi bir probleme anında çözüm bulmak demektir ki öğretmenlerimizden birinin söylediği bir söz var siz mühendis olduktan sonra kodla falan çok uğraşmayacaksınız kod yazmak programcıların işi siz çözüm yolu üreteceksiniz diyodu bakalım 2 sene kaldı bitmesine bittikten sonra göreceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: manas22

quote:

ben bilgisayar mühendisliği 2.sınıf okuyorum öyle derslerde falan sürekli kod yazan bi halimiz yok devre yapıları,elektrik devreleri,algoritma,yapay zeka gibi bir sürü farklı dersler görüyoruz hatta 1.sınıfta fizik ve kimya görmüştük 2 yıllık progracılığı bitiren bi programcı belki bir mühendisten daha iyi kod yazabilir fakat mühendis olmak demek herhangi bir probleme anında çözüm bulmak demektir ki öğretmenlerimizden birinin söylediği bir söz var siz mühendis olduktan sonra kodla falan çok uğraşmayacaksınız kod yazmak programcıların işi siz çözüm yolu üreteceksiniz diyodu bakalım 2 sene kaldı bitmesine bittikten sonra göreceğiz

C# dersleri gördünmü hiç? nasıl zormu öğrenmesi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: manas22

quote:

C# dersleri gördünmü hiç? nasıl zormu öğrenmesi?

Mühendislik programlarında C# gibi programlama dilleri eğitim programının içerisinde yer almaz. Onlar size temel programlamayı öğretir. C öğretir gerisine karışmaz. Ama ödevi sınavı C++'dan verir. Sen projede C#'a ihtiyaç duyuyorsan onu öğrenip yazarsın, başka bir dil gerekiyorsa onu öğrenirsin. Mühendislik programlarındaki temel amaç size birşeyin yolunu göstermektir. Size C öğreterek algoritma kurmayı ve bir programlama dilinin temellerini öğretirler. Sonrasında top sizde.

İTÜ Bilgisayar Müh. Eğitim Programı:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/201210.html
    Programa bakarsan programlama dili olarak sadece C dersi verdiklerini görürsün.

Bununla birlikte Gazi Üni. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan birisi ile tanışmıştım. Visual Basic, C# gibi dersler gördüklerini söylemişti.

• Eğer Türkiye'de çalışacaksanız, öğrendiğiniz donanım bilgisinin %90'ı kafanızdan uçup gidebiliyor. Çünkü bu alanda iş yapan sektör yok gibi bir şey. Belki binlerce yazılım şirketi var ama bilgisayar donanımı üreten bir şirket yok.

Bilgisayar Mühendisliğinde onlarca kol var, ancak bunların çoğunluğu Türkiye'de çalışabilceğiniz sektörler değil, çünkü kendi teknolojimizi üretmiyoruz, ve ne yazıkki Türkiye'de çalışan Bilg. Müh.lerin çoğunluğu gününü saatlerce kod yazarak geçiriyor.

Ben bu yaz Türkiye'nin en büyük yazılım şirketinde staj yaptım, açıkcası ortamı hiç beğenmedim. Bilgisayar Mühendisliği tek hedefimdi ancak günümü iş yerindeki kübiklerde 8 saat boyunca araştırma yapıp kod yazarak geçiremeyeceğimi gördüm, bu yüzden başka alanlara yönelmeyi düşünüyorum.

Üniversitedeki dersler olarak da şunu söyliyebilirim. Bir çok donanım dersi ve yazılım dersinin yanında en önemli şey iyi bir Matematik Bilgisi. Şu 3. sınıfım ve şimdiye kadar aldığım Matematik dersleri;

Calculus - 1
    Calculus - 2
    Discreate Mathematics
    Linear Algebra
    Probability and Statistics.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.