Şimdi Ara

10 parmak yazmak çok mu zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • baştan söyleyim ''10 parmak'' yazmak için geldiyseniz çekilin kenara

konuya dönersek bunu öğrenmesi çok mu zor, çalışmak istiyorum nerden çalışabilirim, her türlü öneriye açığım, yani siz nasıl öğrendiniz, yol gösterin bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hanzee -- 26 Kasım 2014; 23:15:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

10 Parmak Yazmak: Zorlu Ama Ödüllendirici Bir Yolculuk

10 parmak yazmak, {q klavye} üzerinde tüm parmaklarını kullanarak yazma tekniğidir. İlk başta zorlu bir görev gibi görünse de, ustalaşınca önemli avantajlar sunar.

Faydaları

• Artan Hız: 10 parmak yazmak, dokunarak yazmaya kıyasla önemli ölçüde daha hızlı yazmanıza olanak tanır.
    • Azaltılmış Hatalar: Tüm parmaklarınızı kullandığınızda, yanlış tuşlara basma ihtimaliniz azalır.
    • Gelişmiş Ergonomi: 10 parmak yazma, uzun süreli yazma seanslarında bile bilek ve el yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olur.
    • Artırılmış Verimlilik: Daha hızlı ve daha az hata yaparak, daha kısa sürede daha fazla iş halledebilirsiniz.

Zorluklar

• Başlangıçta Zor Olabilir: 10 parmak yazmaya geçiş yapmak başlangıçta zor olabilir ve düzenli uygulama gerektirir.
    • Sabır Gerektirir: 10 parmak yazmada ustalaşmak zaman ve çaba gerektirir. Düzenli alıştırma ile gelişeceksiniz.

Nasıl Öğrenilir

• Online Kurslar: Çeşitli çevrimiçi kurslar ve uygulamalar, 10 parmak yazmayı öğrenmene yardımcı olur.
    • Yazılım: 10 parmak yazma yazılımları, rehberli alıştırmalar ve ilerleme takibi sunar.
    • Öğretmen: Bir öğretmen, 10 parmak yazma tekniğini doğru bir şekilde öğrenmene yardımcı olabilir.

Sonuç

10 parmak yazmak, daha hızlı, daha doğru ve verimli yazmanızı sağlayan değerli bir beceridir. Başlangıçta zorlayıcı olsa da, uygulamayla ustalaşılabilir ve uzun vadede önemli faydalar sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • onparmak

Kanka tum parmaklarini kullanicaksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naraxyn3 -- 26 Kasım 2014; 23:17:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 10 parmakla yazmaya çalışarak öğrendim

• çok kolay. alıştıktan sonra diğer türlü çok zor geliyor
  • Gerek yok sacmaliktan baska bisey degil. 10 parmak bilmiyorum bilen biri gelsin kapisalim hangimiz daha hizliyiz

Gelsin artılar.

• Aynen zaten belli bir süre alıştıktan sonra bakmadan rahat rahat yazıyosun tek olay parmakları klavyeye yerleştirmekte o kadar 1 haftada işi bitirir masaya koyarsın klavyeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusulasız Adam

Aynen zaten belli bir süre alıştıktan sonra bakmadan rahat rahat yazıyosun tek olay parmakları klavyeye yerleştirmekte o kadar 1 haftada işi bitirir masaya koyarsın klavyeyi

parmakları harflere alıştırmak için kendi kendime mi alıştırma yapayım yoksa internette faydalanabileceğim bişey var mıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şöyle bi siteye denk geldim,

http://www.m5bilisim.com/on-parmak/qklavyedersleri/

zaman kaybımı yoksa yapıyımmı bunları, kendi kendime alıştırma yapmakta mantıklı geliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hanzee -- 26 Kasım 2014; 23:32:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CompLamia

baştan söyleyim ''10 parmak'' yazmak için geldiyseniz çekilin kenara

konuya dönersek bunu öğrenmesi çok mu zor, çalışmak istiyorum nerden çalışabilirim, her türlü öneriye açığım, yani siz nasıl öğrendiniz, yol gösterin bana

heralde bu biraz da yetenek işi, biz okulda dersini gördük (dersini gördük dediğim hoca kitap verirdi şunları yazın derdi hoca bile f klavye kullanmıyodu ) millet 1. sayfayı yazarken ben 3. sayfaya geçerdim

10 parmak öğreneceksen sakın ola q klavye öğrenme. Q klavyenin ne kadar dandik olduğunu f klavye kullandıktan sonra anlayacaksın. 10 Parmak yazı yazarken ilk başta çok sıkılırsın ilk 1 ay eline yeni klavye almış +50 yaşındaki amcalar gibi olursun 1-2 ay sonra azar azar yazarsın. Aradan 3-4 ay geçtikten sonra dakikada 300-400 vuruş yapabilirsin. Daha sonrası senin parmaklarını kullanmana kalmış ben 550 vuruşu geçemedim.

Edit: Q klavyede 10 parmak yazsanda 4-5 parmak (bakmadan yazsanda bi farkı olmaz) bunun nedeni q klavyenin Türkçe'ye uygun olmamasıdır. F klavye kullanırken bir sağ elini bir sol elini kullanırsın. En çok kullandığın harfler işaret orta parmağındadır. En az kullandığın harfler serçe parmağında. Q klavyenin böyle bir + yanı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KırmızıElma -- 26 Kasım 2014; 23:45:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

quote:

heralde bu biraz da yetenek işi, biz okulda dersini gördük (dersini gördük dediğim hoca kitap verirdi şunları yazın derdi hoca bile f klavye kullanmıyodu ) millet 1. sayfayı yazarken ben 3. sayfaya geçerdim

10 parmak öğreneceksen sakın ola q klavye öğrenme. Q klavyenin ne kadar dandik olduğunu f klavye kullandıktan sonra anlayacaksın. 10 Parmak yazı yazarken ilk başta çok sıkılırsın ilk 1 ay eline yeni klavye almış +50 yaşındaki amcalar gibi olursun 1-2 ay sonra azar azar yazarsın. Aradan 3-4 ay geçtikten sonra dakikada 300-400 vuruş yapabilirsin. Daha sonrası senin parmaklarını kullanmana kalmış ben 550 vuruşu geçemedim.

Edit: Q klavyede 10 parmak yazsanda 4-5 parmak (bakmadan yazsanda bi farkı olmaz) bunun nedeni q klavyenin Türkçe'ye uygun olmamasıdır. F klavye kullanırken bir sağ elini bir sol elini kullanırsın. En çok kullandığın harfler işaret orta parmağındadır. En az kullandığın harfler serçe parmağında. Q klavyenin böyle bir + yanı yok

Teşekkürler öncelikle ama laptop kullandığım için klavyeyi değiştirme şansım yok malesef, q klavyeyle ne kadar olursa alışmaya çalışıcam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

quote:

Teşekkürler öncelikle ama laptop kullandığım için klavyeyi değiştirme şansım yok malesef, q klavyeyle ne kadar olursa alışmaya çalışıcam

10 parmak yazı yazarken klavyeye bakmayacaksın ki q klavyeymiş f klavyeymiş farketmez. Sen f klavye derslerine çalışırsın farketmez benim f klavyem bozuldu şuan q klavye ile yazıyorum ayarlardan f yaptım sorun yok.

İlk başlarda ek bir klavye tak f öğren öğrendikten sonra q klavyede de sorun olmadan yazarsın.

Zaten başta da söyledim q klavyede 10 parmak öğrensende emin ol bi faydası olmaz bizzat bir abimden biliyorum kendisi 10 parmak q klavye kullanıyordu ben 4-5 parmağımı kullanıyordum onunla aynı hızda yazıyordum.

• 10 parmak

zorlanmadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağ baş parmağınızı yazarken kullanıyormusunuz gerçekten ben solu space için kullanıyorum yani teknik açıdan 9
  • şimdi baktımda Q klavye ile gerçekten zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eylon

Gerek yok sacmaliktan baska bisey degil. 10 parmak bilmiyorum bilen biri gelsin kapisalim hangimiz daha hizliyiz

Gelsin artılar.

Eylon

Uzaklaştırılmış
    Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • 10 parmak yazıyorum 14 yaşından beri.Problem?
  • Kuzenimin 400 kusur sayfalik bi kitabi vardi hafta hafta uygulama programi vs vardi ona gore calisti, simdi adliyede katip.

• Önemli olan klavye arkadaşlar, mesela senelerdir kullandığım laptop dan ayrı kaldım ve şimdi lenovo'nun saçma sapan bir accutype diye bir klavyesini kullanıyorum.. Arkadaş, bu klavye ile her ne kadar bakmadan yazsam da o hızı yakalayamıyorum.. Alışmak lazım da arkadaş klavye hakikatten çok saçma...

Önemli olan alışkanlık..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.