sevgili gencolar ve sevgili büyüklerim! öncelikle konu troll/csb değil. forumun eski dinazorlarındanım buradan çok arkadaş edindim, birçok sorunumu paylaştım yani çok ekmeğini yedim. şimdi uzun bir aradan sonra yine buradayım. yazı birazcık uzun olacak. 24 yaşındayım diyorum ama malesef ruhen o yaşta değilim. ailemin tek çocuğuyum, orta halli aileyiz(bunu da anlayamıyorum babam 2 ay önce tarla aldı nasıl orta halliyiz) lafa gelince onlar için hayatta benden daha değerli hiçbir şey yoktur. lise dönemimi sorunsuz bir şekilde kendi halimde geçirdim, ailevi sorunumuz yok denecek kadar azdı ayrıca ailemi üzecek birçok şeyden uzak durdum. psikolojimi yıprandıracak hiçbir şey yaşamadım. üniversitede aile yanında kaldım çünkü hem sorunumuz azdı yani memnundum hayatımdan hem de boşa masraf etmesinler gerek yok dedim hayalimdeki bölüm için bir de tekrar sınava girecektim. tek derdim buydu yani. onlar da tamam dediler problem yoktu. 2017 aralıktan itibaren hayatta odalarımızda bulunan süs bitkisinden farkım yok, hadi onlar yine fotosentez yapıyor oksijen veriyor ben daha da faydasızım. ailevi sorunlarımız başladı, sürekli kavga ediyorlardı, babam apartmandan biriyle kavgalıydı, adam üst komsumuzdu evin üstünde aylarca tepindi durdu, kalp carpıntısı mı dersiniz sese tahammülsüzlük mü hep o günlerden icimde kaldı. evin icinde siz olmasanız öldürürdüm diye dolasıp duruyordu(cok tesekkurler ya minnettarım) tabi bu sürecte asla ders calısamadım odaklanamıyordum, sadece 1 tane arkadasım vardı o da okula gidip geliyordu ben ise kütüphanede calısmaya calısıyordum ama yetmiyordu. eve gidince beni neyin bekledigini bilmiyordum. 2018 yazında ev buldum bir sekilde 20 yıllık evimizden tasındık bela kaza olmadan, bu sefer babamın annesi bizimle yasamaya basladı.( kendisi gercek bir seytandı, babalın yanında bile bana iftira atardı ama babam yemiyordu sagolsun). amcamlar bakmadı bize kaldı, bu sefer onun yüzünden kavga etmeye basladılar. kavga etmelerinden korkuyordum cünkü ne annem ne babam tahsilli insanlar degil, babam yine kendine bakar ama annemle sürüklenen ben olurum, kii annem de cok sert ama gücsüz biridir bosanmak onun becerebilecegi bir durum degildi. psikolojik olarak da hıncını benden cıkarma ihtimali yüksek biri. annem ailesini aradı elbette ama dedem "benim huzurumu kacırmayın" dedi ve yapayalnız oldugumuzu bir kez daha hissettirdi. yıllar böyle böyle gecti, ben asla ders calısmadım okul falan düsünmüyordum sadece yasıyordum, youtubeda vakit öldürüyordum, onlar da ses cıkarmıyordu, bir ucuruma yuvarlanıyordum ama asla rahatsızlık hissetmiyordum. bu yıllarda 5 cesit antidepresan deneyimledim. bir ise girip calısmadın mı dingil diyecek olursanız babam izin vermiyordu part isler buluyordum ama aksam 10da isten cıkıp eve mi dönecektim hayır hayır olmaaaaaz daha neler. bir de okudugumu sanıyordu kendince. halbuki okulu sallamıyordum biliyordu. bölümden de nefret ediyordum. icine girmeden anlayamadım. babam izin vermiyordu diyorum cünkü aksi halde hareket edemezdim, onun dediginin dısına cıkamazdım, cıkarsam bu evden defolup gitmem gerekecekti kapı oradaydı. sonra sadece haftasonu calısabilecegim bir is buldum ona izin verdi(!). 1,5 yıl calıstım biraz daha iyiydim.okula dönmeye karar verdim tamam dedim ama cidden calıssam da olmuyordu her gün daha da nefret ediyordum. düzgünce konustum yapamıyorum dedim insan gibi anlattım, baska bölüme de gecemezmisim neymis babam beni okutmus ben okumamısım hic okulumun üstüne düsmemisim (memleketimde okuttu tabi sagolsun baya masraf yaptı ya hakkını ödeyemem(!) ) ben illa bu okulu bitirecekmisim bir de beni okutamazmıs bir daha. stratejik davranıp yks calısayım dedim bir süre okul derslerine calısır gibi yaptım, gercekten her gün "okulunu bitir artık sen de" laflarından doldum tastım. artık hayallerim hedeflerim bile beni ayakta tutamıyor. gidicem geberticem kendimi diyorum geber dedi babam, ağlayamıyorum ağlamam yasak cünkü hepsi benim sucummus. tüm bu olanların üstüne aile baskısı da yasıyorum, onlara göre asla yasamıyorum tabi zindana kapatmıyolar sagolsunlar, en basitinden dus alma sıklıgım bile onların gözüne batıyor. aksam 5ten sonra eve gelemem, 8de cıkıp arkadaslarla kahve icemem hem aksam dısarı cıkmak neymis babam cıkıyor muymus ??? para biriktirsem de tatile gidemem, arkadasımda kalamam, sevgilim zaten olamaz hop orda dur bakalım, gündüz dısarı cıktıgımda 55 kere aranırım neredeyim ne yapıyorum gec kalmamalıyım. kıyafet falan zaten almıyorum. yine de hala evin temizligini yapıyorum sofra kuruyorum. düsündüm de 9 gündür dısarı cıkmadım. ama gitmeyi kafama koydum ya olurum ya ölürüm. kenarda bir gram altınım var bir de biraz param, yaza dogru gitmeyi düsünüyorum havalar ısınır biraz daha harclık biriktiririm. gercekten ben ailemle kaldım büyüyemedim. potansiyelimi göremedim, budadılar bitki gibi. koruyucu olmayı paranoyaklıkla karıstırdılar. iyice sindirdiler ağzımı acmadıkca tepeme cıktılar acarsam dayak yiyecegim biliyorum. cok uzun oldu ama icimi döktüm rahatladım. bu sekilde olup evden ayrılan giden var mı? hem calısıp hem okuyan var mı aileden bir kurus almadan? neler yaptınız bunu merak ediyorum? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aile Evinden Ayrılıp Kendi Hayatını Kurmak
Aile evinden ayrılıp sıfırdan bir hayat kurmayı düşünüyorsan, bilmen gereken bazı önemli şeyler var. Bu yolculuk hem heyecan verici hem de zorlu olabilir ve hazırlıklı olman önemlidir.
Aile Evinden Ayrılmak İstiyorsan Bilmen Gerekenler
İlk adım, aile evinden ayrılmanın nedenlerini belirlemektir. Bunlar, daha fazla bağımsızlık kazanma arzusu, kariyerini geliştirme ihtiyacı veya ilişkilerdeki değişiklikler olabilir.
Bir sonraki adım, finansal planını oluşturmaktır. Çalışma, gelir ve giderlerini yönetme konusunda gerçekçi olmalısın. Ayrıca, konut, ulaşım ve diğer temel masraflarını karşılayacak kadar para biriktirmelisin.
Evden ayrıldığında, günlük hayatın sorumluluğunu alacak ve kendi kararlarını vereceksin. Bu, ev işlerinden faturaları ödemeye kadar her şeyi içerir. Hazırlıklı olduğundan ve bu sorumlulukları üstlenmeye istekli olduğundan emin ol.
Ailenin desteği bu süreçte çok önemli olabilir. Onlarla konuş, planlarını tartış ve senin yanında olduklarına emin ol. Ancak, nihai kararların sana ait olduğunu unutma.
Aile Evinden Ayrılma Süreci
Aile evinden ayrılma süreci, kişinin özel durumuna bağlı olarak değişebilir. İşte düşünülmesi gereken bazı adımlar:
- Ev aramaya başla: Kiralık veya satın alınabilecek evleri araştır.
- ** İş bul:** Finansal olarak bağımsız olmak için bir gelire ihtiyacın olacak.
- Önemli eşyalarını topla: Kişisel eşyalarını, belgelerini ve değerli eşyalarını bir araya getir.
- Ailenle vedalaş: Ailenle zaman geçir ve onlara minnettarlığını ifade et.
- Yeni evine taşın: Bu, yeni bir hayatın başlangıcı olacak.
Zorluklar ve Ödüller
Aile evinden ayrılmak zorlu olabilir, ancak aynı zamanda ödüllendirici bir deneyim olabilir. İşte karşılaşabileceğin zorluklar ve alabileceğin ödüller:
Zorluklar:
- Finansal baskı
- Yalnızlık ve özlem
- Sorumlulukların ağırlığı
Ödüller:
- Bağımsızlık ve özgürlük
- Kişisel gelişim
- Yeni deneyimler ve fırsatlar
Aile evinden ayrılmak önemli bir yaşam olayıdır. Hazırlıklı olmak, zorlukların üstesinden gelmene ve ödüllerden yararlanmana yardımcı olacaktır.