Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.078
Cevap
278
Favori
403.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: subzer042

Kodi'yi Android TV Box'a kurdum. PC'deki videoları, TV Box'tan Kodi'yi kullanarak izlemek istiyorum. Tam olarak ne yapmam lazım? Plex programını denedim ama altyazılarda sıkıntı çıkarıyor.

Merhaba,

• Bilgisayarınız da filmlerin depolandığı klasörü paylaşıma açın.

• Modeminiz üzerinde ki DHCP ayarlarından filmlerin depolandığı bilgisayarı ağ üzerinde tanımlamak için kullanılmayan bir ip adresini sabit (statik) ip olarak tanımlayın, örnek: 192.168.0.100 gibi. DHCP ayarını yapmazsanız, sunucu bilgisayarı her kapatıp açtığınızda ip adresi değişir, kodi yolu bulamaz, bunun olmaması lazım. Modem kullanmıyorsanız bilgisayarın ağ ayarlarından da sabit ip adresi yapılabiliyor.

• TV box ın ip adresi de 192.168.0 ile başlamalıdır, 0 dan sonrası için istediğiniz numarayı verebilirsiniz, yani tüm cihazlar aynı ip adresi grubu içinde olmalıdır.

• Bu filmlerin depolandığı bilgisayarın sabit ip adresini Kodi>videolar>dosyalar>video ekle den filmlerin depolandığı adres olarak verin. Örnek yol olarak: ip adresi \ paylaşılan klasörün adı şeklinde, daha açık tanımla örnek: 192.168.0.105 \ filmler adı gibi olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Temmuz 2021; 13:32:32 >

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Evet ilk onu kontrol ettim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BsalihBjk B kullanıcısına yanıt
    pcdeki filmi kodi'den açtığınızda, menü'den altyazı kısmından, altyazı seç yapın. altyazınızı görüp görmediğini anlarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    O da aklıma geldı kontrol ettım görüyor ve o dosyayı secıyorum fılmı tekrar oynat dıyorum altyazı yok yıne tekrar acıyorum seceneklerı sectıgım seçenek yıne basa donmuş anlamadım neden oluyor ?

Sımdı kontrol ettım tekrar görmüyor sanırım sureklı ıngılızce altyazı koyuyor video ve alt yazı dosya adı aynı ılgınc olan flasha atıp actıgımda görüyor anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: BsalihBjk

Sımdı kontrol ettım tekrar görmüyor sanırım sureklı ıngılızce altyazı koyuyor video ve alt yazı dosya adı aynı ılgınc olan flasha atıp actıgımda görüyor anlamadım

Her film için ayrı ayrı klasör kullanıyor musunuz ?

Evet hepsı ayrı klasör de

• quote:

Evet hepsı ayrı klasör de

"kodi > ayarlar > yürütücü > dil > alt yazı " bölümünde ki ayarları kontrol ettiniz mi ?

Türkçe seçili mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Temmuz 2021; 22:22:11 >
    Evet Türkçe acık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BsalihBjk -- 13 Temmuz 2021; 22:25:20 >
  • quote:

Evet Türkçe acık

tercih edilen alt yazı dilini "Türkçe" seçip bir deneyin.

O Türkçede , acaba baglantıdamı hata var pc fılmlerın olduğu klosuru paylaşıma açıp kodıde de buldum onları

• quote:

Evet Türkçe acık

başka bir film denediniz mi ?

Evet hepsınde aynı çok ılgınc anlamadım kurcalıyorum hala

• quote:

O Türkçede , acaba baglantıdamı hata var pc fılmlerın olduğu klosuru paylaşıma açıp kodıde de buldum onları

bağlantı hatasından olduğunu düşünmüyorum, öyle bir hata olsa filmi hiç oynatmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

bağlantı hatasından olduğunu düşünmüyorum, öyle bir hata olsa filmi hiç oynatmaz.

Alıntıları Göster

Kodi nin son sürümünü mü kullanıyorsunuz, yoksa eski sürüm mü ?

ingilizce altyazı, klasörünüzde mevcut olmadığı halde çıkıyorsa, mkv dosyasına gömülmüştür. harici altyazıyı seçmelisiniz.

not: MKVToolNix GUI programcığı ile gömülü altyazıları görebilir, ekleyip silebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 13 Temmuz 2021; 22:35:54 >
    Harici alt yazı ıcın gözat dıyorum fılmın olduğu klosoru secıyorum alt yazı dosyasını görmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 1234Rambo

ingilizce altyazı, klasörünüzde mevcut olmadığı halde çıkıyorsa, mkv dosyasına gömülmüştür. harici altyazıyı seçmelisiniz.

not: MKVToolNix GUI programcığı ile gömülü altyazıları görebilir, ekleyip silebilirsiniz.

Seçime gerek yok hocam, Kodi de kuraldır; film adı ile alt yazı dosyası aynı ise Kodi gömülü olanı değil, otomatik olarak filmin yanında ki alt yazı dosyasını seçer ve oynatır.

Her film oynatışta alt yazı dosyası manuel seçilecekse hiç bir anlamı kalmaz.

altyazı dosyasını subtitle workshop gibi bir programla açın. hatalı bir altyazıysa açılmaz. açılıyorsa, sorun kodi ayarlarındadır. birinci tercih edilecek altyazı dilini türkçe yapın. buna benzer bir kaç ayar daha vardı, tam hatırlamıyorum.

• quote:

Evet hepsınde aynı çok ılgınc anlamadım kurcalıyorum hala

kodi > ayarlar > yürütücü > dil bölümünde alt yazı depolama konumu: videonun yanında şeklinde ayarlı olması lazım.

Sizde öyle mi ?

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.