Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.078
Cevap
278
Favori
403.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba Kodiyi sildım yenıden yukledım pcdekı klosoru paylaşıma actım sıfırdan nasıl ilerleyeyım hiç yapmamış bılmıyormus gıbı:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BsalihBjk B kullanıcısına yanıt
    Konuyu sizinle bir takip ettimde baya bir karışık zor geldi uğraştım yapamadım pc de paylaşımamı açamadım noldu bilemedim şöyle en başından resimlerle bir açıklayıp paylaşacak birisi olsa keşke.Ben şimdilik vazgeçtim.Plexle hiç uğraşmadan izliyorum tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • desarj45 kullanıcısına yanıt
    Tsk ederım saol bır bakayım bende ses codecı olarak atmos desteklıyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BsalihBjk

Merhaba Kodiyi sildım yenıden yukledım pcdekı klosoru paylaşıma actım sıfırdan nasıl ilerleyeyım hiç yapmamış bılmıyormus gıbı:)

yapılması gereken adımları söylüyorum hocam;

• pc nin ip adresini sabit (static) ip yap, yani filmlerin olduğu bilgisayarı her kapatıp açtığında ip adresi değişmesin. Nasıl yapılacağını bir kaç mesaj önce yazdım. Tv box ve filmlerin olduğu bilgisayar aynı ip adres grubu içinde olmalıdır, yani Tv box ın ip adresi 192.168.0... ile başlıyorsa filmlerin olduğu bilgisayarda 192.168.0... ile başlamalıdır.

• şimdi klasörü kodi' ye tanıtalım; kodi > videolar > dosyalar > video ekle > gözat dan ağda ki paylaşılan klasörü kodiye tanıt.

• Orda ki gözat menüsünde bu klasörün film dosyaları olduğunu belirt, tamam deyip onayladığında sana "internet den kütüphaneyi güncelleyeyim mi ?" gibi bir soru soracak, evet dersen o klasördeki tüm filmlerin afiş ve bilgilerini internet den alıp kütüphaneye koyacaktır. Güncelleme süresi film klasöründe ki filmlerin sayısına göre değişir, genellikle hızlı oluyor. Kodi > filmler bölümünde film isimleri ve afişleri görünüyorsa kütüphane oluşmuş demektir. Hayır cevabı verirsen filmler bölümünde kütüphane oluşmaz, film afişleri ve film bilgilerini içeren görsel güzellikten mahrum kalırsın, o zaman film oynatmak için yalnızca videolar > dosyalar bölümünü kullanırsın.

Ayarlar bölümünden diğer ayarları ayarlamayı da unutmamak gerekir, ses, alt yazı ayarları gibi.

Hepsi bu kadar.

Önemli not:

kaynak klasöründe ki filmleri isimlendirirken film ismi ile film yılı yan yana olmalıdır (film adı-film yılı). Bu kurala uymazsan kodi kütüphane için o filmin bilgilerini internet de bulamaz, bulsa da yanlış filmi bulur. Yıl dan sonra ne yazarsan yaz önemli değil.

Doğru isimlendirmeye örnekler;

The.Colony.2021.1080p.WEBRip.DD5.1.x264

The.Colony (2021) 1080p.WEBRip.DD5.1.x264

The Colony 2021 1080p WEBRip DD5.1 x264-NOGRP

Yanlış isimlendirmeye örnekler;

The.Colony.1080p.2021.webrip.DD5.1.x264

The.Colony.WEBRip.1080p.2021.DD5.1.x264-NOGRP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Temmuz 2021; 19:17:26 >

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Detaylı anlatımın için çok teşekkür ederım gerçekten ılk boşluk da deneyecegım senı de ugrastırdım çok saol :)

• quote:

Detaylı anlatımın için çok teşekkür ederım gerçekten ılk boşluk da deneyecegım senı de ugrastırdım çok saol :)

Önemli değil hocam, vaktim vardı yazdım.

Eyv saol :)

• Halloldu sonunda tsk ederım :) sadece arada kodiyi silip tekrar yuklemıstım altyazı sorunu varken soundbara atmos yazısı gelırdı sımdı gelmıyor ayarlardan sese gırdım sankı eskıden daha çok ayar vardı orda ses codeclerımı yüklemem gerek acaba ?

• quote:

Halloldu sonunda tsk ederım :) sadece arada kodiyi silip tekrar yuklemıstım altyazı sorunu varken soundbara atmos yazısı gelırdı sımdı gelmıyor ayarlardan sese gırdım sankı eskıden daha çok ayar vardı orda ses codeclerımı yüklemem gerek acaba ?

Merhaba,

Hayır, herhangi bir ses codec yüklemen gerekmiyor.

Ayarlar > sistem' e gir, solda en altta temel, standart, gelişmiş, uzman diye 4 ayar var, uzman' ı seç, ayrıntılı ses ayarlarının açıldığını göreceksin.

önce ki sorunu hallettiğine sevindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Temmuz 2021; 12:42:58 >
    Tsk ederım yardımınla halletım :)

• Bilmeyen arkadaşlara Kodi kütüphane güncellemesi ile ilgili bazı bilgiler;

Kodi de kütüphane güncellemesi (film afişlerini ve bilgilerini internet den kodi ye indirme işlemi) 3 yerden yapılır;

1) ilk defa kaynak film klasörünü tanıtırken, Kodi' nin "güncelleyim mi ?" diye sorduğu soruya "evet" cevabı verirsen. Hayır cevabı verdikten sonra fikrinden vazgeçersen sorun değil, 2. seçenekle yapabilirsin.

2) kodi > filmler' e girip, klavyenin sol ok tuşuna basarsan solda menü açılır, o menüde "kütüphaneyi güncelle" seçeneği ile.

3) tek tek güncelleme yöntemi:

kodi > videolar > dosyalar > filmler klasörüne girip, ilgili film satırını seçip sağ klik yaparsan özellikler açılır, burada "yeni içerik için tara" seçeneğine kliklersen sadece o film için kütüphane güncellemesi yapılır.

Günde 1-2 film eklediğinde bu eklediğin filmlerin kütüphane güncellemesi yaparken 3. seçeneği kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü 1 film için güncelleme çok kısa sürecektir.

Eğer 1-2 film için 2. seçeneği seçersen, kodi tüm film klasörünü taradığından dolayı hele birde film sayısı çoksa güncelleme can sıkıcı şekilde çok uzun sürecektir.

Özetle;

çoklu film kütüphane güncellemesinde 2. seçeneği, her gün eklenen 1-2 film için 3. seçeneği kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Yanlış film afişini düzeltme:

Eğer bir filmin kütüphane güncellemesi yapılmış ama bazı sebeplerden dolayı kodi yanlış film afişi indirmişse (kodi nin neden yanlış film afişi indirdiğini bu linkte önemli not kısmında anlattım; https://forum.donanimhaber.com/kodi-kurulum-ve-ayarlari-ana-konu--89718549-87#149817447), bunu düzeltmek için;

Kodi > filmler' e girip, düzeltilecek film satırını seçip, sağ klik ile açılan özelliklerden "bilgi" ye tıklayınız, karşınıza o filmin tanıtım penceresi geldikten sonra, klavyenin sağ ok tuşuyla alt-sağ da ki en son seçenek olan "yenile" ye tıklayınız, kodi size "bilgi bulundu, internet den yenilensin mi ?" diye soracaktır. Evet e tıkladıktan sonra karşınıza gelen seçeneklerden en doğrusunu seçmek sizin insiyatifinizdedir.

Not:

Umarım, bu yazılarım kodi' ye yeni başlayan ve bilmeyen diğer arkadaşlara da yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Temmuz 2021; 14:11:18 >

• quote:

Tsk ederım yardımınla halletım :)

Hocam, eğer Atmos dan önce klasik Dolby Digital 5.1 hoparlör kullandıysanız, şimdi Atmos la arasında ki ses kalitesi olarak bariz bir fark gördünüz mü ? Atmos daha mı iyi, yoksa aynı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Temmuz 2021; 14:25:20 >
    Atmosu alt yazı olayından denımleyemedım:) ses ayarlarını dedıgın gıbı yapayım izleyınce yazarım sana :) yalnız atmos için arka hoparlör kıtı çok onemlı cevresel sesler de benım arka kıtler var fakat takmadım daha soundbarım Samsung Q70 ev için yetıyor android box da Google Chromecast

Slm ses sorunu da tmm atmos yazısı gelıyor , bende arka kitleri bağlamadıgım için atmosu tam denımleyemıyorsun yalnız tabı bazı sahnelerde farkı hıssettım daha ıyı :) bu arada tavsiyene uydum fılm afıslerı de geldı görsel olarak harıka oldu tsk ederım

• quote:

Slm ses sorunu da tmm atmos yazısı gelıyor , bende arka kitleri bağlamadıgım için atmosu tam denımleyemıyorsun yalnız tabı bazı sahnelerde farkı hıssettım daha ıyı :) bu arada tavsiyene uydum fılm afıslerı de geldı görsel olarak harıka oldu tsk ederım

• Merhaba yeni mi tv srtick aldım. KODİ kurdum. Nasıl Turkvod yuklerim. Addon aramalarında çıkmıyor. Bir de dizibox vs siteleri sadece Turkvod üzerinden seyredebiliyoruz değil mi?

Teşekkürler

• charmacomma C kullanıcısına yanıt
  • Selamlar kodiyi plex gibi uzaktan daha doğrusu odamdaki pc sürekli açık ve 16tb arşivim var
    Bunu salondaki android tvdeki kodi den erişmek istiyorum evin kablosuz ağı çok iyi 5ghz de bağlanıyorum.
    Yerel ağ ile uzaktaki dosyaları kodi de nasıl gidebilirim?

Bir çok yerde plex yerine tercih edildiği yazılmış ben USB atıp TV'ye takıp kodide açıyordum eğer yerel bir ağ kullanilarak uzaktan stabil izleniyor ise mükemmel olacak :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yucelugr kullanıcısına yanıt
    Ben her zaman plexi tercih ederim.Kodi uğraştırır her zaman tercih meselesi tabii.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 16 TB arşivin neredeyse tamamı 4k
    Plex ile 4k izlemek yoruyor.. ne diyorlardı ona bilmiyorum ama riplenmis oluyor görüntü. 4k indirme amacım 4k remux izlemek..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.