< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (89. sayfa)

-
-
Android tv ile kodiden nas sunucuma ula?ıp ağ üzerinden videoları, filmleri izliyorum. Kendi ağımdan çıkıp ba?ka ağ üzerinden bağlandığımda, nas sunucumdaki videolara ula?amıyorum. Bunun bir yolu varmı te?ekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Stremio tarzı toreentten film izleyeceğim eklentiler var mı ? Exodusu denedim ama bağımlılık hatası alıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Shadow venom seren ve crew.senelerdir benim için best.(film-dizi)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
merhaba, başka ağ'dan kastınız ne, en sağlıklı ve hızlı olanı ikisininde aynı ağda olması tabi ki,ama eğer synology kullanıyorsanız NAS olarak, onun synology.me ya da connect.to uzantılı uzak dosya erişimi hizmetini açıp, android tv ye de "ds aplikasyon" paketlerinden "ds video" kurarsanız , bağlantı adresine de connect.to ile biten adresi yazarsanız (ip adresi yada smb yerine) sanırım bağlanırsınız, ben şirket nas'ındakli videoya dışarıdan erişebiliyorum, statik ip üzerinden benim yaptığım ama hız konusu kötü, evdeki nas modeme kablo ile bağlı, android tv de 4K 265 uzantılı DV dışında her şeyi takılmadan oynatıyor
selamlar
-
Yanıtınız için teşekkürler iși hallettim sftp kodi eklentisini kurarak, normal ftp den izinleri verdiğim halde bağlanmadı. DS video boxda kurulu yalnız mp4 videolarini oynatmiyor. Mkv videosunu ise takılmadan oynatabiliyor. 4k videolarda takilma olmuyor. AV1 video dosyasında ses geliyor fakat görüntü gelmiyor, sanırım Synology henüz bunun için codec çikarmadi. Kodi benim kurtarıcım oldu codex desteği de olduğu sürece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaki3715 -- 6 Aralık 2021; 22:19:40 >
Aslında ben android üzerinden VLC player ile de alıyorum görüntü onda codec sıkıntısı olmaz diye tahmin ediyorum, dosya tranferinde en hızlısı ftp olarak göndermek,diğer yöntemlerde sanırım codec sıkıntısı olabiliyor, ama ftp de dosya olarak aldığı için tv deki codeclerle çözecektir, hem de daha sıkışık geleceği için takılmada olmaz diye düşünüyorum, ben de synologye ftp ile bağlanmıştım en iyi performans ondaydı,
-
Ağ içi FTP bağlantısı yapiliyor ama statik iple bağlaninca dosyaları göstermiyor.
Televizyonumda Kodi'nin son sürümü kurulu, arayüz olarak Aeon Nox: SiLVO kullanıyorum.
Bilgi olarak arattırdığımda klasör fotoğraflarını göstermiyor, ancak içine benim " folder " diye adlandırıp attığım fotolar gözüküyor. Ne yaptımsa çözemedim, daha önce böyle bir problem yoktu.
Farklı bir arayüz önerirsenin onu da kullanabilirim, yardımcı olabilecek var mı ?
Alttaki fotoda klasör resmi olmayanların bilgileri tam, aratıp buluyorum. Film klasörüne girince görünüyor ama klasör fotosu göründüğü gibi yok.
-
enigma2 için son sürümü verebilecek arkadaş varmı acaba?
Saygılar
-
Selam arkadaşlar ben wifi ağım üzerinden Pc den 4KTV ye 4k film gönderip izlemek istiyorum fakat 25gb üzeri filmlerde takılma oluyor.
Okuma yetersiz vs diye hata aldıgımdan HDD i bile değiştirdim.
Aynı sorunu yaşayan var mı?
-
filmin boyutundan ziyade, saniyede ne kadar veri transferi yapıldığı sorun olur. teknik isimleri şu anda aklıma gelmiyor ama kaliteli görüntüye sahip medyalarda, saniyede yüksek boyutta veri taşınır. a noktasından b noktasına. o nakliye esmasında, yetersiz bant genişliği falan oluyor olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevabın için teşekkür ederim.Ama işte ne yaptıysam olmadı internet hızım çok iyi 1gb altyapı var upload vs hızımda iyi modem de iyi te TV stream edemiyor yada kodi de sıkıntı var ne yaptıysam olmadı :(
-
hdd içindeki medya ile internet hızınızın ilgisi yok.eğer online izleyemiyorum diyorsanız onun da hdd desteği vb. ile ilgisi yok.ilk seçenek ise, kablosuz aktarmada veri trafiği yüksek olabilir. modemden kanal (wifi) değiştirip falan denemek lazım.
Yabancı dizi/film için exodus kullanıyorum ama son zamanlarda altyazı problemi yaşamaya başladım, opensubtitles eklentisi garip bir şekilde kullanıcı adı/parola yanlış uyarısı veriyor... Bu sorunu yaşayıp çözen var mı ? (Altyazı ayarlarından tekrar kullanıcı adı parolamı yazdım ama olmuyor, websitesinden girince kabul ediyor ama enteresan bir şekilde..)
Ya da başka türkçe altyazı için addon önerisi olan var mı ?
Son olarak, normalde bu dizipub, diziizle... Vs gibi platformlarda kodi üzerinden direkt izlenebilecek bir addon var mı ? (Turkvod ve seyirturk ücretli olduğu için arama yapamıyorum, aradığım bir diziyi random listeden bulmak çoook uzun sürüyor...)
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Not : söylediğiniz 4 eklentiyi kurup deneyeceğim...
Selam ustalar PC'de yıllardır kodi eklentisini kullanıyorum müziklerim dizi ve filmlerimi arşiv olarak görmek hoşuma gidiyor yalnız şöyle bir sıkıntım mevcut. Kodiden filmler kategorisine giriyorum ve açıp izlemeye çalıştığımda hiç bir sorun yok ancak kategoriden çıkıp ana menüye dönerken veya bazı ayar geçişlerinde 3-4 saniye donduğu oluyor nasıl çözebilirim.
-
Opensubtitles konusunda aynı sorunu yaşıyordum, GitHub da bulunan eklentiyi indirerek çözdüm. Önce mevcut olanı kaldırın paylaştığım linktekini indirip kurun : https://github.com/opensubtitles/service.subtitles.opensubtitles_by_opensubtitles
Türkvod veya Seyirtürk'te izlemek istediğin içerikleri bir kere bulduktan sonra sık kullanılanlara ekleyin, ana ekranın sol bölümünde sık kullanılanlar diye bölüm olacak orada bulabilirsin.
-
Linki deneyeceğim, çok teşekkürler... Bende planetdp nin altyazı addonunu kurmaya çalışıyordum, en sonunda vazgeçmiştim tam :)
Evet zaten bulabilirsem, fava atıyorum, ordan erişim kolay oluyor ama, önemli olan ilk buluş :)
Kodi ile bt kulaklık ile video izlerken lag olusuyor. Ses yerine başka şeyler duyuyorum. Tabi bu söylediklerim Android tv boxta oluyor. Cihaz ethernetle çalışır. Diger uygulamalarda sorun yok, ne yapabilirim.
arkadaşlar turkvod da filimleri seçerken film konusu hep boş,bunun için movie database mi yüklemem gerekiyor..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X