Merhaba arkadaşlar TV'm 50TU7000 ve bu cihazın sadece Optik ve HDMI üzerinden ses çıkışı verebilmekte. Elimdeki eski Logitech Z-5300 5.1 Ses sistemimi nasıl bağlayabilirim. PC'm de bu 3 girişi destekleyen bir ses kartı olmadığı için böyle bir çözüm düşünmüştüm. Eğer 3 girişe sahip kaliteli uygun fiyatlı bir ses kartı bulabilirsem o da olur. Direkt PC'ye bağlarım. Ancak TV'ye bağlamak istiyorum çünkü PC olmadan da TV'de youtube netflix falan kullanıyorum. 5.1 illa olsun diye zorlamayacağım zira cihazda bir kod çözücü bulunmamakta.
TV'deki çıkış Optik ve HDMI
Ses Sisteminin Çıkışı ise sadece 3 adet 3.5mm Stereo Jack.
Aramızda ses ve ses teknolojilerinden anlayanlarımız vardır. Evde Z5500 ses sistemi var. ve ben bu Sistemden elimdeki ASUS Xonar DGX PCI Express 5.1 ses kartım ile DTS ve Dolby Digital sesleri alıyorum. Fakat internetten indirdiğim 20-30 GB'lık filmlerde de 50-60gblık filmlerde de E-AC3 5.1 yani Dolby Digital Plus codec'ini görüyorum.
Tabii sistemim bunu doğru codec ile açamıyor ve sanki stereo bir ses dosyası gibi açıyor fakat ses dosyalarını doğru hoparlörlere yönlendiremiyor. Yani LFE açık iken Subwoofer'in bass sesi vermesi gerekir iken bu sesleri diğer uydu hoparlörlerden duyuyorum.
Sistemde nasıl bir değişiklik yapmam gerekir ki DDP5.1 (Dolby Digital Plus) (E-AC3) ses dosyalarını düzgünce açabileyim.
P.S. Acaba bu sistemler sinemalarda veya pahalı hifi anfilifikatörlerde kullanıldığı için mi PC hoparlörlerine ve ses kartlarına verilmiyor. Bilemiyorum.
Ses konusunda bilgisi olan varsa ve yanıtlarsa sevinirim.
-----------35 1\2 ---------------- |
Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 584 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware