Merhaba arkadaşlar TV'm 50TU7000 ve bu cihazın sadece Optik ve HDMI üzerinden ses çıkışı verebilmekte. Elimdeki eski Logitech Z-5300 5.1 Ses sistemimi nasıl bağlayabilirim. PC'm de bu 3 girişi destekleyen bir ses kartı olmadığı için böyle bir çözüm düşünmüştüm. Eğer 3 girişe sahip kaliteli uygun fiyatlı bir ses kartı bulabilirsem o da olur. Direkt PC'ye bağlarım. Ancak TV'ye bağlamak istiyorum çünkü PC olmadan da TV'de youtube netflix falan kullanıyorum. 5.1 illa olsun diye zorlamayacağım zira cihazda bir kod çözücü bulunmamakta. TV'deki çıkış Optik ve HDMI Ses Sisteminin Çıkışı ise sadece 3 adet 3.5mm Stereo Jack. |
Samsung 50TU7000 TV'de sadece HDMI ve Optik üzerinden 3x 3.5mm Ses Çıkışı elde etmek
-
-
TV muhtemelen stereo çıkış veriyordur dolayısıyla stereo olarak bağlamanız gerekecek. Aşağıdaki tarzda hdmi'dan ses çıkışı ayıran cihazlardan kullanabilirsiniz.
Aynı şekilde optikten analoğa çeviriciler de var:
https://www.amazon.com/ROOFULL-Digital-Converter-Toslink-Optical/dp/B07142SV1D
Diğer alternatifler bu hoparlörleri satıp yine logitechin efsane sistemlerinden olan ikinci el z5500 almanız, veya ucuz yollu bir soundbar alarak işi çözmeniz. TV'lerde genelde artık millet soundbar kullanıyor.
-
Ben de bu konuyu açacaktım tam. Her ne kadar benzer konular olsa da hiçbirinde bir çözüm bulunamamış.
Bu konuda çok fena doluyum başta tv üreticilerine. Allah onların belasını versin, allah onları kahretsin. Kazandıkları paralar boğazlarına dursun. Duşta sabunluyken suları kesilsin. Ayak serçe parmaklarını sehpaya vurup kırsınlar. Dondurma kutularından köfte çıksın işalaahh.. Sabaha kadar beddua etsem rahatlayamam.
Vakti zamanında bilgisayarlarımızdan film izlerken logitech olsun, creative olsun çeşit çeşit markaların gayet uygun fiyatlarla sahip olduğumuz 5.1 ses sistemleri ile keyifle film izliyorduk. Bu tv üreticileri daha çok para kazanabilmek için tvlerine bu 3.5mm çıkışları koymayıp yerlerine güya daha teknolojik olan optik ve hdmi arc arayüzlerini koydular. Hadi tamam daha teknolojik, eski sistemlerin yerine de yenisini de alalım tamam ama aralarındaki fiyat farkı öyle böyle değil ki. Bugün tvye uygun en kötü 5.1 ses sistemi minimum 5000 lira..
Üstteki arkadaşın verdiği türde dönüştürücüler de pek işe yaramıyor maalesef. tamamına yakını stereo, 2 kanal, ses veriyor. 5.1 dönüştürücüler hem rca çıkışlı hem onlar da surround değil simule eden 5.1 ses çıkarıyor.
Tv üreticilerini geçtim bari ses sistemi üreticileri veya başka üreticiler ara çözüm üretse o da yok!!
Hdmi ya da optikten gelen sesi 3x 3.5mm e dönüştüren bir aparat üretmek çok zor olmamalı, teoride bir pc ses kartına falan denk gelmeli. Bu gidişle tvye bilgisayar bağlamaya geri döneceğim sanırım. Bende de logitech x530 ve lg up75 tv var.
Allah kapitalizmin de belasını versin!! Komünizm olsa hepimiz tek kanal mono ses dinler otururduk aşağı :) (şaka şaka)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Playvision HDA-51A Digital Sound İlan No: 1020643024 www.sahibinden.comsahibinden.com Hata Sayfasıhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-playvision-hda-51a-digital-sound-1020643024/detay
İlanla alakam yoktur
Ama almanız gereken şu dekoder
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Teşekkürler, evet tek çözüm bu ancak bunda da ses açma kapama için gidip ses sisteminin düğmesini ayarlamak gerekiyor sürekli. Bir de bu ürün başta netflix, prime vb yayınlarda gerçek surround verebiliyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet bu cihaz dolby ve dts dekodere sahip, yani tv içindeki netflix vs uygulamalarında 5.1 ses alabilirsiniz.
Ama ne yazık ki bir kumandası yok. Hali ile ses ayarı için gidip ses sisteminden arttırmak yada kısmak zorundasınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler. Bunun bir de hdmi versiyonu var, acaba onda da tv ses kontrolü devre dışı kalıyor mu
Dediğiniz cihazı tam olarak bilmiyorum.
Linki varsa atarsanız bakıp, yorum yapılabilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
YouTube ve İnternette çok araştırdım ama net bilgi elde edemedim. Bir de cihazın arc ile çalışacağı da kesin değil gibi..
https://tr.aliexpress.com/item/1005004054583857.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60179474723&aff_fcid=de790acbe7934238b0238fa8f9563ee7-1661265782908-02507-_uRLsT7&tt=MG&aff_fsk=_uRLsT7&aff_platform=default&sk=_uRLsT7&aff_trace_key=de790acbe7934238b0238fa8f9563ee7-1661265782908-02507-_uRLsT7&shareId=60179474723&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=e03f777618004e82aec5019cd438e2ce&afSmartRedirect=y&gatewayAdapt=4itemAdapt
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizin gönderdiğiniz dekoder ARC’den ses alamıyor görünüyor. Bununla sadece bir tane kaynağın sesini 5.1 olarak alabileceksiniz.
Eğer tv üzerindeki netflix, disney+ vs gibi platformlarının sesini 5.1 olarak almayı da planlıyorsanız bu dekoderlerin mutlaka arc destekli olması gerekiyor.
Yanlış anlamadıysam bu linkteki ürün tam aradığınız dekoder
US $45.53 31% Off | 4K@60Hz HDMI 2.0 Audio Extractor Converter DTS AC3 5.1CH Digital Audio Decoder ARC SPDIF Coaxial PC-USB Bluetooth Audio Input
https://www.aliexpress.com/item/1005004299874979.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60179491440&aff_fcid=ebcd40fa74c8419da8d2a66ccd2a3314-1661271216447-04464-_vE4uXx&tt=MG&aff_fsk=_vE4uXx&aff_platform=default&sk=_vE4uXx&aff_trace_key=ebcd40fa74c8419da8d2a66ccd2a3314-1661271216447-04464-_vE4uXx&shareId=60179491440&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=5a70a31c77834958a0bfcd0327ef1302&afSmartRedirect=y
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Evet bu özellik olarak aradığımız ürünmüş gerçekten. Ancak kargo ve vergiyle 1200 s geliyor, almak mantıklı mı değil mi artık herkesin hesabına göre değişir. Tabi bir de sesde bozulma, cızırtı veya senkron sorunu olursa onca para boşa gider birileri alıp denese keşke :)
Tekrar teşekkürler
buna benzer apartlarda kesinlikle sorun çıkar tavsiye etmem
-
Diğer hesabın sahibi de benim bu benim epey eski ve zamanında banlanmış olan hesabı o yüzden bunu kullanmaya karar verdim.
Bu tarz ses teknolojilerinde maalesef 3-4 ayrı girişe sahip cihazlar var ve bunlar ülkemizde maalesef yoklar AVR diye geçiyorlar. Sesi ister analog ister dijital olarak ister optik ile ister hdmı ile alabildiğimiz AVR'ler var. Ama bu aletler Türkiyede satışta yoklar.
Gelelim soruna bu sorun halen çözülmedi arkadaşlar bir tane usb'den çalışan PC'ye bağlanan bir çevirici almış olsam da sorunum çözülmedi çünkü ya ürün sorunlu yada PC'nin çıkışı bu sesi tam olarak veremiyor. Hoperlörde basslar aşırı fazla ve tizler tamamen sönük olarak çıkıyor yani aşırı dengesiz bir halde.
Demem o ki artık eARC destekli 5.1 soundbar alıp kapitalizm'e boyun eğmek gerekiyor.
Bu sefer de başka bir sorun çıkıyor o da Bu soundbar'a TV'den ses verdik diyelim. Hadi bluetoothlu bir modelden de ses verdik. Ama bu sefer de PC'den ses veremiyoruz.
Maalesef 2 ucu b.klu değnek. Eskiden ses sistemleri bölümünde bir sürü model testleri ve sonuçları olurdu. Umarım o eski zamanlardaki gibi güzel bir konu başlığı açılabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X