Şimdi Ara

Kodi ve türevi spmc yeni başlayan donmalar(hd and up ayarı ile ilgili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sorun yeni kodi sürümünde ortaya çıktı. dikkat ettiniz mi bilmiyorum. kodi'nin en son sürümünde görüntü iyileştirme ve titreşim engelleme mükemmel denecek düzeye çıkmış ama bende görüntünün 2-3 saniyelik donması da bununla birlikte başladı. ses devam ediyor ama görüntü 2*3 sn. donuyor. sonra aynen devam. 42 dakikalık bir dizide 1 veya 2 kere yapıyor.benzer sorun yaşayan var mı?

spmc'nin (kodi'ninde) son sürümünde "hd and up" görüntü ayarı var. bu düzeltmeden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. bu ayarı pasif yapınca donma yok ama kalite bariz azalıyor. özellikle sd örneklerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 2 Haziran 2016; 14:01:36 >

• Kodinin bu Sürmünülerini Denedim hem PC Hem Notebook Hemde de media Player de (Kodiubuntu . android Apps. windows . spmc) elimde media player olarak Himedia Q10 var ancak hepsinden vazgeçtim
    ve evde 2 sene önce aldığım Notebook.a openELEC sürümünü kurdum ne DTS-HD nede Dolby Atmos nede Birbaşka ses ve görüntü sorunu yaşıyorum görüntüde ses.te yağ gibi akıcı bir daha media player asla kullanmayacağım donamım olarak zaif kalıyorlar ve istesekte istemesekte android içinde geliyor ve android.te benim işime yarayan sadece kodi o yüzden elveda media player dedim 480 adet bluray.iso film arşiv var kasılmadan çalıştiriyor sana tavsiyem media player den vazgeç şimdi olmasa bile gelecekte vazgeç eski bir notebook bul veya intel.in NUC Pc al opeELEC Kur AVR ye bağla Hayatta Sorun Yaşamazsın Akıllı Tel. Kodi.nin Resmi Kumanda Apps. Kur

yaşadığım sorunlar ve sebepler

Kodiubuntu 10/2 puan= Kilitlenme Stabil değil (Notebook)
    Android =10/5 puan = Stabil Ancak Yeterince Güçlü değil HD sesler Veremiyor(wrapper) kullanmayı sevmiyorum bana göre çöp (Himedia Q10)
    windows = 10/7 pusn = stabil ve hızlı ancak windows direk Kodi açmıyor Bana kodi direk açacak alet lazımdı (Bilgisayar)
    openELEC=10/9 puan = %100 stabil hızlı (24TB NAS) ile Mükemmel Çalışıyor 480 Bluray.iso veya MKV tümünü Seyrettim asla takılma veya duraklama yaşamadım (intel i7 işlemcili Bir Notebook ile)bu şekilde devam edeceğim YAMAHA profesyonel SES sistemi ile Mükemmel oldu tabi bide 65inch UHD Led TV O

• cihazda varsa hdmi self adaption ayarı etkin hala getir
  • live2lift kullanıcısına yanıt
    hem bu ayarın nerde olduğu konusunu, hem de ne işe yaradığını biraz açabilir misiniz?
  • sun.off kullanıcısına yanıt
    openelec yavaş yavaş android tv box'lara da uyarlanmaya başladı. belki bu yeni bir bakış açısı verir.
  • Kodi konusu açılmışken sorayım.

TP Link Archer D% modemim var, üzerinden usb 3.0'e external HDD'mi bağlayıp nas server gibi kullanıyorum, SMB olarak.

Video izlerken hiç bir soun, takılma, donma vs yok. Ancak belli bir zaman sonra, sanırım videoyu başlattıktan 10 dk sonra, kumandadan stop tuşuna basılmış gibi video seçme ekranına dönüyor bir anda.

HDD'nin uyku moduna geçtiğini sanmıyorum, zira external HDD USB'den enerji kesilmedikçe çalışır ki, zaten serverdan kopmuyorum, sadece videonun onyaması duruyor, dosyayı seçtiğim ekrana dönüyor.

Kodi versiyonum Jarvis, cihaz Minix Neo U1.

Direk cihaza SB'den bağlantıda böyle bir problem yok.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    nas server kullanmıyorum. ama sorun modemde izin vb. ayarlardan kaynaklanıyor gibi görünüyor bence. tp link müşteri hizmetleri ile görüşürseniz belki yardımı olur.
  • yeni çıkan remixos u eski pcye kurup hem kodi, hem android kullanabilirsiniz. Ben henüz hdmi çıkışım olmadığı için denemedim.
  • pphammer kullanıcısına yanıt
    hep pc'yi desteklemiyor gibi geldi bana. asus markasının iki anakartı dışında pc ile alakalı pek bir şey göremedim.
  • oraya takılmayın.
    zip dosyasını indirin. içindeki exe ile aşağıdan c: yi seçerek yükleyin.
    bu sayede açılıştı windows ve remixos seçeneği gelecektir. Bu menü bir daha silinemiyor en azından ben başaramadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.