Şimdi Ara

Koku makineleri için parfüm kartuşu hazırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iş yerimde carpex marka koku mekinesi kuklanıyorum. Daha önce de rulopack koku makinesi kullandım. Koku makinelerinin hepsi aynı mantık ile çalışıyor ve kartuşları son derece pahalı ürünler. Bu yüzden kendi kokumu kendim yapmaya karar verdim fakat aylardır denediğim hiçbir formülde iyi sonuçlar elde edemedim.

İnternette okumadığım kaynak izlemediğim video kalmadı.

Öncelikle normal parfüm gibi yaptığımızda makinede çok uçucu olduğu için çok çabuk bitiyor koku. Bu yüzden gliserini fazla kullanıyorum bu seferde kokmuyor. Yok mu bana yardımcı olacak arkadaşlar.

Hangi ürünü ne kadar koyarsam bu makinelerde verim alabilirim?
    Bazıları su kullanıyor bazıları kullanmıyor su kullanmalımıyım?

Elimdeki malzemeler
    - Esans Çeşitleri
    - Alkol (İPA)
    - Gliserin
    - Esans Sabitleyici
    - Su

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Koku Makineleri için Parfüm Kartuşu Doldurma Kılavuzu

Koku makineleri, evinizde veya iş yerinizde ferahlatıcı ve davetkar bir ortam yaratmak için harika bir yoldur. Parfüm kartuşları bu makinelerin vazgeçilmez bir parçasıdır ve düzenli olarak doldurulmaları gerekir.

Malzemeler:

• Boş parfüm kartuşu
    • Önceki parfüm kartuşundan kalan parfüm
    • Emici pedler
    • Pipet

Adımlar:

1. Kartuşu Sökün: Koku makinesinden parfüm kartuşunu dikkatlice çıkarın.
    2. Kalan Parfümü Boşaltın: Önceki parfüm kartuşundan kalan parfümü bir kaba boşaltın.
    3. Emici Pedleri Değiştirin: Kartuştaki emici pedleri çıkarın ve yenileriyle değiştirin.
    4. Parfümü Doldurun: Pipet kullanarak, boşalttığınız parfüm kartuşunun içine yeni parfümü doldurun. Kartuşun çok dolu olmamasına dikkat edin.
    5. Kartuşu Yeniden Takın: Doldurduğunuz parfümü emici pedlerle birlikte koku makinesindeki yuvaya yerleştirin.

Carpex Koku Kartuşu Doldurma:

Carpex koku kartuşları, özel yapıları nedeniyle biraz farklı bir doldurma prosedürü gerektirir. Kartuşun üst kısmındaki küçük delikten parfümü pipet kullanarak doldurun. Kartuş tamamen dolduğunda delik otomatik olarak kapanacaktır.

Citroen C3 Parfüm Kartuşu Doldurma:

Citroen C3 araçlarında kullanılan parfüm kartuşları, kartuşun alt kısmında bulunan bir tıpa ile kapatılmıştır. Tıpayı çıkarmak için bir tornavida veya benzeri bir alet kullanabilir ve ardından yukarıda belirtilen adımları takip edebilirsiniz.

İpuçları:

• Kartuşu doldururken kaliteli parfüm kullanın.
    • Kartuşu aşırı doldurmayın, aksi takdirde koku makinesi düzgün çalışmayacaktır.
    • Emici pedleri düzenli olarak değiştirin, böylece parfüm daha iyi dağılır.
    • Kartuşu doldurduktan sonra koku makinesini temizleyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam makineler hakkında bilgim yok maalesef. Bazen kendim esans alıp araştırıp yapıyorum bir şeyler. Ama hiç ipa kullanan görmedim. Etil alkol yerine neden izopropil alkol kullanıyorsunuz anlamadım. İzopropil genelde board temizliğinde vs kullanılıyor.

Basenotes forumunda parfümör birisi gliserin ve su kullanmadığını söylemişti. Esans sabitleyici hakkında fikrim yok açıkçası.

Bu arada gliserini şöyle söyleyeyim, 100ml e max 3-4 damla katılıyordu.

Umarım yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freezeboi

Hocam makineler hakkında bilgim yok maalesef. Bazen kendim esans alıp araştırıp yapıyorum bir şeyler. Ama hiç ipa kullanan görmedim. Etil alkol yerine neden izopropil alkol kullanıyorsunuz anlamadım. İzopropil genelde board temizliğinde vs kullanılıyor.

Basenotes forumunda parfümör birisi gliserin ve su kullanmadığını söylemişti. Esans sabitleyici hakkında fikrim yok açıkçası.

Bu arada gliserini şöyle söyleyeyim, 100ml e max 3-4 damla katılıyordu.

Umarım yardımcı olur.
    yabancı kaynakları incelediğimde ipa kullandıklarını gördüm o yüzden ipa denedim. gliserini bende az katıyorum. ama bir türlü istedğim şeyi elde edemiyorum.
  • Aromatik yağlarla denediniz mi acaba. Bende bu konuyu araştırıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazlar difüzyon teknolojisiyle çalıştığı için yapacağınız karışımlarla çalışmaz. Kokuyu nano boyuta indirip sonra havaya verirler, böylece koku parçacıkları havada asılı kalarak daha uzun süre kokunun hissedilmesini sağlarlar. Optima Baz difüzör kartuş esansı olarak bilinen esanslar bu tür cihazlar için geliştirilmiştir. Yapmanız gereken tek şey esansı alıp boş kartuş içine doldurmak. Alkol, gliserin yada farklı bir bileşen eklenirse difüzyon işlemine sadece esans değil karışımdaki tüm bileşenler maruz kalır. Sonuç olarak düşük koku performansı ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmihakama -- 26 Aralık 2024; 12:1:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.