Şimdi Ara

Kolay iki tane ygs kimya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar unutmuşum bunları şunları yaparsanız hatırlayacağım.

1-)Eşit kütlelerde X ve Y elementleri alınarak 19 gram X2Y3 elde edilirken 5 gram X artmaktadır.Buna göre XY bileşiğinde kütlece birleşme oranı X/Y kaçtır?

2-)X2Y3 bileşiğinin kütlece %30'u Y'dir.Eşit kütlelerde X ve Y alınarak en fazla 45 gram XY bileşiği elde edildiğine göre hangi elementten kaç gram artar ?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sogukdusetkisi -- 31 Ocak 2013; 21:38:25 >

• 12/13
    25 gr y

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyibirisiff

12/13
    25 gr y

Nasıl olacak?
  • 1. soru

19+5=24 gr başlangctaki madde 2 ye bölersek ilk durumda 12 gr Y oldgnu buluruz yani bileşikte 12 gr Y ve 12-5=7 den 7 gr X girmiştir 7/12 bileşikteki Xin Yye oranı

• 2.soruyu anladım da 1.soru hangi cevap doğru acaba ?
  • 2. Sorunun cevabı da 39 gr Y olması lazım

• Benim yazdığım ... Birinci soru için @Mr. Winchester'ın yazdığı da benim yazdığımın başı. O, X2Y3'teki oranı yazmış, soruda XY'deki oranı soruyor. Bu arada ikinci soruda yazmayı unutmuşum artan Y.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthera Tigris -- 31 Ocak 2013; 22:28:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthera Tigris

Benim yazdığım ... Birinci soru için @Mr. Winchester'ın yazdığı da benim yazdığımın başı. O, X2Y3'teki oranı yazmış, soruda XY'deki oranı soruyor. Bu arada ikinci soruda yazmayı unutmuşum artan Y.

Arkadaş haklı ben ilk bileşiğin oranını bulmuşum 3/2 ile benim bulduğum sonucu çarparsan doğru yanıt çıkar

• Anladım,ikinize de çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.