https://youtu.be/Fa_euS8-Xg0 MANTI MALZEMELER 2 tatlı kaşığı tuz 2 tane yumurta 2 su bardağı su un kulak memesinden biraz sert bir hamur olmalı KIYMA HARCI 500 gram kıyma 5 tane soğan bir tatlı kaşığı kırmızı biber bir tatlı kaşığı tuz SOSU İÇİN 4 yemek kaşığı tereyağı kırmızı biber bir yemek kaşığı salça MANTIYI PİŞİRMEK İÇİN 2 litre su bir yemek kaşığı sıvı yağ 2-3 tatlı kaşığı tuz yapılışı yumurtayı,tuzu,suyu ve unu koyup yoğuralım.kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edelim.15 dakika dinlendirelim.4-5 beze yapalım hamurdan.bezelerimizi çok ince olmayacak şekilde açalım.mantı kalıbına serelim.bantı kalıbına kıyma koyalım ve üzerine tekrardan açmış olduğumuz hamuru koyup merdane ile üzerinden geçelim.ters çevirip mantıyı çıkartalım.tepsimizi unlayıp mantıyı ekleyelim.tenceremize suyu döküp kaynamaya başlayınca yağı ve tuzu ekleyelim.mantıları suyun içine dökelim.20 dakika pişirelim.mantımız pişerken sosunu hazırlayalım.4 yemek kaşığı tereyağını tavamıza bırakalım.eriyince 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştıralım.salçanın kokusu çıkınca altını kapatalım.bir kase yoğurdun içine 2 tane sarımsak ezip karıştıralım.pişen mantıların üzerine yoğurdu ve sosu döküp yiyelim. afiyet olsun.
Tarifini bilmem de bir merdane vardı olduğu gibi bir kerede hamuru mantı parçalarına çeviriyor. Dayanılmaz bir yenilik 😆