Şimdi Ara

Kolesterol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolesterol hakkında bu hafta finalin YGS 4 sınavında da zamanda da soruçıktı. Unutanlar için de ben bir hatırlatma yapayım.

Kolesterol bir steroid çeşididir. Önce biraz steroidlerden bahsedelim.

Halkasal yapıya sahiptirler. Hücre zarının dayanıklılığını arttırır ve zar geçirgenliğinde etkili olurlar.
    Vücutta eşeysel hormonların ve bazı vitaminlerin (D vitamini) yapısını oluştururlar. Sinir hücrelerinde yalıtıcı işlevleri vardır.
    Granülsüz E.R'de üretilirler.
    Bitkilerin hücre zarında steroid bulunmuyor.

Evet kolesterol de hayvan ve insan hücrelerinde hücre zarının yapısına katılıyor. Aynı zamanda deri hücrelerinde bulunarak derinin direncini arttırıp su kaybının engellenmesinde etkili oluyor. Hidrolize uğramıyor.

Vücuda fazla miktarda alınacak olursa veya metabolik problemlerden dolayı dokulara geçmezse kandaki miktarı artar. Bu durumda damarın iç yüzeyine yapışarak damarın iç çeperinin daralmasına veya esnekliğini yitirmesine neden olur. Bu duruma damar sertliği (arterioskleroz) denir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• degerli bilgiler için teşekkükler ama bir düzeltme yapmak isteirm bu konuda cok arastirmalar yamıstım zananıdna dikkatimi çekkmişti...

bize öğretilenin aksine bitkide kolesterol yoktur diye bir durum yok... ama çok az miktarda.. yok sayılabilecek kadar da az değil.

sadece genel kültür olarak gerçekleri bilmeniz adına söyledim..

tabi ki yok olarak öğrenmemiz gerekiyor böyle öğrenmemiz isteniyor çünkü yapacak bişey yok

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur o konuda bir araştırma yapmamıştım :) daha çok bitkilerde bulunmaması ile ilgili soru çıktığından o ifadeyi kullandım ben de :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hipertiroidi
    3 yıl önce açıldı
    GLUTEN DİYETİ SORUNSALI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.