Şimdi Ara

Prostat Kanseri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babamın (60), idrar yapmada sadece bir kez sorun yaşamış ve sonra düzelmiş olmasına rağmen şüphelenmesi üzerine, iki hafta kadar önce yaptırdığı biyopsinin sonucunu bugün almış bulunuyoruz. Alınan 16 parçadan 2'sinde, kötü huylu tümör saptanmış durumda. Kemik taraması da yapıldı, ve sonuç temiz çıktı. Gleason testi sonucu 3+3, artık bu her ne demekse... Doktoruyla üç gün sonra görüşecek sonuçları, ama tabi morali şu an bozulmuş durumda.

Bu konuyu açma sebebim, daha önce yakınları bu gibi sorunlar yaşamış forumdaşlardan bilgi almak. Ben de, bundan sonraki gelişmeleri buraya yazmaya çalışacağım. Umuyoruz ki kanser yayılmadan, operasyon ile alınır.

• Bugüne kadarki gelişmeleri yazmak istedim.

Babamın doktoru (Ankara Onkoloji), bunun kötü huylu bir tümör olduğunu söyledi. Yaşının henüz genç olmasından dolayı, ışın tedavisine gerek olmadığını, ve ameliyatı tavsiye ettiğini söyledi. Başka doktorlarla da görüştük, tavsiyeler aynıydı. Tümörün yayılması ihtimaline karşın, prostatın tamamının alınması gerektiğini söylediler. Tabi bunun, sonraki hayatında etkileri olacakmış. Bir süre idrar kaçırma gibi, onu da egzersizlerle kolaylıkla çözebilirmiş babam. Bir de, cinsel açıdan sıkıntıları sonuçları oluyormuş. Detaylı anlatmadı, ama tahminimce ereksiyon sorununa sebep olacak. Babamın da muhtemelen canını en çok bu sıkıyor.

Yaptığımız araştırmalar sonucu, Ankara Araştırma Hastanesinde, robotla ameliyat tekniğinin kullanıldığını öğrendik. Kendi doktoru da bunu tavsiye edince, ameliyatın orada yapılmasına karar verdik.

Ve ameliyat günü geldi çattı. Yarın sabah erkenden hastaneye gidiyoruz, ameliyat da heralde erken saatlerde yapılacak. Gelişmeleri buraya ekleyeceğim arkadaşlar.

• Acil şifa dilerim baban için.
  • Allahy YARDIMCINIZ olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle geçmiş olsun.Erken teşhis kanserde hayat kurtarır ve anladigim kadarı ile metastaz yani çevre dokuya yayilmadan tümörel hücre saptanmış.
    Hastalığın gidişatı açısından baban kendini şanslı hissetmeli. Çünkü ilk olarak kemiklere son dönemlerde akciğere yayılır. Her nekadar etkinliği tam olarak saptanmış olmasa da ,geç teşhis ler de testosteron ,hastalığın ilerlemesini artırdığı düşünülmekte ve testisler alınmaktadır. Bu konu da oldukça şanslı baban.
    Dert cinsel dert olsun.Bildigim kadarı ile ereksiyon sağlayıcı ilaçların yada Penis protezin hastalığın gidişatına olumsuz etkisi yok.Yani ereksiyon sorununu bir şekilde aşabilir.
    Tekrardan geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi dilekleriniz icin tesekkurler arkadaslar. babam 11.06.2014 carsamba, sabah 07:30 civari ameliyata girmek uzere yanimizdan ayrildi. saat 08:20'de ameliyati baslamis. saniyorum 13:30 gibi ameliyati bitmisti. ciktiginda moralimiz baya bozuldu, cunku hicbir sikayeti olmadan yuruyerek gelmis olmasina ragmen, ameliyat sonrasinda acilar icerisindeydi. yayilma riskine girmemek icin, doktoru prostatin tamamini almis. ameliyat kapali yapilmis da olsa, bayagi ugrastirmis belli ki..doktoru cok basarili gectigini soyledi.. odasina getirdiler ogle saatlerinde. iki kere serumla agri kesici verdiler, acilari azaldi. penis ucundan sonda bagli durumda.. agri kesici bayagi kuvvetli olsa gerek, saatlerce deliksiz uyudu. sondanin zarar gormemesi icin, dikkatli oluyoruz.. henuz yiyecek icecek hicbir sey vermedik. sanirim bugun icecek vermeye basliycaz. ayni zamands yataktan kaldirip yurutmemiz de gerekecekmis, icerdeki gazin cikmasi icin gerekliymis bu. bugun biraz sikintili olacak gibi gorunuyor yani.. gelismeleri ekleyecegim.

hastanede vakit gecmedigi icin, internet paketli bir tarifeye gectim musteri hizmetlerinden.. insan buraya gelince sagliginin kiymetini anliyor, muhtemelen ileride biz de benzer sorunlar yasiycaz. bilim ve teknolojideki onca olaganustu gelismeye ragmen, saglik sektorunde halen magara devrinden kalan uygulamalar var.

• Arkadaşlar şu ana kadarki gelişmeleri yazmak isterim:

15 Haziran'da hastaneden çıktık. Babam artık kendi başına yürüyebilecek duruma gelmişti. Hafiften katı gıdalar da yemeye başlamıştı.

18 Haziran'da, sonda ve dikişlerin alınması için hastaneye tekrar gittik. Herhangi bir sorun olmadan hepsi çıkarıldı. Doktor, Kegel egzersizleri denilen ve prostat bölgesindeki, idrarı tutmaya yarayan kasları geliştirmeye yönelik bir takım egzersizler tavsiye etti. Bunları babamın sürekli uygulaması gerekiyormuş. Bir süre, çok az da olsa idrar kaçırmalar görülebilirmiş. Bu süre zarfında babamın pek bir ağrısı kalmadı, idrarını rahatlıkla yapabiliyormuş.

27 Haziranda, alınan parçanı patalojik sonuçlarını öğrenmeye gittik, asıl önemli kısım buydu. Ve arkadaşlar, sonuç çok temiz çıktı. Doktor hiç bir sorun olmadığını, yayılma görülmediğini söyledi. Son derece başarı oldu operasyon yani. Babamın ve hepimizin ne kadar rahatlığını tarif edemem sizlere.

Bundan sonra bir kaç ayda bir, düzenli olarak kontrollere gidecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karaciğer Kanseri (yardım)
    11 yıl önce açıldı
    Varikosel agrisi bitki tedavisi
    6 yıl önce açıldı
    Akciğer kanseri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun kardeşim , halamı geçen Ağustos kanserden kaybettım , terapiye götürürken ne kadar hasta insanlar var,insan sağlığına şükrediyor, erken teşhisin olumlu yönü , bizimki yayılmıştı öğrendıkten 1,5 yılda vefat etti doktor 6 ay biçmişti , allaha kimsenin başına vermesin şu lanet hastalığı

• gecmis olsun hocam benimde babama bugun biyopsi yapildi insallah bisey cikmaz

• Bahsi geçmişken babamın durumunu yazayım: Rutin kontrollere gitmeye devam ediyor. En son geçen ay gitti, ve kandaki PSA değeri daha önceki kontrolde olduğu gibi yine sıfır çıktı. Gayet iyi yani, ağrısı sızı hiçbir şeyi yok maaşallah.

@CMKNTR, çok geçmiş olsun babanıza. O sonuçları bekleme aşaması gerçekten sıkıntılıdır. Umarım temiz çıkar, ya da en kötü ihtimalle bir şey varsa bile babamdaki gibi erken teşhis edilir.. Gelişmelerden bizi de haberdar edersiniz umarım.
  • Çok ama çok geçmiş olsun

• Darkness kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun hocam. Prostatın alınması cinselliği etkiliyor mu peki?
  • Vallahi babama sormadım bunu hocam, soramadım doğal olarak. Bir sorunu olsaydı muhtemelen konuşmalarından tavırlarından anlardım, 40 yıllık babam sonuçta. Bir sorunu yok diye tahmin ediyorum.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Tabi sormak doğru olmaz zaten:) İyileştiğine sevindim bu arada, iyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.